Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı pride tişörtü giydiği için linç yemiş. "Bir daha milli takıma alınmamalı, Galatasaray'dan gönderilmeli." diyenler olmuş. Artık bu homofobik düşüncelere ne zaman son vereceksiniz? Siz ne düşünüyorsunuz?
Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı, pride tişörtü giydiği için linç yedi! Ne düşünüyorsunuz?
Homofobinin daha fazlası olamaz dedikçe şaşırmaya devam ediyoruz. Kim ne giyerse giysin, kim ne yaşarsa yaşasın bu kadar takmak artık işin uç noktası yani.
Hiç alakam olmasa bile, gökkuşağı baskılı tişört giymekten, içinde gökkuşağı renklerinin 3 veya daha fazlası rengini bulunduran herhangi bir nesneyi kullanmaktan çekinir olduk. Giysek polis gösteri yapacak diye alır mı, birileri bunu kullanarak olay çıkartır mı diye düşünmeye başladık.
Aslında şimdiye kadarda var olan ama dikkat bile çekmeyen şeylere böyle aşırı tepkiler verildiği sürece daha fazla gündemde kalıyor kimse bu kısıma odaklanamıyor. Bırakın herkes kendi mahreminde istediği gibi yaşasın. Önceden çocuklar LGBT nedir bilmezken, farkettiniz mi bilmiyorum ama gündemde uzun bir süre kaldığı için artık her harfin açılımı ve yönelimi nedir onu biliyorlar.
Daha doğru ve anlamlı bir mesajlı t-shirt giymesini tercih ederdim; ama şu halde de bırak futbolcuyu, sporcuyu; ülkenin hiçbir kesiminden insanın fikrini dile getiremediği ortamda bu hareketi, bu duruşu, bu saygısı ellerim patlayana kadar alkışlama isteği uyandırdı bende. 👏👏👏
Zerre miktarda tanısam da sevdiğim, gelecekte ümit vaat ettiğini düşündüğüm biriydi, artık merakla, gururla, onurla kariyerini takip edeceğim ve en iyi dileklerimle destekleyeceğim biri oldu.
Milli takımın geldiği hal, yaşattığı utançlar, spordan çok kavgayla/gürültüyle, federasyonun saçmalıklarıyla gündeme geliyor olması zaten orada daha fazla utanca yer bırakmadı; olur da saçmalayan 2 kişinin ağzına da bakıp milli takım kariyeriyle oynarlarsa takım kaybeder. Galatasaray keza son zamanlarda nereden nereye savrulduğu belli olmayan, kişilerin kaprisleriyle yönetilmekten yeni yeni kurtulmaya çalışan bir camia; severim sayarım ama soğumak için de onlarca sebep varken, yine bu olay üzerine bir kafatasçılık yapılırsa takımın eksi hanesine yazar.
Her ne olursa olsun, destekleyelim desteklemeyelim, içlerinden biri olalım olmayalım; madenciler, ormancılar, yalnız fok balıkları, dayak yiyen kadınlar, dayak atan kadınlar, aya çıkan adamlar, cinsel tercihi farklı olanlar, cinsel tercihi olmayanlar, evcil hayvanlar, durduk yere ihalelerle hayatı ortaya konan yaban hayvanları... vs vs daha bir sürü şey, bir ayrımcılığa, bir haksızlığa, bir dışlamaya konu oluyorsa; umarım genç bir futbolcu kadar yüreğimiz olur her birimizin de, aksiyonumuz bir t-shirt giymek olsa dahi, sessiz kalmadığımızı, bir tarafımızda yaşadığımızı en azından ezilen biri veya birilerine hissettiririz.
İnsanların cinsel yönelimleri hakkında ayrımcı yorum yapan ya da müdehaleye yeltenen istisnasız herkesin suçladıkları ya da linç ettikleri kişiler gibi yönelimleri vardır. Bu tepki kendilerine toplumun hissettirdiği baskıdan kaynaklı fobi oluşmuştur. Bu şekil korkuları taşayan insanlar homofobik olarak adlandırılır. Sağlıklı bir insan fobilerini yenebilen insanlardır, daha çok korkup saldıranlar değildir. Dolayısıyla, linç eden herkes istisnasız hasta olarak adlandırılabilir. Eril bir spor haline dönüşmüş hele hele ülkemizde bu şekilde görüş bildirebilen Taylan Antalyalı'ya ve cesaretine saygı duyuyorum.
Yani son zamanlarda televizyonda müzik klipleri olsun, filmler ve diziler olsun bu prıde ve hemcins konuları çok sık ve normalmiş gibi gösteriliyor. Oysa Lut kavmi olsun Pompei şehri olsun bu yüzden helak edildi. Belki bu covid 19 da bize ceza ve uyarı amaçlı gönderildi. Bşr düşünmek gerek diyorum.
Eşcinsellik tarihin her döneminde var olan, saraylara kadar girmiş bir gerçekliktir. Lakin Türk Toplumu'nun cinsel yaşama bakışı nettir. Ki kişisel fikrim, en doğrusu da budur: Cinsel Yaşam kişinin özelidir.
Sokakta herhangi bir kamasutra pozisyonu baskılı t-shirt ile gezmek ile homoseksüeliteyi andıran baskı tişört giymenin bir farkı yoktur. İkisi de kusura bakma lakin, belli oranda tacizdir. Ben kimsenin cinsel yaşantısına mazur kalmak zorunda değilim. Evinde odasında yaptığı onun olsun, sokağa taşımak tacizdir. Kimseyi cinsel hayatı yüzünden yargılamak ise alçaklıktır.
Gelgelelim eşcinselliğin ötesinde LGBT ve türevlerine... Üzerine konuşmaya değmeyecek, ülkede ne zaman yasaklanacak diye umutla, arzuyla, sabırsızlıkla beklediğim vatan hainlerine!
-Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği - 3 milyon 900 bin dolar -Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği - 2 milyon 200 bin dolar -Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüeltravesti ve Transeksüel Dayanışma Derneği - 500 bin dolar -Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği - 400 bin dolar -Cinsel Şiddete Karşı Hukuki Yardım Derneği - 200 bin dolar -Siyah Pembe Üçgen İzmir Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları ile Ayrımcılığına Karşı Dayanışma Derneği - 150 bin dolar -Mersin 7 Renk Lezbiyen Gey Biseksüel Trans Eğitim Araştırma ve Dayanışma Derneği - 40 bin dolar -Hak Eşitlik Varoluş İçin Lezbiyen Gey Biseksüel Transseksüel İnterseksüel Derneği - 30 bin dolar -Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışma ve Dayanışma Derneği - 4 bin dolar
Mesela ben tişörtün verdiği mesaji bilmiyorum. Muhtemelen homoseksüellikle ilgili bir şey anlamı var. Peki bunu olumsuz eleştirenlerin bu mesaji anlaması? Kesinlikle homoseksüeller hakkında benden daha bilgi sahibiler ve belli ki onlarla daha ilgililer.
elestiren iki kisi 1 - ) emre mor 2 - ) turgay demir bu ikisine insan diye annesi babasi sahit olmaz :) dahası bu ülkede dusunceye saygı yokken biz insanlik hevesindeyiz :) itin köpegin duasi kabul olsa gökten kemik yagardı :) adam gibi adamdır Taylan Antalyali
Her şeye duyarlı, kendi öyle olmasa dahi sevgi ve saygı gösteren erkekler çok karizmatik değil mi ya? Bu beyler sokakta hayvanda besler, garsona iyi davranır, arkadaşlarına iyi davranır, çocuk sever, kibardır gibime geliyor. Kendi lgbt bireyi değil ama “takımını tutan holigan homofobikleri” bile düşünmeden giyivermiş oooooooh. Böyle beyleri her yerde görmek isteriz:)
Oynadigi takimdan belli zaten sasirmadim, cincocnlu iste. Onceki hayatta mutlaka buyuk bir iyilik yapmis olmaliyim yoksa nasıl Besiktasli olurdum. Su takimi tutmadigim icin seviniyorum. Takim itici yonetici itici hocasi zaten itici ee futbolcusunun da itici olmamasi dogaya aykiri zaten!!!
Ne alakasi var ya bu ulkede milletin ne dusundugune hala karisan ne yaptigina dil uzatan cahil insan kilikli beyinsizler mi var adam siyedigini yapar istedigini giyer tek o degil her insan ozgur burada milletin aklina gore yasarsak vay bizim halimize bu kafayla ulkenin basina kim gecerse gecsin koyun gibi bizim insanlarimizi oynatirlar oynatmayada dev ediyorlar zaten
Emre bol denen spor yorumcusu Twitter’da kıza argo konuşurken nasıl sapkın olduğunu unutmuş olmalı ki gelmiş âhlak dersi veriyor sözde bende desteklemem ama kimseye de karışmam herkes özgürdür. ya da bjk veya fbli olsaydı böyle eleştiri yapabilirmiydi
LGBT veya lgbt destekleyicilik değil homofobi ve homofobi destekleyicilik yasak olmalı futbolla hiç ilgim yok ama bizi desteklediği için sayın Taylan Antalyalı ya bütün LGBTİAQ ailesi olarak teşekkür ediyoruz 🌈
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben LGBT 'ye aşırı karşı değilim. İçinde tutamadığı bir his ise yaşamalı. Ama bunu insanların gözüne gözüne sokmaya, normalleştirilmeye çalışılmasına karşıyım. Bazıları da bunu şov amaçlı yapıyor o da ayrı bir kitle.. Sürekli tşörtler giyinilip, bayraklarla sokağa inilmesi aslında yönelimi olmayan ama sırf özendiği için eşcinsel olmak isteyen gençler için tehlikeli..
Bu ülkede kimin ne düşündüğüne kimin ne saygısı var ki? Herkes birbirinin hayatına dil uzatmayı eleştirmeyi kendine hak görüyor işte. Yorumcular da bunu kendine malzeme edinmişler ha savunduğumdan değil ama saygı duyuyorum. Belki de ne anlama geldiğini bile bilmiyordur giydiği şeyin. Ben bile yazılarının Türkçe anlamını bilmediğim ve hoşuma giden bir sürü değişik tişörtler giymişimdir
beşiktaşlıyım. Taylan Antalyalı yı TEBRİK EDİYORUM. homofobik gibi gerici düşüncelere karşı çok güzel bir hareket olmuş , artık toplum bilinçlenmeli gerici düşüncelerden arınmalıdır ne zaman medeni bir toplum BİLİMİ ön planda olan bir toplum olacagız çok merak ediyorum.
Kadına şiddet gırla, taviz gırla, tecavüz gırla, ensest ilişki gırla, çocuk p*rnosu gırla, halkı din üzerinden sömürmek gırla, faiz gırla, hırsızlık gırla, yeşil alan sömürüsü gırla. Tek Derdimiz Taylan 'ın Tişört Meselesi.
Taylanı yedirmeyiz herkes haddini bilsin sığ görüşlü ne kadar insan varsa hepsi kinlerinde boğulsun gün yüzü görmesin insanların fikirlerine saygı duymayı öğrenmek zorundasınız… kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur…
Iki tane kendini bilmez ahlak yoksunu, şarlatan gazateci yüzünden çocuğu bu şekilde gündeme getirdiler. Alt tarafı bir tişört yani. Mesaj olarak giymişse bile insanları hemen bilip bilmeden yaftalamak fırsatçılık ve fesatlıktır.
Seni alakadar eden kısmı ne? Yoksa gay olan sensin de alındın mı? Hoşuna gitmeyen şey varsa eksilersin geçersin insanların sorusuna baska insanların görüşlerine salça olamazsın potansiyel tacizci
Bence insanlar artık bu duruma saygı göstermeyi öğrenmeli herkesin hakkıdır huzun içinde yaşamak. Dil, din, ırk, cinsiyet fark etmeksizin hepimiz kardeşiz.❤🧡💛💚💙💜👭👫👬🧑🤝🧑💏💑👨👦👦👩👧👧
ülkede birçok kadın şiddet, tecavüz vs olayları var ki bu olaylara malzeme olan futbolcular da oldu zamanında. ama yapılması gereken doğru davranışı yapan bir futbolcuyu linç etmek bu ülkedeki çirkef zihniyetin kendi pisliğini görmezden gelerek her daim yaptığı şeydir. ismi geçen futbolcuyu tanımam ama sonuna kadar da arkasındayım, helal olsun!
Hero yazılı tişörtleri giyenlerin tutuklandığı bir ülke burası ne beklenir ki. Z kuşağı tamamen yönetime geçince ülkede güzel şeyler olmaya başlayacak buda en az 50-70 yıl sürer
Herkes özgür. Bir tarafını açmadığı, toplum kurallarına uyduğu ve Türk milletine hakaret etmediği sürece istediğini giyebilir. İnsanları bu şekilde kısıtlayamayız.
Her bir olay yaşandığında artık daha fazla şaşıramam diyorum ve yanılıyorum. Şu olay beni o kadar sinirlendirdi ki. Yahu özgür bir ülkede yaşıyoruz. İnsan istediğine destek verir. Ayrıca eş cinsel bireyler de bu ülkede oy kullanan, vergi veren birer vatandaşlar. Onları ötekileştirmek kimi haddine? Biraz açık görüşlü olalım. Her şeyi, dine, örfe adete karşıymış gibi bakmayalım. İnsanların yaradılışına saygı duyalım. 🙏🏻
Herkes fikrini belirtmekte özgğrken dünyada sadaece kendi doğrusu ile yaşayan yobaz sürüsü mü linçlemiş şaşırmadım onlar dünyayı kendileri için dönüyorda zanndiyorlar.
Bu linçler saldırılar Homofobik bir insanın bile desteklemesini sağlıyor a q Dünyada tonlarca kötülük var Gözlerinizi biraz oralara çevirin onlara duyarlanın Yok Erkek erkeği mi slkms kadın kadını mı awk başka derdimiz yok sanki
Dötünü mü veriyormuş.. Bunu neden ilan eder gibi sokakta paylaşıyor? Biz bunlara dötsatan, dötveren diyoruz, ama en çok bilineni hibne
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Buna kızıyor peki g*ru*p s*eks* yaptığını ortaya çıkan futbolcuların Milli Takıma gitmesine bir şey demiş mi bu Emre Bol, Turgay Demir ve benzeri yorumcular? Colin Kazim-Richards, Emre Belözoğlu hakkında da aynı şeyi söylemiş mi!
Karşıt olduğumu söyledim yani tasvip etmiyorum ve benim gibi düşünen birini likelamak da tabii ki doğal ama sen neden destekliyorsun demiyorum ve üslubumu da bozmuyorum, tabii ki hoş bulmuyorsam karşıt olacağım ama bunu lgbt yi savunanları linçleyerek değil kendi hür ve öznel düşüncelerimle karşıt bulabilirim, bir başkasını yargılayarak ya da hakaret ederek değil.