Ne zamandır yapıyorsunuz? Vücut geliştirmeye ne amaçla başladınız? Protein tozu kullanır mısınız? Yeni başlayan birine tavsiyeleriniz nelerdir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
2senedir yapıyorum karı kız için başladım sonradan fark ettim ki her antrenman da her idmanda bir yenilmezlik hissi geliyor günden güne güçleniyor daha iyi gözüküyorum ağırlık kaldırırken herşeyi unutuyorum yani artık sadece vücut geliştirmek için değil iyi hissetmek için gidiyorum, yaşam tarzı diyelim ama kızların dikkatini çekmek te bir artısı oluyor tabi bu işin. Tabiki sayısız püf noktaları var ama bu bilgiler 5 10dk da yazılacak ya da yine 5 10dk da anlanacak şeyler değil ben 2 senedir yapıyorum fakat bunun 1.5 senesinde bu sporu ogrenmisimdir yavaş yavaş sabırlı ve azimli bir şekilde yol kat etmen gerekiyor ama iyi haber bundan zevk alıyor insan. Ama yinede klişe tavsiyeler verebilirim, mesela tavuk yulaf yumurta ton balığı baklagillerden badem, zeytinyağı fıstık ezmesi tüketebilir sin, yeni başlayan bireyler ilk 3aylarinda çok hızlı gelişim sergilerler daha sonra gelişim yavaşlar ve fazla karbonhidrat alarak suyu keserek çift idman atarak ya da antrenmanlarda hareketin negatifini vurgulayarak adeleyi hissetmeye çalışarak süper ve drop setler kullanarak kardiyoyu arttırarak veya azaltarak antrenman programınızı güçlenme veya hipertrofi için dengeli bir şekilde düzenli olarak değiştirip düzenleyerek kreatin ya da beta alanin gibi gelişiminize yardım eden supplementler kullanarak yavaş yavaş 2 ayda bir gelip giden gelişimim durdumu yavaşladımı diye düşündüren ve herkesin gözünde ne kadar iri olsanız da aynaya baktığınızda kendi gözünüzde ufacık görünmenize sebep olan ya da bugün spora gitmesemmi diye düşündurten plato dönemlerini aşacaksınız o dönemi de atlatirsaniz bu iş olur
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ilk 2haftada ya da 1 ay full body yap sonra bölgesel programa geçiş yap spordan önce ekmek pilav değilde yulaf yersen antrenman ortasında enerjin düşmez ve bayılacak gibi yorgun hissetmezsin, pilav makarna ekmek gibi karbonhidratlar çok hızlı sindirilir oyuzden antrenmandan sonra ye ki hasar gören kas liflerin boşalan glikojen depoların hızlı bir şekilde dolsun ve vücudun kendini yeniden toparlasin, yumurta istediğin kadar tüket ama günde 4 yumurta sarısını geçme yoksa kolesterolün yükselir terin pis kokar yüzün aşırı aşırı aşırı yağlanır. Pilavı kavurma sadece suyla haşla üzerine baharat serp. Tavuğu haşla didik didik et yoğurtla karıştır içine turşu at süt mısırı at lezzetlendir, yulafi yarım yağlı sütle pişir 8yemek kaşığı yulafa 2bardak süt koyuyorum bir adet muzu soyup elimle ezip atıyorum üstüne bir kaşık fıstık ezmesi at karıştır 10dk pişir biraz dolaba koy sonraki Yulaf iyice şişsin yemesi yutması kolay olsun zor olsada yemek zorundasın suyla lokmalarini yutmaya çalış sabah spora giderken Nescafe Gold ya da bulabiliyorsan filtre kahve iç off günlerinde kahve içme ki kafein toleransın artmasın. Haftada 4 gün git ve 1gun spor 1 gün off şeklinde olsun falan filan daha çoook şey var ama birkere gönül verip bunları kendin öğrenmen deneyimlemen lazım umarım anlamışsındır
En İyi Cevaplar
3 aydır yapıyorum ve şuanda hala düzenli olarak devam ediyorum , kilo almak için başladım 1.87 75 kiloydum 4 senedir asla kilo alamıyordum (bu birazda düzensiz uyku ve beslenmemden dolayıydı) , protein tozu kullanıyorum çünkü bu sporda ilerlemek istiyorsan minimum günlük alman gereken bir protein miktarı var ve bunu maalesef hergün günlük öğünlerimle karşılayamıyorum gerek maddi olarak gerek o gün yaptığım yemeklerde protein bazlı besinlerin bulunmamasından dolayı , sana tavsiyem kalori hesabı yaparak beslenmen , ben herzaman çok yediğimi düşünürdüm çevremdekilerde hep oburluğumla bilirdi beni ama kilo alamıyordum , kalori hesabı yapmaya başladıktan sonra hiçbirşey yemediğimi fark ettim , başlarda karbonhidrat ağırlıklı beslenmelisin çünkü şu an koruman gereken bir formun yok sakın yanlış anlama senin gururunu kırmak için söylemiyorum ama 1.83 60 kilo çok az yani şu an bir vucudun bile yok en kısa zamanda kilo almalısın ve bunu en temiz ( pilav, makarna, mantar gibi ) yemeklerle sağlayabilirsin , ve yiceksin abi , hayvan gibi ayı gibi ne var ne yok yiceksin , ben ilk ay 10 kilo aldım diyete başladığım ilk hafta buzdolabımızdaki herşeyi yemiştim abartısız pırasasından her kahvaltıda açılıp dokunulmayan incir reçeline kadar , 3 ay geçti şu an 90 kiloyum hedefim 95 kiloya ulaşmak.
04 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerinize katılıyorum. Çok sağlıklı besleniyorum kendimi bildimbileli ama fazla yememe rağmen kilo alamıyorum. Whey vb. protein işe yarar mı?
- +1 yıl
Kanka işte sorun da bu fazla yemiyorsun , fazla yediğini düşünüyorsun , insanlar şöyle kilo alır , vucudun günlük alması gereken bir kalori miktarı vardır diyelim ki seninki 2000 , eğer bundan fazla kalori alırsan bu kaloriler sana kilo olarak geri döner , eğer az alırsan kilo kaybedersin , günlük kalori hesaplaman için siteler mevcut oraya gir ve onlara göre günlük kalorini ayarla , whey protein güzel fakat , protein tozu kilo aldırmaz , kilo almak istiyorsan gainer kullanmalısın hardline’nın gainerlarını kullandım ve gayette iştahım açtılar kilo almamda yardımcı oldular
Soran+1 yılÇoğu kişi de takviye kullanmayın diyor. Kararsız kaldım.
- +1 yıl
Kanka senin kullanıcağın takviye herhangi bir steroid değil , protein tozu ya da gainer alacaksın , tamamen kulakdan dolma bilgilerle sana bu yorumu yapmışlar , internette kendin araştır bak yani şu yorumları ben okurken gülüyorum adam protein tozuna kasın yapısını bozar yazmış , mangalda eti fazla kaçırınca da kasın yapısı bozuluyor o zaman
+1 yıl7 senedir çalışıyorum son 2.5 sene ara verdim sadece form tutuyorum geliştirme değil fitness yapıyorum. Ne amaçla başladım? Sadece bir gün rüyamda kendimi çok kaslı biri olarak görmemle rüyamda gördüğüm formu yakalanmak amacı ile başlamıştım belki tuhaf gelir (: protein tozu kutu kutu kullandım.. özel bir etkisi yok diyebilirim sadece tavuk balık yumurta vs çok fazla tüketemiyorsanız tavsiye ederim ya da günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsan kesinlikle protein tozu alabilirsin onun dışında bir avantajı pek yok işte sadece kolay sindirim avantajı sağlıyor ya da hızlı protein diyebiliriz tavuk balık pişirmek için zamanın yoksa alabilirsin. Zaten takviyedir adı üzerinde.. neyin takviyesi? Proteinin. Genelde antrenmandan önce ve sonra alınır duruma göre değiştirebilirsin. Detay istersen wp den paylaşırım sesli mesaj olarak. antrenmana gelince haftada ortalama 4 5 gün tavsiye ederim.. yapabilirsen 6 gün..
32 Yorumla- +1 yıl
yumurta alerjisi olupta vücud geliştirebilen birine denk geldin mi
- +1 yıl
Hayır hiç denk gelmedim @SSvermiştim
İlk önce senin boyunun ve kilonun, daha sonra günlük kalori harcınızı bilmek gerek dostum, bunları bildikden sonra daha sana yönelik bir tavsiyyede buluna bilirim, ben çoçukluğumdan başladım yüzme ile, yüzme sporların içinde tüm vücudu çalışdıran, aynı zamanda zararı bir o kadar diğer sporlarla kıyasda çok düşük olun bi spor türüdür bana göre, sırf görünüm açısından başlamak istiyorsan ve iraden varsa, umarım istediğin sonuca vararsın, protein tozu değil, gainer kullandığım oldu ve buda kilo almayı kolaylaşdırdığı için ihtiyacım vardı yeni başlıyorsan, ilk önce senin boyunun kilonun ve günlük kalori harcını bilmem gerek, beslenme biçimini bilmem gerek ki, sana uygun bir yorum yapa bilem
24 Yorumla
Soran+1 yıl1.82 boy ve 6O kilo. Boya göre zayıfım.
Soran+1 yılTam tersi aslında. Çok yiyorum ama kilo almıyorum. Kendimi bildim bileli hep sağlıklı besleniyorum. Ama yine de yaramıyor. Whey Protein vb. supplement kullanmalı mıyım?
- +1 yıl
Tespitlerin çok doğru fakat ekstra olarak boy ve kilo orantıs epeyı düşük olduğu için muhtemelen tiroidleri çok hızlı çalışıyordur. Ben profesyonel değil ortalama bir yorum yaptım genele. Detay olursa bence önce tiroid bezlerinin bir hastanede kontrol edilmesi lazım çünkü tiroidi hızlı olan kişiler çabuk yorulur ve çok fazla uyurlar. Doktor izin verirse spora başlasa daha sağlıklı
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
24Cevap
+1 yılBiraz anlıyorum. Kendi capimda araştırma yaptım. Sende benim gibi ektomorfsun. Kilo alamiyorsun. En bela olanıdır. Protein tozu gıda takviyesidir. yeme icmeyle alamadığım proteinleri tozla giderme yoluna gider. Diger suplementlerde mevcut bcca, aminoasit vs gibi. Onlarda kasları çabuk geliştirmeye yarıyor kasların kendini erken onanması gibi şeylere. Fakat çoğu kişi yani satmıyorsa önermez. Spor mutlaka yapılmalı. Çok yoğun hayatın varsa bile evde form tutmak için dahi olsa 2 gün de bir yapılmalı. En önemlisi bol bol yemek.
00 Yorumla
+1 yılYaklaşık 8-9 senedir spor yapıyorum. Tabi sürekli ve düzenli olarak değil. Düzenli olarak 2 senedir yapıyorum. Protein tozu kullanmıyorum. Sana tavsiyem eğer serbest ağırlık çalışacaksan hareketlere çok dikkat et en ufak yanlış harekette bile uzun vadede büyük sorunlar çıkarabiliyor. Bunları iyice öğrenmeye bak. Kendine dikkat ettiğin sürece sporun hiçbir zararını görmezsin çok değil 3-4 aya hayatına renk gelecek.
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha önce ben de yapıyordum. Ama şu an daha düzenli bir şekilde yapmak istiyorum. Sen nasıl yapıyorsun?
Protein tozu kullanmak kas yapısını bozar daha dengeli olması için doğal bırakman ve hiçbir destek almadan antrenmanlarını kendine uygun ağırlıklarla yapman gerek fazla ağır basarsan şişirirsin kendini, az ama fazla tekrar her zaman iyidir. Yeri geldiğinde kendini daha fazla geliştirdiğini hissettiysen o zaman başlarsın ağır kilolarla tekrar yapmayı.
05 Yorumla- +1 yıl
@testobey soruyu tam okuyamadın heralde yeni başlayan birinin hafif kilolarla bile curl yapsa o kaslar yırtılır zaten bu ilk günün en büyük sıkıntısıdır yani gelişim için fazla tekrar yapmak daha etkilidir ağır kilolar vücut tam gelişime girdiği zaman kaldırılabilir ve o lifler yırtılmaya devam eder
+1 yılProtein tozu ilaç değil besin takviyesidir kullanılmalı, kasları iyi beslemezsen eritmeye kasları yemeye başlarsın 2 senedir yapıyorum amacım kafa dağırmak yarışmaşara girmek değil, hayata olan öfkemi bi yerden çıkarmam gerekiyo🙂
02 Yorumla
Soran+1 yılBoy 1.82 - kilo 60 vücudumu şekillendirmek istiyorum. Boyuma göre zayıfım. Hangi tozu kullanmalıyım? Siz ne kullanıyorsunuz? Zararı olmaz mı?
- +1 yıl
Kardeşim protein tozu ilaç değilki zararı olsun araştır anlarsın whey kullanıyorum ben peynir altı suyu nasıl kullanacağını izlerin ama iş onunla bitmiyo o sadece senin sporda kaybettiğin enerjiyi ve kasların onarımı sağlıyo saplam çalışman lazım
+1 yılBir buçuk yıldır düzenli spor yapıyorum önceden spor salonuna gidiyordum ama bıraktım kendim yapıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvde nasıl yapıyorsun?
+1 yılBoyuna gore kilon dusuk gainer ile bulk donemine girerek baslayabilirsin once cok cok kilo yapman lazim gainer mutlaka al ayrica bol bol karbonhidrat basman lazim yani pilav makarna patates yulaf ezmesi fistik ezmesi cok asiri tuketmen lazim. Bulk dediginde kilo alma hacim kazanma donemidir. Bi 8 ay cok rahat bulk da kalman lazim. Ondan sonra protein tozu ile full body devam edebilirsin ayrica 2 gunde bir mutlaka bacak calis
00 Yorumla
+1 yılYeni başladım dostum spor salonunda kişisel antrenörüm var protein tozu da tavsiye etmedi benim hocalarım yeni başlayanlar için
00 Yorumla- Spor konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılHayır. Fitness değilde eski basketbolculardan olduğum için düzenli spor ve formumu koruyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılŞu an devam ediyor musun oynamaya? 🏀
- +1 yıl
Kulüp bazında olmasa da bireysel olarak devam. Hatta İzmire gittiğim zaman 1 günlüğüne pınar ksknın antrenmanına katılabilirim
verecegim tavsiye protein tozlarinin hic birini kullanma... kansorejen...
dogal dedikleri ne varsa onlari ye..01 Yorumla
+1 yılBen 5 yıl yaptım hayla devam ediyorum
Ve protein tozu kas yapmaz alamadığın proteini kolay yoldan almak için kullanırsın00 Yorumla
+1 yıl@Poradol sen bu arkadaşa yardımcı olabilirsin belkii
111 Yorumla- +1 yıl
Ney için? :)
- +1 yıl
Yaaa valla öyle hissetmene sevindim bak soruyu görür görmez sen geldin aklıma o yüzden etikeyleyim dedim r
- +1 yıl
Rica ederim yardımcı olduğun için bende sana teşekkür ederim
- +1 yıl
😂🙈😆
- +1 yıl
Abartma yeavv
- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Peki maadeeemm
+1 yıl4 aydır. Eger normal yollarla proteinli beslenemiyosaniz hayvansal protein tozu oneririm.
01 Yorumla- +1 yıl
Hayvansal yollar
normalinden 3 kat daha fazla protein tozu tüketmek jdjdkdkdk
+1 yılProtein tozu oranını bilen biri aracılığıyla kullan benim arkadaşım bilinçsiz kullandı böbrek yetmezliğinden öldü
01 Yorumla
Soran+1 yılKullanmayı düşünmüyorum.
Beslnmene dikkat et, yeterli protein almaya bak ve antremnın hakkını ver agır caliş ve hareketleri dizgin yapmaya caliş ve kendine zaman tanı. Vereblcegım tavsiye bkdr
00 Yorumla
+1 yılbir daha beni soruna davet edersen neyse ağzımı bozmayacağım
01 Yorumla
Soran+1 yılDavet otomatik gidiyor. Özel davet edildim diye kendini bir şey zannetme. Senin gibi terbiyesiz ve ahmak birinin görüşü benim için önemli değil. O bozuk ağzını tamir etmesini iyi bilirim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılKardeşim benim tavsiyem hicbirsey kullanma
Ben vücudumdan çok sıkıldım diye başladım
Sen gideceksen hicbirsey kullanma
Ağır dan hafife doğru setlerini yap00 Yorumla
+1 yılprotein kullanmadım tavsiye de etmem normal etleri tüketerek spor yapmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılBende hiç baklava yok hepsi tulumba
02 Yorumla
Soran+1 yılBaklava veya tulumbası olan var MI? demedim.
- +1 yıl
Biliyorum kanka öyle demediğini 🤣🤣🤣
+1 yılKullanmam her sey cabamla oldun
01 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum 👍🏻
+1 yılBen sürmeli olani kullanıyorum o daha iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılSürmeli olan ne? Bilgim yok o konuda?
Spor konusunda 792 cevap paylaştı. Soruna davet etmeyebiliyor musun
02 Yorumla
Soran+1 yılOtomatik gidiyor davet. Takipten çıkarıyorum o zaman.
+1 yılBence yeni başlayan bıraksın
02 Yorumla
Soran+1 yılSen bırakabilirsin o zaman :)
- +1 yıl
Ben yaptım bıraktım kral 😂 sen başladın galina
+1 yılBen yapmıyorum hiç yapmadım
00 Yorumla2.5 saat yürüyüş yapıyorum yeterli mi?
00 Yorumla
+1 yılKas orani arttiriyorum sayilir mi
00 Yorumla
+1 yılYok ama başlamayı düşünüyorum birkaç ay sonra
00 YorumlaYok maalesef 2 oda 1salon gibi oturyorum
00 YorumlaKendi çapımda yapıyorum. Anlasam yardım ederdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Sıska vücudumu geliştirmem saçma olur
01 Yorumla- +1 yıl
Sıska vücudunun kaslı dolu dolu olmasını istemez misin tuhaf
Çıt hiç uğraşmadım
00 Yorumla
+1 yılBen değilim
00 Yorumlaben.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki
+1 yıl8 yıldır yapıyorum