Acısını ne alır?
Silverdin sürdüm olmadı, dış macunu sürdüm olmadı yumurta sürdüm yine olmadı çok pis yanıyor lağğnnn😖
Silverdin sürdüm olmadı, dış macunu sürdüm olmadı yumurta sürdüm yine olmadı çok pis yanıyor lağğnnn😖
Eczaneye gidiyorsun "bepanthol" "bepanthen" ve "madecassol" Adlı 3 adet krem alıyorsun. Bu 3 kremi karıştırıyorsun ve merhem elde ediyorsun. Yanan bölüme sürüyorsun. Bu 3 merhem karıştırıldığında yanıklara birebir geliyor.
Hava ile temas ettiğinden ilk zamanlar acıması doğal; öyle bir durumda anında soğuk suya tutman lazım, silverdin iyi gelmesi lazım ama tabii yanığın şiddeti ile de alakalı, baktın geçmiyor yarın hastaneye gidersin...
Cesme suyuna yangini gecene kadar tut en iyi metod bu sonrasinda yanik krenleri var onlardan sür bitanesi gecmiş olsun😕
Bide aklima geldi yumurta aki cok iyi geciriyor
Buzu tavsiye etmem yakar (buzda yanik etkisi yaratabilir) suyun altina tut devamli cilt yanginini atana kadar umarim gecer hemen🙏
Yanan yere buz konulması ise yarayı genişlemesine sebep oluyor. Yanık için en doğru tedavisi oda sıcaklığında su... Sıcak su ve süt ile çorba yanıklarının sıklıkla yaşandığını belirten doktor Ceylan, doğal tedavi diye önerilen diş macunu, yumurta akı, zeytinyağı ve yoğurt sürmeyi asla önermiyor.
Bak😕
Silverdin sürdüm demişsin, en iyi o ama bekle biraz.
Keşke diş macunu sürmeseydin daha fazla tahriş edeceksin 😑
Cevap
31Cevap
Bir tarif vereyim sana kremlerden çok daha iyi geliyor mutlaka yap ama. Mumu eritip zeytin yağını ekle. Bir kaba koy soğuduktan sonra sürekli sür. Bir güne birşeyin kalmaz
Evet bildiğimiz mum. Eritmen lazım tavada. Sonra zeytin yağı ekliyceksin. Karıştırıp soğumaya bırak. Birçok keremden daha etkili
Reçel çok iyi geliyor yanıklara canım, annem söylemişti yatılı kaldığım yerde ütü yaparken elim yanmıştı silver sürdüm geçmedi, reçel sürdüm iyi geldi acısı hafifledi sonra geçti
siverdini anladım da diğerleri sence de biraz saçma değil mi. ne zaman yandın?
önce soğuk suya tutsaydın bol bol. acile git istersen
Çok geçmiş olsun. Komşumuzun bacağına kızartma yağı dökülmüştü her gün hakiki zeytinyağı sürüyorlardı
Buzla kompres yap ama sonra buzu çekince acı daha çok oluyor bence ben biraz dişi sıkıp bekliyorum sonra alışıyor ve geçiyor
1 şu bardağı Zeytinyağıni tavada kızdır içine bal mumu at krem kıvamına kadar karıştır soğuduktan sonra uygula. İz kalmadan acısı da biter
Anastol acısını alır diğeri iyileştirir.
Koca karı ilaçlarını boşver diş macunu vb. silverdin iyidir acıya ve ağrıya çözüm ağrı kesici.
Bu arada çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun. Zeytinyağında mercimek döv ez ve pişir. Sonra üzerine sür. Yanık iizi de kalmayacak.
poşete buz koyup buzla kompres yap.. Aşırı kaynar su ise margarin sür deri yumuşak kalsın hep..
Diş macunu veya ayakkabı boyası sür acısını çok çabuk alır
zeytınyag varsa onu sür.
ıllakı sızlatır ama su toplamasını engeller
Geçmiş olsun, soğuk suda felan tut
Eğer derinin altına iyice geçtiyse hastaneye git
Öncelikle geçmiş olsun ama bence acisini bisey almaz 😣
Yoğurt sür yoğurt
hemen soğık bir şeye yapıştır elini derin dondurucudan bir şey çıkar yapıştır
Eczaneden ya da aktar açıksa sarı kantoron yağı al ve sür acıların dinecek yaran hızla iyileşecektir.
Soguk su kompresi ve doktor/eczacı iyi gelir. Gecmiş olsun.. 😔
Yumurtanın akıyla sarısını ayırıyorsun o kadar sürmüyorsun bile
Yanık izi kalmasını istemiyorsan elma rendele ve onu o bölgeye sar.
Dişmahcunu salca bide soguk metal. mesrla ksşik bical metal. olsun ama aninda bastiracan
Anestol. Uyuşturur biraz iyi gelir geçmiş olsun
Bepanten iyi geliyor..
Buz ve silverdin krem
Yoğurt sürmemişsin birde onu sür
Silverdin sürüp üzerini gazlı bezle kapat.
yumurtanın beyazını sürüp sar alır acısını
Hametan sür kesinlikle iyi geliyo
Buz koyacaktın olur olmaz
Geçmiş olsun şeker.
kremii var jel bir krem
Bepanten en iyi ve tek çözüm
Soğuk suya tut buz koy
Gecmis olsun soguk tan baskasi hikaye
Yoğurt süreceksin.
Hm geçmiş olsun beklemek tek çare.
Un dök 🙂
Evet , işe yarıyor kızgın yağın yanığında bile iyi geldi düşün 😌