Merhaba değerli arkadaşlar. Vücudun tüm gün çalışan fonksiyonları ve psikolojik olarak da rahatlatmayı sağlayan uyku oldukça önemlidir bizler için. Dinlenmek için uyuduğumuz uykudan uyandığımız da bazen daha da yorgun olarak uyanır bir Türlü uykuya doyamayız. Bunun sebebini uzmanlar uyku pozisyonuna bağlıyor... Sizce en uygun ve Doğru uyku pozisyonu hangisidir? Edit : şekildeki gibi iyidir diye düşünüyorum 🐵 #Subarusti
Uzmanlar sağlıklı uyku için doğru uyku pozisyonu diyor! Sizce en doğru uyku pozisyonu nedir?
Sırt hafifçe eğilmiş, dizler bükülmüş ve kollar kıvrık bir şekilde uyumak için en sağlıklı uyku pozisyonudur. Bu duruş, omurganın doğal kıvrımlarını tümleyen bir duruştur. Başınızı desteklemek için orta kalınlıkta bir yastık kullanın. Kolayca ayarlanabilen su yastıklarını deneyin. Eğer yer varsa, kollarınızı öne doğru uzatın. Yüksek tansiyondan muzdaripseniz, sol taraf üzerinde uyuyun; bu tansiyonu dengeler. Eğer bir tarafta böbrek taşı riskiniz varsa, diğer tarafınız üzerinde uyuyun.
Ben genelde sağ ya da sol omzumun üstünde yan yatıyorum. Sırt ve yüz üstü yattığım çok nadirdir. Hele yüz üstü hiç yatmam, bazen sabah uyandığımda sırt üstü şeklinde uyanabiliyorum.
Doğru uyku pozisyonu kadar yatakta çok önemlidir bence. Doğru yatakta yatmıyosanız istediğiniz pozisyonda yatın her yeriniz tutuluyo valla. En ucuzundan en pahalısına 10 kez yatak değiştirmiş biri olarak söylüyorum yatak alırken denemeden almayın. Hele ortopedik yatak diyosa danışman arkanıza bakmadan kaçın. Halsa diye bi markadan aldım en son yatağımı, yatmıyoda bulutların üstünde takılıyomuşum gibiyim. öyle rahat bi yatak yok. el işçiliği yatak aldım ben ama çeşit çeşit var yatakları. pozisyonu falan bırakında rahatlığına bakın.
Evet bu konu önemli gerçekten bel omuz ve boyun ağrıları hiç iyi olmuyor kişiden kişiye değiştiği için sırt üstü yatan biri sabah kalktığında bu şekilde bulabiliyor kendini :D 3.bp.blogspot.com/.../DSC01328.JPG
Herkesin kendine göre vücut yapısı, ağrıları, hastalıkları var. Örneğin reflüsü olanlar sola yatmalıyken kalp hastalıkları olanlar soluna yatmalı. Bence bu yüzden kişi nasıl rahat ediyorsa en doğru pozisyon onun için odur :)
En İyi Cevaplar