Dünya futbol tarihinin en başarısız yöneticilerinden birisi olan kariyeri boyunca soyadı dışında hiçbşrşey başaramamış Ali Koç 2007 yılında oynanan Beşiktaş maçının ardından , hakem Selçuk Dereli'yi odaya hapsetmek ve ağır ifadeler kullanmakla suçlanmış ve PFDK'dan 2 yıl men cezası alarak tarihe geçmişti. Ve bide üstüne tazminat ödemişti
Bir futbol adamı nasıl olurda 2 yıl ceza alır aklım almıyor. Sizce nasıl bu kadar ceza alabildi?
Ali Koç”un Sicili Neden Bu Kadar Bozuk? Bir İnsan Bu Kadar Cezayı Nasıl Alabilir?
Tarafsız birisi olarak yorumluyorum Ali Koç un Fatih terime sicili bozuk lafındaki yanlış olan şey nedir cidden?
Fatih terim başarılı bir teknik adam ama sosyal hayatında da bir o kadar başarısız ve ahlaki olarak sıkıntılı birisi yani bu gerçeği görmek lazım artık.
Ali Koç un bu söylemi gereksiz miydi evet gereksizdi ama yanlış değildi.
Ali Koç ile Fatih Terimin karakterini kıyaslamakta cidden ironik ama.
Adama soyadı dışında başarısı yok demişsin sen geçseydin o holdinglerin başına bırak o holdingler geliştirmeyi stabil durumda dahi tutamayacakken bu adamı kariyeriyle eleştirmen üzücü bir durum😁
Ali Koç dediğin adam ailesi tarafından şirketlerini bile emanet edilmeyen eline oyuncak olarak Fb başkanlığı verilmiş bir adam😃Ali Koç öyle bir karakterdeki çocuk esirgeme kurumuna giden paraya bile laf eden bir adam.
Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi'nin oğlu olan Ali Koç, 2 Nisan 1967'de İstanbul'da doğdu ve 51 yaşındadır. 1985'te Londra Harrow School'dan mezun oldu. Rice Üniversitesi'nde işletme üzerine lisans eğitimi aldı. Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Öğrencilik yıllarında aile holdinglerinin çeşitli kademelerinde görev aldı. 1990'da J. P. Morgan'da stajyerlik yaptı. Aynı yıl American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile iş hayatına başladı. Askerlik görevini 1992'te yerine getirdi. 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley'de analist olarak çalıştı. 1997'de Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmaya başladı ve sonraki yıllarda üst düzey görevlerde yer aldı.
2005'te Nevbahar Demirağ ile evlendi ve bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. 2012'de Rahmi Koç sonrasında Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. 2013'te Bank of America bünyesinde, tanınmış 13 lider ismin görev alacağı "Bank of America Küresel Danışmanlık Komitesi"ne girdi. 2016'da Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesi sonrasında Koç Holding'in yönetim kurulu başkanlığına Ömer Koç geçti, Ali Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. 2017'de ise Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Yıl içinde Forbes Türkiye'nin “En Zengin 100 Türk” listesinde 700 milyon dolarlık servetiyle 50. sırada yer aldı.
Koç aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Sistem, Koçtaş, Koç Finansal Hizmetler, Otokar, Otokoç ve Setur gibi şirketlerin de Yönetim Kurulu Başkanı, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan, Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Gerçekten Ağzım açıkta kaldı. Özel okulları parayla ittirmeyle zoraki okuyan bir adamı başarılı gibi göstermek neyin kafası. Bide adamın servetini başarı gibi göstermişsin. Yahu bu adamın tek şansı Koç ailesinde çıkması. Onun dışında elde ettiği bir tane başarı yok
Belli ki acın var kardeş o paralı okullara her önüne geleni almıyorlar bir. İkincisi hayatında hiçbir başarısı olmayan adamların böyle yorumlar yapması çok ironik.
Neyse seninle tartışmayacağım. Ne demiş Gazali bir delille 40 alimi yendim ama 40 delille 1 cahili yenemedim.
Görüş sahibi kardeşim görüşünü okudum yorumlarını okudum ve bende bir yorum yapma ihtiyacı duydum... Şimdi ali koç'un bu açıklamayı yapması çok yanlış çünkü ali bey fenerbahçe'nin başkanı ve milyonlarca taraftara hitap ediyor dolayısıyla bu tip açıklamaları ortamı germekten başka bir işe yaramaz ve taraftarları ancak birbirine düşürür. Düşünsene galatasaray başkanı da çıkıp dese "ersun yanal'ın geçmişte yaptığı antrenman öncesi alemleri iyi biliriz hocanın ahlâk problemi var"haklı olarak fenerbahçe yönetimi de taraftarı'da gerilir ve başkanın ceza alması gerekir... ha mesela sen taraftar olarak fatih terim'in sicili bozuk diyebilirsin ama başkanlar seviyesinde ki insanlar böyle konuşamaz eğer konuşursa ceza alması şarttır ki zaten ali koç'ta tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi...
@Reykart2 bende onu diyorum bu konuşması çok yanlış ama arkadaş iş adamlığı kariyerinden vurmaya çalışmış ama saçma bir kategori seçmiş ki Ali Koç spor alanında başarısız olsada iş adamlığı hayatı oldukça iyidir.
Yahu saçmalamayı bırak. Çok başarılı iş adamıymış!! Yersen!! Adam zaten servetin içinde doğmuş. Daha ailesi şirketleri için tam yetki vermiyor bu adama. Bide adamın servetini kişisel başarısıymış gibi bana atmışsın saçmalığa bak
Arkadaşım senin sıkıntınmı var? Ben kendimle Ali Koçumu kıyaslıyorum? Nedir yani beni karşılaştırma çabaları? Ben Fatih Terim ve Ali Koç hakkında soru soruyorum sen sazan gibi beni olaya atıyosun. Bende sana 2 top sektirmeyi beceremezsin ama gelip spor kategorisinde yorum atıyosun diyebilirim. Burda konu ne sensin ne ben. Adam bide Ali Koçun babasından kalan Serveti onun başarısıymış gibi gösteriyor😂😂
Ulan zeka küpü o okullarda parayla okumuyorsun sadece yeterliliği olmayan adamlar zaten okuyamıyor oralarda neyin kafası bu?
İkincisi azıcık zeki olsan Fatih Terimle Ali Koçun futbolsal başarılarını kıyas ederek yanıt verirsin Seninle Ali koçu zaten kıyaslamam sen kiim iş adamlığında başarılı bir adam kim yani o alanda.
Ali Koç futbolsal alanda başarılı mı hayır ama iş adamlığından eleştiri yapıyorsan azıcık destekli eleştir sanki adamı çok iyi tanıyorda başarısız diyor rahatça.
Ayrıca benim futbol yeteneğim gayet iyi yani senin söylemenle bir şey değişmezdi aynı birilerinin iş adamlığını eleştirmende haksız olman gibi.
Şimdi bana yanlış diyorsun ama yorumunda gereksiz deyip söyleminin yanlış olmadığını söylüyorsun. Burda fatih terime ahlaksız demek hiç kimseye düşmez! Beğenirsin beğenmezsin, seversin sevmezsin o kişiyi bağlar ama koskoca fenerbahçe başkanı çıkıp rakip takımın hocasına sicili bozuk diyemez çünkü hocayı sadece galatasaray'ın teknik direktörü olarak görmemek lazım hoca bu ülkeye mal olmuş bir insandır, milli takım'da başarılı olmuş insana böyle yakıştırmalar kabul edilemez bir durumdur... Ali başkana gelince, ali bey'in iş adamlığını tartışacak değilim sadece fenerbahçe başkanı olarak öyle sokakta ki taraftar gibi konuşması kulüp yöneticiliğinde ki tecrübe eksikliğini net biçimde gösteriyor...
Yorumunu çok iyi anladım kardeşim... diyorsun ki "fatih terim'e sicili bozuk lafında ki yanlış olan şey nedir cidden? Devam ediyorum..."Ali koç'un bu söylemi gereksiz miydi evet ama yanlış değildi diyorsun!" Demek ki yorumunu doğru anlamışım yani lafı kıvırmaya çalışan sensin... Burda senin fenerbahçe taraftarı olduğunu düşünüyorum çünkü öyle olmasaydın sadece hocayı eleştirmezdin başkanı da yaptığı konuşmadan dolayı eleştirmen gerekirdi onun için kendine tarafsız deme lütfen...
@Reykart2 Fenerbahçeli değilim olsam kimsiniz ki siz gizleyeyim adamdaki mantığa bak.
Söylediğine yanlış diyorum ama söylediğinin de bana göre doğru olduğunu söylüyorum ve söyleyemez miyim bu adam Allah mı dokunulmaz mı?
Zaten konuşmasının yanlış olduğunu belirtiyorum ve anladım demene rağmen boş eleştiri yapıyorsun. Zaten benim arkadaşa eleştirim Ali Koçu sporsal yönden veya özel hayatından değilde iş adamlığından eleştirmesi.
Anladığına göre yorum yapmayı dene kardeş yoksa da yorum yapma lütfen.
Tekrar diyorum Ali Koçun bunu dile getirmesi yanlış ama Fatih Terimin sicili bozuk lafı yanlış bir bilgi değil. Biriside çıkıp Ali Koç kötü başkan diyebilir veya kötü bir insan diyebilir
Yalı bebesinin daha nice rezilliği var Fatih Terim'e kurban olsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu yaptığıyla 2 yıl men edilmeyle iyi kurtulmuş. Muhtemelen para gücüyle sıyırmıştır çünkü bu yaptığı eylem Türk Ceza Kanununa göre büyük suçtur.
•Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir (TCK md. 109/1).
•Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur (TCK md. 109/2)
Ayrıca sadece bu olayda değil, Koçalinin sicilinde bundan çok daha büyük bozukluklar da var
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Şu fotoğrafa bakınca, Koçalinin bozuk olan tek şeyi sicili değilmiş diyorum
Valla bu bilgiler her ne kadar doğru da olsa objektif olalım ki, futbol dünyasında sicili bozuk olmayan insan bana göre yok. Herkesten bir şeyler çıkıyor illa ki. Kimini de bilmiyoruz bile.. Yalansa yalan deyin..
En İyi Cevaplar