• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Sağlık

Öksürüğe ne iyi gelir?

ErkeklerBanaSor
ErkeklerBanaSor Takip Et
Xper 5 Yaş: 47
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
15

Önerisi olan var mı arkadaşlar? Öksürük için doğal tedavi yöntemleri neler? Öksürüğe en iyi ne gelir?

öksürüğe ne iyi gelir
öksürüğe ne iyi gelir
Güncellemeler
+1 yıl
En iyi Cevaptaki arkadaşı denedim oldu öneririm
Öksürüğe ne iyi gelir?
En İyi Soruları Öneri Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Federerkek
    Federerkek Takip Et
    FenomenYoda Yaş: 34
    +1 yıl

Mevsim dönümlerinde vücudumuz hastalıklara çok açık oluyor. Soğuk algınlıkları, öksürük, grip en başta gelen şikayetlerden. Ben sana öksürüğe en iyi ne gelir anlatayım. 😇

Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürüğü Ne Keser?

öksürüğe en iyi ne gelir
    öksürüğe en iyi ne gelir

Ayva Yaprağı

1 litre sıcak suya 20 adet ayva yaprağını at, 2-3 dakika kaynat sonra altını kapat. 5 dakika kadar beklettikten sonra süz ve afiyetle tüket. Dilersen içerisine bal katarak tatlandırabilirsin. Günde 3 fincana kadar tüketebilirsin.

Ekinezya Çayı

Ekinezya Çayı, bitkinin yaprakları, çiçekleri ve kökleri kurutularak demlenir. Kaynatılmış su içerisine, içecek kişi sayısı kadar miktar eklenir. 10 dakika kadar demlemeye bırakılır. Ekinezya çayı biraz acı gelebilir, tatlandırmak için bal kullanabilirsin. Günde 2-3 fincandan fazla tüketmesi önerilmiyor.

Bal ve Ihlamur

Hastalanınca ilk akla gelen bitki ıhlamur oluyor. Yanında bal da olmazsa olmaz tabi ki. Kaynar suya yeterli miktar ıhlamur koyup 10 dakika kadar kaynat, bir 5 dakika kadar dinlendirip bal ekleyerek içebilirsin.

Zencefil ve Karanfil

4 dilim taze zencefil ve 1 tatlı kaşığı karanfili demleme kabına al. Üzerine 1 bardak veya 1 bardaktan biraz fazla sıcak su ekle ve demlenmesini bekle. 5 dakika sonra afiyetle tüketebilirsin. Bal katarsan çok daha faydalı olur.

Toz karabiber ve bal

Toz karabiberi demleyip gargara yaparak boğazını rahatlatabilirsin. Bunun yanında tane karabiberi ılık suda demleyip içerisine bal ilave ederek içebilirsin. Ancak reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıkların varsa bu çaydan günde 1'den fazla tüketme.

Yeşil çay ve kakule

Yeşil çayın faydalarını bilmeyen yoktur. Kakule ile birleşen yeşil çay, hem bağışıklık sistemine, hem de boğaz yolu enfeksiyonlarına iyi geliyor. Kakule ilaveli yeşil çayı günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsin.

Öksürüğe en iyi ne gelir tarifleriyle açıklamaya çalıştım. Hangisini seçersen seç iyi geleceğine eminim. 😇 Şimdiden geçmiş olsun. :)

1
    1 Yorumla
    • Yük. Müh. Aslı Elif Tanuğur Samancı
      Yük. Müh. Aslı Elif Tanuğur Samancı
      +1 yıl

merhaba
      soguk kış günlerinde bağışıklığımızı arttırmanın en güzel yollarından biri propolis kullanmaktır, özellikle öksürük için organik ham bal propolis karışımı kullanabilirsiniz, ancak katkısız, organik olmasına özellikle dikkat etmenizi öneririm.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• cyber19
    cyber19 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 65%
    +1 yıl

Kuşburnu en fazla C vitamini barındıran hemşireyim diye söylemiyorum kuşburnu çaydır doğal moğaldır :)

C Vitamininin Yararları:

Vücutta kemiklerin, dişlerin, cildin ve eklemlerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlar. Yaraları iyileştirir ve dokuları yeniler. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı direnci artırır. Enerji üretiminde ve strese karşı hormonların yapımında görevlidir. Özellikle çocuklar için büyümeye ve gelişmeye yardımcı olur. Kanı zehirlerden temizler. Tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını azaltır. Böbreküstü bezlerinin çalışmasını arttırarak erkeğin erkeklik gücünü sürdürmesini sağlar.

C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

İhtiyaç duyulan C Vitamininin tümü dışardan alınmak zorundadır. Başta turunçgiller olmak üzere, yeşil yapraklı taze sebzelerde, maydanozda, kabakta, soğanda ve domateste bol miktarda bulunur.

C Vitamini Eksikliği:

C vitamini bağışıklık sistemini desteklediği için yeterince alınmadığı takdirde bağışıklık sistemi zayıflar ve sık hastalanmaya yol açar. Ayrıca, enerji azlığı, kıl diplerinde kanamalı döküntüler, vücudun kolay morarması, burun kanaması, yaraların geç iyileşmesi, dişeti kanamaları gibi sorunlar görülür.

1
    2 Yorumla
    • Sleeping870
      Sleeping870
      +1 yıl

Siz hemsir olmuyonuz mu ?

Yorumla
    • cyber19
      cyber19
      +1 yıl

Hemşir men diyelim..

Yorumla
  • Paranormalbiri
    Paranormalbiri Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

1 dilim limon, 1 çay kaşığı; kuru nane, tarçın, 2-3 tane kuş burnu. 2-3 sallama karabiber ve bir avuç ıhlamuru kaynat. Kaynattıktan sonra ister şeker(max 1 küp) istersen 1 dolu çay kaşığı bal ile bir çay fincanı olan bu karışımı iç. Öksürüğünü giderir.

Yok bunları alamam diyorsan 10 liraya eczanede şuruplar var.

0
    1 Yorumla
    • Paranormalbiri
      Paranormalbiri
      +1 yıl

Zencefil'i de unuttum. 3-4 ince dilim zencefil de olacak.

Yorumla
  • Selket
    Selket Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39 , eic 65%
    +1 yıl

bir bardak sıcak sütün içine 1 tatlı kaşığı zencefil ve bal karıştırıp iç birde elde çekilmiş karabiberi hakiki zeytin yağıyla karıştır mesela 1 kahve fincanı yağın içine 1 çay kaşığı karabiber karıştır sırtına güzelce masaj yaparak sürdür denenmiş tedavidir bu

1
    0 Yorumla
  • badiş
    badiş Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 48%
    +1 yıl

Kesinlikle boza hatta bilimsel olarak da kanitlanmis anninda kesiyor mutlka ic

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

49

Cevap

93

Cevap

• yilmazceyda
    yilmazceyda Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34 , eic 90%
    +1 yıl

Kekik çayı kesinlikle. Bir sürü sprey fısfıs denedim, naneli şekerler... Bir kere hasta olunca kış boyu öksürüğüm geçmiyor. Geçen sene tatilde Anneannemi ziyarete gitmiştim dağ kekiğinden kekik çayı yaptı öksürüğümü bir tek o kesmişti. Bu sene de köye gidemedim ama kekikli ne kullanabilirim diye baktım optivita thyme extract buldum içerik olarak anneannemin formülü gibi :) 2-3 hafta önce boğazım hafif acımaya başladı kullanmaya başladım hastalanmadan atlattım şu an öksürük de yok iyi gibi

0
    0 Yorumla
  • S1nn3r
    S1nn3r Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 39%
    +1 yıl

koca karı ilacı deyip geçme %100 işe yarar. balı cezvede ısıtıyorsun ve içine karabiber atıyorsun 2 çay kaşığı kadar. güzele karıştırıyorsun. ardından sırtına ve göğüs bölgene ( akciğer ve diyafram arası) bir mendil ya da tülbentle ballı bölgenin üstünü sarıyorsun. sabah kalktığında bütün karışımı derin emmiş olacak ve bunu yaparsan en geç bir haftada iyileşirsin. köyde yaşayanlar bilir :D ege yöresi öksürük kesici

0
    0 Yorumla
  • noeldayı
    noeldayı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 54
    +1 yıl

öksürmek tabii ki. öksürüğün geldiyse öksüreceksin :)

şaka bir yana

akşamdan soğanın sadece altını ve üstünü biraz derinden keserek ocakta pişir, sonrasında derinden kestiğin tarafından içine bal dök, ve öylece bir su bardağının üzerine koy, sabah bardakta biriken sıvıyı iç. balın kalitesi önemli tabii ki.

sabaha kadar bekleyemem dersen süzme bal ile karabiberi karıştır ve ye. kalite yine önemli tabii ki.

