Adıyaman 1954 Spor başkanı Cevher Erdem.. <3 3 lig 4 grupta mücadele ettiler. Son maçlarında Karbel Karaköprü Beledispor'a 3-1 yenilmesine rağmen şampiyon oldu. Şampiyon olarak da 2. Lig'e yükseldiler. Cevher Erdem, Türkiye'de şampiyon olan ilk kadın başkanı oldu.Cevher Erdem, "Her şey son dakika da oldu. Hüzünlü bir sevinç var, mutluluk var. Ben son dakika artık soyunma odasına gittim ağlamaya başladım. 'Bitti' dedim her şey. Allah'a şükür Kozan bizi sevindirdi. Şampiyonluk biraz daha zor oldu. Şu an ayaklarım titriyor. Şampiyon olduk ama inanılmaz derecede hüzünlendim" demiş.
Cevher Erdem şampiyon olan ilk kadın başkan oldu! Düşünceleriniz neler?
Yani şu durumda bile ötekileştirme yapanlara pes diyorum!
İşlerine gelince kadın hakları, kadın dayanışması diyenler nedense kendinden farklı giyinenler için aynı şeyi düşünmüyorlar. Gerçekten çok yazık. Bunun adı çekememezliktir.
Ben şahsen bir hem cinsimin böyle bir başarıyı ilk defa almasını kutluyorum.
Aslında erkek bir başkanin şampiyon olması kadar doğal bir durum ama bu bizim ulkemiz için geçerli değil tabi. Çunku bizde kadınlar hor görülen biseyi beceremez gözüyle bakılan varlıklar olduğu icin enteresan bir durum olunca şaşırıyoruz. Başkanı tebrik ediyorum.
Tebrik ederim yakından takip ettiğim bir lig şampiyon olmasını istediler ve öyle oldu. Altındaki rakipleri son maçlarını iddiadan dolayı satıp iyi para aldılar. Herşeye rağmen cesaret işi ve cesur kadınlar herşeyi başarır. Umarım daha iyi yerlere gelir
Başarının mimarı futbolcular ve teknik ekiptir. Başkanın ön plana çıkarılması tamamen kadın olmasından dolayıdır. Bir de cinsiyetçilik yapmayın demezler mi 😀
Futbol içinde kadınları çeşitli mevkilerde ve pozisyonlarda görmek, biz erkekleri mutlu ediyor. Kadınlar, bircok konuda olduğu gibi futbola da ellerini degdirdikce, futbola daha estetik bir hal aldiracaklar.
Demek ki kadınlarda her şeyi yapabiliyomuş benim memleketim Bi başka imkansız diye Bi şey yoktur bizde tekrardan tebrik ediyorum bizim takım helal olsun hak ettiniz 😊
Bir grup testesteron patlaması yaşayan sporcuların soyunma odasına girmiş... Vay be ne başkan. Kocası abisi çocukları gurur duyuyordur kadın her yerde erkekleri yönetiyor diye. Edep ya hu.
Tebrik ederiz. Çok güzel bir haber, çok güzel bir gelişme bence. Kadınların elinin değdiği yerde farklı ve güzel şeyler oluyor. Ülkemizde de bu türden örneklerin çoğalmasını isteriz. :-)
bayanların daha iyi noktalara gelmesi lazım bu ülkede buna çok ihtiyac duyan bir ülkede yaşıyoruz fakat bazı kızlarımızın kendilerini basit görmesi hiç hoş olmuyor özellikle burada
@MerdümgirizBirisi Asış başkalarının fikrine saygı duymayıp hakaret eden sizlersiniz geri kafalı bana hakaret etme hakkını nerden alıyorsun? Sizin gibiler oluşa Ne yani saygısız.
@Sordumistee Neden düşman olayım sadece yakıştırmadığımı başka meslekte olabileceğini söylemek istedim. Sizde kendi görüşünüzü yazın benim görüşüme altında minik beyinlerinizle gelmeyin
Herşeyin bir ilki vardır. İlkler güzeldir sevindim hanımefendi adına ve toplum adına umarım bunun sayısı daha da artar. Bazı kadınlara yeni bir ufuk açar.
Çankırıspor muydu emin değilim orada ilk kadın başkan vardı. Demek ki o başaramamış buradan çıkmış başarı. İyi iş. Bildiğim kadarıyla şehrin ileri gelenleri kulübe iyi destek vermişler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim memleketim olan Adıyamandan çıkması gurur verici
Doğrdur büyüklerin bilir ama hacı yusuf ziyareti var tam karşısı oluyor bizim 😇 ama bende 2 senedir ankarada ikamet ediyorum adıyamandan 2 senedir çıktık
haberin başlığına bakmadan önce kadın fotoğrafı görünce içimi yine bir karamsarlık kapladı. bu sefer nerede kim öldürülmüş diye. buna rağmen güzel bir habermiş çok sevindim