Sabah sabah ev kazası yaşadım. Gürül gürül kaynayan suyu demliğe katmak isterken elime boca ettim aman yarabbim bu nasıl bir acıı! Su toplayıp şişmemesi için hemen bir patates rendeleyip sardım. Siz olsanız ilk müdahaleyi nasıl yapardınız? Yanığa karşı çareleriniz neler? Bu da elim
İlk olarak soğuk su uyguladıktan sonra, yapmanızı önerdiğimiz şeyler:
Vazelin sürün ve yanan bölgeyi steril bir gazlı bezle kaplayın. İlk gün, yanan bölge gün boyu kapalı dursun ve bölgeyi çok fazla hareket ettirmekten kaçının. Bir ağrı kesici alın. Sabah bandajı değiştirmeden önce yanan bölgeyi biraz havalandırın. Gazlı bezi kaldırmadan önce biraz nemlendirin böylece cildinize yapışmaz. 7 gün sonra, temizleyin ve izotonik su ile ıslatılmış bir gazlı bez yardımıyla ölü deriyi kaldırın. Ancak zorlamayın, cilt kendiliğinden soyulacaktır.
Çok geçmiş olsun Tuti abla Bizimkiler yoğurt sürüyor ya da soğuk suya tutuyor Geçen de bir arkadaşım anlattı iz kalmamış öyle diyor birisi ersağın bulaşık deterjanını sürmüş koluna sıcak su dökülen bir kızın Kız diyo ki deterjan döktüğünüz yerde iz kalmadı su döktüğünüz yerde iz kaldı
Geçmiş olsun tatlım. Ama yanıklar birinci ikinci üçüncü olmak üzere üçe ayrılır. Bazılarına soğuk su buz kompleksiyle müdahale edilir bazılarınada doktor müdahalesi şarttır. İz kalmaması için merhem kullanmalısın
Teramisin warsa ewde kullanabilirsin. Merhem yoksa eczaneye gitmen lazım. İz kalmasın. Bu sıcaktada çekilmez acı. Geçmiş olsun daha dikkatli ol yawrum 😊
Sıcak yanıklarda eli hemen nispetwn daha soğuk ama normale göre gene sıcak suya sokup 15-20 saniyede bir suyu ılıklaştırıp soğutman gerekir su toplarsa patlatma içindeki sıvı iltahap değil vücudun yanığı tedavi etmek için ürettiği özel bir sıvı soğuttuktan sonra metal bişey koy üzerine mesela bozuk para gibi soğuk olsun ama sar iyice bir süre hareket ettirme bir iki gün dinlendir o bölgeyi bir iki gün sonra sıfır km gibi olur
Öncelikle geçmiş olsun. Eli yanan kişiye ilk müdahalem, yanına gelip geçmiş olsun çok üzüldüm demek olur. İkinci müdahalem de ahzab suresi 37. ayeti okumak olurdu. Sonra ziyaretin kısası makbuldür deyip, çok faydalı olmuş olmanın huzuru ile ayrılırdım oradan.
Ancak kendi başıma gelmiş olsa hemen yoğurt sürer, acil servise giderdim. İlgili yanık kremleri ile iz kalmadan iyileşmesini beklerdim. Eve döner ve klima karşısında uzun süre tutardım.
Geçmiş olsun Tuti yumurta beyazı iyi gely derler ama koca karı ilaçları yerine eczaneden bir merhem vardı yanık için ondan alabilirsin çok iyi geliyor.
cok gecmis olsun kaz yagi faydaliymis iyi geliyomus benim anamin da bacagi yanmistim kaynar su ile. kaz yagi bulup getirdiler. ondan surduk en cabuk o iyilestirdi
surme ya tahris eder daha da kotu olur falan bir eczaneye falan git goster belki daha faydali uygun biseyler onerir. evde kendi uygulamalarini yapmaaaaaaa :D
Öncelikle geçmiş olsun. Deri ve zührevi polikinlikleri yardımcı olurda, o steril bezi takmanı kim önerdi? Yanıklarda ilk gün daha sonra takılmaz. Hava alması lazım, su değirmemen lazım bir 112 görevlisi olarak söyle bunu
Ayagima cay dokmustum bir kez. Allahtan azdi ve izi kalmadi. Gecmis olsun cok fena yakar o. Ben soguk suda uzun sure bekletmistim sonra yogurt falan surmuslerdi. cok aci ya allah sifa versin
Hemen soğuk suyun altına tutman lazım elini ki, alt deriye yanık fazla sirayet etmesin. Sonrasında deriyi güçlendirmek için kremler var onlardan kullanın. Sargı yapmamanızı öneririm. Çok geçmiş olsun.
Soğuksu altında deri biraz ovalanır aşırı bir yanık değilse, yoksa sadece soğuk su, kurula silverdin sür.. ağrı varsa ağrı kesici krem ile karıştıra bilirsin Geçmiş olsun
Soğuk suyun altına tutman lazım ya da bir bez ya da plastik bişeyin içine koyduğun buzla soğuk kompres uygulamalasın eğer yanık bölge ağrısı geçmiyor ve kızarıklık çok fazlaysa acile git
Geçmiş olsun. Ben genelde çırakken öğrendiğim bir metodu uyguluyorum. Tıbbi olanların pek işe yaradığını göremedim Sonra akışına bırakıyorum en fazla 1 gün acı çekiyorum
yanık deyip geçme. derecesi önemli. su toplamasına izin ver çünkü içindeki su senin kendi probiyotiğinden bir antibakteriyel sayılır. üzerine bişi sürme hafifçe ört yeterli.
30dk civarı yanan bölgeyi soğuk suya tutarım. Yanık daha fazla derine inmesin diye acısı azaldımı en yakın sağlık kuruluşune gidip pansuman yaptırırım. İz kalmasın diye.
Yok yawrum ama elimden geleni yapıyorum. Şutlanmak için tam terk edicek geri wites yapıyor🤣🤣🤣 bana diyor zaten sen bana yol wermek için çok uğraşıyorsun bitirmek için can atıyorsun falan yakınıyor. Herşeyin farkında ama wazgeçemiyor. Şimdilik
En İyi Cevaplar