Düzelir, çok fazla fizik tedavi gerektirecek bir durum yok ortada. Sadece yapman gereken, düz sert bir zemine uzanmak ve sırtına tam o çıkıntının olduğu bölgeye sert bir yastık koyarak gerilmek. Boynunu geriye doğru ittir. Bir de kanepede uzanırken başın boşlıkta kalsın, yani sırtın koltukta olsun başın aşağı doğru uzansın öyle gerilmeler yap. Yürürkende dik durmaya özen göster. Günde 5-10 dk. bunu yaparsan 1 hafta sonra dimdik olursun.
Biraz kamburluk var ama bu durum kalıtsal, mesela bende de var dayımlar dada var hafif kamburluk. Sporla filan biraz düzelir ama tamda dümdüz olmaz çünki kemik yapın öyle
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
ablamda annemde babamda falan yok arabalarda sadece bende var. telefona falan çok egiliyorum ders çalışırken falan . ondan olabilir mi
Fizyoterapistim. Düzelir ancak tedavi görmen gerek. Nedeni ise boyun kaslarının zayıflığı yanlış pozisyonda oturma vs mutlaka bir nöroşirurji servisine git seni oradan ftrye yönlendirsinler mr çekip
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
tedavisi ne kadar sürer okulum olduğu için en fazla 1 ayım var yorumun için ayrıca teşekkür ederim
1 ay içinde etkili olur tedavi. Egzersizlerini yapmak çok zaman almayacak. 10 dakika yeterli olur. Senin için de asıl önemli olan egzersiz tedavisi. Makinelik bir durum yok. Sana egzersiz programı verilecek onu her gün 3 kez yapacaksın. Istersen genel bir program verebilirim ancak çok sağlıklı olmaz. Seni güzelce değerlendirmek gerek.
Evet sorun var. Mr dw çekilmesi gerek. O yüzden diyorum nöroşirurjiye git diye. Boyun düzleşmesi var. Fıtık oluşmaya çok uygun bir ortam yani. Mutlaka bakılmalı başlangıç düzeyinde bir fıtık varsa tedavi ona uygun olmalı
En İyi Cevaplar