selam arkadaşlar ben lise son sınıfım üniversite sınavına hazırlaniyorum yaklaşık 10. sınıf başından beri basketbol oynuyorum 7 8 ay spor okuluna gittim 11. sınıfın tamamında takım antrenmanlarına katıldım bu sene bırakmak zorunda kaldım lisanslı oynamadım hiç 2 3 okul maçına çıktım sadece. boyum 1.86 kilom 80 bu sene vücudum çok dağıldı üniversitede basketbolcu olma şansım varmıdır ya da herhangi bir takıma girme şansım? Bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Evet şansın var. Şu andan itibaren uygulamanı tavsiye ettiğim adımları yazacağım senin için. Üniversite en iyi ihtimalle eylül ayında açılacak. Seçmeler ise kasım ayında yapılır. Yani önünde en az 6 ay var. Bu 6 ayda şunları yapmalısın mutlaka:
1- Şu andan itibaren profesyonel bir sporcu gibi uyuyup beslenmeye başla. Bu hem metabolizmanı hazırlayacak hem de sağlıklı bir bedene sahip olmanın ilk koşulu. Günde 8 saat uyu, asla ve asla junk food tüketme. Paketli yiyecek yeme. Kendine güzel bir diyet programı hazırla ve ona günü gününe uy.
2- Antrenman yapabileceğin bir yer varsa şanslısın, mutlaka tek başına da olsa antrenman yap. Eğer yoksa evde yapacaksın. Kardiyo ve fitness seviyen hep maksimumda olsun. Yarın maç olsa hemen çıkıp oynayabilecek kadar kondisyon hazırla. Her gün mutlaka koş.
3- Fundamental çok önemli. Eğer iyi şut atmak istiyorsan iyi zıplayabiliyor olman lazım, ayaklarının mükemmel çalışması gerekiyor. Elle yapılan sporlarda ayakların payı çok ama çok fazladır. Sürekli drill yapmalısın. Temel basketbolu yalayıp yutmalısın. Günlük çalışmanın en az %40’ı sadece fundamental olmalı. %30’u fitness/kardiyo. %30’u ise şut.
4- O gün hiçbir şey yapmak istemiyorsan bile mutlaka her gün 200-300 şut at. Serbest atış at, üçlük dene. Elin zamanla oturacak.
5- Üniversitelerin çoğunda gerçekten sağlam adamlar gelir karşına seçmelerde. Yazın eline 1 kere top almamış olsan bile kondisyonun zirvede gidersen formayı kaparsın. Bana güven. 6 ay hayvan gibi çalış. TR’de her kulübün altyapısına girersin.23 Yorumla- +1 yıl
şu an kondisyon oturtmaya çalışıyorum evde hergun 1 saatimi koşu bandında geçiriyorum yazın dışarıya çıkabilir olursam hergun basketbol calısıcam üniye gidene kadar şutumu geliştirmeye çalışıyorum zıplamam en son 1 ay once 3.08 e değebiliyordum en fazla
- +1 yıl
Tavsiyelerin için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. En ama en önemli şey "istikrarlı artış", bunu unutma. Her ne antrenman yapıyorsan yap, kendini başkasıyla değil dünkü halinle kıyaslamalısın. Bugün 1 kilometre mi koşuyorsun, yarın 1,1 kilometre koş. Temel odağın: Her gün yapmak ve her gün 0,1 artırmak olsun. Bak çok basit bir şey söyleyeyim: 1 kilometre koşabiliyor ol. Her gün üstüne sadece 100 metre fazla koşarsan sadece 90 gün sonra hiç ama hiç zorlanmadan 10 kilometre koşabiliyor olursun. Ama bir seferde asla 10 kilometreye çıkamazsın. İstikrarlı artış bu yüzden çok önemli. Ve kendinle asla dalga geçme. Şu anda 1 kilogram mı kaldırabiliyorsun? Sakın "başkası 10 kaldırıyor, ben de 10 kaldırmayı deneyeyim" deme. Aynı hesap. Her gün sadece 100 gram fazla kaldırsan 90 gün sonra 10 kiloyu çok rahat kaldırır hale gelirsin. Ama bugün 10 kiloyu denersen sakatlanırsın. İSTİKRARLI ARTIŞ bunu sakın unutma. Bol şans.
