Çocukların niye canını yakıyorçar ki kıyamam ben onlara :( siz sünnete nasıl bakıyorsunuz? Oğlunuzu sünnet ettirir misiniz?
Cevabın nedir?
Sağlık açısındanı zararlı bir uygulama erken bosalmaya ve enfeksiyon kapmaya sebep oluyor ağız içi gibi bir iç deri ile kaplı olan penis başını sarmalayan et ve deri parçasını keserek iç derinin sürekli dışta kalmasını sağlıyor bir nevi iç deriyi dış deri olmaya zorluyor buda erken boşalma ve başka cinsel problemlere zemin hazırlıyor çocuğum olursa sünnet falan ettirmem kendisi isterse olsun büyüyünce kararı ona bırakırım birde kadın sünneti varki bu tam saçmalık ötesi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 663 cevap paylaştı. Ettiririm
Ben bile sağlık sebebiyle olmak zorundaydım hatta yaz tatiline kadar beklemek zorunda kaldık çektiğim acıyı ben bilirim
Ki şimdi eskisi kadar da zor olmuyor bizde büyükler anlatırdı onları berberler sünnet edermiş sonra sağlık memurları sonra doktorlar artık cerrahlar yapıyor nerden nereye bu devirde yapılmayacak da ne zaman yapılacak ;)01 Yorumla
Soran+1 yılOlsun yaptırma :)
Sunnet düğünu denilen saçmalığa karsiyim bir bk var mis gibi birde aaa bakin çocuğumz skni kesiyoruz demenin alemi yok sonra çocukta degerli bir sey saniyor bebekken yaptırılmasi gerekir o da isteyeneler bence sunnet dugunu denilen zirvalik kesinlikle yasaklanmalı
10 Yorumla
+1 yılHeralde olucak ne alaka canı yanmak sağlığı için daha iyi.
24 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
- +1 yıl
Öyle bir lüksü yok müslümansa olmak zorunda
Soran+1 yılKaçmaya çalışırsa?
- +1 yıl
Her çocuk gibi olucak o da bilinçlendirmeden yapmak en iyisi
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
39Cevap
Ya Normalde Halklar Arasında Tabu Bu. Nasıl Ki Mısır, Etiyopya, Nijerya, Sudan ve Kenya ile Burkina Faso. Somali'deki kadın ve kız çocukları Sünnet Ediliyorsa...
Demem O Ki Sağlık Bakımından Dolayı Sünnet Ettiririm Çünkü, O Fazla Et Parçası Zamanla Mikrop Yuvası Oluyo. Ve Bu Da Üritrer Hastalıklara Yol Açıyor.10 Yorumla
+1 yılBu sağlıkla alakalı bir şey hadi dini önemsemedin çocuğunun sağlığı için yaptırmalısın. Kıyamam diye düşünürsen biz de 13-14 yaşımızda regl olduk o sancılarla hala da oluyoruz ama sağlık için en doğrusu bu
10 YorumlaKıyamamakla ilgili bir şey değil ki bu sağlık için çok gerekli ve dini açıdan da öyle artık herkes yaptırıyor çocuğun hasta olduğunda iğne yaptırırken de kıyamazsın ama sağlığı için mecbur
20 YorumlaKızım salak mısın töbe töbe o başındaki gereksiz bir et parçası olsa ne olmasa ne? Sanki ömür boyu acıyor ben sünnetimden ertesi gün kar topu oynadım bişey oldugu yok cavurlar bile saglıklı olmak için sünnet oluyo artık
00 Yorumla
+1 yılsünnet olmamasını isterim faakt direkt kesin karar vermem ilk önce 4 ürologa sorarım internette araştırırım ona göre karar veririm daha orta da oğlan yok bir şey yok çükünü kesitrmesini düşünmem şimdiden asdasd
00 YorumlaE heralde hem müslümaniz dinen yapmak gerekiyo hemde sağlıklı müslüman olmayanlar da artık sünnet oluyo, dinde sebepsiz bişey yok zaten ne farzsa ne yasaksa illaki bir faydası ve bir zararı var, bilim de kanıtlıyo zaten doğruluğu
00 Yorumla
+1 yılHangi yılda kaldın sen ya artık sünnetten 2 saat sonra çocuklar koştur koştur top oynuyor, sıfır acı. :D
20 Yorumla
+1 yıl@Rebirth i tekrardan sünnet ettirmeyi düşünüyorum 😂 şaka bir yana bebecikken olsa daha iyi
https://youtu.be/--dCpIoyRug14 Yorumla- +1 yıl
@Rebirth güzel pipim benim cici pipim 😂😂
- +1 yıl
@Rebirth 💍🍆
+1 yılkıyamam la alakalı bir şey degil saten. çocuğunun sağlığını temizliğini düşünen biriyseniz illaki sünnet ettirir siniz. herşeyi geçtim peygamber efendimizin emridir. çok yanlış düşünüyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılZorunlu bizim ülkede. Olması da gerek hem bence.
Çünkü olmayınca şekil olarak da kötü olur üstü kapalı falan, o deri alınıp başı açık görünmeli. Sağlık için yapın, dini önemsemiyorsanız.00 Yorumla
+1 yılsağlıksız bir uygulama. zamanında yaptırmışlar bizimkiler işte. cahillik. benim çocuğum olursa sünnet yaptırmayı düşünmüyorum.
00 Yorumlaİslamda yeri olmayan bir geleneği devam ettirmem. Sünnet vahşettir, İslama tezattır, sağlığa tezattır.
Biz çektik, çocuklarımız çekmeyecek..00 YorumlaEttiririm asiri duygusal davranmanin anlami yok kimse sunnet oldu diye olmuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
Sünnet sağlıklı bişey çünkü her önünüze gelene kıyamam edemem yapmayın
02 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
+1 yıl1-Oğlumu asla sünnet ettirmem!
2-BARBARLIK
3- Müsülman değilim zaten..00 Yorumla
+1 yılo zaman kizlariniz da dogum yapmasin. bu nasil bir mantik
00 Yorumla
+1 yılSağlık için önerilmese olmasa dini sebeplerden yaptırmazdım.
00 YorumlaSünnet ulan nasıl bakcam efendimiz emretmiş bitmiştir
10 Yorumla
+1 yıltabi etiririm sünetsiz erkek mi olur erkek demem ben ona
12 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
- +1 yıl
zorla
+1 yılSünnete nasıl bakıyorsunuz? Diye saçma bir soru olmaz. Müslüman'san yaptırırsın, değilsen yaptırmazsın.
00 YorumlaEttiririm tabi olursa sünnet sağlıklı olur diğer türlü olmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse peki?
Soran+1 yılBir şey değişmez ki :)
Tabiki edilmesi lazım. Sadece dini yönden değil sağlık açısından da ettirilmesi lazim
00 Yorumlaelimde olsa sünneti kokuyle yaptirirdim. ne acicam gebersinler
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAsla ettirmem. Yasaklanmali kesinlikle. Sen ne hakla daha kendini aciklamayan bir bireyin duzgun calisan organina zarar veriyorsun
00 Yorumla
+1 yılGerekliyse evet ama öyle düğünle falan değil doğar doğmaz hastanede
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsunnet gereksiz olsa idi peygamberimizde sünnetsiz dogardi
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkurtanir yoksa kafası deri altinda şişecegi için
Düşüncemi söylemeyeceğim ama aşağıdaki kıza buradan yazıyorum asıl sen Çok yaşa
01 YorumlaKesinlikle ettirmem madem tanrı kusursuz yarattı insanları gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın emrettiği işkence işte
Zaten sevseydi erkekleri de kadınlar gibi güzel yaratırdı01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksilersiniz tabi hayat size güzel çünkü..
tabikide ettirdim bilene ama kiyamam sünnet olmasi şartt
00 Yorumla
+1 yılevet ettirirm biz böyle gördük
16 Yorumla
Soran+1 yılİstemezsee
- +1 yıl
Öyle bir dünya yok olamaz küçükken yaptırırız biz genelde
Soran+1 yılYazık çocuğaa
- +1 yıl
ne yazikya sünnet olunca daha güzel oluyor o şey
Soran+1 yılAğlatıyorsun amaa
- +1 yıl
ağlasın büyüyünce aslan babam der şeyini görünce
oglumu sunnet ettirmeyecegim tabii ki
20 Yorumla
+1 yılsağlıki açıdan olması gereken bir şey
10 Yorumla
+1 yılpilavlısı güzel oluyor
00 Yorumlaettirirmisiniz ne demektir ya 😀
00 Yorumla
+1 yılo kesilen deri zehirli deridir
00 Yorumla
+1 yıl40 ı çıksın direk kasap ahmet abiye :D
01 Yorumla
Soran+1 yılYaaa deme öyle 😢
Evet sağlık ve din açısından
02 Yorumla- +1 yıl
erkek çocuklarda penisin ucundaki sarkan fazlalık cildin, penisin baş kısmı tamamen ortaya çıkacak şekilde uzaklaştırılması işlemine sünnet adı veriliyor. bu parça tıkanıklıklara, idrar akımının engellenmesine ve bazen de idrar yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. hatta derinin kendisi de iltihaplanabiliyor. o nedenle bu derinin alınması idrar yolu enfeksiyonlarını önlüyor. sünnet olmamış çocuklarda idrar yolları iltihapları yaklaşık 10 kez daha fazladır. sünnet olmamış erkeklerde hem cinsel yolla bulaşan hastalıklara hem de penis kanserine daha sık rastlanıyor. bunlar sünnetin yararları ile ilgili bilimsel veriler olarak karşımıza çıkıyor. tüm bu faydalardan dolayı bugün dünyada birçok ülkede sünnet yatırmayı tercih edenlerin sayısı artıyor. amerikada doğan bebeklerin yüzde 70i hastaneden çıkarken ya da ilk bir ay içinde sünnet ediliyor.
