Merhaba KizlarSoruyor takipçileri ;) Sağlıklı ve kalıcı kilo almak sandığınız kadar zor değil !! 4 adımda kilo almanın yollarını videomda sizler için anlattım. Daha fazlası için youtube kanalıma abone olabilirsiniz.. :)
Cevabın nedir?
+1 yılBaşta en sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynağı olan; yulaf ve sağlıklı tahıllara değinmemiş bile.
İki madde de süte değinmişsiniz; ben sporcuyum ve deli gibi süt tüketiyorum, amacım da kilo almak değil. Süt ile nasıl kilo alınır? Avuç avuç şeker kaynakları yoksa içinde?
Kilo almak için; bol bol protein ve lifli gıdalar tüketmeli insan.
Bol bol tahıllı ekmekler, porsiyonu büyük yemekler ve kesinlikle probiyotik içerikli gıdalar tüketmeli. Süt ve kuru gıda size protein kaynağı olurlar; ama çok iri porsiyonlarda tüketilmezlerse kilo yapmazlar. Ben kilo almak istediğim dönemlerde; 2 muz, 500 ml süt ve 2 tatlı kaşığı tarçın ile milkshake yapıp yanında da 6-7 hurma tüketiyorum. Kilo almak istemediğim dönemde; 1 muz, 200ml süt, 1 tatlı kaşığı tarçın tüketiyorum sadece. Biraz mantıklı önerilerde bulunulsun lütfen. Söylenenler doğru; ama '' çok '' eksik maalesef.13 Yorumla- +1 yıl
Aslında yorumunuzu ayrıntılı bir şekilde okudum. Benimle aynı şeyleri söylemişsiniz. Sağlıklı kilo alırken de bütün besin gruplarından miktara bakılıp tüketilmeli. Konuyla ilgili diğer videolarımı da inceleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/user/ipekagaca
- +1 yıl
İki ay evvel diyetisyene gidip yağ ölçümü yaptırınca; hocam dedim '' yağ oranımı düşürmek istiyorum ama günlük karbonhidrat ve protein oranım belli. Minimum oranda kilomun (88 kiloyum) 1.5 katı protein ve iki katı karbonhidrat alıyorum. Hacmimi kaybetmeden nasıl yağ oranımı düşürürüm? Zira vücut geliştirme ile uğraşıyorum ve hacim kaybı yaşamak istemiyorum''. O da dedi ki, '' sana diyet listesi yazsam aç kalırsın '' :D
Sonra ben baktım olacak gibi değil; tuzu çok aza indirgeyip şekeri ise '' tamamen '' kestim. Haftada bir gün az tuzla yapılmış muhallebi yahut sütlaç yaptım yedim :)))
Yağ oranım 2 ay evvel %31 iken, şu an %24-25'lerde. Diyetsiyen aspir hapı falan önerdi ama almadım, eczaneye gelip ölçüm yapıp önerilerde bulunan biri. Ama 25'in altına da inemedim. Sporcular günde 50 dk tempolu koş diyor, diyetisyenler diyet yazamam diyor, ben ise elimden geleni deniyorum bakalım şimdilik. => - +1 yıl
Amatör de olsa bir vücut geliştirmeci olarak yorumumda da bahsettiğim üzere eksik geldi bana anlatılanlar. Ve biri bugün biri bana gelse '' kilo almak istiyorum ama sağlıklı bir şekilde '' dese. Yulaf, tam tahıllı ekmekler, tam tahıllı makarnalar, bol et, bol süt ürünlerini ve yağdan, nişastadan az, şekerden az ama sağlıktan yana olan şeyleri öneririm sanırım. O açıdan biraz farklı geldi sizden dinlediklerim.
Mesleğinize saygım var, anlayışınız için ise teşekkür ederim :)
Hayırlı günler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHocam ben 183 boyunda 62 kiloyum haliyle cok orantısız vücudum var var tabiri caizse sırık gibiyim. Yaklasik 2 senedir sabit bu sekildeyim doktora falan gittim hep boş yani. Bu dediklerinizi uygularsam cidden kilo alabilecekmiyim? Ne kadar surede kac kilo alırım? Teşekkürler
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Ayshenn spora başlıyacağım 2 3 haftaya protein tozu damı alayım?
herkes proteın tozu zararlı diyor
Cevap sahibi+1 yıl@Ayshenn peki hiç işe yaradımı kaç kilo aldınız eskıden cok mu zayıftınız
Cevap sahibi+1 yıl@ΔƁDƱLLΔH param yok abi
Bende çok zayıf biriyim ve senelerdir synı kilodayım kilo alamıyorum ne yapıcamı şaşırdım
21 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle bir endokrinoloğa başvurup sonrasında diyetisyenle kişiye özel diyet programı uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bende yardımcı olabilirim. Sevgiler
+1 yılİpek hanım lütfen kas kazanmayla ilgili de yazılar yazınız :D
11 Yorumla- +1 yıl
Not alıyorum en kısa zamanda paylaşacağım, sevgiler
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
55Cevap
+1 yılİpek Hanım Merhaba kilo alamadığım için endokrinolojiye gittim bütün testler normal çıktı. yağ oranımın çok düşük olduğunu söylediler.168 boy 52 kiloyum şu an 50 ye düşmüş olabilirim. Ramazanda biraz verdim çünkü her sene formumu koruyorum ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum. Kurt falan da yok, gitmediğim diyetisyen kalmadı verdikleri diyete de günü gününe de uyamıyorum zaten. Benim sormak istediğim: kardeşim de prematüre doğdu gelişimi biraz geri olduğu için pediasure diye bir içecek kullanıyor. Diplerini bırakıyor hep onları da ben içtim. Arada içmediği kutular oluyor onları da ben içtim 1 kilo aldım. bazı ilaçlar ilerleyen dönemlerde çok kilo aldırıyor, bu ilacı kullanmak da ilerleyen dönemler için sorun arz eder mi?
00 Yorumla
+1 yılya bende kilo almak istiyorum ergenlik çağındayım boyum uzun olsun istiyorum :)
22 Yorumla- +1 yıl
Tavsiler çok mantıklı, yaşınız nedir?
- +1 yıl
Dengeli ve düzenli bir beslenmeyle sağlayabilirsiniz, sevgiler
Diyetisyen hanım. Gerçekten birine yardımcı olmak istiyorsanız birşey yazın. Kilo ile ilgili ciddi anlamda problemim var. Benim gibi birçok kişi vardır illaki ama hiçbiri benim gibi değil emin olun. Danışmam gereken şeyler var. Mesaj atamıyorum. Ciddi anlamda bir uzman yardımına ihtiyacım var. Bağkur , maddiyat vs ciddi problemler mevcut. Bilmem anlatabildim mi? İşin ilmini ve ilhamını bilen birinden yardım istiyorum. Esenlikler dilerim..
00 Yorumla
+1 yıl48 kiloyken çok araştırırdım bunları ahh eski günler 😂
20 YorumlaBalık yağı için iştah arttırıcı 3 haftada almaya başlarsınız zaten 😉
10 YorumlaBunların tersini yaparsam da kilo veririm sanırım 😅😅
10 Yorumlaallahımmm, kilo almak isteyeğim bir gün dahi olacak mı acaba, cidden merak ediyorum :)))
11 YorumlaZayıflık kötü bir şey değil, cılızlık kötü bir şey ✩
10 YorumlaBuna kafana göre karar veremezsin. Bir uzman dahilinde yapman sağlık açından daha iyi. Çok yemek demek kilo demek değildir.
10 Yorumla
+1 yılAblacığım ne kilosu? 80 kiloyu 60'lara indiricem diye canım çıktı, ki hoş askere gitmesem o da olmayacaktı ya... Bir daha mı kilo almak ASLA!
10 Yorumla
+1 yıl10 yaşındayken Ankara hacettepe üni hastanesi çocuk bölümünde 2-3 ay yattım orda bir kız vardı 15 yaşında kilo kaybedince ağlıyordu...
00 YorumlaSağlık konusunda 477 cevap paylaştı. Teşekkürler yararlı paylaşım için.
Ama çaysız yapamam ki ben :( gene de kilo almam lasım01 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Tavsiyelerime uyup ek olarak çay içmeye de devam edebilirsiniz. Sevgiler
178 boy 58 kiloyum, yemeğe karşı hiç iştahım yok. Denemeye çalışıyorum bazen ama sürekli olmuyor malesef. Teşekkür ederim video için
00 Yorumla
+1 yılBen erkeğim tamam ama kilo alamıyorum boyum 185 kilom 52
Yardım ci ol bana10 Yorumla
+1 yılDüzenli uyku düzenli beslenme ve düzenli egzersizle sağlıklı kilo alınır.
10 YorumlaBiz kilolardan kurtulalım diye yırtınırken kilo almaya çalışanlarda mı varmış?
10 YorumlaSağlık konusunda 445 cevap paylaştı. Ya gece saat 2 de düzenli olarak 1 tabak makarna yarım ekmek yiyin 1 aya 10 kilo alırsınız
10 Yorumla
+1 yılSiz siz olun kilo milo almayın. Zayıflık iyidir. Sonra benim gibi obez olup çıkarsınız...
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİyi hoş güzel. Troitlerim hizliymis B12 eksikmis iğneler yedim. Diyetisyenin verdiği listeye iş yerinde uymam mümkün değil. Su icmemem salata türü şeyler yememem söylendi. Ama Su icmeyince duramıyorum bazen elinize sağlık
08 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılömrüm boyunca iskelet gibi yaşadım. askerde 50 kiloydum. sonra bol bol etli yemek yiyince kilo aldım. meğerse annemin ömrüm boyunca bana sebzeli yemek yedirmesinden zayıf yaşamışım onu keşfettim.
10 YorumlaYaşının 34 olduğunu gördüğümden beri aşamıyorum :) Elinize sağlık kulak verin derim gayet mantıklı bilgiler öyle saçma sapan 1 hafta şu kadar kilo yağ yaktırıcı kilo aldırıcı bilimsle kaynağı olmayan tuzaklara düşmeyin
00 Yorumla6 ayda 26 kilo verdim canım çıktı daha da alamam çok mutluyum
07 Yorumla- +1 yıl
Vay bee helal
- +1 yıl
Nelere dikkat ettin
- +1 yıl
@Akbulutmersin 6 dan sonra bişey yemedim içmedim, yeşil çay detoksu uyguladım, spor salonuna yazildim spor yaptım oyle
- +1 yıl
Yaşadığın için soruyorum. Kilo almak mi kolay vermek mi?
- +1 yıl
@Akbulutmersin kilo almak daha kolay kesinlikle
Ya düşün 82 den 66 ya düştüğümde artik 1 gr veremedim korktum yesem kesinlikle geri alırdım ama devam ettim 10 kiloyu zor verdim yani - +1 yıl
Çok iyi valla helal olsun azmine. Sağlıklı günler diliyorum. Saolun
- +1 yıl
@Akbulutmersin rica ederim kardesim
+1 yılBen ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum. En sonunda stroeid giricem o olacak😒😁
00 YorumlaSağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ülkemizin çok ihtiyacı varya
Maşallah kızlarımız şişko
Gerek yok abim20 Yorumla
+1 yılNasıl zayiflayabilirim
12 Yorumla- +1 yıl
Aşık olsan zayıflarsın
- +1 yıl
Kişiye özel diyet programıyla doğru tercihleri yaparak bu durum mümkündür. Sevgiler
Benim de kilo vermem lazım 1.73 boya 83 kg’yım
12 Yorumla- +1 yıl
Kişiye özel diyet programı uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bende yardımcı olabilirim. Sevgiler
Doktor hanım benim boyum 184 kilom 74 sizce normal mi?
00 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. harcadığında daha fazla kalori alırsan kilo alırsın
11 YorumlaYazı olarak eklesen?
Video izlerken aşık oluyorum. : D00 YorumlaDoktorumuza başvurmalıyız pekii ama hastaneden hangi bölümden randevu almalıyız lütfen yardım edin
03 Yorumla- +1 yıl
Diyetisyene randevu aliyorsun ama ilk dahiliyeye gönderiyorlar kan tahlili için
sürekli abur cubur yiyorum, kilo almak için birebir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer gün bir porsiyon tatlı yiyip, büyük boy meyve suyu icip sağlıklı kilo almak? Umarım bu tavsiyelere kimse uymaz.
20 Yorumla kilo nasil alirim onu soyleyin bide kurudum burda
11 Yorumla- +1 yıl
Kişiye özel diyet programı uygulayarak alabilirsiniz. İyi günler dilerim
+1 yılçok spor yapıyoruz nasıl kilo alalım :D
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru bir diyet programı uygularsanız yaptığınız sporla birlikte ideal kilonuzu yakalayabilirsiniz. Sevgiler
- Sağlık konusunda 954 cevap paylaştı.
+1 yılYemek yersen alırsın zaten. Sanırım arkadaşların istediği kas yapmak için kilo almak 🙄
00 Yorumla Paylaşım için teşekkürler
11 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.. sevgiler
ben ne yapsam alamadım
12 Yorumla- +1 yıl
İlk başta endokrinoloğa başvurup sonrasında diyetisyen desteğiyle kilo alabilirsiniz. İyi günler dilerim
Allah bir gün bana bu problemi de yaştır inşallah
10 Yorumla
+1 yılBende çok istiyorum kilo almak
11 Yorumla- +1 yıl
Dengeli ve düzenli beslenmeyle mümkün olabilir, sevgiler..
+1 yılAydinlattigin için saol kanka
10 Yorumla
+1 yılNasıl Kilo Verilir
11 Yorumla- +1 yıl
Düzenli beslenmeyle birlikte aktiviteleri hayatınıza dahil ederek mümkündür. Sevgiler
+1 yılKilo almak isteyenler cici bebe yiyebilir :))
10 Yorumla
+1 yılBen alamıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Önce bir endokrinoloğa başvurup sonrasında doğru ve düzenli bir diyetle kilo alabilirsiniz
+1 yılTam benlikmiş..
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler, iyi günler
+1 yılTavsiye etmem
Sonra alıp başını gidiyo00 Yorumla
+1 yılHiç gerek yok kilo almaya
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılFaydalı bir paylaşım teşekkürler hanımefendi
10 Yorumla Sağlık konusunda 363 cevap paylaştı. İstediğin gibi yersen
00 Yorumla
+1 yılKilo almak kolay vermek zor
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı kilo almakta zor
01 Yorumla- +1 yıl
Zor değil, önemli olan diyetinizin doğruluğu ve uyumu gerçekleştirebilmenizdir. Sevgiler
Sağlık konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kilo almak delilik, zayıfım rahatım.
20 YorumlaBende kilo alamıyorum napmalıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGuzel. paylasim
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler, sevgiler
haklısın
10 Yorumla
+1 yılNeden kilo almak isteyelim ki
00 YorumlaO kadar kilo problemim varki. İnan’ın bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bir haftada 75 kiloda 82 oldum
00 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Güzel