Ben yıllarca diyet yapmış ve spor yapmış her bo*ku deneyen biri olarak yazıyorum :) Öncelikle şunu bir doğru isimlendirelim. Kilo verilmez, yağ verilir. Kilo vermek demek kas kaybetmek demek. Halbuki vücut kitle indeksine uygun kilon varsa kilo kaybetmemelisin. Senin asıl ihtiyacın olan yağ kaybetmek, bölgesel yağlanmayı önlemek. Misal basenlerin varsa, yani erimesi zor bölgelerde yağlanma varsa senin ihtiyacın olan nabzını bir düşürüp birde yükselten sporları yapmak sana yarar sağlayacak. Sabahları erken saatlerde uyanır uyanmaz esneme hareketleri yapman gerekli, eğer vücudunu esnetmezsen vücudun zamanla katılaşır, kaskatılaşır elastikiyetini kaybeder. Hafif bir şeyler yedikten (yoğurt üstü çörek otu, keten tohumu, küçük bir dilim yeşil elma vs.) sonra koşman gerekli ama dümdüz jogging yapmak işine yaramaz, senin önce esneme/ısınma hareketi yapman ve hafif yemen burada yararlı çünkü bir yerlerine sürekli kramp girmesini önlemek için yapacaksın yoksa direk yataktan kalktığın gibi spor yaparsan vücuduna şok olacağı için hem çok çabuk yorulursun, hemde sürekli kramp girer. Uygun bir alanda depar atman gerekli, nabzını hem yükseltip hemde düşürmen gerekli. Önce hem depar at nabzın hızlansın sonra yorulunca soluklan normal yürü nabzın insin sonra yine depar at. Ama koşarken gerçekten bacaklarına ver yükü, üst bacağının çalıştığını hissetmen gerekli. Bunların dışında alkali su içebilirsin böbreklerinin temizlenmesi, karaciğerinin yağlanmasını önlemek için. Normal 1-1,5 lt suya bir kaç tutam taze nane, bir kaç dilim limon veya misket limon (eğer daha yararlı olmasını istiyorsan taze zencefil ve salatalık ekleyebilirsin) ekleyip içmeni aşırı tavsiye ediyorum gerçekten muhteşem oluyor, ödem atıyorsun vücudundaki şişlikleri falan indiriyor, idrar yolunu falan temizliyor. Ama soğuk iç, dışarıda bekleyince bozuluyor. Ablamla ikimiz ilk denediğimizde bir bardak içmiştik şok olmuştuk tuvalet sırası bekledik. Tüm bunların dışında yüzmeni deli gibi tavsiye ederim.
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ben fitness salonuna da gitmiştim ama bana uygun değil ya. Bir sürü erkeğin içinde rahat edememiştim, göz göze geliyorduk falan uyuz oluyordum, rahat davranamıyordum. Yok yok fitness salonuna asla gitme bence. Ne bileyim ben daha çok açık havayı seviyorum, doğal sporları seviyorum :) Hamur işinden uzak dur demeyeceğim ama az ye, onu çok iyi ayarla, hiç yememezlik etme yoksa insülinin düşer, beynin yorulur, iş güç yapamayacak hale gelirsin.
Hımm senin adına çok üzüldüm :( :( Bunun hakkında bir şey demem ne kadar doğru olur bilemiyorum :( Çok kötü bir psikolojik hastalık. Aslında bunu sen başlattın sen bitirebilirsin. Doktora git gibi bir klasik cümle kuracağım ama gidiyorsundur muhtemelen. Bende yıllar önce az daha anoreksiya oluyordum. Anoreksik sınırdaydım suradım çökmüştü şimdi yeni yeni suradım kendine gelmeye başladı hala atamadım üzerimden vücudumu bitiriyormuşum az daha :( :( Ama seninkisi çok daha kötü ama düzeltilebilir :) Ama benim burada önerilerde bulunmam kötü ve yanlış. Ben sana nasıl diyet yapılır diye yazmadım ki elimden geldiğince ne yapabilirsin, neler uygulayabilirsin spor vs. gibi konularda diye yazdım :)
Bağırsak temizleme diyeti için gerekli malzemeler.
1 adet elma 1 çorba kaşığı bal 1 yemek kaşığı chia tohumu 1 çorba kaşığı keten tohumu 1 su bardağı kadar da içme suyu Bağırsak temizleme diyeti nasıl hazırlanır: Bütün malzemeleri chia tohumu hariç bir bardağa doldurun ve üzerine su ilave edin hepsi karıştıktan sonra en son chia tohumunu ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırın. Bu karışımı sabahları aç karnına için ve 3 hafta kadar devam edin. Daha iyi sonuç almak için bol sıvı tüketin (yaklaşık 2 litre) ve bağırsakları boşaltmaya teşvik edin. 3 haftanın sonunda bağırsaklarınız toksinlerden arınmış ve 10 kilo kadar zayıflayabilirsiniz.
Bacak Sıkılaştıran Hareketler Evde yapabileceğiniz bacakları incelten ve sıkılaştıran 3 egzersiz hareketi, kusursuz ve ince bacaklara sahip olmanıza yardım edecektir.
1-Jump squat (Zıplayıp Çömelme Egzersizi) Klasik squat’tan biraz daha farklı olan bu egzersiz hareketi, bacaklarınızın daha sıkı hale gelmesini sağlıyor. Bu hareketi yapmak için öncelikle bacaklarınızı omuz hizanızda açın. Kalçanızı geriye doğru iterek sanki bir sandalyede oturuyormuş gibi öne doğru çömelin. Çömelirken de kollarınızı göğsünüzde birleştirin ve ağırlığınızı topuklarınıza vererek zıplayın ve tekrar aynı pozisyona dönün. Bu hareketi seri olarak 3 set halinde tekrarlayın.
2-Duvara yaslanarak oturma hareketi Biraz dayanıklılık gerektiren bu hareket, hayalinizde sıkı bacaklara kavuşmanızı sağlayacak. Bu egzersizi yapmak için bir pilates topunu duvara yaslayın ve sırtınızı topa değdirin. Daha sonra bir sandalyede oturuyormuş gibi çömelin ve ellerinizi göğüs hizanızda öne doğru uzatın.
Bu pozisyonda 60 saniye bekleyin. Hareketi 3 set halinde tekrarlayın.
3-Jumping jacks (Ağırlıkla birlikte yapılan) Bir çeşit kardiyo hareketi olan jumping jacks egzersizi, bacakların güzel bir biçime girmesine katkı sağlıyor. Jumping jacks hareketi için ayakta dik bir pozisyon alın. Her iki elinize ağırlık alın, bacaklarınızı ve kollarınızı aynı anda açıp kapayarak bulunduğunuz yerde zıplayın. Bu hareketi 100 defa tekrarlayın. Eğer hareketi ağırlıklarla yapmakta güçlük çekiyorsanız, klasik jumping jacks hareketini de deneyebilirsiniz.
Yürüyüş ya da koşunun (Spor, dans) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile 1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar. 2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur. 3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. 4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. 5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. 7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yakımını kolaylaştırır.
ilk olarak yağ yakımını anlaman için şunu söyleyeyim, vücudun belirli bir yerden yağ yakması imkansız gibi bir şey, yan isen üst bacağımdaki yağlar erisin, veya göbeğim erisin diye sınıflandırıyorsan yanlış yapıyorsundur, vücut işine gelen yerden gerekli yağları enerji olarak kullanır bu göbeğinin veya üst bacağının erimeyeceği anlamına gelmez, özetle yağ yakmak istiyorsan ki istediğin bu dediğime çıkıyor, kalori açığı oluşturmalısın. biraz uzun araştırmalısın veya istersen anlatabilirim fakat ne kadar ekmek o kadar köfte emek vermelisin yatarak yapamazsın.
Ben 160 52 kg Ama 47 kg olmak istiyorum Artık sabah yumurta domates yicem Üstüne ayran içicem Öglen acıkırsam gene 1 yumurta ve ayran Aksamda 1 dilim ekmek sebze ve salata Ama su en önemlisi günde 4 litre su içicem Ve akşam yatıgında ve sabah kalktıgında limonlu su iç
bir tek gunde 2000 kez ip atlamak oldurtabilecegin bir olay degil. vucudunu komple sikilastirmak icin bir cok sey yapmalisin sadece tek hareketle oldurtabilecegin seyler degil
En İyi Cevaplar