Tahlil sonuçlarım.. / Anlayanlar bakabilir mi?

Diyetisyen Endokrinoloji uzmanına yollamıştı.

Bugun gittim ve açlık kan şekeri ve ardından şekerli su içip iki saat sonra tekrar kan verdim.

-

Glukoz : 101 Referans Değerler 74 - 106

OGTT 75 Gr Sonuç : B Referans 65 - 100

Glukoz Tolerans Testi 75 GR 2 saat : 126 -- Referans değerler : 70 - 140

Hormonlar :

Serbest T4 - 1,16 Referans değerler : 0,96 - 1,7

TSH - 3,18 Referans Değerler : 0,51 - 4,3

Doktor iki ilaç verdi(dekot 0,5 gr) gece iç sabah gel şu tahlili yap dedi. Kağıtta : Kortzol açıklama : Dexa supsyo testi gibi bir şey yazmış.

Referans değerler hepsi. Ama doktorun yüzü değişti. Neymiş sorun dedim. Ciddi bir şey gözüküyor tahlili yap falan dedi de anlamadım :) :/

Anlayan var mı ?
Güncellemeler
+1 yıl
Tansiyonum 14'e 10 çıktı.

Omzumda çatlaklar ve mor çizgiler vardı. Bu dikkatini çekti doktorun.

Şu an bakıyorum cushing sendromuna..

Hiç güzel şeyler görmüyorum.. Kortizol yüksekliği yazınca gelen sitede iç açıcı şeyler yok yani..
Güncellemeler
+1 yıl
Hastalığın en tipik belirtilerinden birisi aydede yüzdür. Hastaların yüzü kilolu, şiş ve pembe görünümdedir. Omuzların arasında, ense bölgesinde çok fazla miktarda yağ birikmesi olur. Bu duruma buffalo sırtı denir. Ayrıca karın bölgesinde de aşıır miktarda yağ birikir, fakat kollar ve bacaklar zayıflamıştır. Baş ve sırt ağrısı, yorgunluk, kaslarda güçsüzlük gibi bu hastalığa özgül olmayan belirtiler de görülür.

Güncellemeler
+1 yıl
Karın bölgesinde, göğüslerde çatlama oluşur. Bunlar mor renktedir. Sindirim sistemi hastalıklarında artış görülür. Özellikle mide yakınmaları sıktır. Erkeklerde cinsel isteksizlik, kadınlarda adet düzensizliği görülebilir. Sivilce oluşumu ve vücutta kıllanma artar.

Cushing sendromunun ilerlemesi halinde hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, psikolojik bozukluklar, kemik erimesi ortaya çıkabilir.

:/

Hepsi var bende..

Tahlil sonuçlarım.. / Anlayanlar bakabilir mi?