1.75 boyunda 65 kiloyum. Kendimi obez gibi hissediyorum. Yediklerimi kusuyorum. Tabi bu düzenli değil, fazla yediğimi düşündüğüm zamanlarda. Zayıflama ilacı da kullanmaya başladım. Bu takıntım için ne yapmalıyım bilmiyorum, görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Cevabın nedir?
Yediklerini kusmak , büyük kısmı daha yerken sıvılandığı için hemen barsak sistemine geçeceği için zayıflatmaz. Diğer yandan zayıflatma hapları dediklerin eğer şu yerel tvlerde en az yarım saat gösterilen reklamların ürünlerindense , bilmelisin ki onlar kusmaktan da daha tehlikelidir zira çoğuna tadafil maddesi katılıyor , bu da insana aslında altta öyle olmadığı halde kendini iyi ve amacına ermiş hissettriyor. Yzni çoğu sağlık dolandırıcılığı . Bu yandan da kusarak da sen bir bakıma kendini yedim diye kandırarak dolandırıyorsun
Bu link te zararları konusunda baya bilgi var.
Anorexia ya da başka psikolojik sorunu olanlar , hasta olduklarını kabul etmez ve kendileri zarar gördüğü halde tedavi almaya direnç gösterirler.
Zayıflamanın formülü klasiktir: aldığın kalori eksi yaktığın kalori eşittir kalan kalori . Yani , ya düzenli yiyeceksin ya düzenli yakacaksın , böyle zararlı yolların çıkışında hastane var.34 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısınız Ama anoreksia değilim, yaptıklarımın yanlış olduğunun bilincindeyim. Bende düzenli yemeyi ve spor yapmayı istiyorum ama besinlere karşı zaafıma yenik düştüğüm durumlar oluyor. Zaman zaman kıtlıktan çıkmış gibi yeme atakları geliyor ve o kadar çok yiyince de kusma ihtiyacı hissediyorum. İşin ilginç tarafı tüm yediklerimi aynen çıkarmama rağmen kendimi tok hissediyorum.
- +1 yıl
Anorektik değil ,bulimiksin . Sayfayı ve üyelerin yazdıklarını iyi incelersen yiyeceğe saldırma- patlayana kadar yeme- pişman olup gizlice kusma üçgeninde en sonunda orda sayılan hasarlar ortaya çıkar. Bunların tedavisi de yıllarca sürer yani , bu yontemin hayatına mal olmasada hayatının secme ve secilmelerine mal olacaktır. Yani inanılmaz bir tedavi süreci nekahat ve masrafları.. İyi düşün ve bir psikolog ile görüş, kendi başına yenemeyebilirsin bu duygunu .
Soran+1 yılEvet psikiyatriste gitmeliyim, haklısınız. Kendi başıma bu durumdan kurtalamayacağıma eminim.
En İyi Cevaplar
+1 yılBence çok da şey değil. Azıcık basenleri eritsen lakin mükemmel olur. Yaşımız genç, biraz daha fit atletik olalım. Kimisi de ele avuca gelsin, vurayım şak diye ses çıksın istiyor. Balık etli derler yani. Fazla kilo sağlığın açısından iyi değil. Ama sendeki olay daha obezite değil. Kafaya takma, stress yapma. Hopla, zıpla, egzersiz, dans falan o işleri yap evinde yörende. Efenim üstüne de geceleri ekmek arası yumurta gömmeyelim. Lütfen, halk olarak bu ekmek arası olayına bayılıyoruz onu bir kontrol altına almak lazım.
12 Yorumla
Soran+1 yılEkmek arasını severim :D
- +1 yıl
Ya sevilmez mi :D Candır da dediğim gibi ayarında yemeli, artı biraz hareketli yaşamalı.
Canım kilon boyuna göre normal ama belki sıkılaşmaya ihtiyacın vardır.Örneğin göbek,yanlar veya basen gibi.Bunun için günde 15-20 dakikanı ayırıp egzersiz yapsan fidan gibi olursun.Ama bunlarda bir çıkıntın yoksa kafana hiiç takma.belki 2-3 kilo verebilirsin ama fazlasını verme.Ayrıca zayıflamak için sakın ilaç kullanmak gibi bir hataya düşme.ÇEvremde oldu öyle örnekler ve bin pişmanlar.Birsürü yan etki hastalık vs yaptı.Azıcık yemene içmene dikkat et.abur cubur ekmeği kıs 20 dk egzersiz yap bu iş tamamdır.bide su içmeyi ihmal etme.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet dediğiniz gibi yanlardan basenlerden fazlalıklarım var, onlara takmış durumdayım zaten. O kadar güzel yazmışsınız ki yorumunuz çok hoşuma gitti. Dediklerinizi uygulasam sonuç alırım ama su konusunda sıkıntım var. Su içtiğimde bana ödem olarak geri dönüyor. Benimde içesim gelmiyor.
- +1 yıl
canım benim öyleyse 2-3 damla limon damlat bu şekilde kesinlikle ödem yapmaz.Su içmeye çok alışık olmadığın için ilk başlarda biraz şişkinlik yapar ama bu durum 1-2 haftada geçiyor.Ondan sonra idrarla birlikte vücundundaki fazla yağların atıldığını göreceksin.Birde suyu küçük pet şişelerde içersen hem çabuk biter,hemde alışkanlık kazanırsın.Egzersizler için de bu linkten evde çok rahat yapabileceğin videolara ulaşabilirsin. link
Soran+1 yılCanım desteğin için çok çok teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılayni sorn bendede var...sanrm benmki artk hastalk düzeynde...senden daha kisaym ve kiloluym bu seklde baya zayfladm...disardan ck güclü gibi duruyorum fakat cok gücszm sanrm...sana tavsiyem bir doktora görünmen..cesaret edeblrsn ben edemyorum..bu sorunn pskologk oldugunu düsünüyorm
14 Yorumla
Soran+1 yılBencede psikolojik. Bende dışarıdan çok güçlü görünüyorum ama öyle değilim sanırım. Psikiyatriste gitmek gerek. O gücü de bulamıyorum kendimde.
Cevap sahibi+1 yılblmiyorum napcaz...hakkmzda hayrlisi...
Soran+1 yılPeki ne yapmamızı önerirsiniz Cem bey? Biz de bu durumdan memnun değiliz açıkçası.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18Cevap
İlk olarak öyle senin sandığın gibi obez falan değilsin... Belki vücut yapısı olarak biraz hantal bir yapın olabilir... boyun uzun olduğu için kilonun o kadar kötü duracağını sanmıyorum ama biraz spor yaparak vücudunu şekle sokarak sağlıklı kilo verirsin... Kusmakla sadece sağlığından olur ve verdiğin kiloları fazlasıyla alırsın...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısınız teşekkür ederim.
boyuna göre kilon hiçte takıntı yapacak kadar değil bence...Sağlığınla oynama arkadaşım, düzenli beslen, bir öğün çok yediysen diğerinde biraz daha az yemeye çalış ama asla kendini kusturma gibi bir yola gitme bence..Ve de bırak seni beğenen olduğun gibi beğensin...Hiçbirşey senin kendi sağlığından daha önemli değil...
18 Yorumla
Soran+1 yılElimde değil, takıntı haline getirdim. Sağlığımı bile düşünmez oldum. Sanırım bir doktora görünmeliyim.
Soran+1 yılAslında insanlar oldukça güzel olduğumu söylerler, sadece ben kendim kendimi takıntı haline getirdim. Vücudumu beğenmiyorum, kendimi de.
Soran+1 yılEstağfirullah, tam tersi moral verdiniz teşekkür ederim :)
Soran+1 yılEvet teşekkür ediyorum :)
Sağlık konusunda 981 cevap paylaştı. niye öyle bişey hissediyorsun? ben bu hatunlara çok merak ediyorum. neyini böyle düşünüyorsunuz? vücudun çok mu değişik tipte? armut misali mi? ölçüler dengeliyse ve abes bir durum yoksa hiç dert etmemen gerek, var mıöyle bir durum?
12 Yorumla
Soran+1 yılTam bir armutum. Aslında kum saati daha uygun, göğüs kafesim geniş çünkü. Basenlerim ve kalçalarım geniş.
Yaptığın şey bulimia nevrosa nın belirtisi dikkat et çok tehlikeli bir yerdesin. Spor yap sağlıklı beslen başka bir şey yapma kullanma, zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz zayıflama ilaçlarından ölen birçok insan var
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende farkındayım bu yüzden çok üzgünüm. Umarım bu durumdan kurtulurum :(
Duyduğum kadarıyla bu kilolu olup sonradan zayıflayanlar da bir takıntı hali.
Durum buysa da değilse de psikolojik destek almanda fayda var.
link10 YorumlaBence o kadar fazla değil 5 kilo kadar gözle büyütülcek bişey değil dert etme sadece kendini güzel hissetmeniz gerekir başka insanlara bakın zayıf olup mutsuz olanlar var siz mutlu olun bu yeter size boyunuzda uzun hem fazla kilolar belli olmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah dediğin gibidir :(
Soran+1 yılHaklısınız, teşekkür ederim :)
boy kilo oranınız bence oldukça ideal. daha zayıfı kötü durur. takıntınızı yenmeniz için ayrıca bir psikologla da konuşun. İleri safhada anoraksiya olma ihtimaliniz var. Aman dikkat !...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısınız, doktora görünmeliyim.
Sağlık konusunda 367 cevap paylaştı. Ya hyr bnce boyunda kilonda gayet iyi takma hç bnce hemde balık etli kızlar daha hoş .) gerçi benim boyumda 175 kilom 55 cılızım bişeym ve iğrenc görünüyom bnce zayıflk iyi değil .)
12 Yorumla
Soran+1 yılEstağfirullah :) Güzel yorumunuz için gönülden teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim ama gerçekten takıntı yapma hiç boyunda kilonda süper bnce yani herksn görüşü farklıdır tabi ama bn cılız zayıf bir erkek olarak sizin gibi 175 boyunda 65 kilo bir bayanı ideal görüyorum yani hatta süpersn bnce MaşaAllah .) görmedk ama yinede öyle düşünüyorum .) ya bn çok cılızımya bnce gerçekten iğrenc görünüyorum orantısız boylarımız aynı ama bn aşırı zayıfım gerçekten ipinceym dal gibi aynı bu hçde hoş bieşy değil .)
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyet ve spor yapmadan zayıflaman mümkün değil. Zayıflama ilaçları ve kusmak seni hasta etmekten başka bir işe yaramaz. Neden bir diyetisyenden yardım almıyorsun? Güzel görünmenin bedeli var :) Kolaya kaçmak ile olmaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısınız. Diyetisyene gitmememin sebebi uzun vadede kilo verdirmeleri, hem kilon iyi deyip yollayacaklarından çekiniyorum. O sebeple :)
Cevap sahibi+1 yılSenin 5 kilo fazlan var bence. Bunu 2 ay da çok rahat verebilirsin diyet ve spor ile. Diyetisyene git mutlaka, senin sevdiğin yiyeceklerden oluşan bir diyet listesi veriyor aç kalmıyorsun. Haftada 3 gün 1'er saat spor ile desteklersen de mükemmel olur :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim desteğin için, iyi ki varsın :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim umarım kısa sürede istediğin görüntüye kavuşursun :)
Kilolu falan değilsin ayrıca yediklerini kusman daha sonrasında selülit olarak geri dönecektir sana vücudundaki sıvıyıda atıyorsun çünkü
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısınız.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu takıntın için biraz daha kilo verebilirsin mesela :D gerçekten zayıf göründüğünde artık kafaya takmamaya başlarsın. şimdi de eminim zayıf görünüyorsundur ama seni tatmin edecek kadar zayıflamaktan bahsediyorum.
19 Yorumla
Soran+1 yılBeni tatmin edecek kilo 57. Ama düşememek mesele :)
Cevap sahibi+1 yılistersen çok rahat düşersin ki o boyla 57 kilo kendini beğenmezsen balkondan sallandırırım seni "kendimi çok beğeniyorum" diyene kadar :)
Soran+1 yılHahah bunu gerçekten yapar mısın? :D
Cevap sahibi+1 yılEvet yaparim ama ayaklarimdan tut dusmemem icin :D ya da bir dilek hakkin olsun, baska bisey iste onu yapiyim simdi dusurursun falan guvenemedim sana :D
Cevap sahibi+1 yılAhah pardon ben seni sallandircaktim tamam kesin yaparim hem de :D merak etme cok siki tutarim ama yine de o dusme korkusu sana yeter ve kendine taparsin o korkuyla hahaha :D
Soran+1 yılTeşekkür ederim :D
Cevap sahibi+1 yılahaha rica ederim kilo verdikten sonra buradan bana yaz olur mu? çok merak ediyorum ne kadar zamanda kaç kilo verceksin :D
Soran+1 yılTamam yazıcam söz :D
Cevap sahibi+1 yılHaha anlastik :D
Birazda iri kemikli isen fazla iri gözükürsün,ama bunu takıntı haline getirmen tabi iyi değil.. Böyle sevenlerde var takma kafana
13 Yorumla
Soran+1 yılİri kemikli değilim kemiklerim ince aslında. Ellerim ayaklarım küçüktür, ayaklarım 37 numara mesela.
Soran+1 yılGöğüs kafesim geniş.
+1 yılevet çünkü kilo alınca çirkin olacağını düşünüyorsun .hatta korkuyosun onun için kafana takıyosun . onun için yemek aklından çıkmıyor korkularını yen düzelicen bak gör
13 Yorumla
Soran+1 yılBunu nasıl yapabilirim?
- +1 yıl
kilo alsanda güzel olucağına inandır kendini .
Soran+1 yılKendimi kandırayım yani :)
+1 yılzayıflama ilacını boşver 3 beyazı kes bir kere şeker hamur işi ekmek tuz bunları bırak. bol bol et yiyebilirsin mesela proteinli gıdalar al. pilav kesinlikle yeme ama bulgur yiyebilirsin. 3 beyazı kestinmi bir süre sonra aradaki farkı görceksin. Sporda yaparsan bu sefer hem zayıflarsın hemde daha güzel bir fizigin olur. boyuna göre kilon çok fazla
10 Yorumlasadece spor yap ama step dans yap..sana tavsiyem step yapabilirsin..
12 Yorumla
Soran+1 yılHaftada üç gün yapabileceğim bir yere üye olmayı düşünüyorum ama spor yapmayı sevmediğimden gözümde büyüyor.
spor neden hiç aklınıza gelmiyor anlamak güç
24 Yorumla
Soran+1 yılSpor yapmayı hiç sevmiyorum.
Soran+1 yılÇok güzel moral verdiniz, teşekkürler.
Bu takıntım için ne yapmalıyım bilmiyorum, görüşlerinizi
10 Yorumla
+1 yılSpor kendini daha iyi hissettirecektir.
13 Yorumla
Soran+1 yılSevsem yapmayı :)
- +1 yıl
Ben de sevmiyordum senin gibi, ancak sevdiğin müziklerden bir liste yapıp, ağır-yorucu olmayan hareketlerle bile spor yapman işe yarayacaktır..
Soran+1 yılTeşekkür ederim, dediğini uygulayacağım :)
- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılVücut ölçülerini yazar mısın?
17 Yorumla
Soran+1 yılGöğsüm 87 belim 71 kalçam 98
- +1 yıl
Kilolu değilsinde beslenme tarzını değiştirmen iyi olur bence.
Soran+1 yılNe yapmalıyım mesela?
- +1 yıl
Kahvaltı ediyor musun mesela?
- +1 yıl
Mutlaka sağlam bir kahvaltı ile başla güne.Tatlılardan ve beyaz unlu gıdalardan uzaklaşarak birazda hareketli olursan 3 aya manken gibi olursun.
Soran+1 yılEdiyorum.
- +1 yıl
Stres yapma bence.
Boyuna Göre Gayet İyi Kilon Takıntı Yapma ;)
14 Yorumla
Soran+1 yılBana öyle gelmiyor, çok canımı sıkıyor bu durum :(
Soran+1 yılVerdiğin moral için teşekkür ederim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılspor yap zamanla aşarsın.
15 Yorumla
Soran+1 yılSpor yapmayı sevsem yaparım ama sevmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılkardeş sende spor yapmazsın kilo alırsın sonrada ben taktım diyorsun. askeriyede çırılçıplak bir kızın gezmesi gibi bir durum seninki.
Soran+1 yılHaklısın evet. Spor yapmalıyım. Ama içimden gelmiyor ne yapayım.
Cevap sahibi+1 yılkendini zorla. hayatın kuralı bu herşey ayağına gelmez sen çabalarsan bazı şeyleri kazanırsın.
Soran+1 yılDoğru.
ben 65 i 85 die okudum oha dicektim iyisin iyi
10 Yorumla
+1 yılbence çok iyisin
10 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!