Başına gelen var mı? Cildiyede randevu yoktu iki gündür çıktı acile gittim alerji iğnesi vurdular ama tekrar çıktı ara sıra kaybolup tekrar çıkıyor başına gelen var mı?
Vücudumda çıkan ama bir kaç saat sonra kaybolan sonra tekrar çıkan bu şey nedir sizce?
Ürtiker yani halk arasında Kurdeşen hastalığı yani allerji. Tedavisi allerji olduğun şeyi biliyorsan uzak durmaktır ve allerji için ilaçlar kullanılır. Ayrıca allerji polikliniklerinde allerji testi ve desensitizasyon (allerji yapan maddenin hassasiyetinin azaltılması) işlemi yapılabilir.
3 tane test yaptırman gerek 1 tam kapsamlı alerji testi 2 alt ast değerleri için iç hastalıklarından karaciğer testi 3 pinner test beyaz ten yüksek ihtimal allerjik bünyedir lazer epilasyon tarzı bir şey yapıyorsan şakın yaptırma bunlar basit izler değil geçmiş olsun Allah şifa versin.
Ürtiker kardeş. Bende de bu kronik. Yaz mevsimi yaklaşınca çıkmaya başlar. Akşam saat 6 gibi kızarmaya ve kaşınmaya başlar, sabah uyandığımda geçmiş olur. Sonbahar ve kış rahat geçiyor ama ilkbahar ve yaz mahvediyor beni. Neden kaynaklandığı belli değil benimkinin.
Ton balık derken benim demek istediğim şöyle, ben bir keresinde ton balığı yedim ve bu alerjiyi tetikledi. Yediğimden beri ilkbahar ve yaz mevsiminde bende sürekli çıkıyor bunlar. Akşam belli bir saatte çıkmaya başlar, hiç ellemem yatar uyurum. Sabah kalktığımda geçmiş olur. Mesela yazın giydiğimde kıyafetlerin falan lastikli olan yerleri, çorapların lastik kısımları falan her kabarır benim. Yani asla dar, biraz bile olsa sıkan kıyafet giyemem. Allahtan kışın falan rahatım. Senin alerjiyi de bir şey tetiklemiştir, vücut hala ona reaksiyon gösteriyordur
İnşallah geçicidir senin. Benimki kronik, kalıcı yani. Kiminin 3 ayda, kiminin 10 senede geçiyormuş. Bazen tek tük oluyor, bazen her yerimde. Bir keresinde yüzüm gözüm bile şişmişti. Yaz mevsiminden nefret ediyorum yani. Kışın giydiğim giysileri yazın giyemiyorum. Evden adım atmak gelmiyor içimden. Çünkü dediğim gibi giysilerin hafif sıkı yerleri falan hep kabarıyor. Bel kısmı, çorapların lastik kısmı vs vs. Umarım seninki böyle olmaz.
Tabı alerjik Vücuttaki toksinleri dişari vuruyor hemen gecmez o. Sen bir dikat et bakalim yediklerıne olmazsa bı doktora git ama korkma kötü bişey değil evde tek uygulayabileceğin Bol bol su icmek
Alerji olabilir herhangi birşeye ya da soğuk da aşırı kuruluktan da olabilir bir sıralar roaccutane kullanırken soğukta kuruluktan ellerimde olmuştu bir iki gun bende şaşırmıştım nemlendirici sürmüştum.
En İyi Cevaplar