Yapılan evliliklerin aslında en büyük sebebi çocuk sahibi olmak. Anne, baba olmayı kim hayal etmiyor ki? Evlilik öncesi çocuk sayısını belirleyen, çocuğumuzun adı şu olsun, bu olsun diyenleri dahi görüyorum. Kim bilir, belki sizi böyle bir durum bekliyor, haberiniz yok! Şahsen ben çok üzülür, ağlardım böyle bir durumda. Evlatlık edinmek isterdim.
Peki sizler böyle bir durum karşısında ne yaparsınız?
Hayvansı içgülerle tabiri caizse üremek için evlenilmiyorsa bence tabiki evlenilir sonuçta insan hayatını paylaşmak istediği için o kişiyle yuva kuruyor. Bu benim şahsi kanaatim. Çok istersek çocuk esirgeme kurumunda aile özlemi çeken binlerce güzel çocuk var hatta çocuğumuz olsa bile ordan bir çocuğu da ailemize almak isterim.
Evlendiğin kişiye hiç mi değer vermiyorsun. O zaman iyi günde yanındasın kötü günde kaçak olmaz. Çocuk olur olmaz aile kutsaldır. Evlat edinebilirsin. Ama eşini bırakmak demek yapılabilecek en aşağılık hareket demek.
ya herşey çoçuk sahibi olmak icin değil bence sevdiğin adam yaninda olsun saglikli olsun iyi olsun evliliğiniz mutlu gitsin bebek de olmayiversin evlat edinilir kucuk yasta hrm cok guzel birseydir bu ☺☺
burdaki kızların aksine dürüst olayım daha iyi işte lan prezervatif derdi yok içine boşalsa biliyorsun adam seni hamile bırakmaz sırf kısır olduğu için bir adamla evlenilir
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
24
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eşimin kısır olduğunu bilsem bırakmak allah o kadar büyük ki çocuğu olmuyo diye biraktiigm anda daha büyük dert verir allah bunu bize sınav sunuyo ve eminim bu konuda kızlar daha duyarlı erkekler ole değil ama herşeyden allahtan... bazı insanların kapasitesi yetmiyo ikinci aldığı da çocuğu oldu dustu onuda mı bırakıcak kaçmak kolay ama senin sınavın seni kovalar
herşey denenmiş ve olmuyosa olmuyodur bunun için evlilik mi bitirilir lan. tamam çocuk çook çok güzel bişey de allah veriyor allah alıyor. yakınımdan birinden kısa bir örnek vermek istiyorum. cocukları oldu tek cocuk cok seviyolardı el üstünde tuttular bigün banyoda boguldu kendi başına cocuk. yani cocuk sevilir edilir ama onu allahtan öne koymıcaksın yoksa geri alıyor senden. yani demek istediğim cocuksuz olmaz etmez demeyin olanıda severken suyunu cıkarmayın mümkünse :)
Ayrilmam ustelik kendi bebegim dahi olsa bir bebek evlatlik edinmek istiyorum zaten benim cocugum nasil ki guzel bir hayat hakediyor o hayata geriden baslamak yuzunde kalan cocuklarda guzel bir hayat halediyolar
Filmlerde ki gibi mi bilmiyorum ama evimizin karsisinda sosyal aile ve politikalar binasi var hafta ici binadan hic ses gelmemesine ragmen haftasonu ailelerinin oraya biraktigi cocuklarin sesi cok gelir genellikle gulup oyun oynuyolar ama bazen aileleri onlari ziyaret etmeye gelince ve gitme vakti geldiginde cocuklarin aglayislari ve yalvarmalari bu karari vermeme sebep oldu sanirim
Keske ama gucumun yetebilecegi kadar cocugum olsun istiyorum sonucta 4 cocuk yapip onlarin gelecegini guzel sekillendiremedikten sonra o cocuklari da perisan etmeye gerek yok
Eskiden olsa çocuk sahibi olmak böyle bir durumda zordu ama şimdi tıp ilerledi ve her şeyin çaresi var. Biyolojik olarak olmuyorsa evlat edinirdik sorun değil annelik sadece doğurmakla babalık bir yerlerinden düşürmekle olunmuyor 😉🙃
Ben çocuk sahibi olmak için evlenmemki onunla birlikteysem insanlığına hayran olduğum için birlikteyimdir. Bu bir kriter değil yani. En kötü evlatlık ediniriz ya da çift takılırız sıkıntı yok..
Olmaya bilir? Rabbim bizi birbirimize bağışlamiş daha ne. Ayrıca tıp çok ilerledi süper disi dedeğimiz yani ürem3si %0 denilen birey bile artık çocuk sahibi olabiliyor.
@topalyilan34 Malesef gizledi benden. Hem de çocukları ne kadar çok sevdiğimi bildiği halde gizledi. Fakir bir aileden geliyordu, ve benim durumum biraz iyi olduğu için sırf rahat bir yaşam elde etmek uğruna beni yaktı resmen.
istersek evlatlik alirdik ama ille de cocuk olmasina gerek yok bence. cocugumuz olmuyor diye ayrilmak da cok tuhaf sen onunla cocuk yapmak icin mi evlendin yoksa sevdigin icin mi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bazı erkeklerin yorumları ne kadar da mide bunaltıcı. Onların düşüncesine göre " eşim kisirsa bende başka erkekle ilişkiye girerim olan çocuğa da birlikte bakarız " diye yorum yapmamız lazım biz kızların. Haydi düşünün bakalım hangisi mantıklı
İlla çocuk her şey değildir ki ama artık kısırlığın da tedavisi var tedavi ile bu sorunu aşmaya çalışırım oda isterse tabii en önemli olanı ikimiz mutluluğu ve huzuru sonuçta
Ben o insanla sevdiğim için evleniyorum neslimin devam ettirmek için değil ki. Ben evlendiğim insanla sevgimi paylaşırım çocuk var veya yok önemli olan eşim ve benim mutluluğum
ben kısır olsaydım bu yüzden eşimin benden boşanmasını istemezdim bende boşanmam köpek alırız veya ne biliyim sonuçta hayat arkadaşıyız çözüm buluruz elbet abi boşanmak ne :D aklım orda kaldı heralde en son seçenek olur ya (boşanmak) ..
valla eşimi seviyorsam ona hep destek olurdum, gerekirse evlat ediniriz ne var bunda? kocam kısır diye ağlamak yerine allaha dua ederim kolu bacağı aklı yerinde diye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilmiyorum ki eşime olan sevgime bağlı olur bu tüp bebek denenebilir
En İyi Cevaplar