5 buçuk aylık erkek rotweiler cinsi bir köpegim var evin icinde besliyorum yaklaşık 3 gündür halsizlik baş gösterdi ve hic yemek yeniyordu ishal di ayrıca ilk başta sehir disinda olduğum icin kendi veterinerimize gidemedik ordaki hekim boğaz enfeksiyonu dedi ertesi gün geri döndüm yani bugün köpeğim kanlı ishal çıktı testler sonucunda özel ilaclarmi ne varmış onlarida getirttim 1 haftalik bir tedavi süreci dediler bugün kliniğe yatırdım kaç gündür oğlum hasta diye gözüme uyku girmiyor %50 şansımız var dediler durumu cidden okadar kritikmi kafayı yemek üzereyim kurtulma ihtimali nedir?
Veteriner olan var ise lütfen bir soruma baksın detaylı olarak konuşalım önemli?
kanlı ishal çok tehlikeli diye biliyorum umarım düzelir bir an önce minnoş😔 gençlik hastalığına da yol açabiliyor sanırım kanlı ishal aşıları tam değil mi
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya aşılarının hepsini günü gününe yaptırıyorum hepsi bitti zaten ona rağmen böyle birsey oldu maalesef aynen ölümcül ve tehlikeli ozellikle benim kopegimin cinsi için daha da yüksek risk oluşturan bir hastalık iyi düşüncen için de ayrıca teşekkür ederim
umarım tek isteğim bu inan ki dayanıklı benim oğlum ama korkuyorum 2 gecedir 1 saat bile uyuyamadim yanimda yatiyor her 10 dk da bir nefes alip verislerini kontrol ederek uyudum paranoyak oldum iyice resmen gözümün önünde o yerinde durmayan köpek mülayim bir hal aldı boynunu büküyor saatlerce hareket etmeden duruyordu
bilirim o halleri şu an mevsimsel olarak benim kızımda da halsizlik var ama kanlı ishal yok sanırım yediği dokunmuş midesinden sesler geliyor o bile korkutuyo insanı. bütün iyi dileklerim sizinle umarım kısa sürede atlatır canavar🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
geçmiş olsun kardeşim. ayran biraz tuzlu ayran içir su içip içmediğini kontrol et. 8 aylık olana dek genelde ishal kusma sorunu oluyor bilgin vardır diş çıkartma köpüşlerde ölümcül olabiliyor. kanlı ishal teşhisi nasıl koyuldu? ayrıca toz mu enjekte ilaç mı verdi veterinerin
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkür ederim 3 gündür az miktarda su içiyordu yemek hiç yemiyordu agzini açarak zorla vermeye calisiyordum yine yemiyordu bu gece klinikte yatıyor serum takıldi normalde çok hareketli bir köpek ama dediğim gibi zorla yerinden kalkiyordu bir kac gündür bugün kan tahlili yaptirdim degerleri yüksek çıktı kanli ishal testi yaptilar pozitif çıktı o da maalesef 3 adet iğne yapildi o an sonra agzina siringa yoluyla 2 tane ilaç verildi tedaviye başlandı ihtimal düşük dedi hekim ama bir ilac söyledi tüpü 200 tl 5 doz olarak kullanacağız senin getirtmen lazim onayinla dedi fiyati biraz pahali diye ben onu da getittirdim yarin onlara da baslanacak ama yinr kesin degil dedi yari yariya sansimiz var dedi öğrenciyim tek yaşıyorum okadar alıştım ki şu an onun boşluğunu inanilmaz hissediyorum ilk günden umarım kötü sonuçlanmaz
daha elim kadardı bana geldiğinde 24 günlükken geldi biberonla besledim gecelerce bebek gibi gazını çıkardım her aksam yatırmadan şimdi saçma gelebilir insanlara ama canından bir parca oluyor bir süre sonra dayanamiyorsun kaybetme dusuncesine
malesef kötü durum olabiliyor. benimde var şu an 3 tane oldular. 1 kabız sorunu yaşıyor ilaçla pek düzelmedi bende kendimce yöntem buluyorum. biri 6 aylık iken seninle aynı sorunu yaşadım. kusma ile başladı. veteriner arkadaşım biliyorsun geri dönüşü yok dedi. ama ben öğrenci yıllarından kalma tezimden yararlanıp ayran içirdim şu an 3 yaşında 😉 umudunu kaybetme ufaklık dirençli duruyor 💪
aynen normalde 10 gün daha anne sütü alması gerekiyordu oğlumun ama bana erken geldi biraz kilosu falan baya yerindeydi zaten 5 buçuk aylik 25 kilo patileri falan baya büyük oğlumun umarım direnci dusundugumden de saglam çıkar da yanima gelir tekrar
tabikide haberdar ederim çok teşekkür ederim... ya benimki daha dış çıkarmıyordu ki hâla süt disleri var daha normal disleri çıkmadi dokulmedide süt disleri daha
ortalama 4...8 aylık evrelerinde çıkar tıpkı bizdeki 20 dişler gibi düşün ağrı ateş vs yapar ama illa 20 yaşında çıkmazlar dimi 😉 peki oğluşcan aç kaldığı oldu mu bu evrede? kaç gün kadar
Annesinin cinsi pitbull arkadaşımın rotuyla yasak aşk yaşamışlar gizli gizli yavrular kırma oldu veterinerin söylediği pitbull lar çok dayanıklıymış başka köpek olsa kaybetmiştik demişti bana
ya veterinerim bir ilac soyledi bana içeriği şu an tam olarak aklimda değil tüpü 200 tl imiş 5 doz olarak veriliyormuş kurtulma oraninindaha yukariya çıkartıyormuş