Bogazimda boyle noktalar var bu normal mi sesli kitap okurken falan hemen boğazım ağrıyor ve konusmakta zorlaniyorum bu normal mi yoksa doktora mi gitmeliyim?

boğazda yanma, şişlik, yutkunma zorluğu, nefes darlığı, balgamlı öksürük, baş ağrısı, vücutta genel halsizlik, lenf düğümlerinde ve bademciklerde şişlik, bulantı, iştahsızlık, yüksek ateş ve aşırı terleme ya da üşüme, bü belirtilerden hangisi/hangiler var?
Nefes darlığı var bas agrisi bazen halsizlik var
Enfeksiyon kaynaklı vakaların % 40 80’i virüsler nedeni ile meydana gelir. Adenovirüs en sık görülen viral boğaz enfeksiyonu nedenidir. Orta seviyede lenf nodu şişliği olabilir. Bu gibi bir durumda boğazda çok fazla ağrı olabileceği gibi, boğazda çok fazla kızarıklık görülmez. İnfluenza virüsün de yüksek ateş, baş ağrısı, yorgunluk ve genel vücut ağrısı ile beraber boğaz ağrısının da eşlik ettiği farenjit oluşmasına yol açabilir,
Enfeksiyöz mononükleoz (Ebstein Barr virüsü hal arasında öpücük hasyalığı olarak bilinir (EBV)) tarafından meydana gelir. Bademciklerde beta enfeksiyonundan ayırt edilemeyecek kadar şişlik ve beyaz eksüdalar görülebilir. Basit soğuk algınlığına neden olan, nonovirüs, coronavirüs, respiratory sinsityal virüs (RSV) ve parainfluenza virüsü gibi birçok virüs boğazda enfeksiyona ve komşu olduğu için kulak enfeksiyonuna, daha aşağıda olan akciğer enfeksiyonuna neden olabilir.
Bu tip enfeksiyonel hastalıklarda hastalar genellikle aile hekimliğine baş vurur. Bunların tanısı genellikle aile hekiminin yapacağı fizik muayenede konulabilir. Fakat enfeksiyonun tipi belirlenmeden antibiyotik verilmesi doğru değildir. Bu nedenle bir KBB uzmanına baş vurulması ve gereken testlerin yapılması tedavinin başarısı açısından önemlidir. Unutmayın doktorunuz tembel teneke olabilir. Eğer boğaz kültürü almayı unutursa, (hani şu iltihaplı bölgeye sürülüp laboratuara götürülen ucu pamuksu çubuk) ona Boğaz Kültürü almasını hatırlatın. Sağlığınız herşeyden önemlidir. Keyifle kalın
Bugün doktora gittim adam bakti hicbirsey yok siz nasil goruyorsunuz dedi konusurken zorlaniyorum dedim allah vergisi diyor
Alakası yok canım. Nefes darlığı, baş ağrısı, konuşma zorluğu ve halsizlik demişsin. Tamam halsizlik ve baş ağrısı bu sıcak havaların bir getirisi olabilir ama fotoğrafa baktığımda anormal büyüklükte bir enfeksiyon boyutu görüyorum. Tanrım doktor nasıl bu kadar sorumsuz ve bilgisiz olur anlamıyorum. Vucudumuza aldığımız herşey önce ağız ve boğazdan geçiyor. Ağız ve boğaz sağlığımıza dikkat etmessek, belki şimdi hemen olmaz ama ilerde gırtlak, mide ve bağırsak kanserine yol açabilir. Başka bir doktora gidin ve ona boğaz kültürünüzün alınması gerektiğini özellikle söyleyin. Tekrardan geçmiş olsun, cevabınızı bekliyorum
Daha ne acayip sorularla karşılaşacağız merakla bekliyorum
Faranjit olmuşsunuz. Boğaz ağrısıyla birlikte halsizlik, kırgınlık olur. E tabi yutmada güçlükte olur. Antibiyotikten önce gargara ve pastil tavsiye ederim. Yoksa tuzlu su ile gargara ve mentollü şeker artı bol su tüketiyoruz. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Bugün doktora gittim adam bakti hicbirsey yok siz nasil goruyorsunuz dedi konusurken zorlaniyorum dedim allah vergisi diyor
aynı durum bende var hocam benim buna ek olarak bademciklerim yok ama bademcik bölgemde beyaz iltihap gibi yaralar var sanki afta benzer ama 3.5 aydır geçmedi faranjitim çok doktora gittim ne yapabilirim?
