Öksürük krizi ne anlama geliyor?

Merhaba ben gectigimiz 1 ayda 2 defa grip oldum ve su an 2. si hala gecmedi. Yani ilk hasta oldugumda 2 hafta sürdü ve 2. haftada her sabah cok siddetli bir öksürükle basladim güne. Öyle bogazimin acidigi öksürük degil. Öksürük krizi bildigimiz yani durmaksizin 5dk boyunca gözlerim kipkirmizi olup yaslar akana kadar öksürüyordum ve bu yüzden uyumaktan bile korkar hale geldim. Doktora da gittim ama hastaliktan vs diyip eve yolladi. 3. hafta hafif öksürük devam etti ama o krizler son buldu ben de sigaradandir diyip önemsemedim. Ama su an tekrar hasta oldum (1 hafta saglikli olduktan sonra) ve inanin bana hayatimda hic yasamadigim durumla karsi karsiyayim. O ani anlatamam ama denicem: bu sabah yine uyandim ve o ilk öksürükten korktugum icin burnumu bile silmeden nefes alis verisimi düzene sokmaya calistim fakat 5dk sonra korktugum an geldi ve öksürükle tuvalete kostum kusabilirim diye. Hic durmadan 5 dk boyunca kuru ve siddetli öksürdüm. bir ara o kadar siddetli öksürdüm ki kan bile geldi, hatta dizlerimin alt kismi, bacaklarim uyustu gözlerimden yaslar geldi. Bu böyle 5 dk sürdü ve sonrasinda normal grip öksürügüne döndü. Bu durum gectikten sonra normal hastaymis gibi hissediyorum ve aci vs. Hersey geciyor ama o 5 dk bana hayatimda yasamadigim aciyi hissettiriyor. 1 ayda 3 kere doktora gittim. Ilki grip yüzündendi, 2. si gecmeyen o uykularimdan uyandiran öksürük, 3. sü ise gectigimiz hafta yine grip yüzünden.. her defasinda (2 farkli doktora gittim) antibiyotik ve ya ilaclarla eve yolladilar cünkü o öksürük krizi animi görmediler.. saat 7 ve ben krizden korktugum icin uyumak istemiyorum hala uyanigim. Ki böyle giderse tekrar doktora gidicem ama o ani yasayan var mi? Ne anlama gelebilir? Ciger profesörüne gitmek istiyorum ama ilk önce ev doktorum onay vermeli.. (yurt disindayim prosedürler farkli).. bildiginiz bir taktik ya da sebebi var mi acaba?
Öksürük krizi ne anlama geliyor?