Soğuk bir şey yiyip içemiyorum, dişlerimde sızlama oluyor. Bu duruma karşı önereceğiniz en iyi diş macunu ne olabilir? Sizce dünyanın en iyi diş macunu hangisi?en iyi diş macunu
Diş macunu şirketleri birçok aromalı ve dolgulu diş macunları kullanıyorlar son zamanlarda. En iyi diş macunu hangisi sorusuna, Türkiye'de dünyanın en iyi diş macunu hangisi olarak iki ayrı kategoride inceleyebiliriz çünkü bütün markalar bize gelmiyor. En kaliteli diş macunu sıralamasına Signal ile başlayalım.
1- Signal
En iyi diş macunu hangisi?
Son dönemlerde Signal White Now serisiyle hızla yükselen ve tercih edilen bir diş macunu. Hem plak hem de taş oluşumunu önlemede de başarılı. Ayrıca tadı, nefesi yumuşattığı gibi kullanıcının en beğendiği şeyi yapıyor; beyazlığı. Rahatsızlıklar için farklı tipte diş macunları sunar ve topluluğunu oluşturabilen, kaliteli bir markadır. Bir yıldan fazladır Signal'i kullanıyorum. Hem inci gibi beyazlattı hem de diş eti kanamalarımı durdurdu. Kesinlikle ilk önerim Signal White Now serisidir. Dünyanın en iyi diş macunu hangisi diye sorarsanız Signal derim rahatlıkla. :) Signal'i bu kadar tavsiye etmemin sebebi de dünyanın en iyi diş macunu olarak da görülen Signal'in mavi ışık teknolojisi ile üretilmiş olması. Bu teknoloji sayesinde dişleri olduğun daha beyaz hale getiriyor.
2- Sensodyne
diş macunu önerisi 2020
Bu marka, diş hassasiyeti olan insanları hedef alıyor. Bileşenlerinde potasyumlu içerikler kullanıyorlar; bu da dişteki sinirlerin ani olarak uyarılmasını engelliyor. Diş etlerinizde sıkıntı yaşıyorsanız ilk tercih etmeniz gereken marka Sensodyne. Diş eti kanamalarını kolaylıkla durduruyor. Diş eti iltihapları diş etimin zayıflığından dolayı çok sık yaşanıyor bende. Diş etimde ne zaman bir morluk ve hassasiyet fark edem birkaç gün Sensodyne kullanıyorum geçmesin adına. İşe de yarıyor. Diş macunu önerisi 2020 olarak size Sendsodyne öneririm.
3- Bright
en doğal diş macunu
Bu da parlak bir diş vaat ediyor kullanıcısına. Aloe vera içerikli ve nefesi de tazeleyecek kadar bol naneli bir ürün. Doğal yapısı, birçok diş hekimi tarafından önerilmesini sağlıyor. Doğal ürün kullanmaya özen gösteren insanlar için önerebileceğim ilk diş macunu Bright oluyor her zaman.
4- Colgate
en iyi diş macunları hangileri?
Çok eski bir şirkettir. Çok fazla modeli bulunuyor. Günlük diş sağlığını korumak ve temizlemek için önerilebilir. Çürük oluşumunu engellemede faydalı bulunuyor ancak diş sorunlarınız varsa, daha özel macunlar tercih etmelisiniz. Çocuklar arasında ağız bakımı ve sağlık konusundaki farkındalığı eğitmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir ve 80 ülkede yaklaşık yarım milyar çocuğa ulaşması ve onlara ücretsiz ağız sağlığı eğitimi vermesiyle bugüne kadar başarılı olmuştur.
5- Paradontax
en kaliteli diş macunu hangisi?
Marka, özellikle kanama diş eti ve diş eti iltihabının tedavisi ile bilinir. Dr. Focke, 1937'de markanın ilk diş macununu geliştirdi. Diş macununun orijinal formülü sodyum bikarbonat kullandı. Florid diş macunu, kırmızı, kanama ve şiş diş etleri ve plakları tedavi etmek için klinik olarak test edilmiştir. 12 hafta sonra plak ve kanama oranını azalttığı gösterilmiştir. En kaliteli diş macunu dersem abartmış olmam özellikle de plak sorunları olanlar için mükemmeldir.
6- İpana
en beyazlatıcı diş macunu hangisi?
İpana 3d beyazlığı garantisi sunuyor. Yani dişleri hem içerden beyazlatıyor hem de dıştan. Bembeyaz dişler istiyorsanız koşa koşa İpana almaya gitmelisiniz. Beyazlık konusunda baya iyi ürünler çıkarıyorlar çünkü. Kahve ve çay gibi dişleri sarartan içecekleri çok kullanıyorsanız İpana yardımınıza koşuyor. Hele de sigara gibi bir bağımlılığınız varsa dişlerinizin sararmasını önlemek istiyorsanız İpana ilk tercihlerinizin arasında olmalı. En beyazlatıcı diş macunu listesine rahatlıkla girer.
7- Rocs Diş Macunu
en uygun diş macunu hangisi?
Diş lekeleri gibi problem yaşıyorsanız Rocs'u denemelisiniz. İçeriğindeki kömür sayesinde dişteki lekeleri kolaylıkla temizleyebiliyor. Diğer markalar kadar çok bilindik bir marka olmayabilir ama gittikçe popülerleşen bir markadır. Diş çürüklerine karşı iyi bir mücadele veriyor bence. Denemenizi tavsiye ederim. :)
8- White Glo Diş Macunu
en uygun diş macunları
White Glo diş lekeleri ve diş sarartan çay-kahve gibi ürünlere karşı çok iyi bir diş macunudur. Mikro-Wax Koruyucu Kalkanı teknolojisi kullanıyorlar diş macunlarında. Yani sarartıcı şeylere karşı dişte bir kalkan oluşturuyor. Kafein bağımlısıysanız bir şans verin derim. :)
9- Oral-B Diş Macunu
en kaliteli diş macunları
Diş mineleriniz çok zayıflamışsa diş minelelerini güçlendiren bir diş macunu kullamanız şart. Oral - B diş minelerini güçlendirmek konusunda rakip markalara fark atmış bir diş macunu markasıdır. Diş minelerinin zayıflaması diş düşmesi gibi büyük problemlere bile yol açabilir. Bu nedenle diş minesine uygun macunlar seçmenizde fayda var.
10- Watsons Green Tea Diş Macunu
en uygun diş macunları
Watsons diş macunu konusunda kendine ait bir marka çıkardı. açıkçası fena bir ürün olmamış. İçerisinde yeşil çay özü ağızdaki kötü koku problemlerini ortadan kaldırıyor. Doğal bir ürün ayrıca. Dişlerime zarar verir endişesine kapılmanıza gerek yok yan. Dilerseniz bir şans verin bu ürüne. Fiyatı da çok uygun.
Diş macunları ile alakalı detaylı kullanıcı yorumları ve önerileri için buraya tıklayabilirsiniz. :)
En iyi diş macunu florur içermeyen doğal macunlardır. Sodyum florürün diş macununda bulunma sebebi diş minesinin daha iyi gelişmesini sağlamak. Ancak flor aynı zamanda, klor, brom ve iyot gibi son derece zehirli bir kimyasaldır. Miktarı ne kadar fazla olursa zarar verme etkisi o derece artar. Özellikle çocuklar için sakıncalı. Yutmamaları gerekir.
Diş eti için istiyorsanız parodontax almalısınız, orjinal (olanından pembe paketteki) tadı kötüdür ama alışırsın ve ben memnunum diş doktorum önerdi.Onu da zaten belli bir müddetten sonra tekrar doktorunuzun önerisi devam ederse kullanmanız gerekir.
En iyi diş macunu bence signal ve sensodyne. İkisi de çok güzel, anında beyazlatıyor ve insanın ağzını yakmıyor fırçalarken. Düzenli kullanımda da taş oluşumu gibi sorunlarla karşılaşmıyorsun. Ayrıca diş ipi ve gargara da kullanırsan, çürük sorunu oluşmuyor. Dişleri uzun süre koruduklarını ve parlattıklarını düşünüyorum.
