Dostlar,1 ay önce bacağımda bıçak kesik yarası oldu. Nasıl diye sormayın. Doktor bana bir oyuk oluşacağını ve oyuğun 6 ayda kapanacağını söyledi. Sizce bu yara enfeksiyon kapmış mı?
Kıllar için kusura bakmayın. Sadece enfeksiyon var mı yok mu söyleyin.
Kanka şakasız bıçak yarası tehlikeli ve açık yara lütfen bana Enfeksiyon Kapmış mı kapmamış mı önü söyle kaç gündür içime dert oldu ailemin öğrenmesini istemiyorum diye doktora gitmiyorum.
Ağrı yaranın olduğu yerde mi olur yoksa yaranın olduğu bacakta mı çünkü ben futbol idmanına gittim ve sıcaklardan dolayı 2 hafta ertelendi sağ ayağımı kullandığım için ve yara sağ ayağımdq olduğu için bazen ağrı var fakat yarada yok. Kaşıntı ise bu aralar hep kaşınıyor tüm vücudum ve çok nadiren olsa bile yaranın olduğu çevrede kaşınıyor ama yara kaşınmıyor
Size son bir sorum olacak. Doktor bana yaranın kusacağını ve bir oyuk oluşacağını söyledi ve oyuk oluştu. Yaranın yinede enfeksiyon kapma ihtimali yüksek mi?
Ya ben size anlatayım. Yara 0,8 cm uzunluğunda. Sıcaklığı ateş ölçer ile ölçtüm ve 33 çıktı. Kaşıntı zaten bu aralar tüm vücudum da var. Artmış bir şekilde kızarıklık yok. Sadece ben futbol idmanına gittim ve sıcaklardan dolayı 2 hafta ertelendi. O yüzden bacağımda bir ağrı var sebebi enfeksiyon olabilir mi?
Kanka ben doktora gittim bana iyileşme sürecininde dedi. Ne dikişi? Vallahi ben en küçük yarayı bile kafama takıyorum. Şaka ise yapma harbi korkuyorum.
1 ay geçti üzerinden. Doktora gittim 2 hafta önce bana bir oyuk oluşacağını ve oyuğun 6 ayda kapanacağını söyledi. Yani oyuk oluştu. Oyuktan içeri mikrop girip enfeksiyon yapabilir mi?
Bıçak ucu değdi. ağrı ise ben 1 ay futbol idmanına gittim ve 2 haftadır sıcaklardan dolayı bıraktım. yaranın olduğu ayakta bir ağrı var çünkü o ayağımı hep kullanıyorum. Yarada ağrı yok. Bazen yaranın çevresinde kaşıntı oluyor. Ama çok nadiren yarada olmuyor çevresinde oluyor. Derinliği ise ilk olduğu zamanlarda olan yerde beyaz şeyler gözüküyordu. Yaranın uzunluğu ise 0,8 cm di.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
o kadar derin gorunmuyor buradan gecer zaten kapali gorunuyor yaranin agzi acik olsaydi enfeksiyon kapardi
Yani artık enfeksiyon kapma ihtimali yok öyle mi?
hayir tabii ki sorun cikmaz sey gibi dusun jlet izi mesela birkac gune kapanir ama izi bir sure daha seninle olur
Hmm anladım. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınız için.
rica ederiim
Bişi değil bu yara sen çatlak kolumun morluğunu gör hele
Geçmiş olsun🙏
Hayır ama üstünü jiletle tahriş yapma deriyi inceltip
Hayır sadece yara daha iyi gözüksün diye etrafı kestim
Onu anladık belli bir yer alınık ve daha yeni alınmış öyle bile olsa jilet işte zarar veriyor
Doğru söylüyorsun. Teşekkür ederim
Rica ederim
Kedi a*ımı görmüş yara sanmış ( yaşlı bir adam soylemisti bana)
Hshshshshshshshsg kanka ama ben sebepsizce en ufak yarayı bile kafama takıyorum.
Takma boş ver
Tekerlekli sandalyeye mahkum olcaksn artk bu ayak daha düzelmez
Kanka şaka ise lütfen şaka yapma. Çünkü ben en ufak yarayı bile kafama takıyorum sebepsizce.
