thk'nın uçuş akademisine başvurmak istiyorum. krediyle eğitim ücretini ödeyeceğim. mezunların çoğu erkek, gerçi eskiye göre daha çok kadın pilot var ama iş temposu dikkate alınırsa bir kadın için uygun meslek olur mu? ya da bir erkek açısından eşinin pilot olması bir sorun olur mu?
Cevabın nedir?
+1 yılBence iyi bir anne olmak istiyorsan çocuğunla vakit geçirmek istiyorsan ve pilotluğun riskleri göz önüne alınca daha az bir riskli iş düşünsen daha iyi olur. Elbette insan hayallerindeki işi yapmalı ama bazı hayalleri bazı gerçeklere feda etmelisin. Pilotluk işini yaptığın sürece yanında olur ama ailen işini kötü bile yapsan sana katlanacak tek kurum. O yüzden sen hakkını yeri geldiğinde sana sırtını dönecek işe değil her zaman yanında olacak ailenden yana kullanmalısın. Bu işi yapanlar senin gibi düşünmeyen insanlar düşüneni varsa bile bin bir zorluklarla döndürüyordur neden hayatını zora sokasın ? Başka hangi mesleği yapmak istersin ?
17 Yorumla- +1 yıl
diğer seçenek yönetici adayı olarak herhangi bir kurumda işe başlamak ama inanılmaz sıkıcı bir iş. tamamen ofiste geçecek hayatın. ona da katlanılmaz. akademisyenlik desem, aileye zaman ayırmak için iyi bir meslek, hatta tam kadın işi diyebilirim, öğretmenlik, hemşirelik gibi ama onda da bir adım ileriye gitme imkanın yok. çok durağan bir iş. pilotluk son anda heves ettiğim bir şey değil, çocukluk hayalim ve bütün hayatım boyunca bu hayalle yaşadım ama şimdi yaş ilerleyince aile hayatını ve
- +1 yıl
sonrasını da hesaba katmak gerekiyor. erkek için nispeten daha kolay seçim yapmak çünkü evde sürekli her şeyi çekip çeviren bir eş olacağı düşüncesi var ama bir kadın için aynı kolaylık söz konusu değil maalesef.
- +1 yıl
Erkekler içinde çok kolay değil tamam kadınlara göre daha soğukkanlı ama normal çalışırken bile çocuklarına az zaman ayırırken pilot olduklarında daha az oluyor. Özellikle de baba işten geldiğinde çocuk okula gidiyorsa o okuldan geldiğinde babası uyuyor olur uyandığında kalan birkaç saatte artık ne kadar zaman geçirebilirse.. Eğer çok kararlıysan bu konuda kolay olmayacağını bilmelisin. Elinden geldiğince tüm fedakarlığı yaparsan biraz yıpranırsın ama yaparsın. Şöyle de olabilir
- +1 yıl
denersin kazanırsın kredini ödersin belli bir birikim yapınca baktın çok sıkıntı yaratıyor bırakırsın. Böylelikle içindeki hayal gerçekleşir kendini daha iyi hissedersin çocuğunla eşinle ailenle daha fazla zaman geçirirsin mutlu olursun. Bence bu daha mantıklı olur istediğin zaman bırakabileceğini unutmadan başlarsan aile ilişkilerinin zarar göreceği seçeneği ortadan kalkar.
- +1 yıl
yorumun için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :))
- +1 yıl
Neden zahmet ettin pilot olunca bir tur kullanmama izin verirdin ödeşirdik :)). Teşekkür ederim :))
+1 yılOlmaz diye bir şey yok fakat uç durumlarda (Yani uçak kaçırılması gibi) kendi kontrolünü kaybetmeyen duygularını işine yansıtmayan ve güçlü görüyorsan kendini gerisi hikaye.
12 Yorumla- +1 yıl
güçlü bir karakterim var. beni sadece düşündüren ileride yoğun iş temposu nedeniyle ailesine vakit ayıramayan birine dönmek.
- +1 yıl
İşin gereği çok geziceğini sana söylememe gerek yok.Evet korkmakta haklısın çünkü eve fazla vakit ayıramayacaksın.Karar senin
Pilot kızlı erkekli bir çok arkadaşım var..
Bayan için daha zor oluyor tabii eğer evcimen bir erkek yoksa hayatında..
smilatöre girmeler, eğitimler, sürekli çalışıyor olacaksın. Saat tamamlayayımm, hadi yardımcı pilot olayım, sonra kaptanlık..
O geçiş arasında alacağın eğitim boyunca maaş alamıyorsun..
Sürekli boş günlerini kollaman lazım..
Benm arkadaş çocuğunu doğduktan 1 hafta sonra görebildi :)
Eşin 8,30 - 17,30bi işte çalışıyor olacaksa misal, o çıkarken sen geleceksin eve vs...
Sosyal plan yapmamayı, ya da sadece senin gibii bir plotla sosyal plan yapmayı öğretecek sana bu meslek ;)10 Yorumla
banada kadından mühendis olurmu dediler oldum gayetde erkeklerin yaptığını bizde yaparız ama gerçekten istiyormusn onu düşün anlık bir karar verme çünkü zor bir iş
12 Yorumla- +1 yıl
evet. hem masrafı çok hem de uzun dönemli zor bir eğitim süreci var. istediğime eminim sadece ileride hayatta bazı şeyleri ıskalamak istemiyorum. mesela çok yoğun çalışan, ailesine, çocuklarına zaman ayıramayan bir anne olmak istemiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
+1 yılValla parasi cok olmasa bende niyet etmistim ancak ödemesi cok diye vazgectim
16 Yorumla- +1 yıl
100 bin dolar istiyorlar şu an. sağolsun dolar da aldı başını gitti, 200 bin küsür tl ödemesi var şu an :(
- +1 yıl
cekincem bu evet ise baslarsan ödemesi kolayda ya basaramazsan
- +1 yıl
bir sürü şansın var. elbet birinde geçersin :)
- +1 yıl
Parasi cok banka kredi veriyormu ki o kadar cok para
- +1 yıl
baya bir taksitlendirme yapıyorlar. bir de anlaşmalı banka ile 10 yıl vadeli şekilde ödeme yapabiliyorsun. eğer gerçekten istiyorsan ödemenin kolaylığı var. bence bir dene.
- +1 yıl
bakiyom simdi:)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. İstiyorsan başarabilirsin.Gerçekten isteyip istememen mesele gerisi zamanla halledilecek şeyler.
10 YorumlaEn yakın arkadaşım hava Kuvvetleri nde pilot. Ütğm. Nişanlı gayet te mutlu iyi gibi İlişkileri. Karşılıklı anlayış olurda Problem olmaz.
10 Yorumla
+1 yılcem yılmazsın espirisi geldi aklıma hallerimiz var bizim kadın pilotu izle öyle bir olay yaşamamak için olma bence :)
10 YorumlaBasvurmak icin neler gerekli bende hevesliyim basvurmayi dusunuyorum sartlar vs nedir özelden bildirrmisinz bana
03 Yorumla- +1 yıl
fazla bir şartı yok. orta düzey ingilizce bilmek, sağlık testini geçmek, lisans mezunu olmak (başta mühendislikler tabi) bir de 100 binden fazla olan eğitim ücretini ödemeyi göze almak :)
- +1 yıl
ingilizce eğitimi veriyorlar ama başvuru aşamasında en azından intermediate yani orta düzeyde ingilzice bilmen lazım. mühendislik haricinde diğer bölüm mezunları da başvuru yapabiliyor (mesela ekonomi, işletme, uluslararası ilişkiler vs) ama ilahiyat kabul edilen bölümler arasında değil.
+1 yılpilot ol gel evlenelim :D
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet.
10 Yorumla
+1 yılmemen var olabilir aslında
00 Yorumla
+1 yılhoşuma bile gider :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet seçimin güzel
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi