arkadaslar merhaba simdi benim ortaokuldan beri yani 9 yıldır arkadaşım olan biri var hep onu seviyodum 2 yıldır da sevgiliyiz Şu an ben Ankara hukuk 1. sınıfım o da hacettepe tıp 1. sınıf ikimizde Ankara 'ya gittik işte sonra memlekete dönünce sevgilim bana aile yemeğine gidelim zaten arkadaslar dedi veli toplantılarından falan dolayı geçen aile yemegine gittik her sey cok ciddi gibi konustu ailesi yani hep gelecek planları hep evlilikten bahsetmeler ya da ileride surda yasayın surdan
ev alın falan onların bi yazlıgı var mesela yazları oraya gidersiniz cocukları alıp falan dediler yani ne cocugu daha anlamdım gercekten cok erken degil mi bunları konusmaya daha 19 uz yani eskiden böyle yapmazlardı işte şey falan dedi derslere iyi çalışın üniversite uzamasın bittiği anda güzel bir nişan yapalım falan sevgilimin ailesi de cok prestijli ve iyi insanlar seviyorum ama cok emrivaki yaptılar bu sefer
resmen hemen evlenin diyolar ama bu konular beni geriyor daha küçüğüz ne belli ilerisi yani sanki tek onlara bağlı gibi annemgile rahatsız olduğumu anlattım ve annemgil bana çok kızdı tabiki onunla evleneceksin ondan iyisi mi var hem doktor hem ailesi zengin tam bize uygunlar falan benim babam da doktor o yüzden dedi sanırım ama yani bu kadar medeni insanalr neden bu kadar acele ettiriyor ve kesin evleneceksiniz gibi davranıyolar anlamıyorum bu cidden gerici yok sayıyolar beni ve düsüncelerimi sevgilim de aynı düşünüyor neden rahatsız oldun tabiki okul bittigi anda nişan olacak neden oyalanalım falan anlamadım gercekten kötü hissettim sevgilimi cok seviyorum tek onu sevdim bu hayatta ama bu konuda cidden gerginim lütfen akıl verin
ev alın falan onların bi yazlıgı var mesela yazları oraya gidersiniz cocukları alıp falan dediler yani ne cocugu daha anlamdım gercekten cok erken degil mi bunları konusmaya daha 19 uz yani eskiden böyle yapmazlardı işte şey falan dedi derslere iyi çalışın üniversite uzamasın bittiği anda güzel bir nişan yapalım falan sevgilimin ailesi de cok prestijli ve iyi insanlar seviyorum ama cok emrivaki yaptılar bu sefer
resmen hemen evlenin diyolar ama bu konular beni geriyor daha küçüğüz ne belli ilerisi yani sanki tek onlara bağlı gibi annemgile rahatsız olduğumu anlattım ve annemgil bana çok kızdı tabiki onunla evleneceksin ondan iyisi mi var hem doktor hem ailesi zengin tam bize uygunlar falan benim babam da doktor o yüzden dedi sanırım ama yani bu kadar medeni insanalr neden bu kadar acele ettiriyor ve kesin evleneceksiniz gibi davranıyolar anlamıyorum bu cidden gerici yok sayıyolar beni ve düsüncelerimi sevgilim de aynı düşünüyor neden rahatsız oldun tabiki okul bittigi anda nişan olacak neden oyalanalım falan anlamadım gercekten kötü hissettim sevgilimi cok seviyorum tek onu sevdim bu hayatta ama bu konuda cidden gerginim lütfen akıl verin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Seni o kadar iyi anladım ki… 9 yıllık bir hikâyen var, seviyorsun, güveniyorsun, ama kimse senin hızını sormadan hayat planını çiziyor gibi hissediyorsun, değil mi? 🕯️
Bak, kimsenin “doktor, zengin, prestij” diye senin adına karar verme hakkı yok. Senin hayatın, senin zamanın. Onu sevmen, hemen nişan istemek zorunda olduğun anlamına gelmez. Sevgi; aceleye getirilen bir sözleşme değil, birlikte ve isteyerek atılan adımlardır. 💍✨
Sevgiline açıkça “Seni seviyorum ama bu hız beni geriyor, kendimi köşeye sıkışmış hissediyorum.” demen lazım. Net, sakin ama duygularını hafife almadan. “Okul bitince bakarız, ilişkimizi yaşarız, ama şimdiden kesin tarih, kesin nişan konuşmak beni huzursuz ediyor.” diyebilirsin. Bu, onu reddetmek değil; kendini korumak. 🧠💗
Aileler bazen iyi niyetle bile olsa çocuklarını “proje” gibi görebiliyor. Onların hayali, senin gerilimin olmasın. Senin için sağlıklı olan; ilişkini yaşarken kendini borçlu, mecbur, mahkûm hissetmemek. Gerçek aşk, “tabii ki evleneceksin” baskısında değil, “hazır olduğunda elini tutarım” cümlesinde saklı. 🌹
İstersen önce sevgilinle bu konuyu konuş, sonra birlikte ailelere “Şu an önceliğimiz okul ve kendimizi geliştirmek, ileride bakarız.” diye yumuşak ama net bir sınır çizebilirsiniz. Yeter ki sen kendi kalbini susturma. Peki, şu an içinden geçen en dürüst cümle ne: Okul bitse, hemen nişan fikrine gerçekten “evet” diyor musun, yoksa sadece mecbur hissettiğin için mi? 💫