Ben mutfağın önünden geçip kilo alanlardanım. Siz?
Evet, hem de hiç zorlanmadan
Hayır, mutfağın önünden geçsem kilo alıyorum...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
4 sene önce 137 kg'dım. boyum 1.80
doktor sen diabet olacaksın. bu böyle olmaz evladım deyip bana acır gözlerle baktığı o günü hala unutamıyorum. okadar kocaman bir yağ tulumuydumki otobüse binmiyordum. hiçbir yere çıkmıyordum utanıyordum. kız arkadaş ve cinsellik zaten hak getire... 4 sene önce yeter lan deyip mutfaktaki tüm boktan gıdaları ya isteyen arkadaşlarıma verdim. alınmayanlarıda çöpe attım. gittim spor salonuna yazıldım. şimdi 100 kg mım. fakat kas olarak. başlamak yeterli gerisi gelir. diyetisyenleri falan salla. çoğunun bir halttan haberi yok. protein ve yağ ağırlıklı beslen. karbonhidrat kullanma. ve ağırlık çalış. yürümek, koşmak bunlar ıvır zıvır işler.
Bir diyetisyen olarak bu soru altına bir katkıda bulunmak isterim. Çok Kilo verilmesi hatrı sayılır kilo vermek anlamına gelmez. Önemli olan sağlık bir şekilde ve dengeli ağırlık kaybıdır. Peki nedir ideal ağırlık kaybı?
1. Kural= Haftalık olarak kilonuzun %1-2 arasında olanıdır makbul olan.
Örnek: 66 kilo ağırlığındaki bir bayan haftalık 660g - 1320g arasındaki kaybı ideal ağırlık kaybırdır.
2. Kural= Toplam Kaybın min. 3/2'si yağdan max. 3/1'i kas ve sudan olmalı.
Örnek: 66 kg bayan 60 kg olamk istiyor -6 kg lık kayba ihtiyacı var bunun 4 kg mı minimum yağdan gitmeli 6 kgmın 6sıda yağdan gittiyse ne ALA.
Şimdiden herkese sağlıklı diyetler...
Acikcasi bende bir kac ere diyete giistim hep biraktim. Sonra gecen yaz asiri kararliyeim ve diyete basladim. Aciktigimda acligimi sütle yatistirdim. Yemekten önce su icip öyle yemek yedim.
Yemek tabagmi kücültüm
Ve cikolatayi birazda olsa azaltimm. Meyve sularindada asiri seker var. Ve 11kilo verdim. Sonradan kendimi fazla zayir hissetim ve iki kilo aldim
Suanda gayet memnunum. Ve eskisi kadar hemen kilo almiyorum. Iskender yesemde hemen eskisi gibi kilo olmuyor
Ben 2 yıl önce evlendigimde boyum 1.72 ve kilom 80di. 3 ay icinde 23 kilo alarak 103 kilo oldum ve eşim kiloyu sevmedigi ve bana sen asla kilo veremezsin dedigi icin inat ettim ve 11 ayda 41 kilo verdim ve 62 kiloya indim ve Şu an boyum 1.74. Ben diyetisyene gitmedim sporda yapmadım evde kendim zayıfladım. İnat ve sabır insana herşeyi yaptırıyor :-) özlellikle benim gibi arnavut sa :-)
Cevap
34Cevap
düğüne 3 hafta kaldı 3 haftada 10 kilo vermem lazım ama veremiyorum
Evet isim bayagi zor başlıyorum en fazla 3 gün sürüyor sonra daha dvaam edemiyorum
Kendi dugunum değil bu arada He :)
yazisimdan öyle anlaşılmış kuzenimin dugunu :)
110 kiloydum su icsem kilo alan tiptenim.
Ayce sistemiyle zayifladim😂 simdo 86 kiloyum
Az Ye Cok Egzersiz Yap
Aslinda az yemek degil de duzgun yemek diyelim.
Max 1 buçuk 2 ayda 8 kilo vermişliğim var kahvaltı dışında ekmek yemedim günlük bir saat yürüdüm yeşil çay içtim tatlıyı baya azalttım bol salata sebze yemeği falan Yedim
Ben 3 kilo verebildim sadece cok verirdim ama cikolatayi kesemedim malesef hergunde yiyorum eger onu kessem 7 8 kilo rahat vermistim ama. mutlaka hergun yemek istiyorum engel olamiyorum
Sinav zamani 12 kilo almistim 1 yilda.3 ay siki bir diyet ve sporla verdim hepsini cok sukur ama oncelikle insanin beynini bu zorlu surece programlamasi gerek cidden zor kilo vermek.
nasıl bir diyet
evet 110 kilo gittim askere 85 kilo olarak geri geldim, askerde karavanada çıkan o 1960 mühürlü hindimsi lastik gibi eti sadece yiyen bilir, bütün askerliğim büskivi - çayla geçti...
@Gamze100 harbiden allah affetsin ama askeriyenin yemekleri yenilecek gibi değil, acemi birliğinde güzeldi catring şirketinden geliyordu güzel olmasada yenilecek kıvamdaydı, ama usta birliğinde yemeği askerler yapınca olmuyor... yeminle kıbrısta sadece tost çay ve portakal ağaçlarından otlanarak hayatta kaldım. durum öyle ki terhis olduğum günden beri kaç sene geçti hala portakal - mandarin yiyemiyorum öyle soğudum artık, askeriyenin acil bir şekilde yemek olayını düzeltmesi gerekiyor.
Aynen öyle. Ya ben okadar yükselmedim ne yalan söyliyim bayan oldugum icin cokta tepki aldim gitihim heryerde. Askerler bana abla girde sen yap allah rizasi icin diyorlardi. Sabah aksam kuru bisküvi yiyorduk. Carsi iznimizde yoktu. Malum ozamanlar van karisikti ama cok sükür gecti gitide. Bende hala et gördüm mü söyle bir migdem kalkmiyor degil
.
İnsanların büyük bir kısmı zayıflamak için adım atmakta isteksizler.
Oysa kilolarımızın sebebi, uygun olmayan sağlıksız seçimler olabilir.
Bununda çözümü gerçek uzmanlar.
.
9. sinifta iken 74 kiloydum çok kilolu görüyordum kendimi arkadaşın biri sigaraya basla kilo verirsin dedi bir başladım 1 ay içinde 66 ya dusmustum çok işe yaramıştı o zamandan beri sigara iciyorum
iyi bir örnekmis gibi gösterme bunu
sordugun soruya uygun diye yazdım
soruyu ben sormadim kardes
tahıl ve şekeri kesersen, akşam 18 den sonra yemek yemezsen ve 11 de yatıp uyursan mutfakta bile otursan kilo almazsın. bu kadar basit.
o kadar kolaydi ki hic ugrasmadim , sevgilimden ayrilip depresyona girmem yetti.
Allah Allah.
5 kilo verdim. Su içerek , ekmek yemeyerek, şekeri azaltarak en önemlisi akşam 5-7 den sonra yeme içmeyi terk ederek hareket etmeden üstelik.
Geçen sene spor yapıp 2 ayda 10 kilo vermiştim. Belirlediğim kardiyo egzersizleri ve dambıl hareketleri vardı. Her gün düzenli olarak yaptım.
158 kilodan 52ye düşmüştüm buradan 106 kg verdim
Sonra 32 kg aldım 15 kg verdim
Hem kolay alıyorum hemde verebiliyorum ama kolay olmadı
evet verdim ama zorlanmadım dersem yalan olur. Birde su içsem yarıyor diyenlerdenim. 1 sene içinde 20 kilogram verdim.
nasil
Diyetisyene gidiyorum 3-4 ayda 13 kg verdim tabi bu kiloyu vermek benim için hiç kolay olmadı sabır lazım sabır hala hedef kiloma 4 kg var :)
Ben nefes alsam, gözümü açıp kapatsam kilo alıyorum. Ama diyetle falan uğraşamam, kebaplarıma, lahmacunlarıma ihanet edemem 😂
Protein ağırlıklı beslenirseniz ve her 25 kilonuza 1 Litre su içerseniz tabi bir anda değil yudum yudum içmenizi tavsiye ederim daha çabuk kilo verirsiniz
Teşekkür ederim
yiyebildiğim kadar yeyip akşama kadar futbol oynuyorum bayağı bir fitim günlük 4 ekmek yediğim bile oluyor :)
Yuuuh. Arkadaş ben nefes alsam kilo alıyorum millet 4 ekmek yiyor ya.
@Zumrutasma ☺️☺️ Amatör kümede futbolcuyum öğrencilik dışı aktivite olarak 🙂🙂 fitness, antrenman maçlar derken insan acıkıyor
Tebrik ediyorum ne diyeyim
@Zumrutasma ahah :) sen böyle deyince obur olduğumu anladım :) :)
Benden obur değilsin emin ol
😀😀
@Zumrutasma senin en iyi performansını merak ettim yemek konusunda :D :D
Bugün mesela niyetli değildim. Seferiyim. Sabah kahvaltımı yaptım. (10:30-11:00) arası. Öğlen çıktım, kızlarla buluştuk, yemek yiyelim dediler tamam dedim. Köri soslu tavuk yedim. Ordan çıktık, Alaçatı'da pasta yedim. Çıktığımda kağıt helva yedin, ayrıldım kuzenin yanına gittim. Çok açım dedi, burger yedim. (2 hamburger, bir büyük boy patates ve Ice tea) çıktık Ordan, dondurma yedim, soda içtim. Kuzene telefon geldi gitti. Bende eve giderken yan apartmanda oturan kız arkadaşımı gördüm. Sohbet ederken gel bir şeyler yiyelim dedi tamam dedim. Gittik, Popeyes kova menü yedik. Eve geldim. İftara misafir varmış. İftarda da çorba, sarma, imam bayıldı, kızartma (karışık) yedim. İftardan sonra oturdum meyve yedim, kahve içtim. Al sana ara öğünsüz bir günüm.
@Zumrutasma yanlış anlamayın ama seninle bir restauranta girsek 1000 tl den aşağı çıkamayız o zaman :) :D
Ömrü hayatım boyunca kan bağım olmayan hiç bir erkeğe hesap ödettirmedim, ödettirmem. 😊
@Zumrutasma oooo :) kimseye muhtaç değilim diyorsun yani
Şükür, değilim
@Zumrutasma anladım :)
@Zumrutasma erkeklerde durum cok daha farkli oluyor. Erkeklerin vucudunda kas orani daha yüksek üstelik metabolizmalari kadin vucuduna göre daha hizli calisiyor
Doğrudur, benim ki insanoğluna nazaran çalışmıyor, kilo almaya odaklı, vermeye değil. 🤦♀️
@Zumrutasma zayiflamak istiyorsan gec saate meyve bile yeme. Yemek tabgaini kücülüt. Yemekten biraz önce bir bardak kahve veya süt ic. Yemek yerkenede bol bol su icmeye bak. Yemekten sonra yesil cay icebilirsin. 3 bardak yesil caydan sonra zaten tuvalete kosucaksindir
Ramazan olduğu için haliyle geç saatte yemek yemek zorunlu hal oluyor da. Olsun be bacım ben tombik tombik mutluyum 😂🤷♀️
@Zumrutasma bende ramazdan kilo aliyorum hele bide dis ülkedeyim türkiyeden bir bucuk saat sonra aciyoruz ama ramazdan sonra ayni sekilde kahve yesil cay ve suyla devam :))
Alamıyorum ki versem. Sürekli bir kiloda çakıldım kaldım. Ne çıkabiliyorum ne inebiliyorum. Anlamadım bu işi :D
aah keske kilo vere bilsem ama veremiyorum bir türlü, kilo verenler varsa bir yazin bari nasil basardiniz
Gecen yil agustostan bu yil mayisa kadar 28 kilo verdim isteyerek yani :)
88 kilodan 58 kiloya düştüm 1 yılda spor diyet ile.
Evet hic zorlanmadim degil ama asiri bir zorluk yasamadim
Hic kilo problemim olmadı valla sabirlar diliyorum bazisi Ömür boyu uğraşıyor.
işyerine yakın ev tutunca bisikletle işe gidip gelmeye başladım ve gerçektende etkili oldu.
oruç tut bak şimdiden 4 kilo verdim ramazan bitene kadar ne olacak
evet de zar zor verdim 10 kilo müthiş bir tempo aynı zamanda diyetle, zorlamadan 100 gram anca :D
verdim ya bir ara 110 kilolardaydım 83 e düştüm bu aralar biraz fazlam var ama daha çok düşcem
Kilo vermek değil de almak istiyorum ama alamıyorum ya
farkında olmadan kilo verdim 😄
aynen otobüsten hep önceki duraklarda inerim akşam da limonlu ya da karbonatlı su içerim gün içinde zaten koşturma kilo vermişim arkadaşlar dedi 😄
işe yarıyor cidden dene limonu ben zaten çok severim bir de acı seviyorsan yemeklerinde kullan iyi yağ yakıyor
Evet hem de hiç zorlanmadan 🙆
Açlık yok diyet yok 3 gunde kesin sonuç herbalife ile mumkun bilgi icin skypee: acererdi@outlook. com
Skypee üzerinden yazar misiniz? Detaylı bilgi için
Zararı yok size önerdiğimiz programı harfiyen uygularsaniz 1 ayda 10 kilo verebilirsiniz ayriyeten sarkma yapmaz ve sıkılaştırır fit bir görünüm saglar
Sabahları kalkisiniz değişir günlük enerjiniz artar kendinizi cok daha iyi hissedersiniz
Tabiki devam eder ideal kilonuza geldiğinizde kilo vermeniz durur
hayatımda herbalife kadar iğrenç tadlı olan bişey görmedim ulan alma sakın.
@sqorpionking bencede alma benim arkadaşım kullandı böbreklerinden rahatsızlandı yataklara düştü o kadar para verip hiç bir işe yaramayan saçma bir ürün
@siirkadini yumurta katkilari proteinler cok asiri yüksek dozda kulandildigu icin böbreklerin daha yavas calismasini sagliyoe. Normaldan cok daha fazla du icmek gerekiyor. Asiri zararli
ben aldim 350 liram cop oldu yazik almayin boyle igrenc şeyi
@sqorpionking bencede deneyen cok arkadssim
Oldu para kaybi üstelik böbrek ve migde problemleri yapiyor. Acligini bastirmak isteyen kahve veya süt icsin. 10-15 dk sonra yemeginu yesin
Verdim ama zorlandim da. Bir seyi istiyorsan alcaksin abi. Zorlansan bile pes etmek iradesizlik bence
On kilo verdim 82den 72ye düştüm daha verecem 6 kilo var
Karnım guruldayarak uyudugumu bilirim 80 kilodan 56ya düştüm mutluyum
yatarken zayıflıyorum
Kilo almak istiyorum ama alamıyorum
Bir ara 3 kilo verdim hala neden/nasıl oldu bilmiyorum. Daha sonra aldım tabii ki de şimdi de o 3 kiloyu versem ne iyi olur diye düşünüyorum.
isvec diyetiyle verdim baya.
Evet. Pozitif düşünerek üç beyazdan uzak durarak ve sporla bir ara 75ten 60 düştüm üç ay içinde
Bende tam tersi ne kadar yersem yeyim kilo alamıyorum malesef :(
7 kilo verdim hunharca yemek yiyerek 😂😂
18 kilo vermiştim 3 ayda
nasil
10 kilo verdim. Şimdi kilo almak zor oluyor :) .
nasil
@umutsuzbayan24 Nasıl mı kilo verdim?
20 kilo verdim bir ara
1 ayda 14 kilo vermistim.
Ahahah malesef ben de su içsem yarıyor :D :D
Hiç öyle bir derdim olmadı.
5 kilonun hatrı sayılır mı
Spor ile 10 kg verdim
70 kılodan 56 a dusmustum bır aya
15 kg rekorumdu
55 den 50 ye indim ama uğraşmadan :D Okul sağolsun
zayıflamak istemedim hiç