Ben çikolatayı çayla tüketiyorum. Gün içinde 5 tane sütlü çikolata tüketiyorum. 1 tane çikolata kaç kalori eder? Gün içinde kaç tane çikolata tüketmemiz gerekiyor, çikolata kalorisi çok mudur acaba?çikolata kalori
Çikolatanın o kadar çok çeşidi var ki, hangisinin kaç kalori olduğunu öğrenebilmek için yapım aşamasına hakim olmamız gerekiyor. Fakat marketlerde satılan sütlü çikolatanın kalorisini söyleyebilmek mümkündür.
Peki sütlü çikolata kaç kalori?100 gram sütlü çikolatanın kalorisi yaklaşık 550 kaloridir. 1 parça çikolata da yaklaşıl 5-10 gram arasında değişiyor kalınlığına göre. Eğer sütlü çikolatanın içerisinde fıstık veya fındık gibi kuruyemişler varsa bu kalori miktarı daha da yükselecektir. ;)
kaç gr. kaç kalori, ne kadar yağ var vs. bilgileri çikolatanın ambalajında yazar. çikolata çok faydalı bir besin ama yediğinin gerçekten çikolata olması lazım :) çikolataların çoğunun içi sadece yağ, katkı maddesi ve birazcık kakao. ambalajlara bakarsan hepsini görürsün.
Erkek olmama rağmen ben bile o kadar yemiyorum. Sende bağımlılık olmuş, 5 parça çok. 2 parça yeter ve gün aşırı yemelisin. Yani haftada en fazla 3 gün. Çayın yanında bşr de şeker tüketiyorsan eyvah.. Ben çukulata yerine aradabşr sütlü tatlı yerim, kahvenin yanında da hurma, kuru kayısı gibi tatlı meyveler yerim. Hem kan şekerimi dengeliyorum hem de sağlıklı kalıyorum. Ayrıca çukulata yerken bihter i tercih etmelisiniz. Bu arada eğer çukulatanın ölçüsünü kaçırmazsan çok faydalıdır.
En İyi Cevaplar