Amerikan Psikologlar Derneği'nin araştırmalarına göre sürekli selfie çeken insanlar psikolojik olarak rahatsızlar. Selfitis adı konulan bu hastalığın çağımızın bulaşıcı bir hastalığı olduğu savunuluyor.Sürekli selfie çeken insanların bu fotoğrafların çoğunu sosyal medyada bile paylaşmadıkları gözlenmiştir. Buna borderline selfitis diyen uzmanlar, kişinin günde en az 3 defa selfie çekip 3 defa paylaşan kişileri ise acute selfitis olarak kaydetmiştir. En ileri düzeyde ki selfie hastalığı ise chronic selfitis ve bu kişiler günde en az 6 defa selfie çeklip en az 6 defa sosyal medyada paylaşıyorlar.
"Amerikan Psikologlar Derneğinin yaptığı bu çalışmada önemli bir detay daha var; bu hastalığın henüz bir tedavisi yok..."
Evet pskolojik bir sorundur ben buna çok inanıyotum mağazamda bir kız sürekli selfie fotoları vardı instagramda kız dedikodular yüzünden işi bırakmak zorunda kaldı ben hep kendini selfie çektiği için kız için bu kız kesin problemli pskolojik dedim ve dediğim çıktı 🙄 6. Hissim doğru çıktı kız magazada düzüşmediği kalmamış.. meğersem cinsel raporu varmış yapmadan duramıyomuş..🙄üzülmüştüm o kıza 1.50 boyu vardı yüzü çok güzeldi gercekten ama düşünce yapısı relax olduğu için erkekler onu hep kullanıp atacak
Bence oyledir. Gecen yilki ev arkadasim. Surekli selfie ceken biriydi. Resimler videolar vb. Sosyal medyaya kendi atip, kendini defalarca gun icinde izler hayatini afise edersi.1 yilimi ayni evde gecirdim ve narsist bir kisilik oldugunu dusunuyorum. Bu tarz insanlar genelde ortak belirtiler tasiyorlar.
Ergenleri anliyorum. Ben de üni ye kadar deli gibi cekerdim.. Ama bir yastan sonra da geri zekalilik oldugunu dusunuyorum.. Tatilde cekilen selfie leri anliorum ama onun disindakiler i ihhh..
Ben kizlarin yapmasini anliyorum hadi kadindir begenilmek ister falan ego muhabbeti. Ama erkeklerde yapiyo. Bunun yaninda surekli anlik video resim paylasiyorlar. Herkeste bakin bizde boyle takiliyoruz sekli bir reklam havasi var. Bence bu ruhsal eksiklik degisik bir yalnizlik turu bu.
Öncelikle kesinlikle öyle bir alışkanlığım ya da huyum söz konusu değildir. Hastalık olması konusuna gelince psikolojik bir sorun olabilir ve bunu psikologlar bizden daha iyi bilirler.
Nefret ederim bazı arkadaşlarım çok abartıyor tamam nadiren çekilirsin ama her buluştuğumuzda telefonumu alıp şak şak kendini 374738573 tane çekmesi aşırı sinirimi bozuyor.
Tamamiyle kafayı yemekle aynı anlamı taşıyor. işi gücü olmayan kompleksleriyle boğuşan ara ara kendini bir b. k zanneden kimselerdir. tıptaki Türkçe karşılığı mankafalavin. tedavisi ise imkansız.
Soruyu okuyunca bir arkadaşım geldi aklıma. Tam anlamıyla onu anlatan bir soru olmuş. Bu durumun psikolojik olma ihtimali çok yüksek. Yoksa sabahtan akşama kadar selfie çeken bir insanın normal olduğunu söyleyemeyiz.
Kesinlikle ger oturduğu cafe de hatta gördüğün dükkanların önünde selfie çekinenler var işi abartıp olmadı diyerek aynı yerde 15 dk bir poz için uğraşan kızlar gördüm
Evet sürekli olarak kendini beğenmiş kibirli bir tavırla selfiler çekenin zekasından beyninden şüphe ederim onlara beyin kuruntusu ile hareket eden asalak grubu adı veririm
Teknolojiyi nasıl kullanmasını bilirsen başına bişey gelmez. Görgüsüz gibi her anını yediğini, içtiğini, s*ctigini atarsan sosyal medyaya arsızda olursun ruh hastası da.
Katılıyorum, bu şekilde bir arkabam da var. Gün içinde gerekli gereksiz her şeyi çekiyor, çektiğini de atmadan yapmıyor. Pek hazetmem o yüzden kendisinden.
Bence bunun sebebi işsizlik. Yeni yeni hastalık icat etmesinler boşa.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle öyledir. Zaten bir insan kendini çekiyosa sosyal medyada paylaşmak içindir. İyide neden? Yüzünü çekip atınca ne oluyo yani senin Yüzünü bilmiyolar mı? Hastalık.
doğrudur valla araştırmaya falan gerek yok sınıfta bir kız var böyle ben onun sürekli sorunlu olduğunu söylerim otobüste sabahın köründe ben gözlerimi zor açarken o selfie peşinde manyak ruh hastası
bence saçma buluyorum her dakika çeken ailesinin kötü anında çeken olsun sırf resim çekmek için çıkar arayan insanlar varken bu dünyada hastalık da artar psikolojide bozulur o derece
En İyi Cevaplar