Otururken, yürürken hep başımı öne eğik şekilde durduğumu söylerler, bana da hafiften batmaya başladı bu durum. Duruşumu düzeltmem lazım da nasıl yaparım hiç bilmiyorum, evde duruş düzeltmek için neler yapılabilir? Duruşunu düzeltebilmiş olanlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Boyun düzleşmesi olabilir. Boyun düzleşmesi problemi yaşayanlar genelde kafası öne doğru dururlar.
Bu egzersizlerle boynunu güçlendirebilirsin. Genel olarak postural bozukluklar için de pilates tavsiye ederim.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Dik dur, duvara yaslan. Omuzların ve kafan da duvara deysin. Kafana bir kitap koy ve onunla gezin evde. Sırt eğriliğin de varsa, her gün esneme hareketleri yap ve sırt kaslarını çalıştıracak hareketleri araştır
01 Yorumla- +1 yıl
Duvara yaslanarak durma pratiğini istediğin kadar uzun süre yapabilirsin. 5 dkdan kısa tutmamaya çalış
Kafana 1 kitap koyup evde günlük işlerini o şekilde hallederek başla, düştüğünde tekrar koy duruşun zamanla düzelmeye başka zaten kendiliğinden. Yavaş yavaş kitap sayısını veya kalınlığını da arttırabilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
Beril Tarakçıoğlu nun önerileri güzel ben de uyguluyorum ben ayrıca
Dumbbell Shrug denen omuzları güçlendirme ile olduğum yerde yüzermiş gibi kulaç atıyorum onlarda ağrılarımın azalmasında bir hayli etkili oldular...
Son olarakta WALL SQUAT yapmaya başladım onunda duruşumla alakalı faydasının olacağına inanıyorum00 Yorumla - +1 yıl
napcan biliyon mu göğsünü dik tutcan başında karşıya doğruya bakcak ha bir de bazı insanlar dizlerinin eklem yerlerini eğik tutuyor sen onu yapma düz olsun
00 Yorumla sırt egzersizleri var youtubeden bulabilirsiniz, günlük olarak onları uygulayın sırt kaslarınızın güçlenmesi için.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Kaslarımı incitirsem veya ani hareket yaparsam?
- +1 yıl
Korse giyebilirsin. Duruş bozukluğunu düzeltmek için egzersizler var. Bunun dışında dik durmayı vb şeyleri alışkanlık haline getirmelisin
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Benim de öyle. Egzersileri var sanırım ama ben uzun süre uygulamadım. Asıl sebebi uyuma şeklinle alakalı. Cenin pozisyonunda uyuyorsan kafan önde sırt hafif kamburlaşır
10 Yorumla kambur sırta bir dirsek bir de kilit tamam ne kendinize eziyet ediyorsunuz
00 YorumlaDüz duvara
Oturur pozisyonda sırtını yasla
Kollarını ileri aç 3 veya 5 dakika dene00 YorumlaYoutube de dik duruş ile ilgili cok fazla video var onlara bakabilirsiniz. Ben de muzdaribim bu durumdan düzeltmeye çalışıyorum.
00 YorumlaYalnız başına yürürken kafanı hiç aşağı indirmeden sürekli havaya bak, alışkanlık haline dönüşür. Zamanla postüründe bir miktar düzelir.
00 Yorumla- +1 yıl
Fizyoterapiste başvurabilirsin. Vücuduna göre en uygun postürü bulup sana buna göre bir egzersiz programı hazırlar
00 Yorumla - +1 yıl
Aynanın karşısına geçip dik bir şekilde kendine bakabilirsin o zaman duruşun düzelmiş olur..
00 Yorumla - +1 yıl
fitness yaparken direk gibi duruyodum bakanlar korkuyordu hem fit hem tilt
00 Yorumla - +1 yıl
Düz otur bide beli düz tutan korseler var deneyebilirsin
00 Yorumla youtube da videolar var
11 Yorumla- +1 yıl
benmde ihtiyacim var.
00 Yorumla - +1 yıl
bi bilen'in görüş atacağını nerden bildin?
00 Yorumla Ne yi bilirmiş bunlar be boş işler
00 Yorumla- +1 yıl
Beril hanım çok tatlı ozetlemis
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
tamda ihtiyacim olan bilgiler
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben bilerek başımı öne eğiyorum napim kskdldldl
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Kafa ağır geliyordur
- +1 yıl
Oyle durabilen kadınlar candır
00 Yorumla Spor konusunda 596 cevap paylaştı. bence öyle çok muzdalibim
00 Yorumla- +1 yıl
Bilindik hareketler
00 Yorumla - +1 yıl
YouTube da sağlıklı hoca kanalını takip et
00 Yorumla - +1 yıl
Plank
00 Yorumla Dogru dogru
10 Yorumla- +1 yıl
Bu duruşa mı
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Günümüzün en büyük sorunu teknolojiyle ve oturarak çok fazla zaman geçiriyor olmak. Hal böyle olunca da vücudumuz doğal ve sağlıklı duruşunu yeni düzene ayak uydurarak bozmuş oluyor. Duruş bozuklukları egzersizlerle düzelir fakat gün içinde kendinize doğru oturma, dik durma komutları verip arada ufak yürüyüşler ve esneme hareketleri yapmalısınız. Yapılan korektif egzersizler, ancak bu kendi kendini düzeltmelerle desteklendiği zaman kalıcı postür gelişimleri sağlanır.
Kendim ve öğrencilerime uyguladığım saat başı alarm kurma metodu çok faydalı oluyor.
Telefonunuza saat başı çalmak üzere alarm kurun. Siz doğru oturma pozisyonunuzu bozduğunuzu unutuyor olsanız da ufak bir uyarıyla kendinizi düzeltme mekanizması oluşturuyorsunuz. Eğer bu hatırlatmanın daha kısa süreli tekrar etmesi gerektiğini düşünüyorsanız 15 dk ya da yarım saat aralıklarla çalması için ayarlayın.
3 gün süreli sabırlı ve bilinçli tutumla kendinize alışkanlık kazandırmış olursunuz.
Aşağıda zayıflayan sırt kaslarınıza yönelik egzersizlerle ardından kısalan omuz ve göğüs kaslarınıza yönelik esnetmeleri paylaşıyorum. Birer gün arayla egzersizleri, her gün olmak üzere de esnetmelerinizi uygulayın.
Egzersiz ve sağlıklı yaşam motivasyonu için daha fazla bilgiye FitBeebyberil sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu
Egzersizler
Esnetmeler
Çok teşekkür ederim :)
Peki bunları yaparken kırışıklık olursa spor yaparkende oluyor bunlar için ne yapılmalı?