Arkadaşlar 1 aylığına spor salonuna yazıldım vücut geliştirme için. İlk gün program yaparız sana demişti hoca. Fakat ilk gün acil bir durumdan dolayı çıkmak zorunda kaldı. Orda başka biri yönlendirdi beni ve tüm vücudu çalıştım. Bahsettiğim olaylar dün oldu. Neyse bugün uyandım normal olarak her yerim ağrıyor. Kolumu zor kaldırabiliyorum. Şimdi benim her gün spora gitmem mi gerek? Ben, dinlenme gelişim sağlar diye biliyorum. Şimdi gitsem bile hiçbir şey kaldıramayacağım. Ne yapmalıyım sizce? Ayrıca 1 aylığına yazılmıştım. Orda turnike ile geçiyoruz içeri. Gitmediğim günler sayılıyor mu o 1 ay içinde?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
1 aylık süre spora başladığın günden itibaren başlar. O süreç içinde ister hergün git istersen gün aşırı git değişmez. Ama benden sana tavsiye arayı fazla açma. Minimum haftada 3 4 gün devam et.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
16Cevap
- +1 yıl
Sağlıklı bir durum değil fakat benim her gün gittiğim günler olmuştu. Ağır bir program içerisinde çalışmadıkça gidilir bence. Kardiyo yaparsın..
12 Yorumla- +1 yıl
Gitmediğin günler de sayılıyor tabi ki.
Kardeşi herhalde spor'u ilk defa yapıyorsun kondisyon kazanman lazım öncelikle tavsiyem bu bir hafta boyunca full git kasların ağrıyor ya kas çalıştıkça o ağrı gidecek emin olabilirsin bu konuda taşıyamayacağın ağırlığı görmediğin sürece bu hafta da sakatlanma ihtimalin yok denecek kadar az ( doğru reform da çalış yalnız ) 1-2 hafta böyle yap ondan sonra haftada 3 gün full body 1 gün arayla yap hiç bir şey olmaz tabi ki de herhangi bir eklem rahatsızlıkların yoksa varsa Bu konuyu bilen* bir hocayla çalışman daha doğru olucak
00 Yorumla- +1 yıl
Her gün gidersen faydasından çok zararını görürsün. Vücudunu yorarsın ve bir işe yaramaz.
10 Yorumla - +1 yıl
İstediğin kadar gidebilirsin ama vücudun dinlenmeye ihtiyacı var bir gün normal antrenman bir gün kardiyo tarzı yapabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Mr. Olimpia sikleti dahi hafta da 5 günden fazla antrenman yapmazlr
00 Yorumla Kanka bu dönemde riskli ben mersinde yaşıyorum birbuçuk aydan ber gidiyorum
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben de salona yazıldım vücut geliştirme için. 1 ay oldu yazilali ama sadece son 2 hafta sini gidebildim. 2 gün önce 3. haftaya başladım. 1 gün gidip 1 gün gitmiyorum. Haftada 4 gün çalışıyorum. 3 aylığına yazıldım. 2 ayim kaldı. Istersen beraber konusuruz.. biribirimizden faydalaniriz beslenme, spor konusunda. Ben de yeni basladim arastiriyorum sürekli.. kendime bir spor programi ve beslenme programi yazdim. O program dahilindr calisiyorum
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Elbette ki ağrıyacak ve sen o ağrının üstüne gideceksin ki bir daha ağrımasın.
Spor salonuna her gün olmasada gün aşırı gidilir tabi ki.
Aslında her gün gitmek daha iyi00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Her gün gidersen yorgun düşersin benim öyle oluyo gücüm çok azaliyo 4 gün gidince daha güçlü oluyorum
00 Yorumla - +1 yıl
İlk hafta biraz hamlama yapabilir ama egzersizden sonra esneme hareketlerini yaparsan çok ağrın olmaz her gün gidebilirsin bence, tabi çalışma ağırlığına da bağlı
00 Yorumla Yok hergun gidersen bir sonuc goremesin cunki vicut dinlenmesi gerek haftafa 2 3 defa gitmen normal☺
00 YorumlaFull body yaptırmış sana koç
İster salona vit ister gitme günlerin sayılır
Ayrıca haftada 3 gün yeterlidir00 Yorumla- +1 yıl
çok az ben her saaat yapıyorum gece rüyanda bile yapman lazım
10 Yorumla Fullbody yapıyorsun haftada 3 gün gidebilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
Pazartesi çarşamba cuma stardart ama gidilir anormallik yok
00 Yorumla 2 ya da 3 gunde 1 ideak kardesim hergun vucut yorgun duser
00 YorumlaYa tüm vücut çalışırsın veya bölgesel çalışırsın bu seçime göre spor zamanın günün belli olur
00 Yorumla- +1 yıl
Her gün kesinlikle gidilmemeli. Haftada 4 gün ideal.
00 Yorumla 2 günde bir gidersen daha verimli olur
00 Yorumla- +1 yıl
Ben gittim zamanında hem de günde 2 kere
00 Yorumla - +1 yıl
korona var oglum ne sporu otur evinde
00 Yorumla - +1 yıl
Ben hergün gidiyorum spor salonuna
00 Yorumla - +1 yıl
4 gün gitsen yeterli kendini kasma çok
00 Yorumla 2 günde bir makul olabilir.
00 Yorumla- +1 yıl
Ben 5 gün gidiyodum
00 Yorumla - +1 yıl
evet gidilir neden gidilmesin ki
00 Yorumla 2gunde bir git bence
00 Yorumlagidilmez
00 Yorumla- +1 yıl
Zgfglrl
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Spor salonu üyeliğiniz satın aldığınız ve giriş işlemlerini yaptığınız gün itibari ile başlar. İsterseniz her gün isterseniz belirli günler gidebilirsiniz her ihtimalde 30 gün sonrasında üyeliğiniz son bulacaktır.
Bununla beraber bilginiz doğru, yani kasın belli oranda gelişmesi için aynı zamanda dinlenme aralığı da çok önemlidir. Ayrıca her gün tüm vücut antrenmanı yaparsanız yorgun kasa yüklenme sakatlık riskini de arttıracaktır.
Size tavsiyem ya antrenmanınızı eğitmeniz ile birlikte bölgelere ve günlere bölün ya da tüm vücut çalışacaksanız haftanın 4 günü gidin. Kaslanmak ve hacim kazanmak istiyorsanız bölgelere bölüp antrenman yapmak ve beslenmeyi buna yönelik olarak değiştirmek sizin faydanıza olacaktır.
Sevgiler...
1 ayda ne kadar gelişir ortalama bir vücut?