ne diyim hayırlı olsun. öyle bir hükümdarımız oldugundan gururluyum. eğer başarılı olmussa. vajinasının olması dısında tarihte ele avuca gelir bir fark yarattıysa ben ona bakarım cinsiyetçi değilim. o yüzden ilk kadınsava pilotu yok ilk kadın basbakan benim için manasız. hükümdarlıkta olay nedir. toprakları büyütmek. düşman devletleri sonlandırmak. diğer devletleri aleyhine anlasmalara zorlamak vergi almak onlardan. oranın hükümdarının seçiminde etkin olmak. ülkesinde refahı arttırmak ve bilimsel olaylarda da geri kalmamak. o zamanlar öyle imiş. yani kendisinin penisi de olsa düşüncem değişmezdi. muhtemelen sosyal lince ugrucam ama. kadın düşmanı diye. sadece pozitif (ayrımcılık) yapmıyorum fifti fifti
pers imparatoru (zalımın oglu) kirosu tabiri caizse eteğinde sallamış kafasını kesmiştir kendisi iskitlerin kraliçesi türk hakanıdır hakaniçede diyebiliriz hatun gibi hatunmuş yani saygıyla eğiliyorum benim büyük ninem olabilir kendisi zira kendimi bazen kafa keserken hayal ediyorum.
Bu roman gerçek kaynaklar ele alınarak yazılmış ama romanda tarihte kalan dedikodular ve efsanelere de yer verilmiş fakat bunlar özellikle belirtilmiştir zaten kitabı okuduğunda yazarın kendisininde gerçek kaynakları daha çok önde tuttuğunu göreceksin. Ayrıca Tomris Hatunu yazarken kullandığı kaynağı yazmıştır bende bakmak istersen yazıyorum. " Herotodus: Queen Tomyris of the Massagetai and the Defeat of the Persians under Cyrus. " Internet Ancient History Sourcebook. https://tinyurl.com/bnuw5h9
Bugünün Batı ve Yunan özentisi aciziyetlerini düşününce; Türklerin her daim kadına önem vermesini çoğunun anlama kapasitesinde olmadığını düşünüyorum ben...
Zaten kadınlar la ilgili her hak her kadına saygı türkiyeden Türklerden Dünya ya yayılmış olmsına rağmen şimdi bizim onlardan ogrenmemiz ne iğrenç bir durum ya
En İyi Cevaplar