Arkadaşlar ben bacaklarımı 180 derece açmak istiyorum. Vücudum normalde esnektir. Sizce hangi hareketleri ne kadar yapmam gerekli?180 derece bacak açma
Öncelikle çokça ısınma hareketleri yapmalısın ki vücudun gevşesin... Bacak açma hareketini yapmaya çalış biraz sonra oturarak bacaklarını v şeklinde açıp kasıklarını yumuşat. Nasıl anlatayım bilmem ama avucunu aç elini dik tut ve kasıklarına vur hani şey gibi masaj yaparken hızlıca ama sert olmadan sırta vurulur ya pata pata pat diye :)
öyle kasıklarına vur ve bacak açma hareketine devam et. Isınmadan hiç bişey yapmamalısınız çünkü kasınızı yırtabilirsiniz...
Ben 1 yıldan fazladır yapıyorum ama kemik yapımdan mıdır başka bir şeyden midir nedense hala açamadım koşma, esneme hepsini yapıyorum ama bir türlü açamadım. Ama açmaya çok uzakta değilim. Denemeye devam ediyorum
180 derece bacak açma hareketinin diğer isimleri maymun duruşu ya da diğer adıyla tam bacak açma hareketidir. Bu 180 derece bacak açma hareketi çok zorlu bir yoga pozisyonudur. Her gün bacak esneme hareketleri yap. Bir saat felan en geç 2 aya kadar açılır. Oturarak öne eğiliş duruşu, alçak savaşçı duruşu ve kertenkele duruşlarını sürekli yaparsan 180 derece bacak hareketini kolaylıkla yapabilirsin.
Öncelikle çok acı çekeceksin onu söyleyeyim. Yırtılma gerçekleşebilir. En doğrusu çocuk yaşta oradaki kas yapısı tam gelişmeden esnetmektir. Yapman gereken sadece sık sık o hareketi tekrarlamak olacaktır. Zorlandığın yere kadar aç, bir süre öyle dur. Ve bunu her gün sık sık tekrar at kendini çok zorlamadan. Zorlarsan kasların yırtılır. Yavaş ve istikrarlı bir şekilde ilerletmelisin.
Çok zor bu hareket. Ben de kickboxa giderken yaptırıyorlardı bize. Tam açamıyordum ama baya bir açıyordum o zamanlar. Bunu denemeden önce yarım saat kadar ısınman gerekiyor. Yoksa liflerin zarar görebilir. Yavaş yavaş açacaksın. Yapabileceğin bir çok egzersiz var. Gitgide o baldır iç kısmında yanma olacak. Mesela ayağını yüksek bir yere koyabilir ve bekleyebilirsin bir müddet. Zamanla daha yüksek yerlere koyarsın. Ama dediğim gibi asla ısınmadan yapma.
Bacaklarini önce isitman gerekir herhangi bir kas deformasyonu yirtilma kisacasi sakatlik olmamasi icin.. bacak kaslari cok uzun fibrillerden meydana geldigi icin esnemeye de musaittir bir anda olacak birsey degil örnegin;Bacaklarini acabildigin kadar oturur pozisyonda v seklinde ac 4 set seklinde yanana kada belli bir sure beklemelisin ayni sekilde bacaklari acip öne egilme tek bacak havada esneme hareketleri bunlari belirli gun yaparsan kisa zamanda hedefine ulasabilirsin
26 yaşındaysan çok zor :))18 yaşında olsan 2 aya açarsın bacağaını 180 derece. ama 26 yaşındaysan 1 yıl falan sürer gibi :)) hergün yere otur ve 2 ayağını açabildiğin kadar aç ve kendini öne eğdir. böyle açılıyor. ben 180 derece açmıştım 16 yaşımda. Şimdi açamıyorum malesef :)
Her gün 10 derece daha aç. En zoru zaten 150 dereceden sonra oluyor. Çok ağrıyor. 21 22 yaşlarında iken 180 derece açabiliyordum şu an 150den yukarı gidemiyorum. Açmadıkça bacağını geri açması çok zor oluyor.
Tek başına yapılacak bir şey değil prof birisinden destek alarak yapabilirsin. Tek başına görüpte yaparsın sonra kas yırtılmaları filan olabilir başına büyük bir iş açarsın.
Bu yaşta sıkıntılı olur. Sakat kalma, incitme ihtimalin çok yüksek. O hareketleri yapanlar küçük yaşta kemikleri sertlrşmeden eğitimlerini alıp esnetiyorlar
yaşın 31 ise tam olarak acman için antreman sayını yükseltmen gerekiyor. bazen bazı insanlarda tam açabilmek daha da uzun sürüyor. yani çok zor tam açmak bir noktaya kadar belki.
bunu 10 12 yasımda aktıf spor yaparken yapabılıyordum bugun uc merdıven atlayım desem bacak aram agrıyor:))) devamlı acma germe calısması yapmalısın ama sanırım senın ıcınde artık cok gec..
önce ısınma hareketleri ardından o hareketi yapabilmek için bacakları o şekilde esnetmek gerekiyor malesef çok zaman alıyor ama yavaş yavaş en sonunda 180 derece yapabilirsin
bence temelin varsa 5 aya kadar amacına ulaşırsın oda günde en az 3 kere belirli hareketler var açma germe şeklinde onları yaparsan olur ama sıfırdan çok zorlaman lazım o da doktor ya da antrenör eşliğinde çalışmak daha mantıklı...
En İyi Cevaplar