Rivayete göre, imparator 2. Claudius savası olumsuz yönde etkilemesin diye askerlere evlenmeyi yasaklar. Fakat rahip valentine bu yasağa uymaz ve sevgililer arasında gizliden gizliye nikah kıyar. tabi çok geçmeden yasağı deldiği ortaya çıkar ve idama mahkum edilerek hapse atılır.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir günü sevgililer günü ilan edersen 364 gün cinayetler günü olur.
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Hıristiyan inancının motiflerinden birisi, SEVGİLİLER GÜNÜ. Yüzde doksan dokuzunun Müslüman olduğu Türkiye’de neden kutlanıyor?
Kandil, mevlüt gibi günlerde dini olaylar olmuş dur, araştır dinde yeri var, olaylarıda var. sadece isimleri kandil, ya da mevlüt değil. osmanlı zamanında bu günleri kutlarken geceleri kandil yakarlar mış ışık niyetine o yüzden kandil deniyor. Sevgililer günündede bir olay var fakat bizimle bir alakası yok, ortadokslar bile bu günün bizimle alakası yok diye kutlamıyorlar. He sen benle alakası var diyorsan lafımız yoki herkes kafasına göre zaten bu devirde.
Osmanlı zamanında var evet, bizim ceddimizin bir geleneğidir. İslam fıkıhında yeri yoktur. Diğer İslam toplulukları kandil mevlüt kutlamazlar. Anlatmaya çalıştığım da budur... İslamda yer olmayan bir durumu İslamın parçası yapıp kutlamak da doğru değildir. Daha düne kadar fetö bu ülkede ''Kutlu doğum haftası'' adı altında programlar yapıyordu, ülkenin liderleri dahil halkın yarısı oradaydı. Ne İslamda yeri vardı ne de ülkede. feto oldu fetö, kutlu doğum haftası da iptal oldu... Eee nedir yani, bunun İslamda yeri mi vardı da kutlanıyordu? Yeri varsa şimdi neden kutlanmıyor, yeri yoksa o zaman neden kutlanıldı?
sen konuyu fetoya, fetonunda islamı temsil ettiğine kadar getirdin. Aklı olan insan bunun böyle olmadığını bilir. Dinin temsilcisi yoktur, . Kendin bi cemaate bulaşmadan da dinini yaşayabilirsin, ya da aklına fikrine uygun bi cemaatle devam edersin. Çıkarcıların , makam sevdalıların yeriydi feto cemaati.
Konu başlığı sevgililer günü, bende sana kutlu doğum haftası kutlamalarını anlattım. O da kutlanıyordu sevgililer günü de kutlanıyor. İkisinin arasında bir fark yok. Dümenci olmak için bir dine benzemeye ya da mensu olmaya gerek yok. Hepsinde bir şekilde dümencilik var...
ateist demeyelimde deist sayısı ciddi manada fazla. burada baskıcı bır tutum izlenmesi dayatmalarda yanı imam hatip yonlendırme gibi bu ters teper su anda tarıkat vakıf adı altındakı olusumların serbest bırakılması faalıyetlerıde etkılı.
baktıgında ramazan dahıl bos camıler ama camılerden gecılmıyor , herseyı dine imana baglayan siyasal islam merkezli bir hükümet sistemi gibi bir cok etken sayılabılınır aslında.
Dediklerinde etkili tabiki. Ama ben kısaca ve işin özetini söyleyeyim, Z kuşağı dediğimiz gençlik, farklılık değişiklik istiyor, şimdiki sistem hristiyanlık üzene olsaydı yine değişik birşeyler yaşamak isteyeceklerdi. Yani ne yapacağını bilmeyen, yokluk görmemiş, pantolonu belinde durmayan bi nesil birşeyler değiştirmek istiyor, kullanılıyorlar.
Ana Sayfa > Sevgililer Günü > Sorular > Hıristiyan inancının motiflerinden birisi, SEVGİLİLER GÜNÜ. Yüzde doksan dokuzunun Müslüman olduğu Türkiye’de neden kutlanıyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
batı hayranlığı bitmediği sürece böyle devam edecek. kendi dini bayramını ya da milli bayramını bu kadar içtenlikle yapmazlar
Ben eşitlikden yanayım, batılılar bizim bayramlarımızı kutlasınlar, bende onlarınkini zevkle kutlarım.
Kutluyorum. Bravo. Bunu az kişi biliyor ne yazık ki...
Kandil mevlüt gibi durumların da İslamda yeri yok. Neden yapılıyorsa sevgililer günü de ona sebep kutlanıyor...
Kandil, mevlüt gibi günlerde dini olaylar olmuş dur, araştır dinde yeri var, olaylarıda var.
sadece isimleri kandil, ya da mevlüt değil. osmanlı zamanında bu günleri kutlarken geceleri kandil yakarlar mış ışık niyetine o yüzden kandil deniyor.
Sevgililer günündede bir olay var fakat bizimle bir alakası yok, ortadokslar bile bu günün bizimle alakası yok diye kutlamıyorlar. He sen benle alakası var diyorsan lafımız yoki herkes kafasına göre zaten bu devirde.
Osmanlı zamanında var evet, bizim ceddimizin bir geleneğidir. İslam fıkıhında yeri yoktur. Diğer İslam toplulukları kandil mevlüt kutlamazlar. Anlatmaya çalıştığım da budur...
İslamda yer olmayan bir durumu İslamın parçası yapıp kutlamak da doğru değildir. Daha düne kadar fetö bu ülkede ''Kutlu doğum haftası'' adı altında programlar yapıyordu, ülkenin liderleri dahil halkın yarısı oradaydı. Ne İslamda yeri vardı ne de ülkede. feto oldu fetö, kutlu doğum haftası da iptal oldu...
Eee nedir yani, bunun İslamda yeri mi vardı da kutlanıyordu? Yeri varsa şimdi neden kutlanmıyor, yeri yoksa o zaman neden kutlanıldı?
sen konuyu fetoya, fetonunda islamı temsil ettiğine kadar getirdin. Aklı olan insan bunun böyle olmadığını bilir. Dinin temsilcisi yoktur, . Kendin bi cemaate bulaşmadan da dinini yaşayabilirsin, ya da aklına fikrine uygun bi cemaatle devam edersin. Çıkarcıların , makam sevdalıların yeriydi feto cemaati.
Konu başlığı sevgililer günü, bende sana kutlu doğum haftası kutlamalarını anlattım. O da kutlanıyordu sevgililer günü de kutlanıyor. İkisinin arasında bir fark yok. Dümenci olmak için bir dine benzemeye ya da mensu olmaya gerek yok. Hepsinde bir şekilde dümencilik var...
%99 u Müslüman falan değil bu ülkenin.
Ayrıca anayasaya göre ülkenin zaten resmi bir dini de yok.
İnsanlarda ne kutlamak isterse kutlar.
tamam kızma sen %1 lik kısmındansın anladık.
sana kutlama demedik zaten, nedenini sorduk. :D
Bunu biliyorum ve çok büyük bir günah olduğunu farkındayım. Hiçte kutlamadım
evt, taklit etmek günah, biz taklit ide geçtik onlardan daha çok ve yoğun yaşıyoruz bu günü.
Yılbaşı olayına döndü 😁
% 99 cok iddialı bir sayı. hele kı bu hukumet ıle o sayı cıddı manada azaldı.
Resmiyette 99 tabiki, z kuşaında bayağı ateist gençler var,
ateist demeyelimde deist sayısı ciddi manada fazla. burada baskıcı bır tutum izlenmesi dayatmalarda yanı imam hatip yonlendırme gibi bu ters teper su anda tarıkat vakıf adı altındakı olusumların serbest bırakılması faalıyetlerıde etkılı.
baktıgında ramazan dahıl bos camıler ama camılerden gecılmıyor , herseyı dine imana baglayan siyasal islam merkezli bir hükümet sistemi gibi bir cok etken sayılabılınır aslında.
Dediklerinde etkili tabiki. Ama ben kısaca ve işin özetini söyleyeyim, Z kuşağı dediğimiz gençlik, farklılık değişiklik istiyor, şimdiki sistem hristiyanlık üzene olsaydı yine değişik birşeyler yaşamak isteyeceklerdi.
Yani ne yapacağını bilmeyen, yokluk görmemiş, pantolonu belinde durmayan bi nesil birşeyler değiştirmek istiyor, kullanılıyorlar.
katılıyorum sana maalesef ki su ankı jenerasyon oyle .