Arkadaşlar sol el işaret parmağımı 22 saat önce arı soktu ben şu an almaty'deyim pazar olduğu için doktorlar yok acildede hemşireler var ama hiç güvenilir değil buradaki hemşireler. Elim davul gibi şişti ve biraz kaşınıyor. Alerji için damla vardı zirtek onu içtim , buz koydum, arı sokmasına karşı krem aldım ama elim hala aynı yarına kadar beklemem gerekiyor. Arıya karşı alerjik bir bünyem var seneler önce de arı soktuğunda böyle şişmişti popodan alerji iğnesi yapmışlardı ama isimini hatırlamıyorum bilen varsa yazabilir mi? Tavsiyeleriniz nelerdir? Gurbette de olunca iyice korkuyorum internette arıdan ölenleri falan okudum iyice telaşlıyım ne yapacağım? Yardım ederseniz sevinirim
Arı sokması sonucunda sokulan yerde kızarıklık ve şişlikler oluşmaktadır.
Kaşıntı ile devam eden bu durumda herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Fakat arı sokması sonrasında tüm vücutta kızarma, kaşıntı ve yumuşak dokularda şişme oluyorsa doktora başvurulmalıdır. Arı sokması konusunda dikkat edilmesi gereken ilk konu da arının iğnesinin vücuttan çıkarılmasıdır. Zehir kesesinden tutularak iğnenin çıkarılması kesinlikle yanlıştır. Bu durumda kesede bulunan tüm zehir vücuda boşalır. İğneyi çıkarmak için en uygun yöntem cımbız veya bıçak yardımıyla kesenin altından iğnenin tutularak çekilerek çıkarılmasıdır.
Önce arı iğnesinin tırnak ucuyla itilerek yerinden çıkartılması gerekir.
İki parmakla tutup çekmek zehri vücuda verilebilir. Bu nedenle tırnak ucuyla sıyırmak gerekir. Sonrasında sokulan yere amonyak sürülür. Amonyak sürerken solunmaması gerekir. Eğer dudak kısmından sokulursa amonyak sürülmeyip soğuk uygulama yapılmalıdır. Bu sayede de bir önlem alınmış olunur. Eğer bu durum arılıkta yaşandıysa hızlı hareketler arıların saldırma ve sokmasına neden olacağından yavaş çalışılmasını tavsiye ederim. Bunun yanında, arı sokmasına karşı arıcıyı korumak için tüm bedeni kapatan beyaz giysi giyilmelidir.
Sana iyi doğal bir yol, genellikle dere kenarlarında ve iklimin sıcak olduğu yerlerde yetişen ''hayit'' isimli otu bulmaya çalış, arı akrep yılan sokmalarına birebir iyi gelir bunu şahsen kendim de denedim, otun yaprakları ez ve o bölgeye sür iyice ovala...
Saçmalamışsın. Haftasonuda olsa haftaiçindeki kadar doktor yok tabi ama genelde oluyor.. en kötü ihtimal nöbetci doktorlar oluyor. Durup burdan yardım isteyeceğine keşke onu araştırsaydın. Korkacak birşey yok almanyadaki hemşirelerdende doktorlardanda.
korkulacak birşey yok. beni de hep soktugunda balon gibi şişiyor hatta bir defasında yüzümden soktu gözlerim kapanmıştı Şişlikten.2 gün sonra iniyor. kasinmasi iyilestiginjn bir işaretidir
Senin demiş olduğun iğne acil tarafında yapılabiliyor ve acilde doktor bakar ilacı yazar hemşireler bunu uygular yani güvenilir değil diye bir durum yok buna sen karar veremezsin onlar bunun eğitimini alıyorlar yıllarca.
İlaca gelirsek avil dekort vurulu alerjik durumlarda bu şişliği almaz acını azaltmaz sadece olası alerjik reaksiyon oluşmasına karşın önlemdir bunun için acile gitmen ve arı soktuğunu söylemen yeterli sen demeden im iğne olarak uygulayacaklardır.
Şişliğe gelirsek krem almışsın uygulaya. Geleneksek yöntem istiyor isen ısırığın olduğu yara bölgesi hariç şişliği alması için yoğurt sürülüp buz konabilir. Yara ağzı sulandırılmamalı veya yoğurt sürülmemeli buna dikkat edin.
Ağrısını ve kalıntısını almak için yoğurt sürebilirsin, zehrin etkisini hafifletmek içinse soğan veya sarımsağı ezip yine bölgeye uygulayabilirsin, zamanında köyde yaşarken bu durumu çok yaşadım ve alerjim var, bu yöntemler nispeten işe yarıyor deneyebilirsiniz zararı olmaz...
Sinek ısırına netten bakmiştm, hem arı sokmalarına hem sineğe iyi geliyor die yazmıştı , sinekte yaradı.. beni daha hiç arı sokmadı deneme şansım da olmadı 😅
Merhaba,
Arı sokması sonucunda sokulan yerde kızarıklık ve şişlikler oluşmaktadır.
Kaşıntı ile devam eden bu durumda herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Fakat arı sokması sonrasında tüm vücutta kızarma, kaşıntı ve yumuşak dokularda şişme oluyorsa doktora başvurulmalıdır. Arı sokması konusunda dikkat edilmesi gereken ilk konu da arının iğnesinin vücuttan çıkarılmasıdır. Zehir kesesinden tutularak iğnenin çıkarılması kesinlikle yanlıştır. Bu durumda kesede bulunan tüm zehir vücuda boşalır. İğneyi çıkarmak için en uygun yöntem cımbız veya bıçak yardımıyla kesenin altından iğnenin tutularak çekilerek çıkarılmasıdır.
Önce arı iğnesinin tırnak ucuyla itilerek yerinden çıkartılması gerekir.
İki parmakla tutup çekmek zehri vücuda verilebilir. Bu nedenle tırnak ucuyla sıyırmak gerekir. Sonrasında sokulan yere amonyak sürülür. Amonyak sürerken solunmaması gerekir. Eğer dudak kısmından sokulursa amonyak sürülmeyip soğuk uygulama yapılmalıdır. Bu sayede de bir önlem alınmış olunur. Eğer bu durum arılıkta yaşandıysa hızlı hareketler arıların saldırma ve sokmasına neden olacağından yavaş çalışılmasını tavsiye ederim. Bunun yanında, arı sokmasına karşı arıcıyı korumak için tüm bedeni kapatan beyaz giysi giyilmelidir.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.