Bu kediden hastalık kapar mıyız?

Ben öğrenci evinde kalıyorum. Bizim mahallede bir kedi var çok tatlı ve insanlara yakın. Mahallede hemen herkes kedilere yemek veriyor lakin mahallede 2 tane demirbaş kedi var tüm yemekleri bu 2 si yiyor ve yavrularına yediriyor. Tatlı dediğim kedi de hep aç kalıyorEğer yemek verirsek başında beklemek zorunda kalıyoruz başka türlü yiyemiyor bu kedi bir şey. Biz de zamanla kapının önünde içeri alarak yemek vermeye başladık. Artık havalar soğuk olduğunda da içeri alıp ısıtmaya başladık. Alıştı hep eve gelmek istiyor sokakta çok eziyet görüyor daha yeni patisine çivi batmış gibi olmuş artık kediler tırnakladı mı ona özel muamele uyguluyoruz diye bilmiyorum. Evde besleyelim komple desek aşısı çok pahallı kumunu temizlemek de ayrı eziyet. Zaten kakası filan gelince gelip miyav miyav diyor çıkartıyoruz. hastalık kapar mıyız bu kediden?

Güncellemeler
+1 yıl
Demişim ki veteriner çok para istiyor o yüzden götüremiyorum. Kakası da çok kötü kokuyor ev de küçük beslememiz mümkün değil. Sadece ısıtmak ve beslemek için en fazla 1 saatliğine alıyoruz bunun bize tıbbi açıdan bir zararı olur mu? Sorum buyken sizin cevabını verdiğim şeyleri tekrar sormanız ayrı komik