Arkadaşlar 9 gün önce spora başladım. Tam olarak ne yaptığımı bilmiyorum ama fotoğrafta yeşil daireye aldığım yer aşırı ağrıyor herhangi bir morarma ya da şişlik yok ancak sadece yürüdüğümde bile ağrı hissediyorum. Sizce ne olmuş olabilir bu durumda spora devam etmem sakıncalı mı?
Yanlış hareket, dengesiz kalkma ve çökme ( ağırlıklı ağırlıksız fark etmez ), aşırı zorlama gibi durumlarda gerilmeler söz konusu olabiliyor. Bunun yanında vücut hamlığı dediğimiz durum da var. Yani belirttiğiniz bölge çok gelişmemiş veya yaptığınız spor için yetersiz bir dirence sahip olabilir. Bu gibi durumlarda kas gevşetici gibi krem gibi kompres gibi tedavi şekillerini ben aslında pek doğru bulmuyorum. Bu bir kas ağrısıdır. Ve bunu açmak için hareket etmek gerekiyor. Mesela ben dün spor yaparken omuzlarımda yanma hissetmediğim için ağırlığı arttırıp +2 tekrar daha koydum sete. Ve baya ağrım vardı zor hareket ettiriyordum çok gergindi. Lakin bugün yine spor saatimde omuz hareketlerine gelince ilk 5-6 tekrar zorlasa da birden açılıverdi. Ve şu an ağrı gibi bir durum yok. Size tavsiyem spor yapmadan önce ısınma hareketlerini uygulamanız ve sporunuz bittikten sonra zorladığınız bölgeye göre açma-germe hareketleri uygulamanız olacaktır. Bunları yapmak kas ağrılarını ve gerilmelerini en az seviyelere çekecektir.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim yalnız bacağımda olan ağrı hamlık değil acıyla karışık bir ağrı. Ağrının olduğu günden beri sporuma devam ediyorum ancak zorlanma hala mevcut.
Eğer yanlış bir hareketi çok zorlarsanız sakatlık yaşayacağınızı belirtmek isterim. Ağrınız devam eder ve geçmez ise doktora görünün mutlaka. Sağlıklı günler dilerim.
Tamam o zaman aynı şey bende de ilk başladığımda oldu hatta hocam yapmayayım bir kaç gün dedim aksine devam edeceksin alışacak bacaklar dedi devam et zorlamadan fıstık