Aşırı florürlü veya aşırı beyazlatma etkili macunların dişi aşındırdığını düşünüyorum o nedenle en iyi diş macunu bence bakım özellikli olmalı; beyazlatıcı pasta katkılı değil.
Signal White Now kesinlikle. Her modelini deneyebilirsin, hepsi oldukça etkili. Gold olanını kullanıyorum ben süredir, gözle görülür fark var öyle söyleyeyim sen anla. :)
Signal white now man ürününü tavsiye ederim. Özellikle sigara kullanan ve kahveyi tüketen kişiler için kesinlikle denemelisiniz. Diş eti ve diş yapısına göre, tükettiklerinize göre sizin için en iyi diş macunu hangisi olduğunu diş doktorunuza danışabilirsiniz.
en iyi üretim yapan ipanadır, colgate çinde üretim yapan kimyasal kullanan bir firmadır... zaten macun tüplerinde 3e ayrılır siyah mavi yeşil.. tüplerin en dibinde kare şeklindeki renklerdir.. siyah tamamen kimyasal yani sentetiktir, mavi yarı kimyasal yarı doğal ürünlerden elde edilir.. yeşil işe tamamen doğaldır.. colgate almayın ne alırsanız alın.. parodontax, syensodine, ipana bu üçüne güvenebilirsiniz.. birde devlet hastanelerinin önünde stand kurup sattıkları yerli bir marka var, ağız çalkalama suyu ile birlikte satılıyor.. tamamen doğal.. yeşil logoyu görün öyle alın... tüpün altında.. maviden hele siyahtan uzak durun..
En iyi diş macunu kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kendin için en iyi diş macununu bulabilmek adına ilk olarak kendi diş ve ağız tipini tespit edebilmen gerekir. Örnek vermek gerekirse mesela diş hassasiyetin var diyelim. Soğuk veya sıcak bir şey yediğin/içtiğin zaman dişlerinde sızlama oluyor. Bu durumda tabi sensodyne en çok önerilendir. bu sitede tam olarak hem ağız tipinizi analiz edip hemde ona göre en iyi diş macunu seçimi hangisi olur detaylı olarak anlatılmış. Okumanızı öneririm.
colgate optik white kullanıyorum, diğerlerinden bir çırpı daha iyi gibi..
Bu arada sanino almıştım geçenlerde.. Beyazlatmak şöyle dursun, günlük temizliği bile sağlayamıyor.. Tüp azıcık kullanılmış halde öylece kenara attım.. Aslında hakettiği yer çöplük..
Önceden golget optik white kulanıyodum ondan önce powerdent diye bişi dişlerim deki siyah noktaları bitirdi ben golgete geçtim çok yakıyodu ve okadarda iyi degildi sensody f kulanıyom şimdi bu daha acı ve yakıyo şimdiki hedefim signel ama o powerdent siyah nokta bırakmamıştı bunu da diyim 4 , 5 tl falandı etkiliydi siyah noktalar arka dişileri geçtim ön dişlere kadar gelmişti hızlı şekilde bitirdi ama hiç biri agız kokusuna kesin çözüm degil golgetin agız suyunuda kulanıyodum gerçi yeni hatırladım ve eger diş çürümeniz varsa sensody f florürlü biliyom kimse önermez ama çürümeyi engeliyo en iyi yaptıgı şey bu
Vallah ipana golgate bence boş. Tamam kaliteli ama doğal ürün olmalı. Mesela ben bu ürünün hem satışını yapıyorum hemde kullanıyorum. Sana garantisini bile verebilirim. Nane kokusunu hissediyorsun ve gerçekten yüzde yüz etkili. Memnun kalmadığından takdirde iadesini de alırım o denli garanti veriyorum. Ve şu an indirimde.
Signal kullanıyorum çok memnunum. Birçok modeli çıktı yeni, beyazlatma etkili istersen signal white now forever var. Doğal olsun istersen ben hindistan cevizli olanını kullanıyorum. Yumuşak diş fırçası kullan ayrıca. Sert fırçalar daha iyi temizler diye düşünülüyor ama yanlış. Signal'in kömürlü diş fırçası da var.
Probleme göre değişir. Yani amaç beyazlatmak mı? Amaç diş eti mi? Amaç korumak mı? Ben Colgate Total 12 Profesyonel Beyazlık kullanıyorum bundan önce Sensodyne True White kullanmıştım fakat şunu farkettim. Colgate daha iyi. Ve bir dişçi arkadaşım şundan bahsetmişti diş macununuzu hep değiştirin sabit kalmasın çünkü içerisinde ki maddelerin oranı hepsinde farklıymış dişlerin iyi beslenmesi için değiştirin dedi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sensodyne tek geçerim. İlk kullanmaya başladığım zamanlarda dislerim gerçekten hem sağlıksız hemde lekeli gibiydi. Düzenli Kullanmaya başladıktan en fazla üç gün sonra beyazlamaya başladı 1 senedir falan kullanıyorum hem çok sağlıklı hemde bembeyaz inci gibi dişlere sahibim 😁
Ben açıkçası paradontax kullanıyorum ama e-ticaret sitelerinin en çok satan ürünlerine göre yapılan bir liste vardı. markaları listesi şeklinde. Macun markası değiştirmek isteyenler listeye göz atabilir.
En iyisi en kotusu yok dis yapina gore dis macunu alacaksin tipki sacin gibi disinde plak olusmussa beyazlamaz dis macunuyla gidip doktora beyazlatmak gerek sonra dis yapin neyse sorumlu bir sekilde fircala disini ki sararmasin
daha dün kanal tedavisi olduğum diş doktoru önerdi, sigara kullandığım için paradontax sigara içenler için olanı ve diş etleri için olanını önerdi. ayrıca sağ elinle fırçalıyorsan sol elinle fırçala dişlerini farketmeden ne kadar bastırdığını da görüp OHA LAN dersin
şimdiye kadar dişlerimi fırçalamadım diş kaybım 30 yaşına kadar 2 ablam dişlerini fırçalamadan dışarı çıkmaz 35 yaşında diş kaybı 99 varın siz hesaplayın
Dünyanın en iyi Florürsüz ve bitkisel içerikli diş macunu ödüllendirilmiş formülü ile Forever Bright. Dünyanın en iyi diş macunu yazarak Google görsellerde aratarak da bakabilirsin. Ürünü indirimli şekilde edinmek istersen İnstagram @foreverwellnessliving adresinden ulaşırsan yardımcı olabilirim. (:
İyi bir diş macunu diye bir şey yoktur. Hepsi kimyasal ve florür, triklosan gibi zehirli maddeler içerir. Tüpün en alt ucuna bakarsan rengi ya mavi ya da kırmızı olur. Yani zehirli ama öldürme ihtimali çok düşük. Karar senin :)
Ben sensodyn true white kullanıyorum. 75 ml bir şey ve yaklaşık 20 lira verdim. Valla hiç gerek yok o kadar para vermeye. Memnunum ama çok pahalı ya. Bir dahakine max 10 liralık bir şey alırım.
Signal white now iyidir ama paradontaks beyazlatiyor devamli kullandiktan sonra ama sunu soylemeliyim ki tadi berbat otesidir.. Iki hafta kullandiktan sonra tadina anca alisiyorsun :D
Sensodyne eskiden çok iyimiş ama diş hekimi ipana önerdi... Hepsinde kimyasal var sonuçta diş macunun alt kısmındaki çizgi renklerinden %kaç kimyasal anlayabiliyorsunuz bu arada
şu yazdığınız diş macunlarını kullanarak aslında dişlerinizi çürümeye karşı önleyen dış kısmını yokediyorsunuz. endüstrinin bir atık olan florür gömüldüğünde bulunduğu metali eritip toprağa karıştığından denize atıldığında da balıkları öldürdüğü için bunu size "diş macunu" olarak satıyorlar. beyninizin bazı bölgelerini uyuşturup direnme gücünü kırmak aynı zamanda da geçmişte fareleri zehirlemek içinde kullanılan bir maddedir.
Diş macunu tüpünün alt kısmında bir renk bandı göreceksin... En iyi olanı sırasıyla, yeşil, mavi, kırmızı ve en kötü olanı siyahtır... Renk kodları içeriğindeki kimyasal madde yoğunluğunu gösterir..
diş etlerinde kanama var ise diş hekimine danış diş hekimi macundan önce dogru seçim yapılmış diş fırcası öneriri ama illaki diş macunu diyorsan sensodyne f kulllan hassa diş etleri için
En iiyi diş macunu değil sevgili forum kullanıcısı ilk dişinizi doktorda temizletmek gerekir sonra zaten hep beyaz kalmasını istoyrsanız fırçalıyacaksınız dişleriniz güzel gostermek istiyorsanız çözüm ilk doktor sonra macununuz iyi günler
Haklısınız, ama bitkisel olanı kullanmak ve çayağaçlı katkılı olunca mikrop ve hastalık önleyici olması Naturalive için tercih sebebim oldu. Üstelik de yuzdeyuz yerli. ve cok ucuz
İpana kullandığım zaman ağzımın icinde damağımda bitakım kalıntılar oluyo pıhtılaşmıs gibi biseyler.. digerleri yapmıyo hepsini deneyin kararı sonra kendiniz verin
Misvakta silisyum, sapanin, kalsiyum oksalat, kükürt,tanen ve mineral bulunur.
Misvak; ağzı temizler, görmeyi keskinleştirir, diş etlerini güçlendirir, dişleri beyazlaştırır ve çürümeyi önler, hazmı kolaylaştırır, mideye sıhhat verir, balgamı keser ve söktürür.
Bütün diş macunları ve tozları, dişlere zarar verir. En iyisi, sert bir fırçadır. Önce, dişleri kanatırsa da, korkmamalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve artık kanamaz. (Larousse İllustre Medical)
aynen birde evlerim oteller arasında sürekli geziyorum arabada 3 tane bulunduruyorum tasımakta daha kolay her saniye istedigimde yanımda hehe biraz dede kafası ama olsun dislerimin beyazlıgı ve temizliginden mutluyum zaten arkadasın dedesi baslatmıstı benide bagımlılık gibi birsey hehe ;=)
Benim arkadaslarım gördügünde yarılıyor kaptan sen ne hallere düstün be diye makara sarıyo sebekler ;) herkesin ortasında cıkarıp kullandıgım oluyor bilerek ;)) bir keresinde arabadayken kullanıyordum trafik polisi durdurdu yere attı ;)) sonra benide karakola götürdü ;)
haha yok ben sebep arıyomusum polise dalmak icin hehe benim kıymetlimi yere atınca bende kendimi kaybettim bir an hehe ;)) aynen birde herkes öküz tren ilişkisi kuruyor resmen hosumada gitmiyor değil özellikle cocuklar bakınca parmakla gösteriyolar hahaha biraz daha konusursak soru sahibi bizi yicek galiba ;)
sensodyne hepsini kulllandım hemen hemen ama hassasiyet ve parlatmada sensodyne gibi si yok bana göre o reklamlardaki diş hekimleri açık arttırma usulü bir ona bir buna dönsede
şu reklamlarda vardı ya sokaktan birilerini topluyorlardı sonra ağzına sürüp soğuk su içiriyorlardı, hiç bir şey olmuyordu ondan al, eğer anlatabildiysem
Evet colgatenin digerlerinden bir farkini soylemisti en az zarar ondaymis sanirim. Ben bundan once signal kullaniyodum colgate white max a gectm harika beyazlatiyor
dişlerini düzenli fırçaladıktan sonra markası çok da önemli değil diş fırçası da kılları orta sertlikte ve fırçanın kılları düz bir şekilde olcak marka önemli değil yine aynı şekilde