0
    0 Yorumla
  • bireyus
    bireyus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 38%
    +1 yıl

Keçi boynuzu kaynat.Yarım saat kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmesini bekle.İçtikten sonra kısa sürede faydasını görürsün.2 ay boyunca geçmeyen öksürüğüm bir günde geçmişti geçen kış.

1
    0 Yorumla
  • beyazsapkalıhacker
    beyazsapkalıhacker Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 50%
    +1 yıl

Bıyan kökumu ne vardı onu kaynatıp içe bilirsin aktarçıya bir sor

2
    4 Yorumla
    • anll92
      anll92
      +1 yıl

Zıkkımın kökü de var dı ama ben bulamadım :DAGsmklhşajfklmkerbf

Yorumla
    • beyazsapkalıhacker
      beyazsapkalıhacker
      +1 yıl

espiri yapını sanıyor bazıları

Yorumla
    • gerrekyok
      gerrekyok
      +1 yıl

bıyan değil o meyan kökü :))))))))))))))))) kolanın asitsizi gibi tadı ama alışınca güzel. :)

Yorumla
    • karaoglan1979
      karaoglan1979
      +1 yıl

meyan kökü dediğin zaten kolanın ana malzemesidir buralarda çok kullanılır ama batıda pek bilinmiyor.

Yorumla
  • Can005
    Can005 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Ayva yaprağı, yoksa ayvanın kendisi (kabuğuyla birlikte), elma kabuğu, biraz karanfil ve biraz zencefil. Bunları aynı demliğe koy kaynat ve iç. En çok işe yarayan tarif bu. Öksürüğü yumuşatıyor.

0
    0 Yorumla
  • fairtail
    fairtail Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 58%
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Doğal olarak en iyi gelecek olan Adaçayı limondur. Boğazların yumuşaması için önce ıhlamur yarım saat sonra adaçayı içebilirsiniz. Bol sıvı alarak mikroplarını ve tükürük salgısını arttırarak öksürüğe iyi gelir.

0
    0 Yorumla
  • gulvadiex
    gulvadiex Takip Et
    Xper 7 Yaş: 64 , eic 35%
    +1 yıl

Aktarcıdan toz halindeki paketlerden zencefil alacaksın. Bir Yemek kaşığının içine bir çay kaşığı zencefili koyacaksın yemek kaşığın geri kalanına bal koyup karıştıracaksın (Zencefil acıdır) bunu her gün üç defa yap öksürük yok olur.

0
    0 Yorumla
  • Klassic
    Klassic Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 35%
    +1 yıl

Aktarlarda vardır Okaliptus çayı var aynı oralet gibi ama sıcak su dökünce üstüne naneli bir duman çıkıyor ve burnu açıyor tabi hemen soluman gerekiyor çünkü kısa sürüyor bu duman. Öksürüğe ve soğuk algınlığınada iyi geliyor.

0
    0 Yorumla
  • gerrekyok
    gerrekyok Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

bol bol su iç boğazını kuru bırakma . baharatlı acı çok soğuk ve çok sıcak besinler tüketme. bir de boğazını temizlemeye çalışma çok sık. tahriş eder daha çok öksürtür

1
    2 Yorumla
    • beyazsapkalıhacker
      beyazsapkalıhacker
      +1 yıl

:) yöreden yöreye deşiyor işte :)

Yorumla
    • gerrekyok
      gerrekyok
      +1 yıl

hadii. o kadar şehir gezdim, yaşadım hiç ismini duymamıştım Urfa'ya gidene kadr.orda öğrendim. bıyan ı hiç duymadım :)

Yorumla
  • easylover
    easylover Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 55%
    +1 yıl

Ben aşağıda yazılanların cogunu denemiştim. Genelde zencifil ve bal, karabiber karışımı iyi geliyor gibiydi. Fakat kesin faydasını gördüğüm kekik cayı olmustur

0
    0 Yorumla
  • hurafe26
    hurafe26 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Bal + Zencefil

Bal + Siyah Turp Suyu

Meyan Kökü

*Naneli Şeker

Nemli hava

Vicks'in de fayfasını görüyorum; göğüs kısmına masaj şeklinde iyice deriye yedirerek üzerine kalın bir havlu örtülebilir; ayağa da topuk ile parmaklar arasındaki kısma vicks sürülüp kalın çoraplar giyildiği zaman iyi geleceğini duymuştum.

sürç-i lisan ettiysek affola..

0
    0 Yorumla
  • karaoglan1979
    karaoglan1979 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46 , eic 35%
    +1 yıl

boğazında sorun varsa kekik suyu iç ama tadı berbattır bir dikişte götür iyileştirir, ciğere en iyi gelense paptya çayı ve buhardır, kaynar suya kafanı tut derin derin içine çek..

0
    0 Yorumla
  • derinkisilik
    derinkisilik Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Öksürük de ne öksürüğü mesela sigara içiyorsan veya akciğerinden gelen bir şeyse işe yaramaz şimdi diyeceğim ama soyluyorum tarçın bal zencefil bunları karıştır karıştır .az bir miktar sut yani aroma olarak ağır olan tarçınla zencefil olsun bunu kaynatıp iç iyi gelecektir. Hee bide evden çıkarken atkı almayı unutma havalar soğuk malum:)

0
    0 Yorumla
  • meraklımühendis
    meraklımühendis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 37%
    +1 yıl

çörek otu ve balı karıştır sabahları ye.

birde akşam yatmadan önce sırtına ve göğsüne gazete koy sabaha kalk taş gibisin :)

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

kızıma hep yaptığımı anlatayım siyah tubu soyun kabak oyacağı ile biraz oyun içini dibinde toplu iğne ucu kadar bir delik açın içine bal dökün bir kavanoza oturtun sabah o kavonazda biriken turp sulu balı için o gün içinde geçecek

1
    2 Yorumla
    • kurubaklava
      kurubaklava
      +1 yıl

nedion bir anlasam tubu ne ?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

turbu olcak o yazım yanlışı

Yorumla
  • PelinsuEngin
    PelinsuEngin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 38%
    +1 yıl

Ayva yaprağını kaynar suyun içine at, attıktan sonra kaynatmaya devam et, 15-20dakika beklet altını kapattıktan sonra ve iç, çok iyi geliyor bana

1
    0 Yorumla
  • Sinyore
    Sinyore Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Çayın demine ıhlamur ve karanfil at. Hem çayı seveceksin hem de öksürüğün geçer. Son olarak balı yutmayı unutma. Öksürürken balgam oluşuyor mu? Keçi boynuzu pekmezini iç.

2 .tarif : Bal, Zencefil, Limon karıştır yut.

0
    0 Yorumla
  • katip36
    katip36 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

sıcak suyun içine bal, pekmez kat sıcak sıcak içmeye çalış bende aynı çekildeyim boğuluyordum öksürükten şerbet gibi yapıp içtim iyi geldi

1
    0 Yorumla
  • kertenkelebek07
    kertenkelebek07 Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

canım internette okumustum. ayagına viks sürüp kalın corap giyiyormussun bir ka dk sonra öksürüğün kesildiği görülüyormuş. denemekte fayda var :)

1
    0 Yorumla
  • Leyasu
    Leyasu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

kozalak şurubu

hünnap pekmezi

kozalak şurubunu annem düdüklüde kaynatıp yapar muazzam olur. araştır.

0
    0 Yorumla
  • Doludoludolu
    Doludoludolu Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Hiç bir şey iyi gelmiyor inan belki bir haftadır gece öksürüğüm var içmedigim ilaç kalmadı yorumları okumaya geldim

1
    0 Yorumla
  • Bashake
    Bashake Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 38%
    +1 yıl

Ilık ballı süt boğazın yumuşamasına ciğerlerin rahatlamasına etkili oluyor öneriyorum arkadşaım geçmiş olsun :)

0
    0 Yorumla
  • Fyre021
    Fyre021 Takip Et
    +1 yıl

nerden nası çıktı nerde okudu bilmiyorum ama annem geçen bal/karabiber/soğan karışımı sıvı bişey yaptı. İçmez olaydım bu kadar kötü bir tat yok arkadaş :D Ama işe yaradı valla :D

0
    0 Yorumla
  • denemekistiyorum
    denemekistiyorum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

ayaklarının tabanına viks sür. çorabını giy. bunu tpta açıklayamıyor ama yüzde yüz işe yarıyor. inanamazsın. mutlaka dene.

0
    2 Yorumla
    • ynlz48
      ynlz48
      +1 yıl

gerceken ıse yarıyomu

Yorumla
    • denemekistiyorum
      denemekistiyorum
      +1 yıl

harika ve bıçak gibi kesiyor

Yorumla
  • arigibiucankelebek
    arigibiucankelebek Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 39%
    +1 yıl

Balgam atacaksın en güzel çözüm tavuk çorbası geçmiş olsun

1
    0 Yorumla
  • okanutangacadam35-0
    okanutangacadam35-0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

bak sana güzel bir önerim var ben kendim bizzat yapıyorum çok şiddetli olan öksürüğümü geçiriyo.. pekmezin içine birazcık karabiber koyuyosun ve içiyosun kesin çözüm..

0
    0 Yorumla
  • hudutkartalı16
    hudutkartalı16 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

varsaa yarım cay bardagı bal yarım lımon karabıber karıstır bıkerede ıc bıraz terletıyo ama enerjı tavan yapıyo kendını asırı iyi hıssedyon öksrugude gecırıyo

0
    0 Yorumla
  • wwwooow
    wwwooow Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

zencefilli keçi boynuzu pekmezi yatarken bir tatlı kaşığı al.

1
    0 Yorumla
  • bayanbacak
    bayanbacak Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Boza iyi gelir. Bir de ayaklarının altına ovarak viks sür kalınca bir çorap giy yat.

1
    0 Yorumla
  • cizmelikedii
    cizmelikedii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 39%
    +1 yıl

boyle bir soru nasil bu kadar cok cevap almis hayret ettim...

0
    0 Yorumla
  • madleon
    madleon Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 53%
    +1 yıl

adaçayının içine 1 tatlı kaşığı bal dök limon sık iç

0
    0 Yorumla
  • aşkınvarlığıyeter
    aşkınvarlığıyeter Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

zencefilli bal.. yiyemiyorsan sadece balda olur. hem öksürüğünü keser hemde boğaz enfeksiyonlarını engeller geçirir.

0
    0 Yorumla
  • nükleerbşlıklıterlik
    nükleerbşlıklıterlik Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 42%
    +1 yıl

öksürüğe iyi gelecek şey belli

zencefil+bal

kesinlikle çözüyor 3 gün kullan sık sık düzelirsin

0
    0 Yorumla
  • sensizömrümneki
    sensizömrümneki Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

tereyağı eritysn,sonra aynı miktarda pekmez ekliyosn.ocaktn indirmeden önce biraz da karabiber..içiyosn öyle

1
    0 Yorumla
  • lawyer89
    lawyer89 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

ayagına vıkıs sur kalın corap gıy gecıyomus dıyolar ciddiyim

1
    0 Yorumla
  • mesut_boztas
    mesut_boztas Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Ben ayvayı kaynatıyorum içine bir tatlı kaşıgı bal koyup içiyorum efsane faydalı

0
    0 Yorumla
  • gülmelegim
    gülmelegim Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

sıcaktan uzaktur bal ile sıcak suyu karştır biraz öksürürsün sabaha bişeyn kalmaz

1
    0 Yorumla
  • yalnızmelek2516
    yalnızmelek2516 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

1 soğanı 4 e böl üstüne şeker ek kavanoza koy 1 gün beklesin bir sıvı oluşuyo kavanozda onu iç kesinlikle faydasını görürsün .

0
    0 Yorumla
  • Kutupda-yaz-gibi
    Kutupda-yaz-gibi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

öksürük varsa bence gecene kadar müdahale etme insanlar öksürüp balgam cıkarmak ıcın öksürük şurubu alıyo

0
    0 Yorumla
  • noeldayı
    noeldayı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 54
    +1 yıl

hakiki gül esansını bademciklere her gün 1 defa sıkacaksın.

0
    0 Yorumla
  • kpwns
    kpwns Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

ballı limonlu yeşil çay zencefilde olursa cok daha iyi olur

0
    0 Yorumla
  • outx88
    outx88 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

sinecod hap olarak direkt geçirir. onun dışında pastil ve farhex adlı fısfısı kullanman gerek.

0
    0 Yorumla
  • sezar45
    sezar45 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

pekmez... bal ve turp 1 gün beklesin turp eriyecektir..onu yersen hem öksürüğe göğüs ağrısına bronşite iyi geir

0
    0 Yorumla
  • yung34
    yung34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

2 tane bıldırcın 1 kaşık keci boynuzu pekmezi sütün icine at karıstır her ic ertesi gün bişeyin kalmaz ;)

0
    0 Yorumla
  • demoperia
    demoperia Takip Et
    Xper 5 Yaş: 49
    +1 yıl

zencefil ve bal karışımı. istersen soganı doğrayıp bekletip ( kapalı bir kapta 2-3 saat ) yemek de olabiliyor

0
    0 Yorumla
  • mntyd
    mntyd Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

Kahveyi balla karıştırıp üzerine bir iki damla limon bir kaşık yut hemen geçer

1
    0 Yorumla
  • karga-adam
    karga-adam Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35
    +1 yıl

ıhlamurun içine elma kabuğu da koy kaynat bu kadar.

1
    0 Yorumla
  • ayselay
    ayselay Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

ıhlamur,elma ,kuşburnu kaynat,içine bal ve karabiber ekle,3 öğün iç,çok çabuk geçiyor.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

karabiberle balı karıştır bir kaç kaşık ye bir kaç gün aynısını devam ettirirsen bişeyciğin kalmaz : ))

1
    0 Yorumla
  • hnde3245
    hnde3245 Takip Et
    +1 yıl

nane-limon-kekik-bal karışımını sıcak suda kaynat ertesi güne gecer

0
    0 Yorumla
  • Jeveux
    Jeveux Takip Et
    +1 yıl

Zencefille balı karıştırıp sabah aç karna yutucan çook iyi geliyo annemin tekniği

1
    0 Yorumla
  • aktif59
    aktif59 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

link

0
    0 Yorumla
  • robinhood06
    robinhood06 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

pekmez içine katılan limon ve karabiber. zencefille karıştırılan bal. araştır çok. ha bide ayva yaprağı muhteşem kaynat iç.

0
    0 Yorumla
  • carmen4
    carmen4 Takip Et
    +1 yıl

zencefilli bal + nane limon , viks

4
    4 Yorumla
    • nostaljihayranı
      nostaljihayranı
      +1 yıl

Katılıyorum :)

Yorumla
    • çakan9
      çakan9
      +1 yıl

içine bırazda tarcınn tarcında ıyı gelıo =)

Yorumla
    • carmen4
      carmen4
      +1 yıl

bol bol koy :)

Yorumla
    • melankolia41
      melankolia41
      +1 yıl

aynen .bak bunu uygula !

Yorumla
  • romantikkarga
    romantikkarga Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

zencefili balla karıştır yiyebilcegin tada gelinceye kdr kaşıkla ye :) iyi gelir.

0
    0 Yorumla
  • elinadami
    elinadami Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl

balla karabiber karıştır. 1-2 kaşık ye. geçmiş olsun.

0
    0 Yorumla
  • netem
    netem Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    +1 yıl

malatya nın dut pekmezine havlıcan zencefil karıştır iç şıp diye keser

0
    0 Yorumla
  • bayanmantık
    bayanmantık Takip Et
    +1 yıl

7 gün boyunca sabah aç karnına ve gece yatmadan önce ılık suya zencefil ve bal karıştır iç. %1000 etkili antibiyotik. Bir an önce geçmesi dileğiyle

1
    0 Yorumla
  • respectemir
    respectemir Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.

bir yerde gördum portakalın ustune seker koy ısıt ye ya da krıstal seker ya da bal zencefıl

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (82)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Öksürüğe ne iyi gelir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Öksürüğe ne iyi gelir? 22 cevap verildi
Öksürüğe ne iyi gelir? 18 cevap verildi
Öksürüğe ne iyi gelir? 8 cevap verildi
Öksürüğe ne iyi gelir? 3 cevap verildi
Öksürüğe ne iyi gelir? 13 cevap verildi
Öksürüğe ne iyi gelir? 24 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü eldivenler kullanır mısınız?
  • Japonya'da kadınlara özel üniversite açıldı. Türkiye'de de olmasını ister miydiniz?
  • Yenilen taraf aşık mı olur?
  • Sitede hangi üyeye kalpli kurabiye yaparsın?
  • Böyle bir düğün davetiyesi görseniz ne düşünürsünüz, herald gibi grup mu sanırsınız?
  • Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Vincenzo İtaliano! Sizce İtalyan teknik direktör Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Gune anlamli ve agilli bir soz birakarak mi baslayalim?
  • Eşinize/Sevgilinize sık sık hediye alır mısınız?
  • Uzun boy kadınlara yakışıyor mu?
  • Sence insanlar en çok sağlığını mı ihmal ediyor, psikolojisini mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