ben iyi bir okuldan mezun gıda mühendisiyim .3 yıldan beri çalışıyorum işlerim çok yoğun arada mesaiye kaldığım oluyor .insanın kendi parasını kazanması çok güzel ama bizim gibi mesleği olanlar bayanlar bilir bir öğretmenlik gibi yda memurluk gibi kolay değil helde özeldeysen .şimdi düşünüyorum evlenince çalışmaktan yana değilim .zaten gelmişim kaç yaşıma yani çocuk da hemen yapsam kendim büyütmek isterim zaten .hadi çalşıyaım desem param bakıcya gider zaten kısaca çalışmak istemiyorum evlenince .ortama bakıyorum herkes çalışan kadın peşinde .ben çalışıyorum diye evlenmek isteyen çok oldu oluyor da .bu ne biçim iş kardeşim ya .para için evlenmek istiyolar erkekler .siz ne düşünüyor sunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılKazandığım bana da ona da yeter. Buna sebep değil diyeceğim fakat ben eşimin çalışmasını istemem en azından bir çocuğumuz olduğunda artık çalışmasını istemem bir anne için en büyük şey her halde çocuğunun ilk adımında, ilk sözünde yanında olmak onunla beraber büyümek, öğrenmek ve öğretmekten daha büyük bir mutluluk olmamalıdır ve elbette ki bu birlikteliğe elinden geldiğince hatta daha fazlasını yapıp eşine ve çocuklarına dürüst eş, temiz bir gelecek, sağlam bir yuvanın devamlılığını da eş "koca" hem hayat arkadaşına hem de sorumlu olduğu evlada karşı yapmalıdır.
Çalıştığım iş yerinde çalışan nice kadın ve erkek tanıdım çalışan bir eşle evli olup parası ile rezil olan evli bir adamın sürekli olarak iş yerinde kahvaltı yapması onun gerisinde olan kadın için de o erkek için de utanç kaynağı olmalı. Kadın kocasını aç gönderdiği için koca karısı ile kahvaltı bir çift söz, sohbet edemediği için. Çocukları ise tanıdığı bilmediği bir insanın ahlakı ve gözetiminde ot gibi robot gibi yetişiyor ve bir gün bir bakıcı gelip kadına " kızınız/oğlunuz bugün ilk adımını attı, yok işte anne/baba dedi." Diyor ve bunun şahidi sen değil bir bakıcıyken neyin mutluluğun söz ediyoruz ki ?315 Yorumla- +1 yıl
Bundan utanç duymak yerine, gurur duyacak bir adamımdır.
- +1 yıl
Yazmadan önce baktım. Yazacağım düşüncemi değiştirecek bir şey göremedim. Kendilerine Ziraat Bankası ile mutluluklar dilerim :)
- +1 yıl
Bilmiyorum belki ben geri kalmış cahilin tekiyim, ona sebeptir böyle düşünmem. Öyleyse (kendi adıma) daha nice karanlık yıllara :)
- +1 yıl
Onlar ters yöne gidiyor ondandır.
Bu arada beni eksileyen kişinin (hatun'sa) ömrün çalışmakla kocana para yedirmekle geçsin ne diyeyim ben sana :) - +1 yıl
Amin :)
- +1 yıl
Hoca senin mantıga göre erkekte çalışmasın otursun çocuk büyütsün hiç ayrılamsınlar.Kahvaltı konusunda cidden saçmalamışsın.
- +1 yıl
Sen kahvaltı tabağında duran hıyara fazla bakmışsın ondandır :)
yine de ziyanı yok. :) senin gibi bir mantık ve zekayla denk gelme şerefine eriştim ne de olsa - +1 yıl
Ben yazdıklarımdan sorumluyum, anla(yama)dıklarından değil ! :))
ikinci bir husuAyna da kendine bakıyorsun, bana değil. Jartiyerin aşağı düşmüş dizginle kendini ayrıl da gel :)))
Kadın hakları, kadın özgürlükleri, kadın bilmem neleri... Millenyum çağı denen bir zamana girildiğinden bu yana, kadınlar birer, çalışma aracı ya da başka şekilde görülmeye başladılar. Oysa kadın ve erkeğin fıtratı asla bir olamaz. Kadının doğasında çalışıp para kazanmak yoktur. Hele ki evli kadınların çalışması hiç te doğru değildir. Eşini kızını kıskanmayan erkek yoktur herhalde varsa da çok geniş mezhepli biridir. Hepiniz görmüşsünüzdür, görmüşümdür. Bayanlar genelde tezgahtar olarak çalıştırılırlar. Bu bayanlar (istisnalar kaideyi bozmaz) belki evde çocuklarına, eşine göstermediği ilgiyi gelen müşteriye karşı gösteriyor. Yağ çekmeler, ilgilenmeler. Şahsen asla böyle bir kadını evime almak istemem. Kadının görevi bellidir. Eğer istisnai durumlar yoksa kadının çalışmaması en uygun olanıdır. Düşünsenize erkek çalışacak, kadın çalışacak çocuklar ya bakıcıların ya da sübyan hocalarının elinde kalacaklar. Peki bu çocuğun geleceğinden nasıl emin olunabilir ki? Bakıcının vereceği eğitimle anne- babanın vereceği eğitim asla bir olamaz. Düşünüp taşınmak gerek.
09 Yorumla- +1 yıl
Tamahk�r olmayan ailelerde genelde kadınlar çalışmazlar. Gerek te yoktur. Çalıştıklarının düşünün o zaman erkekten farkı kalmaz. Hem çocuk bakacak, hem ailesinin geçim derdi. O zaman burada bir eşitlik söz konusu olamaz. Hani kadın- erkek eşitti. Burada kadının yükü daha da ağır oluyor
- +1 yıl
Biraz da kadınların suçu. Kendi görevlerini unuttular. Erkek gibi para kazanma hevesi başladı. Eee ne olacak fırsat arayanlarda çok. Mağaza da tezgahtardan çok, teşhir edilen ürünler gibi duruyorlar. Affedersiniz ama öyle oldu malesef. Bunun adına da özgürlük ve ayakta durma diyorlar. Oysa benlik kaybolup gidiyor.
+1 yılkesinlikle seni sen olduğun için her şartta seninle evlenen biriyle evlen ben de senin gibi dusunuyorum. Çalışdışın da bir erkeğin sorumluluk sahibi olup olmadığını asla göremezsin. KESİNLİKLE ÇALIŞAN KADIN İSTEYEN ERKEKLER eşlerinin sorumluluklarını almak istemedikleri için istiyorlar.
23 Yorumla- +1 yıl
Tam tersinş isteyenler?
- +1 yıl
@Çaysevmiyormuşştotom bayanlar tam tersini istiyorsa benim gibi düşünmeyen 100% güvenmediği için
erkek zqten sorumluluk sahibi olmalı şimdiki erkekler kız gibi olmuş - +1 yıl
Bnce hatun çalışmasın evde otursun iki tarafta çalışınca insan hatununa erkekliğini hissetmek için gün bekliyor
+1 yılhe yaa rahatlarına pek düşkünler çalışsın diyollaaa
39 Yorumla- +1 yıl
evet hem evde çalışsın hem evince gelsin yemeğini ütüsünü aksatmasın .bizim gibilerde aa bakın ben kimseye eyvallah etmiyrum paramı kazanıyorum tirplerine girsinler .sabah erkenden kalk işe gel müdür suratı çek .sonra eve git kocana hizmet et bunun neresi özgürlük ya köle istiyolar
- +1 yıl
sonra kadınlar neden yıpranıyo?
nedne bakımsız
vakit mi kalıyo be - +1 yıl
katılıyorum
- +1 yıl
calış tabi sögüt gölgesindemi yatıyon calış bana rakı parası getir kadın
- +1 yıl
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
24Cevap
+1 yılÖmrümü gecirecegim kadını secmek isterken hiç calısıp calısmadıgına bakmadım. Çalısan bayanlar hayatıma girip cıktı... Çalışmayan bir bayan ile bir kez ilişkim oldu... sonra calısmaya basladı... inanır mısın çalışmadan önce daha iyiydi.. ben sadece bir memurum... ona vereceklerim sınırlı... gidip ona 1000 tl lik elbiseler alamam. o bunu istedi sadece düğün için. gelinlik demyorum sadece kınada nişanda vb gyecegi gelinlik harici bir elbise... yurt dısında balayı istedi... düğün salonu istedi ki nerden baksan 5000 tl. kendi ailesinin de durumu belli... istekleri bitmedi. normal flört dönemimizde calısmıyorken evlenmeye karar verdiğimizde calısmaya basladı bu hale geldi. kendi maaşı da 1000 tl sadece... o calısmaya baslayınca her ihtiyacını karsılamamı istedi gezip tozmak da yetmedi.. kendi ailesinin de durumu cok iyi değilken. şimdi ayrıyız ve patronu ile cıkıyor kendisi.. neden o daha cazip oldugu için. benim sevgimi kafasındaki heveslere tercih etti... şimdi benimkisi aykırı bir örnek oldu. ama sunu söylüyorum. calısıp calısmamanız önemlidir veya degildir... bu kişisel kararınızdır. önemli olan halden anlamaktır. siz calısmak isterseniz eşiniz sizi bankamatik gibi görmemelidir. ama eger siz calısmıyorsanız ve eşiniz gecimi saglayacaksa ona karsı anlayıslı olmalısınız. gücünün yetmeyecegi isteklerde bulunursanız sadece onu yıpratır ve kendinizden sogutursunuz. erkekler calısan veya calısmayan değil anlayıslı yuvayı ayakta tutan ve kazanılana göre harcayan kadın istiyor. zamanımızda böyle kadınlar artık pek kalmadıgı için zamane kadınları herseye özenip her istedikleri olsun diye tutturduklarını bildiklerinden güvenemeyip calısan kadın istiyorlar.. aslında erkekler sadece anlayıs istiyor. bu da piyasada olmayınca calısan bayanlara yöneliyorlar.. zamanımızda en az olan sey anlayıs...
01 Yorumla- +1 yıl
Şuraya yazıyorum senin gibi kocam olsa öperim başıma koyarım ama öyle bir erkek kalmadı bizde keyfimizden çalışmıyoruz çalışmak istemiyoruz ama adamlar karılarına sahip çıkamıyor binine yapıcaz hemen aldatıyorlar şaka gibi sonra biz tek başına kalıyoruz bende karşıyım tabiki kadının çalışmalarına ama bize güven verseniz bizde çalışmak zorunda kalmayiz
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 371 cevap paylaştı.
u +1 yılBen bir ev hanımı ile evliyim ve çok memnunum. Bugün yeni evlenecek olsam yine dışarıda çalışmayan birisini tercih ederim. Ben ağır bir işte çalışıyorum ama onun ev hanımı olarak işi benimkinden daha ağır aslında.
Çocuklarımızı ne sebeple olursa olsun bir başkasına emanet etmek istemem ve sadece bu sebep bile benim için yeterli.36 Yorumla- +1 yıl
Ben hayatımdan memnunum. Hayat müşterektir ve gerektiğinde evde eşime her durumda yardım ederim. Çalışmamasını istememin sebepleri arasında "ev işlerinin aksayacağı" gerekçesi hiç olmadı. Eşim benim başımın tacıdır, ev işlerini gerekirse ben yaparım.
- +1 yıl
Bu arada geri kafalı ve aşırı kıskanç bir adam da değilim. Üstelik benim ailemdeki tüm kadınlar da iş sahibi. Kadınları çalışan bir ailede yetiştirildim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Umarım sen daha da mesut olursun.
Ben de çalışan biriyle evlenmek isterim, bunun parayla alakası yok, aileden böyle gördüm. Annem de çalışan bir kadındı (emekli şimdi) yanlış anlaşılmasın ama evde oturan kadın bana itici geliyor. Yemek filan sorun olmaz, bir şekilde halolur, adam yardım eder, bazı geceler dışarıda yenir ama çalışmayan kadın çok itici geliyor bana.