Ne şakası kardeşim çok üzüldüm durumuna rabbim kimseyiböyle biseyle imtihan etmesin cok yazık
Saol kardeşim. Allah razı olsun desteğin için.
1 ay geçmiş zaten, ne enfeksiyonu yav.
Bilmiyorum yav bazen bacağın tamamında bir ağrı oluşuyor idman yaptığım için mi yoksa yaradan dolayı mı bilmiyorum.
İdmandandır o. Ha derin kesikse dokuya zarar vermiş olabilir belki ama öyle olsa onun ağrısı bölgesel olurdu zaten.
Yara 0,8 cm uzunluğunda. İlk olduğu zaman beyaz şeyler gözüküyordu. Doktor bana yara iyileşme sürecininde dedi.
Ay allah aşkına, benim dizim boydan boya kesildi. Şu anda ölçsem 7 cm uzunluğunda falan. Bana bir şey olmadıysa sana hiçbir şey olmaz, raat ol :D
Teşekkür ederim içimi su serptiğin için.
Aaaaa nolmuş öyle çok kötüüğ
Gerçekten mi? Ama 0,8 uzunluğunda yav
oo çok kötü olmuş bacağı almamız gerebilir
Kanka lütfen şaka yapma enfeksiyon kapabilir mi?
bişey olmaz yaf saçmalama devam
Hayır enfeksiyon yok iz sadece
Doktor bana zamanla beyaz renk alacağını söyledi.
Evet ve iz kalır
Çok teşekkür ederim.
Ciddi bir şey gibi görünmüyor. Bilemedim
Yara 0,8 uzunluğunda. Küçük gözüküyor fakat enfeksiyon kapmış mı?
Sağlıkçı anlayabilir üzgünüm ben anlayamam
Böyle kalır bu enfeksiyon degil
Eminmisiniz. Peki enfeksiyon kapma riski var mı? Nasıl enfeksiyondan korurum?
Eminim. Kapanmış artık ne enfeksiyonu. Antibiyotik ile onlersin
Sabunlu su ile önlermiyim peki
... dalga mı geciyosun antibiyotik diyorum
Pansuman falan mı yapmam lazım.
Ya da evde yapabileceğim başka bir yöntem varsa paylaşabilirmisiniz?
Kedi popon görmüş, yarası var zannetmiş. :D
Kanka şakasız bıçak yarası tehlikeli ve açık yara lütfen bana Enfeksiyon Kapmış mı kapmamış mı önü söyle kaç gündür içime dert oldu ailemin öğrenmesini istemiyorum diye doktora gitmiyorum.
La yok bir şey bu yaradan bile sayılmaz. Git eczaneye, bepanthol onarıcı bakım kremi al, düzenli kullan. İz bile kalmaz. :D
Teşekkür ederim.
Enfeksiyon yok gibi duruyor
Yaranın köşesinde kırmızıya benzer bir şey var. Kızarıklık değil ama. Kızarıklık olsa anlarım fakat küçük nokta bir şey var.
Ondan bir şey çıkacağını düşünmüyorum enfeksiyon bangır bangır ben burdayım der
Ağrı yaranın olduğu yerde mi olur yoksa yaranın olduğu bacakta mı çünkü ben futbol idmanına gittim ve sıcaklardan dolayı 2 hafta ertelendi sağ ayağımı kullandığım için ve yara sağ ayağımdq olduğu için bazen ağrı var fakat yarada yok. Kaşıntı ise bu aralar hep kaşınıyor tüm vücudum ve çok nadiren olsa bile yaranın olduğu çevrede kaşınıyor ama yara kaşınmıyor
Yara ile ilgili sıkıntı görünmüyor mevcut durum başka sebeplere bağlı olabilir
Yani sıcaklık desen o da yok 33 34 derece. Enfeksiyon olsa görüntüsü nasıl olur peki? Belirtileri biliyorum da görüntüsü nasıl olur?
Etrafında kızarıklık şişlik sıcaklık artışı olur
Enfeksiyondan nasıl korurum peki
Yara epitelize olmuş herhangi bir şey yapmana gerek yok kişisel temizliğe dikkat etmen yeterli
Çok teşekkür ederim 🙏
Geçmiş olsun
Size son bir sorum olacak. Doktor bana yaranın kusacağını ve bir oyuk oluşacağını söyledi ve oyuk oluştu. Yaranın yinede enfeksiyon kapma ihtimali yüksek mi?
Görmem lazım yarayı
Fotoğrafı var yaranın. İsterseniz Instagram üzerinden de atabilirim.
Şu an yara bu halde mi?
Evet
Ortada sadece görmediğiniz bir oyuk var
Nerdeyse hiç belli olmuyor ama var.
Muayene etmek lazım ya da güzel bir fotoğraf lazim
Ya ben size anlatayım. Yara 0,8 cm uzunluğunda. Sıcaklığı ateş ölçer ile ölçtüm ve 33 çıktı. Kaşıntı zaten bu aralar tüm vücudum da var. Artmış bir şekilde kızarıklık yok. Sadece ben futbol idmanına gittim ve sıcaklardan dolayı 2 hafta ertelendi. O yüzden bacağımda bir ağrı var sebebi enfeksiyon olabilir mi?
Hayır olamaz
Çok teşekkür ederim beni dinlediğiniz benim içimi ferahlattığınız için
Geçmiş olsun rica ederim
Dalga mı geciyon
Hayır. Enfeksiyon var mı diye merak ediyorum çünkü ben böyle şeyleri kafaya çok takıyorum.
Küçücük bişi
İnşallah enfeksiyon kapmaz.
😇
Böcek sokmuş
Yok kral bıçak yarası.1ay önce oldu. Yara kapanmış mı? Yoksa enfeksiyon mu kapmış?
Doktor yarayı alıp dikiş atar aldırmazsan içi kan dolup şişiyor patlıyor
Kanka ben doktora gittim bana iyileşme sürecininde dedi. Ne dikişi? Vallahi ben en küçük yarayı bile kafama takıyorum. Şaka ise yapma harbi korkuyorum.
Şaka değil dostum benimkisi biraz daha farklıydı seninki böcek ısırığı gibi küçük belki sorun olmayabilir krem sürmeyi unutma yeter
Çok teşekkür ederim 🙏
Rica
Yara kapanmış.
Yani enfeksiyondan ben çok korkuyorum. Aileminde bunu girmesini istemiyorum. Eminsiniz yani yaranın kapandığından?
Canım benim kapanmış baksana hatta kabuk falan atmış.
Doktor bana bir oyuk oluşacağını ve oyuğun 6 ayda kapanacağını söyledi. Oyuk oluştu yara açısından iyi mi
Bacaüğını kesebilirler
Şaka yapıyorsun demi. Ben böyle şeylerden çünkü çok korkuyorum en küçük yarayı bile dert ediyorum.
Ne be bir haftaya geçer
1 ay geçti üzerinden. Doktora gittim 2 hafta önce bana bir oyuk oluşacağını ve oyuğun 6 ayda kapanacağını söyledi. Yani oyuk oluştu. Oyuktan içeri mikrop girip enfeksiyon yapabilir mi?
Bir şey yok
Gerçekten mi? Çünkû yaranıb köşesinde kırmızıyq benzer bir şey var. Kızarıklık değil ama başka bir şey ben ondan korkuyorum.
Ağrı kaşıntı akıntı yoksa bir şey yok
Yara küçük
Bıçak ucu mu girdi
Derin mi
Bıçak ucu değdi. ağrı ise ben 1 ay futbol idmanına gittim ve 2 haftadır sıcaklardan dolayı bıraktım. yaranın olduğu ayakta bir ağrı var çünkü o ayağımı hep kullanıyorum. Yarada ağrı yok. Bazen yaranın çevresinde kaşıntı oluyor. Ama çok nadiren yarada olmuyor çevresinde oluyor. Derinliği ise ilk olduğu zamanlarda olan yerde beyaz şeyler gözüküyordu. Yaranın uzunluğu ise 0,8 cm di.
Bir şey yok, vehim yapma
Teşekkür ederim🙏
Geçmiş olsun
Olm ne abarttın ya
Erkekte kıl olur normal hsaj
Doğru ama yinede ben kıldan utanıyorum. Yara enfeksiyon kapmış mı peki
Enfeksiyon kapsa iltihap olurdu çok şişik durmuyor hayır
Teşekkür ederim 🙏