Sol tarafa yatıldığı zaman, kan dolaşımı hızlanıyor ve organların işleyişi kolaylaşıyor. Bu sayede uykuda da sağlığınızdan ödün vermemiş oluyorsunuz. Hangi pozisyonda uyumayı tercih ediyorsunuz?
"Sol tarafa yatmak" en yararlı uyku pozisyonu! Hangi uyuma şeklini kullanıyorsunuz?
Ben aşırı derece de panik atak hastayım artık panik bozukluğa dönüştü. Babaannem sayesinde sol tarafıma yatamıyorum 1 senedir. Bana dediği laf 'sol tarafına yatma kalbin durur, televizyonda duydum' o günden beri yatamıyorum. Ne kadar saçma ve gereksiz olduğunu bilsem de beynim buna izin vermiyor. Bu paylaşımı iyi ki yaptın şimdi de senin sayende sol tarafta uyuyabilicem 😂 panik bozukluk hastası olmak hergün ölüp ölüp dirilmekan gibi birşey.
Ben döne döne yatarim. Orada kalp uste kalsin, mideye de baski olmasin rahat etsin demek istiyorlar ki cok dogru. Ama kendime olimpik yatak aldim donerek uyuyorum cilginlar gibi.
İlk 5 dakika olayı çözemedim, yorumları okudum. Ben yatağın soluna sandım. Diyorum, ''Yatağın sol tarafına yatsan ne olur yatmasan ne olur?''. Zaten az kalsın, ''Genelde duvar tarafına yatıyorum.'' diyecektim. Sol omuz üzerine deseydin daha iyi anlardım. :))
Ben de genelde sol omzumun üzerine yatıyorum ama sol omuz üzerine yatmanın kalbi sıkıştırdığını duymuştum bir yerde. Doğruluğunu tam bilmiyorum ama birkaç defa bunu duydum.
Yanlış anlaşılacağını düşündüm aslında. Nasıl yazsam diye düşündüm bulamadım. :)
Öyle söyleyen de var ama sol taraf üzerine yatmak kan dolaşımını hızlandırıyor. Sindirim organlarının daha iyi çalışmasını sağlıyor ve lenf sistemi için daha faydalı :)
Kronik kalp hastalığı olanlara önerilmiyor sadece. Sağ tarafa yatmak da reflüsü olanlara önerilmiyor. Bunlar dışında sol tarafa yatmanın her hangi bir zararı yok :)
sol tarafa yatıp uyumada vücut daha çok yıpranıyor. en sağlıklı uyku pozisyonu sağ yana yatış pozisyonu. sol tarafa yatıldığı zaman kalp altta kaldığı için fonksiyonlar bozulur. sağ tarafa yattığımızda bu meydana gelmez, organların etkilenmesi söz konusu değil. mümkün olduğunca sağ tarafa yatılmalı. doktor tavsiyesi bu şekilde. denediğinde de bunu yaşıyorsun.
Bakıyorum da sağlìk ile ilgisi olmayab üyeler atıp tutmuş resmen. Bilmeden konuşmak gibi. Aynen evet sol tarafda yatınca kan dolaşimi hızlaniyor. Ve başka bir sebep sindirim sistemi için çok iyi çünkü pankreas ve mide sol tarafda yer aliyor.
Ne saga ne sola yatmanin bir faydasi olacagini dusunmuyorum. Yok, damara baski oluyormus bilmem ne. Vucut sagligini %0.0000001 bile etkilemeyecek bir sey bence. Nasil rahat ediyorsak oyle yatmaliyiz, kas sagligi icin.
ben sağ tarafa diye biliyorum, kalbin sağda olmasıyla ilgili. sağ tarafa yatarsan kalbe baskı yapmamış oluyoruz çünkü. neyse öyle bir duymuştum.. cevabım her türlü yatıyorum valla iyi bir uyku çekeyim yeter:)
İkisinide söyleyen var 😄 ama benim bildiğim bu :) sola yatmak kalp sorunu olanlar için, sağa yatma reflüsü olanlar için tehlikeli. Gerisinde önem yok 😄
Yüz üstü yatınca da kalbin yavaşlar diyorlardı... Kendimi bildim bileli yüz üstü yatıyorum... Tıktık atıyor saatli bomba gibi, sorun yok... Çok takmamak gerek... En rahat hangisi ile o...
Sallama bir soru, sallama bir makaleden alıntı. Yıllardır böyle boş makaleler dönüyor yok sağa dönersen daha sağlıklıdır yok sola dönersen yok amuda kalkarken vs hepsi boş. Nerede yazılmış bu makale? Hangi ünlü bilim adamı veyahut hangi başarılara imza atmış doktor yazmış? Nasıl kanıtlamış? Uzmanlar yazdı!.. Yav kim o uzmanlar :D
Sadece hamilelerin sola dönük yatması tıbbi olarak mantıklı. Gerisi palavra.
Alıntı olacak bir durum yok zaten soruda 1 cümle var altı üstü. Millete laf sokmaya yer aramayın. Sallama soru yazmam zaten. Şimdi gidebilirsin geldiğin yere insana benzemeye çalışmış ama olamamış bey.
Ayrıca sorumda araştırma var gibi mi duruyor? Araştırma var mı yazmışım? Uzmanlar diyor mt yazmışım? gözünüze giricek en son gözünle oku başka organınla değil.
Ya beni delirtme 😣 Sağa doğru diyen de var, sola doğru diyen uzmanlarda. Ben de çok araştırdım ve bugda kaldım. Ama genelde ilk dediğim gibi gebelere de sola yatın önerisi yapılıyor. Ben kararımda sabitim 😂
Ok dini yönünü ortaya atıp tıbbın bir tezi çürütmeye çalışmıyorum bende. Senin sorununda eleştirmiyorum ancak tıbbi olarak tersini soylemekde pek mümkün değil dolaşımın hızlanması kalp krizini tetikler diye düşünüyorum...
Pekî hangisi daha büyük rahatsızlık bu konuyu araştırıp sanada söylicem büyük bir tabu dur insanlarda sağ tarafa yatmak seninki direk bu tabu ya işaret ediyor
Ne alaka ben kesinlikle sağa yatmayın diye bir şey mi diyorum. Sorunun içine şeyaptınız bu kadar abartmaya gerek yok. Kronik bir hastalığı olmayan insanlar için geçerli zaten
En İyi Cevaplar