37 Yorumla- +1 yıl
İstediğin düşünmekte serbestsin tabi, kimsenin düşüncesi beni ilgilendirmez, herkes kendi doğru bildiğiyle yaşar. Dediğim gibi bu sitede kimsenin kimseyi inandırmakla ilgili bir yükümlülüğü yok. İnsanlar sorulara cevap verir, cevabı alan ister inanır ister inanmaz. Sana istediğin gibi bir koca bulman konusunda bol şans o zaman. Şanslısın aslında ülkemizde pek çok erkek karısını çalıştırmıyor zaten.
bu devirde öyle valla benim sevgilimde çalışıyor hatta benden fazla maaş alıyor ve evlenince en azından maddi durumumuz hep iyi olcak zaten cocuk yapsak birimizin maaşının 4 te biriyle bi bakıcı tutabiliriz yada annemiz babamız rahatlıkla bizim yerimize büyütebilirler ve zaten yapın bize verin diyolar :D o yüzden çalışmak en iyisi konuyu çok karıştırdım ama senin işin kötüymüş masabaşı işi olan saati belli olan bi kız en iyisi :=))))
17 Yorumla- +1 yıl
neden kızıyım ama mesleğine göre kız seçmiyorum çalışmasaydıda gene sever evlenirdim onla geberene kadar çalışıp genede bakardım ona ama işte şansıma gerek yok böyle birşeye ikimizde iyi bi maaşa çalışıyoz herkes böyle değil tabi en yakın arkadaşım çalışmayan bi kadınla evli ve hiç iyi durumda değil
calıssın bence evde oturupta nne yapacak cocuk oldu mu zaten anne baba pesınde pır donecek sonra evde oturan kadın askım bana araba alalım kuafor masrafıda bu ay sukadar tuttu bak fatmalar suraya tatıle gıdıyo hadı bızde gıdelım tek maasla bu kadar seyı erkek yapabılıyorsa calısmasın evde bana baksın tabıkı
01 Yorumla
+1 yılbenim param bize yeter calışmasına gerek yok derim haaa illa ben okul bitirdim calışmak istiyorum kariyerim var meslegim var memuriyetim var derse canı nezaman isterse ozaman bırak derim öyle takıntılarım yok ancak sosyal refah düzeyimiz iyi oldugu müddetce calışmaması taraftarıyım
12 Yorumla- +1 yıl
oldu paşam
- +1 yıl
kezzapladın çalıştırdın dövdün beni dengesiz herif!
Kadinin asli gorevi evi ve ailesidir. Erkek evi ve ailesini gecindirmekle yukumludur. Evlenecegim kadinin calismasi sart degil. Eve girdigimde hosgeldin diye tebessum etsin kafi
27 Yorumla- +1 yıl
Evlenecek erkek su sekilde dusunse sorun kalmayacak. "Ya esim calisamaz derece hasta ya da musait olursa tek basima bir takim seyleri basarabilr miyim?" eger cevabi evet olursa evlensin. Simdi cogu insan evlenmek olsun diye evleniyor. Aile mahkemeleri bosanan ciftlerle dolu.
Egitim tamamda düşüncee yarım:)) Siz nasıl meslegi olan bir bey istiyorsanız bizde kendi ayaklarının üstünde durabilenn meslegi olann kültür seviyesi yüksek bir bayan istiyoruzz ...
110 Yorumla- +1 yıl
Akademik kadrosuyla ilgili hiç fikrin varmı? Kaçtane prf. oldugu ? yaptıgı çalışmaları . itü güzel bir okul mühdslk egitimide , insanları küçümser davranışın hiç hoş degil , İnsanın kendini nasıl yetiştrdigi daha önemli . birde Erkeklerin Okumuş meslegi olan bir bayanla evlenmek istemesinin neresi Yanlış ? sen olaya niye parasal yönden bakıyorsun ?
- +1 yıl
okumuş istemesine birşey demiyorum .sonuçta iyi bir mesleği varsa kültür düzeylerinin yakın olması gerekir .ama çalışmakla kültürün ne alakası var ki.bence iyi bir okul değil bana göre değil .benim okulum bin kat daha iyi .ekmek ypaıyoruz kardeşim ne yapalım ahahaha hiç güleceğim yoktu
Evet ister. Hele böyle bir dünyada. Her şey para tek bir birey bütün isteklere nasıl yanıt verecek :/ Eğer zengin birini bulursan neden olmasın :)
04 YorumlaBen çalışmamasını isterim ama böyle deyince de geri kafalı oluyoruz o yüzden 'karım bilir ben bilmem' diyorum artık :))
32 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşa mı okudun iyi okulunu(artık her ne ise okul) 3 yıl çalışıp bırakırsan bütün emekler boşa gider.erkek kadının parası peşindeyse bırak zaten ki nerden anladın para perşinde olduklarını bilmiyorum.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılerkeklerde kafayı yemiş.bana sorarsan çalışmalı ama parası için değil evde bütün gün sıkılır :D
çalışmalısın ben mutlu olacağına inandığım için bayanlar çalışmalı derim en az 1 yıl cocuk olmamalı bence
04 YorumlaBen esimin calismasini isterim bu zamanda tek basina ev gecindirmek zor is
Ama calistigi ortaminda guvenli olup olmadigina bakarim ;)01 Yorumla
+1 yılHayat paylaşınca güzel :D
İstanbulda yaşamak istiyorsanız karı-koca çalışmak zorunda.04 Yorumla- +1 yıl
neoldu ki ?
- +1 yıl
anlamadım ?
+1 yılhayat zor tek maaşla geçinmek zor artık çok zengin birini bulman gerekiyor :)))
07 Yorumla- +1 yıl
arkadaşım normal biri nasıl evini idare etsin. zor ya zaten erkek karısını çalıştırmak istemez, eşi kendisi durumu anlar soyler ben çalışmak daha rahat yaşamamızı istiyorum diye..
- +1 yıl
güzel işi olsa zaten zengin olur :)). sen zengine git bence :DD
- +1 yıl
O ayrı :)) ama o eskiden miş .)) şimdi evi olsun işi olsun yeter :))
+1 yılSen bu mantalite gerçekten zor evlenirsin.para pul bir yana bunca sene boşunamı okudun.En azından çocuk gelişimi okusaydın bir işe yarardı.
03 Yorumla- 1 yıl
Sizin zihniyetiniz yuzunden herkes bosaniyor canım . Ne demek kari parasi yemek ya. Kim kimden para istiyorki. Hem sonucta sen biriyle evlenince ona bes kurus vermezmiydin? Bence bu ulkede kadinlar ve kizlar erkeklerle hic mi hic ilgilenmemisler hic biseyde vermemisler erkeklere... sonra bir kac dengoz cikip sizden denszce ister tabi sizde istiyor diye kuduruyorsunuz. Bir erkek icin ne gibi bi caba sarfediyorsunuzki? Yurt disinda kizlar erkeklere bakiyorlar. Evet gerekirse bakiyorlar ne var bunda? Gunun birinde o cok guvendigin dağ da hasta olacak isini kaybedecek o zaman ne yapcaksiniz
+1 yılEvet çalışan almak isterler. Anca yemek-ütü-bulaşık-çocuk olunca hanım dır dır edince pişman oluyorlar.
12 Yorumla- +1 yıl
çılacaksın?
ben de iyi bir okuldan elektrik mühendisiyim,evleneceğim kadın mühendis olacak boş vakti olan memur öğretmen olmayacak
01 Yorumla- +1 yıl
Kamuda mühendis olsun en güzeli
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızlar üniversite mezunu koca bulmak için mi okuyor bu durumda?
00 Yorumla
+1 yılöğretmen iyidir ideal eş :D
11 Yorumla
+1 yılKPSS yi takip et kamuya gir.
01 Yorumla
+1 yılBen çalışmasını istemem.
00 Yorumlazenginkocabulamadim.com
01 Yorumlakpss ye gir
03 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı