Fitness'a 6 ay sonra yeniden başladım. Haftanın 2 günü Hiit cardio koşu bandında yapmayı düşünüyorum başlangıç seviyesi olarak tecrübeli kişilerin tavsiyesi nelerdir?
5 dakika koşu 1 dakika dinlenme şeklinde yaparsanız azraile selam verip yağları yakmış olursunuz :D Besyo öğrencisi ve basketbolcuyum, definasyon dönemlerimde o şekilde 36 dakikalık maraton koşu yaparım. Sizede öneririm :D
Başlangıç için söylüyorsanız 3 dakika koşu 1 dakika yürüme şeklinde olabilir :D Yavaş yavaş açıldıktan sonra 4 dk koşu 1 dk şeklinde yükseltebilirsiniz :D
İlk başladığın zaman 30 sn sprint at 60-90 sn hafif tempoda git.5-10 set arası yapabilirsin. Daha sonra sprint atmayı 40 sn çıkarıp hafif tempoyu da 40-50 sn düşür. Öncesinde ısınmak için 10-15 dk tempolu yürümeyi ihmal etme.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
5 dakika koşu 1 dakika dinlenme şeklinde yaparsanız azraile selam verip yağları yakmış olursunuz :D Besyo öğrencisi ve basketbolcuyum, definasyon dönemlerimde o şekilde 36 dakikalık maraton koşu yaparım. Sizede öneririm :D
dinlenme diyincede 2 de yürümeyin yani :D Dinlenme sırasında 5 ve ya 6da yürüyüş yapmanız gerekir
Tavsiyeniz için teşekkürler fakat başlangıç için ağır olur. Birde uzun süre evde pineklemeyi hesaba katınca bunu yapmam şu an için mümkün değil 😀
Başlangıç için söylüyorsanız 3 dakika koşu 1 dakika yürüme şeklinde olabilir :D Yavaş yavaş açıldıktan sonra 4 dk koşu 1 dk şeklinde yükseltebilirsiniz :D
Peki başlangıç için kaç dk öneriyorsunuz?
Başlangıçta yağlar fazla olduğundan 30 dakika öneririm, cidden çok zor geliyorsa 2 dk koşu 1 dakika dinlenme şekilde ilerleyebilirsiniz.
Yağ oranım yaklaşık 24. Bu cardio programını haftada 2 gün karın antrenmanı ile birlikte yapmam yeterli mi sizce?
Haftanın diğer günleri ağırlık çalışacaksanız yeterlidir
Evet öyle yapacağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Rica ederimm
Tecrübeli olduğumu iddia edemem ama kendi capimda ergin kırbaç in hit cardio videolarını izleyp yapıyorum YouTube'dan.
Bir de bir tık üstü YouTube ve Instagram'da Urban Riders var faydalanabileceğin👍🏻
İlk başladığın zaman 30 sn sprint at 60-90 sn hafif tempoda git.5-10 set arası yapabilirsin.
Daha sonra sprint atmayı 40 sn çıkarıp hafif tempoyu da 40-50 sn düşür.
Öncesinde ısınmak için 10-15 dk tempolu yürümeyi ihmal etme.
bir dk tempolu bir dk yavaş tam 30 dk koşu bandında bunu yap ben bunu yapınca kilo da vermiştim... geri aldım
Fitness blender diye bir YouTube kanalı var ordan bakabilirsin
Youtube'da çok güzel dersler var takip edebilirsin
30 sn sprint ile başla
Video bak