Merhaba arkadaşlar bende lordoz var. sonradan oldu ailemde hiçkimsede yok. bende de sonradan oldu spor salonunda hocaya eğer hareketlerini yaparsam düzelir mi? dediğimde düzelmez dedi. ama ailede yok sonradan oldu vesayre dedim. düzelmez dedi sadece ilerlemesini geriletebilirsin dedi.
bu doğru mu arkadaşlar eski düzgün postürüme eğer lordoz egzersizleri vesayre yaparsam düzelmez mi?
bu doğru mu arkadaşlar eski düzgün postürüme eğer lordoz egzersizleri vesayre yaparsam düzelmez mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Lordoz (çukur bel): Beldeki normal çukurluğun artmasıdır. Karın, sırt, kalça kasları ve bağlarındaki dengesizlikler ve güç kayıpları bel çukurluğunu artırır. Gebelikte bel çukurluğu artar. Ayrıca karın kaslarında gevşeklik, aşırı kilo lomber lordozu artırır. Lomber lordonun en önemli sonucu bel ve bacak ağrılarıdır. Ayrıca omurlarda kayma (spondilolistezis) olan hastalarda lombel lordoz (bel çukurluğu) artmıştır.
Kalça fleksör kasları esnetilmelidir (iliopsoas kası). Bu Lordoz tedavisinde en etkili egzersizlerden bir tanesidir.
Bel kasları hem esnetilmeli hem kuvvet kazanımı sağlanmalıdır (sırtüstü yatış pozisyonunda kalça posterior tilte alınır yani belin boşluk kısmı yere bastırılır ve bu pozisyon bozulmayacak şekilde glute bridge egzersizi uygulanır). Karın kasları kuvvetlendirilmelidir.
Kısacası aşırı anterior tilt yapmış kalça normal düzeye getirilmek için çalışılmalıdır.
Çok teşekkür ederim bu hareketleri yapıyırdum hatta fazlası da vardı çok teşekkürler 😊