Öksürüğe ne iyi gelir?

Önerisi olan var mı arkadaşlar? Öksürük için doğal tedavi yöntemleri neler? Öksürüğe en iyi ne gelir?
Mevsim dönümlerinde vücudumuz hastalıklara çok açık oluyor. Soğuk algınlıkları, öksürük, grip en başta gelen şikayetlerden. Ben sana öksürüğe en iyi ne gelir anlatayım. 😇
1 litre sıcak suya 20 adet ayva yaprağını at, 2-3 dakika kaynat sonra altını kapat. 5 dakika kadar beklettikten sonra süz ve afiyetle tüket. Dilersen içerisine bal katarak tatlandırabilirsin. Günde 3 fincana kadar tüketebilirsin.
Ekinezya Çayı, bitkinin yaprakları, çiçekleri ve kökleri kurutularak demlenir. Kaynatılmış su içerisine, içecek kişi sayısı kadar miktar eklenir. 10 dakika kadar demlemeye bırakılır. Ekinezya çayı biraz acı gelebilir, tatlandırmak için bal kullanabilirsin. Günde 2-3 fincandan fazla tüketmesi önerilmiyor.
Hastalanınca ilk akla gelen bitki ıhlamur oluyor. Yanında bal da olmazsa olmaz tabi ki. Kaynar suya yeterli miktar ıhlamur koyup 10 dakika kadar kaynat, bir 5 dakika kadar dinlendirip bal ekleyerek içebilirsin.
4 dilim taze zencefil ve 1 tatlı kaşığı karanfili demleme kabına al. Üzerine 1 bardak veya 1 bardaktan biraz fazla sıcak su ekle ve demlenmesini bekle. 5 dakika sonra afiyetle tüketebilirsin. Bal katarsan çok daha faydalı olur.
Toz karabiberi demleyip gargara yaparak boğazını rahatlatabilirsin. Bunun yanında tane karabiberi ılık suda demleyip içerisine bal ilave ederek içebilirsin. Ancak reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıkların varsa bu çaydan günde 1'den fazla tüketme.
Yeşil çayın faydalarını bilmeyen yoktur. Kakule ile birleşen yeşil çay, hem bağışıklık sistemine, hem de boğaz yolu enfeksiyonlarına iyi geliyor. Kakule ilaveli yeşil çayı günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsin.
Öksürüğe en iyi ne gelir tarifleriyle açıklamaya çalıştım. Hangisini seçersen seç iyi geleceğine eminim. 😇 Şimdiden geçmiş olsun. :)
merhaba
soguk kış günlerinde bağışıklığımızı arttırmanın en güzel yollarından biri propolis kullanmaktır, özellikle öksürük için organik ham bal propolis karışımı kullanabilirsiniz, ancak katkısız, organik olmasına özellikle dikkat etmenizi öneririm.
Kuşburnu en fazla C vitamini barındıran hemşireyim diye söylemiyorum kuşburnu çaydır doğal moğaldır :)
C Vitamininin Yararları:
Vücutta kemiklerin, dişlerin, cildin ve eklemlerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlar. Yaraları iyileştirir ve dokuları yeniler. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı direnci artırır. Enerji üretiminde ve strese karşı hormonların yapımında görevlidir. Özellikle çocuklar için büyümeye ve gelişmeye yardımcı olur. Kanı zehirlerden temizler. Tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını azaltır. Böbreküstü bezlerinin çalışmasını arttırarak erkeğin erkeklik gücünü sürdürmesini sağlar.
C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?
İhtiyaç duyulan C Vitamininin tümü dışardan alınmak zorundadır. Başta turunçgiller olmak üzere, yeşil yapraklı taze sebzelerde, maydanozda, kabakta, soğanda ve domateste bol miktarda bulunur.