En İyi Cevaplar
+1 yılKnk şimdi boyun 1.70 olması lazım ve her kulüpte istenilen özellik farklıdır mesela galatasarayı seçtin adamlar depar atmaya çalıma falan bakarlar beşiktaşı seçtin adamlar kuvvete takım çalışmasına falan bakarlar ve disiplinli olman lazım beslenme ve hemen hemen herşeyde disiplinli olmalısın fair play yani dürüst olmalısın bu takımına ve sana iyi yönden etkiler hırslı ve mücadeleci olman gerekir takım çalışmasıda olmazsa olmaz ama en önemlisi ilk önce fiziksel ve ruhsal sağlığının yerinde olması gerekir
01 Yorumla- +1 yıl
Knk basketbolcu olmak için herşeyi şimdilik buraya yazıcam ilk önce fiziksel ve ruhsal sağlığının iyi olması lazım hırslı ve azimli olman lazım takım çalışmasında iyi olman lazım disiplinli olman lazım mesela antrenmanda, beslenmede yani hemen hemen herşeyde 1.70 boyunda olman lazım fair play yani dürüst olman lazım bu senin takımınla olan durumunu iyi etkiler ve vücudunun az da olsa kaslı olması lazım başcurman için ilk önce bir kulüp belirlemen lazım seçtiğin kulübün internet sayfasındaki tel no dan iletişime heçmen lazım milli baskerbolcu olmak için bulunduğun ildeki spoe müdürlüklerine giderek ön bilgi alman lazım çünkü her kulübüm şartları farklı kendi belirlediği özelliğe seni alırlar ve ona göre seni profesyonel oyuncu olarak alırlar
Valla bak ya okul ya spor oluyor öyle bir sıkıntı yaşatır arkadaşlar biliyorum idman çok fazla ve 6 gün diyor. Guard 1 2 numara olabilirsin. Boy en fazla buna müsaade eder uzarsa bilemem. Bir klasik oyun kurucu 1 numara sloukas olsan güzel olurdu be
010 Yorumla- +1 yıl
Kanka bu sene devam etseydim lisanslı olacaktim ama hem çok yorucakti hem benim oturduğum yerde tek bir takım olduğu için ve çok oturmuş bir kadro var maçlarda bile en fazla 3 dk 4dk oynatilcaktim böyle olmaktansa düzgün bir üni kazanıp oranın takımına girerim diye düşündüm
- +1 yıl
Ki hocayı falan bile o kadar sevmiyorum ki antrenman maçında bile yedek bırakıyordu surekli 11 kişiyken falan
- +1 yıl
Marmariste yaşadığım iicn biraz imkanlar kasıtlı 1 kulüp var burda :D
- +1 yıl
Kısıtlı.
- +1 yıl
Evet ben zaten bursa İzmir ya da kocaeli de üni okumak istiyorum orda denicem şansımı şutum handle im falan var ama en önemli şey olan mac tecrübem yok
- +1 yıl
Bide ben solağım
- +1 yıl
:)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
+1 yılVar tabii ki okulun kendi klüpleri oluyor okulun ilk haftasında kampüste stand kuruyorlar
14 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim bu bahsettiğin olay Çoğ üniversitede var galiba
- +1 yıl
Var ben ist üniye gidiyorum orada var ben de voleybola yazılacaktım ama olmadı :d
- +1 yıl
Neden olmadı ne okuyorsun ki bide
- +1 yıl
Psikoloji, Çünkü fizikslel bir sorunum vwr kendime guvenemedim sana başarılar
Gizli Üye(25-29)+1 yılspora devam kanka insallah olursun
kaç yaşındasın peki?01 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındayım 2 3 gün once oldum :D
Hayallerinin peşinden koşmaya devam etmelisin
00 Yorumla
+1 yılShooting guard ve point guard olabilirsin
05 Yorumla- +1 yıl
Shooting guard oynuyorum genelde atletizm olarak kötüyüm biraz çemberi falan çekebiliyorumda smaç falan yok ztn
- +1 yıl
Guard için belli bir hız lazım Şu an o kadar atik değilim aslnda
- +1 yıl
Fitness la duzeltebilirsem belki
- +1 yıl
Yani hız lazım top senin elinde olacak takımın beyni sensin sen olmasan 5 numara hücumda bir hiç kısacası pick and roll perde çağırıp gerekirse kendin insafiyrt ile 3 lük atman lazım. Lastik bant al bulursun tofaş maçlarına giderken çok çalışıyor guard instagram paylaşımları hele tavsiye edilir 😂 kol ve bacak çalış
Gizli Üye(25-29)+1 yılBasketbolcu olursun.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler