merhaba, diyette mangal yapmak kilo aldırır mı? ayrıca benim günlük kalori ihtiyacım 1800 ben diyette olduğumdan 750 kalori alıyorum fakat 2 gündür 1100 kaloriye yakın aldım bu kilo aldırır mı? Diyette mangal yemek kilo yapar mı?
Öncelikle diyet yapmanın sıkı kısıtlamalardan oluşmadığını hatırlatarak başlamak istiyorum. Diyet yaparken herhangi bir besini tükettiğiniz için direkt kilo almazsınız. Öğünlerinizi dengeleyemediğiniz, ara öğünlere gereken önemi vermediğiniz zaman kilo alma ya da verme durumu etkilenir. Diyette olduğunuz için 750 kalori almanız muhtemelen vücudunuz için yetersiz kalıyordur. Sağlıklı kilo vermek için yeterli ve dengeli şekilde beslenmenin şart olduğunu, kas kaybını önlemek için çok düşük kalorili diyetlerden uzak durmanız gerektiğini söyleyebilirim.
Gelelim mangal tüketiminin diyete olan etkisine; mangal hakkınızı et, tavuk ya da balıktan yana kullanıyor olmanız diyetiniz için bir şey fark ettirmemektir. Yağsız şekilde tüketildiği zaman günlük et porsiyonu hakkınız kadar mangal tüketiminin sizin için olumsuz bir tarafı olmayacaktır. Bir porsiyon et hakkınız var dediğimizde; bir köfte kadar yani 60 g’dan bahsetmiş oluyoruz. Tüketeceğiniz miktarları bu ölçüye göre ayarlayabilirsiniz. Bir porsiyon et yaklaşık 70 kcal civarındadır. Et seçiminde tüketeceğiniz etlerin yağsız olmasına , pişirme derecelerine dikkat etmeye çalışınız. Bol yeşillikli salata ile mangalın sağlıklı , dengeli ve lezzetli bir öğün olacağından eminim 😊
tavuk kanat diyette yenir mı?Memleketimizde mangal geleneği biraz daha yaygınlaşmış ve otoyol kenarlarından, şehir içindeki parklara kadar da yayılmıştır. Hemen hemen bütün mangalda et ve sucuk pişirenler birbirlerine “Aman dikkat et çok yeme kilo alırsın” veya “Aman kolesterolünü” unutma gibi uyarılar da yaparlar. Araştırmalar etlerin mangal veya ızgara üzerinde yanlış şekilde pişirilmesiyle iki değişik kanserojen (kansere yol açabilen) maddenin ortaya çıktığını gösteriyor. Bunlardan ilki heterosiklik aminlerdir. Bunlar etin çok pişmesi veya kömür ateşinde fazla yanması sırasında yüksek sıcaklıkta ortaya çıkarlar. Izgara sırasında oluşabilen ikinci kanserojen yan ürün ise polisiklik aromatik hidrokarbonlardır.
Diyet yaparken mangal yenilebilir ama dozajını iyi ayarlamak gerekir. Yanında ekmek yememek kesinlikle tercih edilmelidir. Ekmek tüketmeden mangal yaparak yiyebilirsiniz. Yanında zeytinyağlı bir salatada mükemmel olur.
Mangal Kilo Yapar Mı?
Etleri çok fazla pişirmemeye, yakmamaya ve pişen etlerin mangal üzerinde uzun süre kalmamasına dikkat edilmeli. Burada eti yakmayalım derken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu ise etin iç sıcaklığının muhakkak 70 derecenin üstüne çıkmasının gerekliliği. Ancak bu şekilde sağlığımıza zararlı organizmalar yok olabilir. Kolesterol açısından bakıldığında, 100 gram et (3 küçük boy pirzolada yaklaşık 100 gram kadar et vardır) olarak eğer dana etini tercih ederseniz ortalama 85 mg, koyun veya sığır etini tercih ederseniz 70 mg, tavuk veya hindi etinden ise 60 mg kadar kolesterol almış olursunuz. Çoğu kişi balık etinde kolesterol olduğunu aklına bile getirmez, ama vardır. Balıktaki omega 3 yağ asidinin yararı öyle çok ki, kolesterol miktarını unutturur. 100 gramlık yağlı bir balık 85 mg kadar kolesterol ihtiva ederken, yağsız balıklarda bu rakam 60 mg’lara inebiliyor.
Bu mangaldaki pişirmeye göre ya da gramaja göre zararlarıydı. Mangal kilo aldırır mı konusuna gelirsek, evet tabi ki de aldırır. Mangal ile ekmek tüketmek, biz Türk milletinin huyudur. Çok fazla et tüketmekte kilo aldırır. Ekmek tüketmesek bile her şeyin fazlası zarardır ve bize kilo olarak geri döner.
Mangal Kalorisi Kaçtır?
Mangalda pişirilenlerin kalori değerlerine gelince, 100 gram yağsız et, ortalama 250 kalori değerindeyken, 100 gram yağlı et veya sucuk ise 450 kaloriye kadar çıkabilmektedir. 100 gram tavuk eti ise 150-200 kalori civarındadır. 100 gram balık ise yağ miktarına göre 150-200 kalori civarındadır.
günlük 750 kaloriyle fazla dayanamazsın, metabolizma hızın düşer bir süre sonra artık bırak 1800lük günlük ihtiyacını 1200 bile alsan kilo almaya baslarsın. sadece 2 günlük için soruyorsan aldırmaz
Günlük kalori ihtiyacının altında tüketirken kilo alamazsın. Ama şöyle bir durum var bazal metabolizmanın çok altında kalori alımı yaparsan bazal metabolizman düşer. Çünkü eğer vücudun ihtiyacının çok altında kalori tüketiyosan vücudun ölmemek için metabolizmasını yavaşlatıcaktır. O yüzden vücudunu biraz fazla zorladığın konusunda seni uyarmak istiyorum. Ayrıca böyle sürekli aç gezmeden sonra yediğin her yemek insülin direnci geliştirmende ve ilerde şeker hastalığı olma risklerinde artışa sebep olucaktır. Mümkünse bir de bazal metabolizmanı hesaplattır ya da internetten boyunu kilonu yaşını genel aktivite düzeyini belirterek yaklaşık bir hesap yapabilirsin. Ve sağlığın açısından günlük kalori alımını bazal metabolizmanın altında tutmamaya çalış. Senin yaşında bir kız için de bu 1100- 1500 kalori arası biyere denk gelir. Uyarı benden, karar vermek senden. İyi günler :)
Şunu Söyleyeyim Günlük 1800 Kalori Alıyorsun Diyelim İstersen Bunu Baklava Yiyerek Tamamla İstersen Et Yiyerek Hiç Fark Etmez Kilo Almazsın Yerinde Sayarsın Sadece Yağ Oranın Oynar Tatlı Yersen. Ama Günlük Bence 1050 Kalori Açık Bırakacağına 500 Kalori Açık Bırak Geriye Kalan 500 Kaloriyi de Sporla Tamamla Derim Önemli Olan Kilo Kaybı Değil Yağ Kaybı Çünkü. Mesela Bir Kadın Düşün Yağ Oranı %25 Başka Bir Kadın Düşün Yağ Oranı %15 İkisi de Aynı Kiloda Hangisi Daha Fit Durur Tabi ki Yağ Oranı Düşük Olan. Dediğim Gibi Yaparsan 500 Kalori Alıp 500 Kalori Spor Yaparak Yaparsan Kas Kaybı Olmaz Üstüne Kas Eklersin Ve Kas Kaybı Demek Metabolizma Yavaşlaması Demek Kas Eklenmesi Metabolizmayı Hızlandırır Oturduğun Yerde Kalori Yakarsın Kısa Mantık Anlattım Umarım Yardımcı Olmuşumdur Başarılar :D
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
sudesiyahseven | Sağlık & Diyet konusunda 136 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Kalorisini bilmiyorum ama her gün mangal yiyerek kilo veren de oluyor 🙂 30 gün çorba, yağsız ve sadece az kalorili yeşilliklerden oluşan bol limonlu salata ve mangal et tüketerek baya kilo vermişti. Tabii Karbonhidrat ya da şekerli ürün vs asla kullanmamıştı.
Lütfen yanlış anlama lakin alman gerekenin yarışı kalori almak senin sağlığına zarar verecektir Hem uzun bir süre eksik beslenmek kan değerlerini etkileyip. bagisikliginj güçsüz düşürecektir. Bir doktor diyetine başvurman daha doğru olur gibi...
Not: Yanlış anlama lütfen amacım bilmislik filan taşlamak değil zamanin da ben de aynı hatayi yaptım ve gerçekten zor bir süreç olmakla beraber eziyetten başka bir şey olmuyordu 2 kilo verip 4 kilo alıyordum Bu yüzden beslenme düzeyini az etkileyen bir diyet kullanmanj öneririm...
Teşekkür ederim. umarim yanlış bir şey dememişimdir
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Gizli Üye
+1 yıl
Az kalori alırsan metobolizma düşer 750 alırken 1500 almaya başlasan aniden kilo alırsın. Sen gene akşam 7 den sonra yemek yeme ve bol bol koş. En iyi kilo sporla verilir çünkü vüdunu dengeliyor kolay kolayda almazsın artık kilo. Mangal var ve sen yemiyon o kadar da değil açmı kalacaksın ya
bol bol yürüyüş yap birde az ye sabah karnına kuşak sar çok yememene yardımcı olacaktır hani bazıları midesine kelepçe takıyor sonrada ölüyor ya onu doğal olarak yap kuşakla
Diyet konusunu fazla hayatınızın bir noktasına yerleştirmeyin. Ben 4 ayda 30 kilo verdim. ilk 2 aydan sonra resmen diyeti bozmak zorunda kaldım çünkü cheat meal yaptığım zamanlarda istediğim yemeği yiyememek beni çok sıkıyordu ve sürekli kendimi kandırarak "bu sefer de son olsun hard diyete devam" gibi hareket ediyordum. İlk 2 aydan sonra sadece kalori açığı bırakarak yemek yemeye başladım ve çok rahat bir şekilde kilo verdim. Önemli olan boğazdan değil nefisten kısmak :)
Bak bunu cidden yaparlarsa ve sende ben diyetteyim yemiycem dersen o etler tavuklar bitince kendini aç hissediceksin oda gidip ağlıycak tecrube konuşuyo burda :'(
Öncelikle diyet yapmanın sıkı kısıtlamalardan oluşmadığını hatırlatarak başlamak istiyorum. Diyet yaparken herhangi bir besini tükettiğiniz için direkt kilo almazsınız. Öğünlerinizi dengeleyemediğiniz, ara öğünlere gereken önemi vermediğiniz zaman kilo alma ya da verme durumu etkilenir. Diyette olduğunuz için 750 kalori almanız muhtemelen vücudunuz için yetersiz kalıyordur. Sağlıklı kilo vermek için yeterli ve dengeli şekilde beslenmenin şart olduğunu, kas kaybını önlemek için çok düşük kalorili diyetlerden uzak durmanız gerektiğini söyleyebilirim.
Gelelim mangal tüketiminin diyete olan etkisine; mangal hakkınızı et, tavuk ya da balıktan yana kullanıyor olmanız diyetiniz için bir şey fark ettirmemektir. Yağsız şekilde tüketildiği zaman günlük et porsiyonu hakkınız kadar mangal tüketiminin sizin için olumsuz bir tarafı olmayacaktır. Bir porsiyon et hakkınız var dediğimizde; bir köfte kadar yani 60 g’dan bahsetmiş oluyoruz. Tüketeceğiniz miktarları bu ölçüye göre ayarlayabilirsiniz. Bir porsiyon et yaklaşık 70 kcal civarındadır. Et seçiminde tüketeceğiniz etlerin yağsız olmasına , pişirme derecelerine dikkat etmeye çalışınız. Bol yeşillikli salata ile mangalın sağlıklı , dengeli ve lezzetli bir öğün olacağından eminim 😊