Böyle sorular yazıyorum diye aşırı kilolu ve selülitli sanmayınız. Sadece fit olmak ve öyle kalmak derdindeyim. Selülit kremleri ve sabunları işe yarıyor mu? Selülit kremi kullananlar fikir verebilir mi?selülit kremi nasıl kullanılır?
Selülit kremleri ve sabunları işe yarıyor mu? Selülit Kremi Tavsiyeleri!
Selam :))) Eskiden selülit yaşı geçenlerin derdiydi. Artık genç kızlar bile selülitten şikayetçi. Bende de selülit var. 30 yaşımdan sonra ve doğum yaptıktan sonra göz görülür hale geldiler ve rahatsız olaya başladım. Tabi ki selülit derdinden kurtulmak için yollar aradım. Bu yollardan biri de selülit kremleri. Selülit kremleri ile ilgili oldukça tecrübem var. Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Selülit kremi nedir, içeriğinde neler var?
selülit kremi kullananlar
Selülit kremi vücudumuzun çeşitli yerlerinde oluşan portakal kabuğu görünümündeki selülitlerin görünümünü azaltmak için kullanılan ürünlerdendir. Her selülit kreminin içerisinde farklı maddeler bulunsa da ortak maddeler de vardır. Örneğin Liana ve Myrica carifera extract selülit kremlerinin içinde sık rastladığımız içeriklerdendir. Bu maddeler yağ hücrelerinin sayısı azaltır ve onları küçülterek yağ depolamalarını önler. Böylece selülitlerin görünümü azalır.
Selülit kremleri işe yarıyor mu?
selülit kremi kullananlar
Selülit kremleri işe yarar ancak tek başına değil. Selülit kremlerini doğru şekilde uygulamak gerekir. Spor yapmak ve sağlıklı beslenmek gerekir. Bol bol spor ve egzersiz yapmak gerekir. Aslında selülitlerden kurtulmak için tek bir yöntem yeterli olmuyor. Selülitlerle dört koldan mücadele edersek onlardan kurtulabiliriz.
Selülit kremi nasıl kullanılır?
selülit kremi nasıl kullanılır?
Selülit kremi kullananlar ancak memnun olmayanların çoğu bu kremleri yanlış uyguladıkları için faydasını göremiyorlar aslında. Doğru kullanıldığı zaman bu ürünler oldukça faydalı olacaktır. Selülit kremi masaj yaparak uygulanır.
Öncelikle bacaklardan başlıyoruz. Selülit kremini elinize dökün ve avucunuzda yayın. Krem vücut ısınız ile ısınsın. Dizlerinizden yukarı doğru kremi uygulayın. Tek yöne doğru uygulamanız çok önemli. Önce sağ sonra sol avucunuzu tek yöne doğru hareket ettirerek kremi uygulayın. Üst, alt ve yan bacaklar için işlemi tekrar tekrar yapın.
Ardından ise yoğurma hareketi geliyor. Baş parmağınız ve diğer parmaklarınız ile bacağınızın üst kısmına masaj yapın. Hamur yoğurur gibi. Önce üst ardından da yan ve alt bacaklarınız için hareketi tekrar edin.
Parmaklarınızı kırın ve parmak dışlarınızı bir masaj aleti gibi kullanın. Parakalarınızın dışı ile selülitli bölgelere bastırarak masaj yapın.
Yoğurma hareketine devam edeceğiz ama tek bir yönde yapmamız gerekiyor. Parmak uçlarınız ile selülitli bölgeyi yoğurun. Ancak harekete iç bacaktan başlayın ce dış bacağa doğru ilerleyin. Bu yağların sıkışmasını ve erimesini sağlayacaktır.
Selülit kremi kullananlar ve kullanıcı yorumları neler?
Selülit kremi kullananlar ve kullanıcı yorumları neler?
Yukarıda saydıklarıma dikkat eden çoğu kişi selülit kremlerinden memnun. Araştırmalarım sonucu hep aynı yorumlarla karşılaştım.
Çoğu kullanıcı selülit kremlerini doğru kullandıklarında faydasını gördüklerini söylüyor.
Selülit kremlerinin tek başına yeterli olmadığının da farkındalar. Çoğu kişi selülitlerden kurtulmak için spordan faydalanıyor.
Bol su içmek ve sağlıklı beslenmek de selülitlerden kurtulmak için gerekli görünüyor çoğu kullanıcı tarafından.
Herkesin ortak görüşü selülit kremlerinin hemen etki etmediği. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Düzenli kullanımda sonuç gördüğünü söyleyenler mevcut.
Ve en gerçekçi yorumlardan biri de selülit kremlerinden mucize beklememek. Selülit kremleri selülit görünümünü azaltsa da kalıcı bir çözüm yaratmaz.
Son dönemin en popüler selülit kremlerinden biri Farmasi markasına ait. Farmasi markasına ait bu kremler masaj kremi adıyla satılıyor ancak selülitler üzerinde oldukça etkili. Ben en çok Farmasi Dr. C. Tuna Anti Selülit Jelden memnun kaldığım. Hem etkili hem uygun fiyatlı.
2- Krauterhof Anti-cellulite Selülit jeli
Krauterhof Anti-cellulite Selülit jeli
Krauterhof Anti-cellulite Selülit jeli Gratis'te satılan markalardan biri. Çoğu kişi bu krem için Gratis selülit kremi bile diyor. Selülit görünümünü azaltmakta oldukça faydalı bir ürün. Cildi nemlendiriyor ve sıkılaştırıyor. Portakal kabuğu görünümünü zamanla yok ediyor.
3- Nivea Q10 Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu
Nivea Q10 Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu
Nivea Q10 Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu sıkılaştırıcı bir ürün olduğu için selülitler üzerinde oldukça etkili. Yukarıda saydığım iki ürün ve Nivea en uygun fiyatlı seçenekler arasında. Fiyat-performans açısından harika ürünler. Cildi sıkılaştırdığı için portakal kabuğu görünümünü zamanla azaltıyor. Düzenli kullanmaya ve masaj yaparak uygulamaya dikkat edin.
4- Darphin Anti-Cellulite Contouring Gel
Darphin Anti-Cellulite Contouring Gel
Bir de uygun fiyatlı olmayan bir ürün önermek istiyorum. Darphin Anti-Cellulite Contouring Gel yağ dokularının küçülten yapısı ile selülitleri neredeyse yok ediyor. Cildi sıkılaştırıyor ve nemlendiriyor. Kısa sürede etki eden bir ürün.
5- Murad Firm and Tone Serum
Murad Firm and Tone Serum
Murad cilt bakımında uzman bir marka. Selülit kremi de çok etkili. Vücudu sıkılaştırma ve nemlendirme etkisi mevcut. Portakal kabuğu görünümüne elveda demek için oldukça yardımcı bir ürün.
6- Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert
Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert
Clarins markasının tüm ürünleri harika. Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert kremi de selülitler konusunda uzman bir ürün. Çatlaklara, selülitlere, cilt sarkmalarına ve kuruluğuna çok iyi geliyor. Düzenli kullanımda kısa sürede etki ediyor.
her duşta sert bir kese ile tahriş etmeden kese yap.. ergenlik döneminden beri her duş alışımda kese yaparım annem öğretmişti ve hiç bu sorunu yaşamadım..
Muhterem bende masörüm antiselülit masajlarıda sürekli yapıyorum selülit sadece kremle geçmesini beklersen işin zor :)) çünkü selülit bir yağ tabakasıdır.Nettede bulabileceğin masaj tekniklerini kullanarak masaj yaptırman gerekiyor ama önemli bir kaç husus var.Antiselülit masajı zor bir masajdır sert,hızlı ve en az 30 dk yapmak gerekiyor.Her gün yapılması gereken bir masaj olduğu için ortalama en az 4-5 seans gerekir ve masaj yaparken yağlı yiyecekler tüketilmemesi gerekiyor mümkünsede spor iyi gelir.
En İyi Cevaplar