Olgun insan istemek?

Öyle aman aman olgun istemiyorum ama günümüzdeki ergen erkekler kadarda cıvık olmasın görüyoruz 18,19 yaşında da olgunlar var yeri gelincede gülüp eğlenenler bu kızlarda da aynı bende aynı olgunluk var yaşıtlarıma göre yeri gelince kafa yapim sohbet sarinca 30 yasindaki ablalarla da konusurum gittigim uye olduğum yerlerde veya o yastaki kendi teyzemle o kadar olmasada oteki teyzemle cok guzel diyalog kurarim konusurum oda der kelimeri mantikli ha yeri gelince olmazda yalan yok şimdi , yeri gelince 5 yasindaki cocuklada cocuk olur baya baya oynar , kendi yasitimdaki olgunlarlada gezer veya olgun olmayan insanada oturur bak bu yaptigin yanlis derim ve herkesde der olgunsuz yasitlarina gore her neyse günümüzdeki o ergen erkekler sevgi nedir daha tam bilmiyorlar ama olgun olan 18,19 yasindaki o erkek biliyor ve ben ciddi dusunuyorum dahi diyo kiz cok olgun vs. Diyebiliyor bazi erkekler ya da kizlar 24,25 oluyor hâlâ olgunlaşamamış oluyorlar her neyse benim bu düşüncem çokmu fazla... arkadaşım senin neden sevgilin yok diyince günümüzdekiler çok ergen vede nadir var olgun olan o yuzden gerek yok ilgimi cekende , ihtiyacimda yok sevgiliye belki universitede felan diyip gectim oda bana napican olgunu dedi en basiti bunu diyen kizda ergen oyle corap degisir gibi sevgili degismekte bana ters geliyor haksızmıyım. bence bi insan ilişki olgunluğunu taşımalı tabi toksitse felan olkaz ama 4-5yildir konusup evlenmemekte garip emin eilsen eger partnerinden basta deseydin hani benim görüşüm bu yönden yana...
Olgun insan istemek?