Sence normalmi tabiki değil tahriş olmuş belliki doktora görünmen iyi olacaktır ben gördüm ama doktor değilim 😂😂
Kulak burun boğaza gitmem lazim demi
Tamam
Cevap
26Cevap
Doktormuyuz biz nerden bilelim :)
@büyükyorumcu
Tamamdır :)
Ne tamamdir?
Ha evet teşekkür ederim
Merhaba geçtimi acaba geçtiyse nasıl ve ne kadar sürede geçti aynı sorun bendede var doktor kronik faranjit dedi. O kırmızı noktalar lenf düğümleri sanırım belirginleşiyolar bendede aynı sorun var boğaz kuruluğu yanam gibi hisler. 3 aydır devam ediyor.
Çözüm yolunu ve ne kadar sürede geçtiğini detaylı söyler misin
Kardeş sen faranjit olmuşsun hiç doktora gidipte zehirleme kendini istersen ne yapçaginj yazabilirim
Ne yapicam?
Evde toz karbonatin varsa bir bardak ilik suya bir çay kaşıği koy karıştir gargara yap en son bir yudum iç sonra günde 4/5 kere birer kaşık üzüm pekmezi boğazini yakıp iyileştirmesi için iç bişeyciğin kalmaz ilaçlara hiç bulaşma derim
Teşekkürler
Rica ederim
Geçmiş olsun dicemde bişeyinde yokmuş senin küçük dilin ameliyatla aldirdinmi onu sorcaktim dalga geçmiyorum merak ettim
Hayir ya ne aldirmasi
Nerde yok galiba senin küçük dilin belki doğuştandır
Var ama aşağı dogru sarkik değil
Çok değişikmiş küçük dilin
Oyle
SübhanAllah ilk gördüğümde korkum valla ksjsjbzb sen K. B. B ye görün bir .
Cok komik gerzekalilar
mağaranın derinliklerinde kendimi kaybettim din kardeşim. telefonu ağzına sokarak mı çektin fotoyu yoksa ağzının içinde yaşayan, mağara sporlarıyla ilgilenen maceracı gruptan mı rica ettin?
Ahahahh
kılcal damarlarına hayran kaldım bu arada. tam bir sanat eseri. :( :(
Ağzına birsey girmiş tıp olarak buna zorlanan girtlak denir
Hayir bir sey girmedi saçmalama
o zaman yutma problemi var büyük lokma yiyorsun
Bende de aynısı var ama o ameliyattan sonra oldu yani normal, doktora göründünüz mü?
bendede aynısı var geçti mi acaba nasıl geçti?
Hanfendi bendede aynı durum mevcut acaba yardımcı olabilir misiniz
bende de aynı durum var geçti mi acab sizin nasıl geçti geçtiyse?
Küçük dilin nerde senin
ağzına neler aldıysa artık telefonda hiç zorlanmamış
Ne kadar sreffsizsin sen be
İç organlarına vuruldum çok güzeller gerçekten.
Aa kiz orasi bademcik değil mi:/ Git bir doktora
Kulak burun boğaza gitmem lazim demi
Evet muhtemelen
Bağazında balgam var doktora gitmesilisin
sen bu fotoraafı nnasıl çektin ya
Feci, sabah sabah midem bulandı. s
küçük deilin nerde amuq
fazla gırtlak yapmışsın
O ne demek
boşver
deppthroat mu yaptın sen?
O ne ya
kökledin mi
Anlamıyorum
bakire misin?
Evet
sana Burda anlatamam bunu :(
Sabah sabah amacın ne
Kapat ameko. Sperm yuta yuta s. kmişsin boğazını.
Annenden bahsediyorsun heralde
Boğazını çekip atıyosun. Sen benim anneme kurban bile olamazsın. S2k
Küçük dil yok ve sanki ağzında toz toprak var:D
Toz toprak mi yok oyle birsey
öyle gördüm
Çok mu oral yaptın 😊
Fesat:)
Abi telefonu nasıl soktun Oraya 😂😂
Doktora cikmanda fayda var
doktor a göster canım
dilinde tüy bitmiş😂😂
küçük dil nerde
Bademcigin yok mu?
Bilmiyorum
Yara var sanki 😕
gayet sağlıklı
Biraz normal değil..
Boğazın hamile
bunu görünce aklıma başka bişey geldi
Doktora git bence
bunu nasıl çektin ya
Nasıll geçtii? Bende aynı durumdayım geçmiyor :(
bendede aynısı var geçti mi acaba nasıl geçti?
Doktora git
küçük dilin nerde 😱
bunu nasıl çektin
Bilmem.
Rahat 15 16 alır!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar