Spor salonuna 1 ay zor gittim. Çünkü koku zafım var ve salon kokusu iyice beni geriyordu. Ancak genel olarak spor zor bir şey vaktinin çoğunu ayırmak gerekiyor öyle günde 1 saat falan yemiyor o iş. Kimisi sağlık nedenleri için bırakır spor her zaman sağlığa iyi gelmiyor çünkü.
6 seneden uzun süredir yaptığım sporu bıraktım aslında böyle bi düşüncem yoktu ve bahanelere de sığınmıyorum küçük yaşta başladığımda her şey güzeldi ama büyüdükçe asosyalleştim ve temasa yatkın karşı cins veyahut hemcinslerimle çalışmak bile çok gerilmeme sebep oldu tabi özellikle karşı cins hal böyleyken eskisi kadar zevk alamadığımı farkettim bırakma kararı aldım tabi bıraktıktan 1 hafta sonra pişman oldum hala sosyallikten korkuyorum ama dönüp sporumu yapmak da istiyorum her şey yoluna girer umarım çünkü nasıl çekingenliğimden ve bundan kurtulurum bilmiyorum
Sebebini Anksiyete (kaygı) problemime bağlamış olsam da sanırım vücudumun (anatomik) gelişmesinden dolayı kaslarımın kalbime baskı yapması hem fiziken bi halsizlik sağlıyor hem de Anksiyete benim düzgün nefes almamı engelliyor. Bu neden ile yüzme antrenörlüğünü bırakmak zorunda kaldım.
Spor azim işidir ki azim gösterirsen bir çok şeyde başarılı olursun azim ve istek temel kavramlar bende 3 ay boyunca spor fitness yaptım fakat bir süreden sonra isteğim kalmadı tek gidiyordum sıkılıyordum arkadaş falan yok demicem bunlar bahane yapmak isteyen herşeyi yapar birazda zor geldi diyim :)
Üşengeçlik. Boş zamanım yok spor için. Para vermeye değmez. Pek gerek görmüyorum. Ben evde de kendi kendime zayiflayabilirim düşüncesi. Önemli olan boğaz. Yani sağlam diyet yaptıktan sonra gerisi gelir.. Bu havada spor olmaz. Bu pandemi zamanı olmaz.. Bütçe sıkıntısı. ya da kendimi spora gitme zorunda hissetmiyorum..
Bence günümüz insanlarında sporu bırakma zorunlulukları doğuyor, düşünsenize spor yapmak için evinizden 4 km ötede ki spor salonu, koşuyolu vb. yerlere gitmek zorundasınız ya da günlük 10 saat çalışmanın ardından yorgunsunuz! Ama bir de ''Hişttt Necmi abi! Okey atacağız dördüncü eksik bea gelsene'' diyen adam var, o da alt katta ki kıraathanede... Siz olsanız neyi tercih ederdiniz? Not: Okeyin yanında ilk çaylar bedava :))
Geçen sene ameliyat geçirince bırakmıştım. Doktor 6 ay ağır spor yapma demişti. Tabi o süre geçtikten sonra yine spor yapmadım bir süre. Sporun s'ini hatırlamıyordum çünkü. Yani aklıma hiç hayatıma sporu sokmak gelmiyordu. Kendime çok şaşırmıştım. Bir gün ben eskiden spor yapıyordum ya la diye aklıma geldi. :D Hayatın keşmekeşinin içinde kaybolmuş o aralar sporla ilgili olan düşüncelerim. Hayat işte.😂
Ben sporsuz yapamam diyenlerdendim ama gel gör ki olası şartlar bazen bıraktırabiliyor. İş hayatı, sorumluluklar v. s derken spora gitmek ve ona göre beslenmek çok meşakkatli görünebiliyor bazen. Yıllardır yaparım ama birkaç yıldır en iyi formumda değilim aralıklarla bıraktığımdan dolayı.
Spora başladım 2. ay korona çıktı. Karantinaya girdi gelsin kilolar gitsin fitlik. Sonra platese yazıldım memlekete gittim. Gitti 1 aylık abonelik. Sonra memlekette yazıldım platese kısıtlamalar başladı...
3 ayligina yazildim 1 ay gittim Şu an 2. aydayım hala gitmedim bilmiyorumda heves işi bence spor eğer sağlık sorunun varsa ve kilon günlük hayatına etki ediyosa o zaman spor gerekli, onun dışında kas falan bana saçma geliyo
Ben sporu 4 yıldır yapıyorum yapamayanlara gelince bahaneleri fazlasıyla yorucu olarak görüyorlar ve soysal medya vesayre gibi aktivitelerden dolayı zaman bulamıyorlar bence sporu herkese tavsiye ederim 😉
Şahsen üşengeçlik yatıyor bunun altında ve 1 hafta yapıp 2-3 kilo verenler nasıl olsa tekrar yapar kilo veririm gibi saglam olmayan bir düşünceye sahipler