C Vitamini Eksikliği:
C vitamini bağışıklık sistemini desteklediği için yeterince alınmadığı takdirde bağışıklık sistemi zayıflar ve sık hastalanmaya yol açar. Ayrıca, enerji azlığı, kıl diplerinde kanamalı döküntüler, vücudun kolay morarması, burun kanaması, yaraların geç iyileşmesi, dişeti kanamaları gibi sorunlar görülür.
Siz hemsir olmuyonuz mu ?
1 dilim limon, 1 çay kaşığı; kuru nane, tarçın, 2-3 tane kuş burnu. 2-3 sallama karabiber ve bir avuç ıhlamuru kaynat. Kaynattıktan sonra ister şeker(max 1 küp) istersen 1 dolu çay kaşığı bal ile bir çay fincanı olan bu karışımı iç. Öksürüğünü giderir.
Yok bunları alamam diyorsan 10 liraya eczanede şuruplar var.
Zencefil'i de unuttum. 3-4 ince dilim zencefil de olacak.
bir bardak sıcak sütün içine 1 tatlı kaşığı zencefil ve bal karıştırıp iç birde elde çekilmiş karabiberi hakiki zeytin yağıyla karıştır mesela 1 kahve fincanı yağın içine 1 çay kaşığı karabiber karıştır sırtına güzelce masaj yaparak sürdür denenmiş tedavidir bu
Kesinlikle boza hatta bilimsel olarak da kanitlanmis anninda kesiyor mutlka ic
Cevap
92Cevap
Kekik çayı kesinlikle. Bir sürü sprey fısfıs denedim, naneli şekerler... Bir kere hasta olunca kış boyu öksürüğüm geçmiyor. Geçen sene tatilde Anneannemi ziyarete gitmiştim dağ kekiğinden kekik çayı yaptı öksürüğümü bir tek o kesmişti. Bu sene de köye gidemedim ama kekikli ne kullanabilirim diye baktım optivita thyme extract buldum içerik olarak anneannemin formülü gibi :) 2-3 hafta önce boğazım hafif acımaya başladı kullanmaya başladım hastalanmadan atlattım şu an öksürük de yok iyi gibi
koca karı ilacı deyip geçme %100 işe yarar. balı cezvede ısıtıyorsun ve içine karabiber atıyorsun 2 çay kaşığı kadar. güzele karıştırıyorsun. ardından sırtına ve göğüs bölgene ( akciğer ve diyafram arası) bir mendil ya da tülbentle ballı bölgenin üstünü sarıyorsun. sabah kalktığında bütün karışımı derin emmiş olacak ve bunu yaparsan en geç bir haftada iyileşirsin. köyde yaşayanlar bilir :D ege yöresi öksürük kesici
öksürmek tabii ki. öksürüğün geldiyse öksüreceksin :)
şaka bir yana
akşamdan soğanın sadece altını ve üstünü biraz derinden keserek ocakta pişir, sonrasında derinden kestiğin tarafından içine bal dök, ve öylece bir su bardağının üzerine koy, sabah bardakta biriken sıvıyı iç. balın kalitesi önemli tabii ki.
sabaha kadar bekleyemem dersen süzme bal ile karabiberi karıştır ve ye. kalite yine önemli tabii ki.
Keçi boynuzu kaynat.Yarım saat kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmesini bekle.İçtikten sonra kısa sürede faydasını görürsün.2 ay boyunca geçmeyen öksürüğüm bir günde geçmişti geçen kış.
Bıyan kökumu ne vardı onu kaynatıp içe bilirsin aktarçıya bir sor
espiri yapını sanıyor bazıları
meyan kökü dediğin zaten kolanın ana malzemesidir buralarda çok kullanılır ama batıda pek bilinmiyor.
Ayva yaprağı, yoksa ayvanın kendisi (kabuğuyla birlikte), elma kabuğu, biraz karanfil ve biraz zencefil. Bunları aynı demliğe koy kaynat ve iç. En çok işe yarayan tarif bu. Öksürüğü yumuşatıyor.