Soran+1 yılİstemezse
+1 yılAdı üstünde sünnet yani farz değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEttiririm uyusturunca acımıyor ki 5 dk sürüyor
00 YorumlaHem sağlık hem dinen olması gereken bir durum
00 Yorumla
+1 yıletdiricem... insallah..
00 Yorumlasünnet olmayanlar Müslüman sayılmıyorlar söyleyim
00 YorumlaTabikiii sordugun soruya bak hele
04 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse nolacak
Soran+1 yılBir şey değişmez ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ne yaprak kürek bir soru mk
20 Yorumla
+1 yılBen ettirmem.
00 Yorumla
+1 yılolduk olacak☺
14 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
- +1 yıl
küçücük cocuk zaten bilmediği için korkup istemiyırum der
.. benide boncuk takacaklar diye kandırdılar 😂😂
Soran+1 yılSen kandırma
- +1 yıl
artık çoğunluk bebekken yaptırıyor
Elbette ettiririm
00 Yorumla
+1 yılOlursa inşallah evet
00 YorumlaSağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sünnet ettiririm.
00 Yorumla
+1 yıltabikide evet
08 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
- +1 yıl
Ona sormucamki tabiki cocuk istemez. ne işe yaradıgını büyüyünce anlıcak. ve acı duyulmuyor bu devirde artık
- +1 yıl
Yok öyle bişey yapmaz. o egitim meselesi. terbiyeli bir cocuk öyle sacmalıklar yapmaz
Soran+1 yılBunu bilemezsin ki. Korku bu ne yaptıracağı belli olmaz
- +1 yıl
korkuyla anlatırsan ona sünneti evet ama anlatmazsan o sekilde bilinclendirmezsen bişey olmaz. cok akrabamı gördüm cocuklar gülerek sünnet oluyodu
Soran+1 yılKorkuturlar senin paşayı arkadaşların :)
- +1 yıl
yok ya sorun olmaz. buyuk ihtimal bebekken yaptırırım diye dusunuyorum sora buyuyunce dugun
+1 yılevet ettireceğim..
01 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
+1 yılSağlık kanka
00 Yorumla- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılYahudi adeti
026 Yorumla- +1 yıl
@Mini_Odun Müslümanlıkta Sünnet diye bir şey yok
- +1 yıl
@Mini_Odun yok işte. Her kes bilinçsiz yapıyor.
- +1 yıl
@Mini_Odun bunu yahudilere sövenlere anlat
- +1 yıl
@Mini_Odun diyorum ki, sünneti uygulayıp bir de yahudilere sövenlere anlat diyorum
- +1 yıl
@Mini_Odun Ben de diyorum ki, yok. Bir kere ben de senin gibi biriyle böyle bilgisiz tartışma yaşayıp araştırıp özür dilemiştim.
Ayrıca Tevrat kurandan önce geldi. - +1 yıl
@Mini_Odun Ben de onu diyorum sen anlamamakta ısrar ediyorsun. Git bunları yahudi adetini yapan ve de yahudilere ve dinlerine sövenlere anlat. Kıçlarından haberleri yok sövüyorlar
- +1 yıl
@Mini_Odun @Nükleerteori Mitolojiler dünün dini, dinler yarının mitolojisi olacaktır.
- +1 yıl
@Mini_Odun İbre dönüyor. ;)
- +1 yıl
@Mini_Odun Olacak gerçeği söylüyorum.
- +1 yıl
@Mini_Odun Büyük bir toplumun düşüncesini beyan ettim. Size iyi geceler dilerim.
Soran+1 yıl@Mini_Odun @dranzerr özelden konuşsanız...
+1 yılEvet sünnet şart
10 Yorumla
+1 yılNormal
00 Yorumla
+1 yılEttırırım tabı
06 Yorumla
Soran+1 yılİstemezse
- +1 yıl
İllaki istemez :) korkudan istemeye istemeye kesilcek
Soran+1 yılKaçmaya çalışırsa? 🙄
- +1 yıl
Yakalarız :)