ben oruc tutamayacak mıyım :(
Safra kesesi taşı ameliyatı için doktor tavsiyesine ihtiyacım var
ben oruc tutamayacak mıyım :(
ameliyat olmani tavsiye ederim..benimde safra kesemde taslar vardi ve 3 sene boyunca cektim agrilari cok kotu oluyor ustelik taslar yuzunden safra kesem iltaplanmisti gec kalinirsa bu ameliyat ölüme kadar goturebilir cunku o taslar safra keseyi etkiler ve safra kesesini yirtabilir safra kesenin icindeki su ve tas vucuda yayildimmi cok tehlikeli..doktorlar basta bisi bulamadi sonra ultrasol ile bakinca gorduler. oruca gelince bir sene tutmadigimi hatirliyom sonraki 2 sene tuttum ve Allaha sukur bir problem yasamadim.. laparoskopla ameliyat oldum..suan aradan 2 sene gecti cok iyiyim..agrim yok..sagligin icin sanada sadece onerebilirim mutlaka ameliyat ol.. ameliyat izi felanda gozukmuo zaten. sadece cok dikkatli bakinca
rica ederim.. taslar yuzunden baya bir kilo vermistim fazla yemek yiyemiodum midem bulaniyodu..ameliyattan sonra 5-6kilo aldim amaşu ankilom gayet iyi..doktorlar bile sasirdi normalde safra kesesinde tas olusmasi kilolu ve yasli kisilerde olurmus..ben kiloluda degilim yaslida degilim yasimşu an23.. demekki sinir ve stresdende olabiliyormus hayret etmislerdi..şu anne yediklerine dikkat et fazla yagli yemekden kacin..
Devlete gitme derim, durumun iyiyse. Tandoğan'da Magnet Hastahanesi var. Güzel ve ilgili bir hastahane.
anladım.. 100. yıl da iyidir bak. rahmetli babaannem, böbrek ameliyatı olmuştu çok memnun kalmıştı.. gene de sen bilirsin. ben memnun kaldıklarımı söylüyorum sana. :)
Genelde safra kesesi karaciğere yapışık değilse kapalı ameliyatla 3 delik açıp 30 dakikada yapılıyor.
Ama benim tavsiyem bu ameliyatları sık yapan devlet hastahanesi doktorlarıdır.
Ameliyatın küçüğü büyüğü olmaz ama bir tarafta 1000 ameliyat yapmış doktorla bir tarafta 30 ameliyat yapmış doktor bir tutulmaz bunuda göz önünde bulundur.
NOT: Safra kesesi alındıktan sonra patoloji sonucuna göre doktorunuzu iyi dinleyin ameliyattan önce yağlı şekerli gıdalr ve sonra yara iyileşene kadar yemeyin.
Kabız yapan yiyeceklerde uzak durun çünkü vicut bağırsaklara artık safra salgılamayacak.
Ben devlet hastahanesini bu konuda uzman olmuş opt doktorları mneririm en azından daha önce ona ameliyat olmuş birilerini bulabilirsiniz.
Gercekten safra kesesi alindiktan sonra safra salgilanmadigini mi saniyorsunuz😂
Cevap
10Cevap
safra kesesi hastalıkları diye bir programı televizyonda izlemiştim... Doktorum programına da çok çıkan bir profesor var... Fatih Altaylı da ameliyat olmuş hatta baya etraflıca konuşuyorlar. Bu programı bir izle istersen. sorularına belki bir cevap olur
Canım Doktor - 21 kasım - safra kesesi link
Safra kesesi ameliyatları eskisi gibi korkulacak ameliyatlar değil. Kapalı olarak laparoskopik deniyor. Hastalar genelde aynı gün veya 1 gün sonra taburcu ediliyor. Ankarada bu işi en iyi yapan yerleden birisi Ankara cerrahi tıp merkezi. 2 tane cerrahları var bu konuda başarılı.
Oruc tutmanda bir sakınca olmaz. Defalarca tas ameliyatı oldum. Ama ameliyattan once bitkisel cözümleri denemelisin. . Doktor konusunda. Bulundugum yerde olsaydın cok teçrubeli bir arkadaş onerebilirdim
Ayıracak zaman yok derken .iş yoğunluğumu ? Yoksa vakit çok geçmi diyorsunuz.. faydasını çok gördüğüm bir bitki var tavsiye edebilirim
gilaburu meyvesini araştırın gerçekten çok faydası var
Merhaba benimde annemde var İstanbul'da yaşıyoruz sizin önereceğiniz doktor nerede acaba
Annemde vardı 2 kere oluştu zıplayarak düşürdü 1.yi. Şaka gibi ama öyle.
2. si ise ameliyatla alındı. ama sadece iğne deliği gibi delik açıldı karnında, oradan o taşı parçalayan bir aletle yok edildi sanırım lazerle.
araştırmanı öneririm.
lazerle evet. , safra neden alınsın? işlevi bitmişse alınır sadece
Geçmiş olsun, bu tür rahatsızlıklar artık kolay bir yöntemlerle her hastanede genel cerrahlar kısa sürede hallediyor, sıkıntı etmenize gerek yok, seçim sizin,
Bence daha nce olan biriyle konuş devlet hastanesi ya da zel hastanelerde genel cerrahlar yapıyor bu ameliyatı
zor bir ameliyat değil , rahat ol. cok rutin ,sık yapıldığı için , herhangi deneyimli bir cerraha rahatlıkla yaptırabilirsin
Ben o ameliyatı oldum. Oruç konusunda sıkıntı yaşamadım. Ama bünyeden bünyeye değişebilir elbet. Geçmiş olsun,fakat zor bir ameliyat değil. Ama yine de iyi bir doktor bulmakta fayda var
Merhaba ameliyat oldunuz mu acaba kime oldunuz nasıl geçti bilgi verirmisiniz bende ankaradayım.
hemen niye ameliyet oluyosunuz anlamıyorum ya.bisürü bitki var fayda eden.magnezyum sülfat kullandınmı hiç?safra kesesi taşlarını eritiyo
Merhaba hangi bitkiler iyi geliyor
Ne alakasi vr tuta bilirsin oruc annemde oldu o ameliyati o sira tutamadi ondan sonraki seneler hep tuttu
Oruç tut,Allahın safra kese taşını kırar,veren o alan o dersin mutlu olursun...Meczup :D
Pefffff
Namaz kıl ,kendine gel,ks boş biryer,abdest al algılarsın herşeyi
Sen git abdest al,ferahla..sıktın...iyi geceler
Sen tamamen hayattan kopmuş,kendini soyutlamışsın..namazı abdesti önerdiğimi sanıyorsun :) yaaa sen yaşamıyorsun aslında farkındamısın,senin gibilere oksijen zararlısı diyorum ben,aklını kullanmayıp inanan...sende haklısın inanmak düşünmekten daha kolay,ve sen kaderci bir tembelsin...düşünce,akıl tembeli,boş insan,boş kafa...Yattım yazma
namazı abdestı onerecek aklın sende olmadıgına parmak basıyorum ben !
dıger yazdıgın çırkın kelımeler sana aıt
ben o sevıyede yazmadıgım ıcın mutluyum
unutma... temelınde ahlak olmayan her tür dusunce çürüktür
içi boştur
içi boş dusuncelerın peşinden gıdersen
kendını bı gun yerde bulursun
Özür dilerim ya,dün alkollüydüm,aklıma geleni yazmışım affet...Çirkinleşmişim
Kesinlikle samimiyim
Benim de yakın akrabalarım oldu
zor bir durumm geçmiş olsun umarım iyileşirsin
gazi iyidir ;) geçmiş olsun
yani safradan olan tanıdıgım olmadı hiç ama başka konularda doktorrları iyiydi sıkıntı çıkmadı bir de temiz hastane zaten
yani kalabalık ama büyük olduğu için yine de tenha gibi duruyor :)
yok yahu yeteri kadar doktor hemşire var :))
yok yok korkma unutsa daha iyi tazminat alırsın hem :)))
100bin den aşşa almazsın makas falan unutursa , ameliyatta lafa tut dktoru :))) dsaddasd
:))) aynen ya çoluga çocuğa kötü örnek oluyoz :))))
ya sen de hemen beni sanki böyle bir niyetim varmış gibi yargıladın :))) jdsjdshjd aklımın ucundan bile geçmedi valla hem ben hayatımda hastaneye yatmadım doğal besleniyorum allah düşürmesin kimseiyi :)
sosyal mesajı da verdik demek ki :))
yağmur duasına çıkan adamlarla ne tartışayım allah aşkına minarelerin tepesinde paratoner varken bilime karşı çıkıyorlar halen :))
ya bunlar Kuran-ı kerimi hayatlarında bir kere açıp okumamıştır sitelerden kopyala yapıştır fikirlerle sana bana ahkam keser anca :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar