Arkadaşlar ben yasaklar gelmeden önce fitness yapıyordum vücudum gelişmeye başladığında spor salonları kapandı bende evde dura dura kilo aldım en hızlı şekilde nasıl kilo verebilirim ne yemem lazım bilen var mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
İlk olarak eve 10 kiloya kadar dambıl seti söyle. Sadece koşma işini dışarda yap ve eve geri gelip dambıl ile çalış. 4.5 litre su iç
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Merhaba
İlk olarak günde yediğiniz kaloriden fazlasını yakmalisiniz ki kilo kaybı olsun. Genel olarak çoğu kişiye uyacak bir haftalık diyet listesi vereyim..
Sabah: kahvaltıdan önce 2 bardak su içip içine birkaç damla limon sıkın. Bu suyu içtikten yarım saat sonra yumurta, bir dilim tam buğday ekmek (markette uno olarak satılıyor) 1 dilim peynir ve 4 zeytin. Yanında 1-2 bardak şekersiz çay tüketebilirsiniz. Ayrıca salata yemeyi ihmal etmeyin.
Öğlenleri 3 gün yulaf yapabilirsiniz. Basit bir tarif vereyim: (tadı çok güzel tatlı ihtiyacınızı giderir)
4yemek kaşığı yulafın üstünu örtecek kadar süt dökelim. Yarım muzu ezelim ve kaynamış yulafın üstüne dökelim. Bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştıralım ve hazır.
Haftanın 4 günü de öğlen yemekte 2 kepçe çorba ve 3 yemek kaşığı yoğurt tüketebilirsiniz. Çorbalarda bulyon kullanmayın.
Akşamları 5 gün sebze yemekleri yapın, mesela: fırında kabak, patlıcan. Ya da taze fasulye gibi şeyler. Pilav ve makana tüketmeyin. Sebze yemeklerini 7 yemek kaşığı yiyebilirsiniz yanına da uno tam buğday ekmeklerden 1 dilim ve ayran da tüketebilirsiniz.
Geri kalan 2 gün et grubu ya da kurubaklagil tüketin. Kurubakla tüketirken susuz olmasına dikkat edin. Köfte yiyeceksiniz 4 adet tüketebilirsiniz. Tavuk yiyeceksiniz beyaz et kısımlarını tercih edin, derili kısımları tercih etmeyiniz. Yanında yine ekmek ve salata tüketebilirsiniz. Kurubaklagiller ise 2 kepçe olarak tüketilmelidir.
Et yemeklerinin yanında yoğurt tüketmeyelim. Ayrıca protein ağırlıklı beslenmek kilo kaybetmenizi önler. Akşamları et yerine sebze tercih etmeniz daha iyidir.
Sabah ve öğlen arasındaki ara öğünde SADE kahve ya da çay içip yanında 2 adet hurma ya da kuru incir/kuru kayısı yiyebilirsiniz.
Öğlen ve akşam arası öğünde YEŞIL çay tüketiniz bu ödem yakmaya yardım edecektir
Akşam yemeğinden sonraki ara öğünde ise 1 elma ya da muz tuketebilirsiniz. Sayı ile yediğimiz meyveler (kiraz, erik vb) 10 adet tüketilebilir. Ananas gibi meyveler ise küçük bir dilim kesilip yenmelidir. Karpuz ve kavun ise küçük üçgen dilimi olarak 2 adet yenebilir.
Günde en az 2-2,5 lt su tüketmeniz gerek, yoksa kilo verseniz bile vücut ödem topladığı için tartıda değişiklik olmaz.
Kolay gelsin iyi diyetler:))00 Yorumla Hızlı kilo vermek oldukça sakıncalı bir şey. Ben 2.5 haftada 8 kilo vermiştim ondan beri saç dokulmeleri göz kararmaladi halsizlik ve daha bir çok sıkıntı çekiyorum. Kutu kutu kan ilacı kullandım. Bunun yanında çok kilo verirsen vücudun da sarkmslar oluşur. Hem sagliksiz hem kötü bir vücudun olur. Sen iyice arastir tabi ama en iyi yöntem sporla birlikte aldığın kaloriyi de azaltmak. Karbonhidrati azaltıp proteini arttırıp sporunu da dengelemelisin
10 Yorumlahurma diyetini araştırın. fakat şunu belirtmek isterim; bu tip diyetler hit diyetlerdir ve uzun vade de asla tavsiye edilmez. sadece 1 hafta sonra düğün nişan vb bir özel gün varsa o güne kadar yapılır sonrasında bırakılmalıdır.
00 YorumlaÖncelikle kac kilo aldin
Yasin boyun ve kilon02 Yorumlabenim arkadaşım 15 kilo verdi. yemeğinden kısıp spor yaptığını hatta karın kasının olduğunu söyledi
00 Yorumla- +1 yıl
Hızlı kilo vermek yok böyle birşey yapmayın arkadaşlar ya.
00 Yorumla Geceleri yatmadan önce 200 mekik çek
11 Yorumla- +1 yıl
Diyet yapıp evde spor yap en hızlı bu yani
00 Yorumla Egefitness kilo verme videosunu izle youtubeden
00 Yorumla- +1 yıl
Ben soğan suyuyla kilo verdim
00 Yorumla - +1 yıl
Spor yaparak verebilirsin
00 Yorumla Yemeyecek tabiki
00 YorumlaAz yiyerek
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Pandemi malesef herkeste hareketsizlik ve buna bağlı kilo alımlarına sebep oldu. Fitness salonuna gidiyor olmanız çok güzel, demekki spor disiplininiz var. Salonlar bu dönemde açık fakat çekincelerimiz olması normal bu yüzden evde antrenman yapmaya devam etmenizi öneririm.
Artık dijital ortamda ihtiyacımız olan egzersiz ve antrenman videoları mevcut. Hedefinize uygun antrenman videolarını bulup evde egzersiz rutininizi korumanızı öneririm.
Beslenme planınız için genel bir öneri yapmam gerekiyor çünkü her bireyin ihtiyaçları değişiklik göstermektedir.
Sabah ve öğlen öğünlerinize sağlıklı yağsız karbonhidrat ekleyin fakat akşamları daha hafif beslenin; Protein içerikli bir besinin yanına zeytinyağıyla hazırlanan yeşillik ve/veya sebze eşlik edebilir. Günde 2 lt. Su tüketin ve minimum 7 saat uyku uyumaya özen gösterin.
Günlük hareketinizi açık havada yürüyüş yaparak artırmanız hedefinize daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Egzersiz planınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda oluşturup sağlıklı beslenmeyle desteklerseniz başarınız kaçınılmaz olacaktır.
Dilerseniz egzersiz açıklamaları ve seviyelere göre tekrar ve set açıklamalarını paylaştığım instagram sayfamı inceleyebilirsiniz. FitBeebyBeril
Soru ve görüşleriniz için Bi'bilen platformunda olacağım.
Sağlıkla kalın.
Beril Tarakçıoğlu
Teşekkürler