Annem düştü ve vücudunda biraz yara ve sıyrıklar var. Üç gün oldu ama tam olarak kurumayan yerler var. Banyo yaptırmayı düşün
üyoruz ama enfeksiyon kapmasından korkuyoruz. Banyo yaptırsak enfeksiyon kapar mı acaba?
üyoruz ama enfeksiyon kapmasından korkuyoruz. Banyo yaptırsak enfeksiyon kapar mı acaba?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Açık yaraya su değmesini istemiyoruz, cildimizdeki normal flora elemanları yani normalde cildimizde bizi koruyan mikroorganizmalar açık olan yaradan içeri girerek enfeksiyona sebep olabilirler. Bizim için yararlı görünen bu mikroorganizmaları açık yaradan uzak tutmak için antiseptikler ile pansuman yapılmaktadır.
Açık yara ile banyo yapılması halinde bu mikroorganizmaların yaradan içeri girmesine ve enfeksiyonla sonuçlanmasına yol açarsınız. Yara yeri enfeksiyonu gelişmesi halinde topikal antimikrobiyal ajanlar kullanılmalıdır.
Hastanın banyo yapması gerekiyorsa steril gazlı bezle tamamen yarayı kapatmanız gerekir. Bunun için medikallerde su geçirmez yara örtüleri de bulunmaktadır. Kapatmanıza rağmen su geçirdiğini farketmeniz durumunda banyodan sonra yara antiseptikle temizlendikten sonra kuru steril gazlı bez ile kapatılmalıdır.
Eğer hastanın yara yeri, cilt katlantı yerinde çok tere maruz kalıyorsa pansuman yaparken antiseptikler ile birlikte topikal antibiyotik (antibiyotikli krem) kullanmanızı öneririm.
İyi günler dilerim.
Ooooo doktor cevaplamış. Tam da ben de onları söyleyecektim doktor hanım.😎
Doktor hanım rahatsız ettim. Bi süredir rahatsizligim var size nasıl ulaşıp bilgi alabilirim.😔
@Gizem Er