Doğal olarak en iyi gelecek olan Adaçayı limondur. Boğazların yumuşaması için önce ıhlamur yarım saat sonra adaçayı içebilirsiniz. Bol sıvı alarak mikroplarını ve tükürük salgısını arttırarak öksürüğe iyi gelir.
Aktarcıdan toz halindeki paketlerden zencefil alacaksın. Bir Yemek kaşığının içine bir çay kaşığı zencefili koyacaksın yemek kaşığın geri kalanına bal koyup karıştıracaksın (Zencefil acıdır) bunu her gün üç defa yap öksürük yok olur.
Aktarlarda vardır Okaliptus çayı var aynı oralet gibi ama sıcak su dökünce üstüne naneli bir duman çıkıyor ve burnu açıyor tabi hemen soluman gerekiyor çünkü kısa sürüyor bu duman. Öksürüğe ve soğuk algınlığınada iyi geliyor.
bol bol su iç boğazını kuru bırakma . baharatlı acı çok soğuk ve çok sıcak besinler tüketme. bir de boğazını temizlemeye çalışma çok sık. tahriş eder daha çok öksürtür
:) yöreden yöreye deşiyor işte :)
Ben aşağıda yazılanların cogunu denemiştim. Genelde zencifil ve bal, karabiber karışımı iyi geliyor gibiydi. Fakat kesin faydasını gördüğüm kekik cayı olmustur
Bal + Zencefil
Bal + Siyah Turp Suyu
Meyan Kökü
*Naneli Şeker
Nemli hava
Vicks'in de fayfasını görüyorum; göğüs kısmına masaj şeklinde iyice deriye yedirerek üzerine kalın bir havlu örtülebilir; ayağa da topuk ile parmaklar arasındaki kısma vicks sürülüp kalın çoraplar giyildiği zaman iyi geleceğini duymuştum.
sürç-i lisan ettiysek affola..
boğazında sorun varsa kekik suyu iç ama tadı berbattır bir dikişte götür iyileştirir, ciğere en iyi gelense paptya çayı ve buhardır, kaynar suya kafanı tut derin derin içine çek..
Öksürük de ne öksürüğü mesela sigara içiyorsan veya akciğerinden gelen bir şeyse işe yaramaz şimdi diyeceğim ama soyluyorum tarçın bal zencefil bunları karıştır karıştır .az bir miktar sut yani aroma olarak ağır olan tarçınla zencefil olsun bunu kaynatıp iç iyi gelecektir. Hee bide evden çıkarken atkı almayı unutma havalar soğuk malum:)
çörek otu ve balı karıştır sabahları ye.
birde akşam yatmadan önce sırtına ve göğsüne gazete koy sabaha kalk taş gibisin :)
kızıma hep yaptığımı anlatayım siyah tubu soyun kabak oyacağı ile biraz oyun içini dibinde toplu iğne ucu kadar bir delik açın içine bal dökün bir kavanoza oturtun sabah o kavonazda biriken turp sulu balı için o gün içinde geçecek
nedion bir anlasam tubu ne ?
turbu olcak o yazım yanlışı
Ayva yaprağını kaynar suyun içine at, attıktan sonra kaynatmaya devam et, 15-20dakika beklet altını kapattıktan sonra ve iç, çok iyi geliyor bana
Çayın demine ıhlamur ve karanfil at. Hem çayı seveceksin hem de öksürüğün geçer. Son olarak balı yutmayı unutma. Öksürürken balgam oluşuyor mu? Keçi boynuzu pekmezini iç.
2 .tarif : Bal, Zencefil, Limon karıştır yut.
sıcak suyun içine bal, pekmez kat sıcak sıcak içmeye çalış bende aynı çekildeyim boğuluyordum öksürükten şerbet gibi yapıp içtim iyi geldi
canım internette okumustum. ayagına viks sürüp kalın corap giyiyormussun bir ka dk sonra öksürüğün kesildiği görülüyormuş. denemekte fayda var :)
En İyi Cevap