Gizli Üye(36-45)+1 yılbende insan veterineriyim daha doğrusu adayıyım. inan tıp bile hiç okunacak bi şey değil hele ankarada.bak bu saatte ayakta olmam bi yana yarın sabaha kadar ayaktayım. önümde okumam gereken en az 100 sayfa her yeri dolu küçük yazılı notlar var özetin özeti. anatomisi mikrobiyolojisi biyokimyası radyolojisi fizyosu hepsinin Allah belasını versin diyesim geliyor. ben aşık olduğum kızın derdine düşmüşüm ama düşem iyorum. bi paket sigara bitti öksürüyorum köpek gibi. dertler bin olmuş. gebermek üzereyim acıdan sıkıntıdan. beynim işlemez halde. sabahtan beri bin civarı slayt bitti ne kaldı amk aklımda bilmiyorum. küçük çaplı iç döktüm k. bakma. ha veterinerlik mi tıptan iyidir eminim. hayvanları sviyomuşsun zaten en boktan hayvan insandan iyidir. onlarla uğraşmaktansa. ah anasını satıyım sevdiğime sevdiğimi söyleyebilsem böyle mi olurdum. bıktım yavşak ortam kızlarından peşimde oncası,gecenin bu saatinde bile arayanı var. ama ben onun sesini bi kere duymak için şimdi canımı vericem haberi yok.of hayat neden bu kadar acımasız.
19 Yorumla- +1 yıl
önemli değil anlaşılan tıp okuyorsun ve dertlisin tek diyebileceğim kendini sıkma bu kadar ankara ve hacettepe tıp çok zordur onlardan birindeysen Allah yardımcın olsun ben de tıp istiyordum kısmet değilmiş gelmedi bir sene beklemek yerine veterinerliği yazıp bir alanda uzmanlaşıp tıpta akademisyen olmayı düşünüyorum ama bakacağım.
Cevap sahibi+1 yılevet onlardan birindeyim. iyi ki gelmemiş tıp sana. gerçekten değmez eğer sen olduğunu zannettiğin kişi değilsen. ha şunu diyeyim hayvanlarla uğraşan kızlar sempatik gelir bana. parası dersen çevre her şeydir.sen iyi bi yerde çevre yaparsan paran olur. yoksa çoğunluk gibi köyde ineklere bakarsın ancak doğrusu bu. kendini geliştir sen umarım mesleğin seni mutlu edecektir
Cevap sahibi+1 yılankara tıpta okuyorum , şehir b.ktan.. tıp içinde kalmasın aklını kurcalatma..evet aslında o kız hayatıma girerse ki imkansız gibi bi şey ben zaten dünyaya meydan okurum notu okulu vız gelir de yapıcak bi şey yok. yok ne yazık ki.. soracağın varsa sor yanıtlarım
Cevap sahibi+1 yılsitenin yabancısıyım nasıl olucak , olur farketmez
+1 yılBen bu işi araştıran ve fakültede okuyan olarak mezuniyeti zor olan lakin yine okul bittikten sonra kişinin hala kendini eğitmesi gereken bir meslek olduğunu söyleyebilirim alınan maaş konusunda ise başta söylediğim gibi kendini ne kadar eğitirsen o kadar erişilmez oluyorsun ve okadar kazanıyorsun eğer bana çok para lazım dersen bende sana ingilizceni geliştir ve inşAllah yurt dışında belki hayal edemeyeceğin kadar çok para kazan derim
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle sürekli kendini geliştiren gereken bir meslek ama maalesef parası olan mezunlar açıyor bjr yer çevre zaten var e okulda tecrübe filan geçen Antalya'nın en iyi veteriner klinigine kedi yatırdım sözde en iyi veteriner hekim nedense Türkiye'de doğru bilinen ama nasılsa isim var diyip arastirmadiklari TV lerinde veteriner belgeselleri yerine müzik kanalları açık olduğu için yapılmaması gereken en kötü şeyi yaptı fip li kedimin karnindan cart diye sıvı aldı ben hekim değilim ama en iyi hekimleri yanıma kkoy cevap veremeyecek tereddüt edecekleri soruları cevapların Allah nasip ederse olmak istiyorum ama parası için değil evimde bazen 40 i gecik hayvan oluyor bildim bileli de hayvan bakarız görmediğim hastalık kalmadı kendimi başka hiçbir mesleği öğrenmek için bu kadar hevesli olduğumu görmedim ama en çok da sokak hayvanlarına yardım edenler için istiyorum çok hayvan baktım fiyatlar uçuk elbette almaları gereken maaş ama sokak hayvanına da en azından yarı fiyatına olmalı şöyle söyleyeyim kısırlaştırma 450 TL ama malzeme fiyatı 30 TL tek kedi için bundan 100 TL alsan günde 10 ameliyat olsa bin TL ayda 30 bin bu paramı az yoksa gerçekten hayvan sever veteriner mi yok bilmiyorum evinde cins besleyen de hayvan severim diye veteriner oluyor sadece üzülüyorum canlarimi mezun olmakla kalmış veterinerlere emanet ediyorum
+1 yılbir zamanlar çok istemiştim fakat olmadı..Türkiye gibi insanların bile ikinci plan tutuluduğu bir ülkede hayvanlar için bir şeyler yapmak ve bunu meslek edinmek maddi açıdan ne kadar tatmin edici olur bilemiyorum.manevi olarak her halükarda ederde...
20 Yorumla
Maaşı iyi değil ve türkiyede geleceği yok. Hayvanları gerçekten çok seviyor olman lazım ilerlemen için kariyerinde.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
100-150 sene önce ülkemizin en zekileri ve en akıllılarının okuduğu bölümdü. Çünkü malum savaş ve ulaşımda ana unsur at ve diğer hayvanlardı. Çok ehemmiyetliydi ve muteberdi veternerler. Biliyorsunu Mehmet Akitf veternerdir ve bir kaç önemli devlet adamı. Ama şimdi sadete puanı düşük olanlar veya özel planı olanlar seçiyor. Hayvanları seviyrsan eğer bence güzel.
11 Yorumlasanırım veterinerin kelime anlamı evcil hayvan olması lazım veteriner hekim desek daha doğru olur bence kariyer mevzusuna gelince 3*5 ineğe aşı felan yaparsın köylerde yada lüx bir semtte janjanlı bir hastane açarsın kokoşların lulularına aşı yaparsın :)
10 Yorumla
+1 yıltandığım bi abi vardı veterinerlik okudu hayvanların kemiklerini felan ezberliosun benim tarzzm değildi ve veterinerler il merkezlerine pek atanmıolar kasabalara atanırlar 2 milyar civarı maaş rahat yaşam sürersin
10 Yorumlabaytarlık özveri gerektiren bir iş bence. hayvanları canlıları seven insanlar yapar bu işi. Maaşa gelince büyük şehirlerde kendine hayvan kliğini açabiliri yada böyle kliniklerde çalışabilirsin.
Bunun dışında ilaç firmaları ve diğer hayvancılık işletmelerinde çalışabilirsin.
Eğer para için bu mesleği seçeceğim diyorsan bence hiç tercih etme. Bu meslek biraz gönül işi... Zor tarafları çok fazla10 YorumlaBen daha mezun olalı bir yıl olumuş bir büyükbaş çalışan veteriner hekimim harbiden meslek çok yorucu eğitimi desen ayrı yorucu tam öğrencilikten kurtuldum diyosun hadi bakalım bu seferde ahırlarda sabahlıyosun daha işte şimdi doğumdan geldim üst baş kan b*k tezek kombo 😀yapmış arabanın hali desen gübre çukuru gibi ama maddi açıdan baktığında yüzünü güldürür
12 Yorumla- +1 yıl
veteriner dogum yaptiriyormuydu ki
- +1 yıl
@yakup-firidin evet yaptırıyor
veterinerlik güzel bi meslek,kısırlaştırma ve cerrahi operasyon harici sokak hayvanlarının bakımını yaparım elimden geldiğince :)
10 Yorumla
+1 yılBende bu sene mezun oldum liseden veterinerlik yazcam bu soruyo soralıda senin 1 yıl olmuş :) Tavsiye edermisin veterinerliği bide üniversiteden üniversiteye fark oluyomu ablacım.
01 Yorumla
+1 yılHayvan sevgisi taşımıyorsan kariyeri veya maaşı için bu işe girişme bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayvan besliyen biri olarak paraya para demediklerinde kesin görüşüm var
10 YorumlaHiçbir geleceği yok
Aynı ziraat mühendisliği gibi01 Yorumla
+1 yılArkadaşlar ben okuyorum madi açıdan düşünürseniz önü açık meselelerden birisi ama okuması her yerde zor olan bölüm
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 828 cevap paylaştı. bana göre değil hayvanlarla aran hiç ii değildr
00 Yorumlabuyur kadş sorun neydi
06 Yorumla- +1 yıl
kardeş veterinerlik normal doktorda iiyi maddi olarak çok iyi ama tamamen duygu gerektiren bi iş hayvanın duygusunu anlaman gerek yani sevdigin bi işi yapman gerek özel sektör de çok iyi bi iştir ezzacılık bilmiyorum ama ilaç işleriyle ugraşiyolar maddi olarak piraz harcıcan kendini ugraşman gerekir
+1 yılparası guzel ama biraz zahmetlice bir iş :))
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok zenginler veterinerler iyi kazanıyor
01 Yorumlaidil ekler misin ?
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne