Futbolda kendimizi arşa çıkmış gördüğümüz için Karadağ, Letonya ve bu maçta bize haddimizi bildirdiler. Biz şans yanımızda iken kazandığımız maçlara bakıp kendimizi futbolda ileri seviyede göremeyiz. Daha fazla istemeden, daha fazla mücadele etmeden, daha fazla koşmadan, daha iyi taktik yapmadan biz Dünya Futbolunda top 50' deki takımları filan yenemeyiz. Letonya, Karadağ maçında ilk yarıda vurduğumuz gol oldu, kendimizi üstün sandık sonra ne oldu! İkinci yarıda bu iki takımda bize goller attı ve beraberliği yakaladı. Daha önce Hollanda' yı yenmiştik, peki biz Hollanda seviyesinde bir takım mıydık? Hayır. Şans yanımızda idi. Hollanda' nın bazı oyuncuları sakat olduğundan, takım düzenlerini oturtamadıklarından ve Türkiye' nin de ilk vurduğu şutlar gol olduğundan kazanmıştık. Bu saydığım Letonya, Karadağ ve eski Hollanda maçlarında gol atan bir Milli Takım vardı. Bugün çok gol atan bir Milli Takım da yoktu. Türkiye pozisyon kısırı idi. Hollanda çok hızlı başlayıp çok güzel paslaşmalarla maçın 53' üncü saniyesinde golü bulduğunda B planımız yoktu. B, C planlarınız yoksa büyük takım değilsiniz demektir. Çünkü maç içinde şansızlıktan gol de yiyebilirsiniz. Eğer ilk golü yedikten sonra reaksiyon gösterip gol atabiliyorsanız işte o zaman siz de iş var demektir. Bugün Hollanda' da iyi bir oyun sergiledi. Bunu da kabul etmek lazım. Benim kızdığım nokta ise Hollanda' nın oyununu en azından son dakikalara kadar kırmızı kart almadan bozacak sertliği gösterememiş olmamız. 53' üncü saniyedeki golde sarı kartlık bir faül yaparak golün gelmesini gayet güzel engelleyebilirdik. Ama oyuncularımız temassız oyunu seçti. Hızlı ve teknik Hollanda karşısında da nasıl darmadağın edileceğini gördü. Ayrıca Ozan Tufan ne işe yarar diyenler de bu maçta hangi teknik direktör gelirse gelsin Ozan' ı neden oyunda denediğini anlasın. Ozan gibi sert, mücadeleci, rakibi bozan, temaslı oyunuyla rakini bozup rahatsız eden oyuncular takım defansını arttırır. Oyunu ikili oynamasıyla da çift taraflı katkı sağlar. İlk yarıda Ozan' la oyuna girseydik bu kadar kolay çökmezdik. Bu kadar fark yemezdik. Ayrıca sürekli övülen Merih Demiral bugün hatalı oynadı. Çağlar Söyüncü de çok kolay kart gördü. Geçen maçta yapılan kaleci tartışmalarının da anlamsız olduğunu bu maçta gördük. Top kalecinin çıkartamacağı yere giderse zaten takım defansında eksik vardır. Burada kaleciye suç bulamazsın. Nitekim bugün hatasıyla doğrusuyla Uğurcan Çakır 6 gol yedi. Karadağ' da da Altay 2 gol yemişti. 90' ıncı dakikada ceza sahasının hemen dışından rakip neden frikik kullanıyor kimse bunu konuşmamıştı. 90' ıncı dakikada sen oyunu hala soğutamamışsan, rakip köşeye gidecek bir frikik kullandıysa kalede kim olduğu fark etmez o gol yenebilir. Sen oyunu kendi kalenle 30 metre arasına getirmemek için uğraşacaksın.
Kulüp takımlarından, milli takıma kadar bir çol alanda Avrupa ile makas açıldı. Hepsi ön elemeler de elenip gidiyor ve Avrupa futbol şampiyonası da milli takım için artık son nokta idi.. Futbol kültürü yok, taktik anlayış sıfır. Kapasite bu artık, o yüzden Norveç değil ancak Cebelitarık gibi takımlara diş geçirebilir. Hala Norveçi yenip gitme kafası var. Yensen ne yenmesen ne.. Letonya ve Karadağ bu milli takıma yenilmez.. Nihat özdemirden başlayıp bir çok yönetici ve teknik heyet temizlenmeli ülke futbolundan. Mesele Şenol Güneş de değil.. Bu milli takım formasını ucuzlaştıran kimse bu armaya layık değil.. Yeniden teknik ve futbolu bilen oyuncular inşaa edilmeli. Bı dünya kupası grubu bitmiştir Türkiye için.
Aga bunun makasla bir alakası yok. Bildiğin yanlış kadro vardı. Aga bu kadar sert ve hızlı oynayan bir takıma karşı Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü ile ortasaha kurgularsan ağzına da zıçarlar, ananı da bellerler
Geri koşamayan adamlardan Wijnaldum'u falan tutmasını bekledik bak adamlar daşşşak geçer gibi tek paslarla goller attılar perişan ettiler.
Bu maçta Ozan Tufan, Salih Uçan falan başlamalıydı ve kenara Rıdvan Yılmaz, Nazım Sangare gibi ileriye doğru oynayabilen beklerle birlikte geniş alandan hücum denemeliydi
Önde hayvan gibi basan takıma iki tane 3. bölgede son pas atan adamla ortasaha çıkarmıştı ya
Yahu Çekya, Sırbistan falan bu kadar ezilmiyor oyuncuları öyle çok da matah falan değil yahu!
@Ragnar_Lodbrok Çeklerin ve sırbistanın Yugoslavya temelinden gelen bir futbol kültürü var, onlar çok dayak yemez. Buna Ukrayna da dahil edilebilir.
Hollandayı durdurmak imkansız, nazımı da koysan, Salihi de koysan olmaz. Rıdvan da.. Hepsi bugün çağların düştüğü hatsya düşer. Süratli oyunda maçı soğutacak adamlar lazım, bunun için yer taktiğini iyi kuracaksın. Bu milli takım zaten yiyor, hemde her maçta ama atıyordu o yüzden mesele artık atamaması gibi.. Sen Hollandayı ancak iyi taktik ile kontratlı kanat oyunları ile tek vuruş yaparak yenersin. Ukrayna bunu grup maçında yaptı ve beraberliği yakaladı. Hollanda sürat dışında tek pasa dayalı verkaç oyunları ile geliyor. Sağlam yer tutarak sindirmek gerekli. Katılmıyorum sana, oyuncu seçimleri yanlış ama Şenol Güneş tek suçlu değil. Bana göre oyuncular birinci suçlu bu skorda.
Ayrıca, oyunculara kimse suç bulamaz çünkü sen sanıyor musun ki bizim hoca hakkında konuştuklarımızı oyuncular konuşmuyor? O soyunma odasında anlatılan saçmalıkları oyuncular çok mu inanarak dinliyor?
@ragnar_lodbrok ilk maçta Hollanda zaten bu Hollanda değildi. Ona rağmen beraberlik geliyordu, frikik olmasaydı.
Şenol Güneş tek sorumlu olamaz. Bu oyuncuları aklamak olur. Sabaha kadar anlatsa hoca, uygulayıcı bunu yapamıyorsa..
Aslında temel sorun mental.. Bu da futbol kültürü, taktik, ülke geçmişi ile formanın tarihsel ağırlığı olacak... İsveç mesela, beş para etmez ligine rağmen Avrupa'da ki oyuncuların ve taktiksel bağlılığı ülkeyi iyi seviyede tutuyor. Bize benzeyen bir yapısı var az çok, son yıllar için. Öncesi zaten kıyas kabul etmez.
Futbolda teknik direktör oyunun %70'idir. Oyuncuları suçlamanın bir anlamı yok bundan daha iyi bir oyuncu havuzu yok elimizde. Ne yapacağız 1. ligden adam mı toplayacağız?
Sen bu adamlardan bir takım kuracaksın alt tarafı. Ama tercihlerin akıl dışı olursa oyuncular da bıkkın biçimde sahada kaderine razı olurlar.
O ''bu formayı giyen çarpışacak'' goygoyunun bir gerçekliği yok malesef.
Ayrıca ilk Hollanda maçı da oyun böyleydi. Sadece Ozan Tufan ile başlamış ve rakibi karşılama oyunu planlamıştı. Ona rağmen Hollanda çok üstün bir oyun oynadı biz bayağı bala goller bulduk.
@Ragnar_Lodbrok formayı giyip çarpışacak gibi düz bir açı ile bakmıyorum olaya. Formayı giyip mücadele edecek, etmiyorsan zaten 6 da yersin 8 de.. Hollanda da oyuncu havuzu çok mu geniş? Daha iki büyük turnuvayı kaçıran bir jenerasyonu silip attılar. Bu ülke Nistelrooy, maakay, kluviert, seedorf, sneijder görmüş ülke. Depay gibi sürat dışında yeteneği az olan bir adam liderliğinde ilerliyor. Gerisi az çok aynı tip, hantal defans hattı. Virgil dışında. Oyuncu havuzu var bu ülkede, mesele oyuncuların yer tutuşu, temel bilgisi. Bu ülke bunu bu jenerasyon ile aştı gibi algı yaratıldı, aetık teknik taktik ve takımdaşlık var denildi menşei Avrupa'da oynaması oyuncuların. Meseleyi hala isimler üzerine çekiyor ülke. Şenol Güneş değil mesele, basını, oyuncusu, teknik heyeti ile bir futbol takımı ve ülkesi olamaması. Takım halinde oynamak başka bir olay. Hollanda bunu net şekilde yaptı dün.. Niye?
Çünkü futbol ülkesi, niye çünkü formanın bir geçmişi var, niye çünkü alt yapıda nasıl yer tutulur öğreniyor, niye fiziksel olarak kendine bakıyor, niye ajax gibi psv gibi takımları ortak bir kültürü yaşatıyor taktiği ile.. Şenol gitsin, yine iddaa ediyorum bu takım günlük yaşar..
Dany Blind: Ayağı çok düzgün, merkeze kolay deplase olan, birebirde çalım yemeyen, stoper menşeili bir bek
Dumpfries: Hantalı geçtim, Avrupa'nın en ayıboğan beklerinden, oldukça fuleli, yıkılmayan bir sağ bek
De Vrij: Inter'in şahlanışının mimarlarından, Avrupa'nın en iyi oyun kuran stoperlerinden biri
Haklısın çok hantal oyuncular.
Wijnaldum: PSG'ye gitti, Klopp'un gegenpressing'inin temel adamlarından biriydi De Jong: Barcelona'da biraz harcansa da, hala çok genç ve çok büyük bir regista potansyeli olan, cüsseli, çok koşan, top kazanabilen bir oyun kurucu Klassen: Kadroda en tırışka adam, 35 yaşında falan, ama tek top becerisi ve top hakimiyeti ile ambele etti bizim salakları.
Sen bu ortasaha ve tandemin önüne Burak YIlmaz gibi sadece kamikaze presi yapan bir forvet (Kenan'ı burada oynatabilirdi), Cengiz Ünder gibi ikili mücadeleden kaçarak oynayan bir kanat forvet ve Kenan karaman gibi, sadece pres yapıp alan tutmayı bilen özünde bir santraforun arkasına Orkun-Hakan ikilisini koyarsan, ne alan tutma kalır, ne oyun bilgisi ne bir şey.
Sen istediğin kadar alan tutmayı öğret, rakibin ortaya koyacağı fizik kapasitesine karşı durmak adına bir planın yoksa seni ezip geçerler
Elbet sorun sadece Şenol değil. Sorun bu jenerasyondan gelme Türk hocalar.
2010'lar tamamen bunalrın dominasyonlarıyla geçti ve Türk futbolu sürekli geriye gitti
@Ragnar_Lodbrok Tespitlerine katılıyorum. Klassen inançlı oynuyor, yarısı bizim oyuncularda olsa keşke. 35 yaşında olmasına rağmen çok iyi düşünce gücü var ve teknik iyi.
Hollanda bu jenerasyonun ekmeğini yer ama sorsak, eski Hollanda'nın yanına yaklaşamaz kadro olarak.
Bak, Şenol Güneş'i bu açıdan istemeyebilir halk, daha yeni jenerasyon hocalar için. Lakin ülkede yeni hocalara özgürlük sunup güya, hemen baskı altına alan kulüp yöneticileri ve başkanlar var. Önce onları yol etmek gerek Türk futbolundan.
Cengiz ve kerem aktürk dışında bir oyuncu profili yok hız açısından.. Halil akbunarı da göremedik hadi onu da ekle.. Malatya'daki adem bu maç profiline uyuyor mesela. Defans konusunda yine kandırılıyoruz. Çağlar ve Merih bu takımın oyuncusu değil. Müldür de..
Merih bence de abartılıyor ama Çağlar'dan iyi stoper işte Hollanda'da var, ingiltere'deki Maguire bana kalırsa daha iyi değil, İspanya'da bulursun falan. O da Sergio Ramos yani. İtalya'da daha iyi stoperler var. Ama eldeki adamı dünyanın en iyi oyuncusu değl diye kötülemek saçma
Yani Çağlar'ı da beğenmemezlik edemeyiz. Hatta Çağlar'ın zaten hocadan şikayetçi olduğu söylentileri dolaşıyor Avrupa Şampiyonasından beri. ''Kulüp maçlarında top atacak adamlar buluyorum burada pas atacak adam yok'' gibisinden şeyler söyleyenlerden biri olduğu dönüyordu ortalıkta
Rıdvan Yılmaz oynayabilirdi ama fizik olarak bu maçta bri şeyler yapar mıydı şüpheliyim. Öte yandan kenardan topu kullanabilirdi.
Kerem oynayabilirdi, Halil başlayabilirdi, Ozan Tufan başlayabilirdi, Taylan stoperlerin arasına sarksın diye koyulup yapılan baskıdan çıkma adına bir şeyler yapılabilirdi
Adam pas oyunu oynayacak ortasaha koymuş, stoperlerden oyun kurma adına bir planı yok ya şaka resmen
@Ragnar_Lodbrok Çağları neden kabul edelim.. Elde yok diye bir oyuncuya bel bağlamak vs.. Çağlar çok hata yapan bir oyuncu, defans vu kadar hatayı kaldırmaz. L. City bu yüzden çok basit goller yedi neredeyse ligi daha alt sırada bitirecek geçen sezon. Tek oyuncu değil tabi, çağlar el bombası gibi ya bizde ya da rakibe patlar. Norveç maçında mesela..
Pas atacak adam bulamıyorsa antrenman, kamp ne için yapılıyor saha içini prova etmek için. Maç sonunda hocaya serzeniş kolay tabi.
Çağlar İngiltere de oynuyorum kalıbına çok girmiş sanırım. Merih zaten juventus dan atalantaya gitmesi yeterince bir neden kumaşı için.
Arkadaşım pas atacak adamı bulman için, sahaya doğru dizilen bir takım, bunun için de teknik ekibin bunu kurgulaması lazım. Çağlar çalışsın atsın yok
Çağlar da öyle hataya meyyal değil. Savunma ortasahada kuruluyor, Çağlar'ın tek başına direndiği onca maç oldu, Leicester geçen sene sakatlıklardan ötürü falan zaten kötüydü
Oyuncuların hatalarını kollayarak, eksiğini sayarak değerlendirmek bize özgü. Sen git Leicester taraftarına sor bakalım Çağlar kötü diyor mu. Adamın Çağlar'dan Van Djik performansı beklediği yok takım kötüyse savunma cortlar. Beşiktaş geçen sezon oyununu oturtana kadar Vida, Welinton falan PTT 1. lig performansı gösteriyordu takım ortasahayı oturtunca gol yemez oldu.
Çağlar'ın özelliği nedir? Hava topunda iyidir, geriye çabuk döner, karşılama oyununda çok sert hamle yapar, ayağı çok iyidir topu iyi kullanır.
Ama Çağlar'dan merkezden delik deşik edilen bir takımda hiç sallanmadan sürekli atak savuştursun diye bekliyorsan, olmaz o. Onu sakatlık öncesi Merih yapabilirdi ama onun da başka türlü zaafları var.
Merih sakatlanınca dönemedi, ki bana göre hiçbir zaman o kadar iyi bir oyuncu değildi çok iyi bir kemik stoper. Atalanta'ya da kiralandı çünkü De Ligt, Chellini falan derken oynayacak alan bulamıyordu. Atalanta dediğin bizim ligin fersah fersah üzerinde bir takım bu arada. Ha bence Merih oraya uygun değil ya neyse.
Adamlar kendilerini ispat ettiler şu veya bu şekilde. Kendini ispat etmemiş olan şey bizim futbol anlayışımız
@Ragnar_Lodbrok @Ragnar_Lodbrok Orta saha konusu evet haklısın. Okay tek başına direnç gösteremez, Orkun ayağına top yakışıyor ama sürekli arkalarından koşmaktan cebinde sarı kart ile kırmızının kıyısında idi. L. Van gaal merkez de ki zaafı çok iyi görmüş, hakan'ın arkası ile defansın önü zayıf nokta. İrfan, Mahmut ve Okay olarak çıksa idi bu kadar dayak yemezdi. Birbiri ile oynayan adamlar olmalı. Başakşehir orta saha dizilimini bozdu bu yüzden kuleli dirençli bir Okay kaldı. Ozan da rakibi kovalar ama teknik direktör bu açıdan eksik kaldı. Yinede Şenol Güneş den önce tüm tff kurulu hatta binasında ki elemana kadar istifa etmeli. Yoksa hala aynı kafa ile yol alır bu ülke futbolu.
Tandeminde De Vrij ve Van Djik gibi topu çok iyi kullanan ve önüne geleni yamultan sağlam stoperler, ortasahasında Wijnaldum, De Jong, Klaassen gibi top tekniği olağanüstü, çok çabuk top çeviren ve fizik olarak çok iyi baskı yapan bir kadrodan kurulu.
Başında Van Gaal gibi aşırı iyi geçiş hücumu yapabilen, Avrupa'nın hücum konusunda en prestijli hocalarından biri var.
Sen bunların karşısına Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu gibi pres yapamayan, alan kapatamayan, 10 numara kimlikli iki tane 3. bölge oyuncusu ile maça başlıyorsun.
Şenol Güneş ya bunadı, ya da gerçekten Beşiktaş'ta falan Biliç'in ekmeğini yedi naptığını bu kadar bilmeyen bir adam Milli Takım'ın başında.
Adamlar resmen şeref golünüzü atında gidin dedi bizimkilere. Bu nasıl kadro kurmak, nasıl bir oyun, böyle beter oynayan bir Türkiye görmedim ben. Şut çekmedik, topla oynamadık bile adamlar sahada bildiğin bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynadılar, Depay Hattrick yaptı, o da kendini yormadan, başlar başlamaz gol yedik. Bu oyunla bir şans olurda gruptan çıkarsa bizimkiler ilk maçta 8-9 yerler söylemedi demeyin. Böyle berbat bir Türkiye gördünüz mü saha da şimdiye kadar. Resmen Adamlar atmadı, bizimkiler yemeye hazırdı oysa. Böyle olmaz, bu şekilde toparlanamazlar. Kadroyu gözden geçirmek lazım, Forvetin alternatifi yok bu nasıl bir kadrodur, Türkiye'de forvet mi yok?
ne kurtariyoruz ya, futbol oynamiyoruz, bizim oyuncular sahada maci seyrediyor. Anlayamadigim, karsi takimlarin oyuncusunun ayaginda top, ya neden yaklasip en azindan rahatsiz etmiyorsun, seyrediyorsun?
Maci seyrettikleri sürece önümüzeki maclarida farkli yenilerek guruptan cikamayacagiz. Su an icin acil yeni kan lazim, oyunu degistirecek teknik direktör lazim, senol günnesin bir an önce inat etmeden gitmesi lazim.
Defansin maci defansta oyunu seyretmeden zaman birakmadan müdahele etmesi lazim.
BIrde su caglar denen amatör ruhlu defansin bir an önce kadrodan cikmasi lazim. Alan savunmasinda sifir, sürekli riskli hatalar yapan bir futbolcu.
Orda yebiliriz, Şenol her zamanki gibi oyuncular oynamıyor der. İstifa etmez herkes baskı yapar tff işine son verir Şenol tazminatla cebini doldurur bir kaç sene yatar. Kaynak olsn bir takım bulur gelir takılır orda iyice batırır.. Şenol güneşin sistemi hep aynıydı. 2002 dünya kupasinda onun zerre katkısı yok herkes yeni farkına varıyor
Ben her zaman diyorum insanlar bana Türk düşmanı diyor. Futbol bizim neyimize mahalle takımı bile kaleye 2 şut çeker ite bile kemik verdiğin zaman sahibi ni mahçup etmez her işine koşar şu sahada gezinen 11 şahıs bugün ne kadar koşmuş. Bir bakmak lazım.
Dikkat ettiniz mi bilmem ama gol yer yemez bittiler kabullendiler 3-0 olduğunda Orkun efendi kendini attirmaya çalıştı hoca devam ettirdi. Ozan kabak gereksiz sarı kart ile cezalı duruma düştü bunların alayı üç kağıtçı rezalet Norveç bizi böyle affeder mi?
@Ragnar_Lodbrok Hoca konusunda katılıyorum ama bir futbolcu en azından kendini kurtarmak için çabalar sonuçta orası herkesin gözünün olduğu bir yer azcik gurur yapar sert oyanrim bizimkiler hep isyan hep kaçak
Öyle bir şey yok. Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü gibi adamlar yapı itibariyle sert oynayamazlar. Ozan Tufan'ı koyarsın, isyan eder gider taç çizgisinin orada De Jong'u yamultur isyan o tip oyuncularla olur.
Ayrıca Fransa maçını falan hatırlatmaya uğraşanlar var. O maçta takımın ortasahası Hakan-Mahmut-Dorukhan üçlüsüydü. Sert, vuruşan adamlardan kurmuştu.
Şimdi gitmiş yumuşak ötesi adamlarla Hollanda gibi, bütün olayı ortasaha oyuncularının topu hücuma geçirmesi olan takımlara karşı sahaya çıkıyor.
Yardımcıları hep Trabzonlu sümsük beşinci sınıf başarısız tipler. Adamın analizcilerinin futbol konusunda hiçbir numarası yok.
Herkes Sergen'i konuşuyor, Sergen diyor ki ''Benim ekibimde 7 tane başka teknik direktör var.'' Çağdaş Atan falan hep Sergen ile çalışırken sonra takım çalıştırır oldu
Ekip işi aga bunlar, bizim Trabzonlu her şeyi kendisi halleder sanıyor.
Futbol fiziki ve psikolojik kondisyon oyunudur. Psikolojik olarak hazır olmak ve fizik olarak hazır olmak şart. Takımımız iyi ama kondisyon hem fiziki hem psikolojik olarak eksik. Beyinler ayaklara hükmetmiyor
Fenerbahçe düşmanı, tüm vizyonu sadece Trabzonlu olmaktan ibaret olan, futbol bilgisinden çok tiyatro sanatı bilgisine sahip bir hocaya elin oğlu şehrinin plakasını yazdırır böyle..
Umarım güzel gider. Erkek voleybol takımımız gayet başarıyla almıştı maçı. Aynı şeyi umuyorum fakat 6-1 biraz fazla kötü. Bu sene olmasa bile aslında daha iyi olur en azından bir ders çıkartılır, kendilerini daha iyi bir biçimde bir dahaki maça hazırlarlar diye umuyorum. Haklarında başarılar diliyorum galibiyet alırsak çok çok sevinirim🖤
Torpillerle adam kayırmalarla maksimum bu kadar iyi olunur zaten. Amcası olanı değil iyi oynayanı çağıran milli takım karşımıza gelince 6 tane yerleştirir bizde izleriz.
Bu durum gosteriyor ki milli takimin son iki maci kazanmasi gerek letonyayi ve norveci yenersek sayet guruptan cikmati garantileyecegiz sayet yenilirsek 1 galibiyet 1 beraberlik birde maglubiuet alirsak 4. De bitirebiliriz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
portakallarin koymadigi alan kalmadı bizim koy topcularina. mahalle takimini cikartsam asgari ucrete daha iyi oynar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yabancı erkekler her konuda mükemmel olmak zorunda mı ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ne dedim Hollanda çakar geçer. adamlar bunları sahada oynattı. Norveç de aynı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
6 1 yenilmek nedir ya. Norveç maçını kazanalm da bu rezillig kurtarlm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Demek ki esrr zararli bir sey degilmis arkadaslar. Bu hollandalilar her konuda basarililar mk