Günde 2-3 fincan yeşil çay içerek beslenmeme de dikkat ederek zayıflayabilir miyim? 5-6 kilo verebilir miyim yeşil çay içerek? Yeşil çay zayıflatır mı? Yeşil çay ile zayıflayanlar varsa lütfen beni bilgilendirsin.Yeşil çay zayıflatır mı?
Aslında siyah çay ile yeşil çay, camellia sinensis adı ile bilinen bir bitkiden yapılan çaydır yani ikisi de aynı bitkiden ortaya çıkar. Fakat siyah çay ile yeşil çay arasındaki fark, yeşil çayın siyah çaya göre daha az işlem görmesidir. Peki bu ne demek oluyor, yeşil çayın faydalarıyla beraber kısaca anlatayım.
Yeşil çayın faydaları nelerdir? Yeşil çay zayıflatır mı?
yeşil çay
Camellia sinensis yani bildiğimiz çay; kafein, kateşin ve birçok antioksidan madde içermektedir. Yeşil çayın siyah çaya göre daha az işlenmesi de bu antioksidan özelliğinin yitirilmesini engeller niteliktedir. Peki antioksidan bakımından zengin yeşil çayın faydaları neler?
- Çayın çıkış yeri olan Çin'de yeşil çay şeklindeki tüketimin kalp-damar sağlığına iyi geldiği görülmüş, damar tıkanıklıklarının oluşumunu azaltarak faydalı bir içecek olduğunun farkına varılmıştır.
- Aynı zamanda içerisinde bulunan kateşin maddesinin, yapı gereği doğal bir antioksidan olduğundan tip 2 diyabete, kalp-damar hastalıklarına ve yağ metabolizmasına iyi geldiği de anlaşılmıştır.
- Yeşil çay, içerisindeki maddelerden ötürü metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla yeşil çay zayıflatır mı diye sorarsanız evet, zayıflatır. Bunu, metabolizmayı hızlandırarak sağlamaktadır. Bu sebeple kilo verme sürecinde olanlara yeşil çay tavsiye edilmektedir.
- Fakat şunu da belirtmem gerekir ki yeşil çay, günde en fazla 2-3 fincan tüketilmelidir. Önerilen miktarın üstünde tüketildiğinde;
- bağırsak florasını bozabilir, - içerisindeki kafeinden ötürü uyku problemi oluşturabilir, - yine kafeine bağlı olarak çarpıntı, baş ağrısı gibi durumlar meydana gelebilir, - sürekli ve normalin üstünde yeşil çay tüketimi bağırsaklar için bir nevi bağımlılık oluşturabildiği için tavsiye edilen miktarın üstüne çıkılmamalıdır.
yeşil çay
- Yeşil çayın faydalı özelliklerini yitirmemek açısından demleme işlemi de son derece önemlidir. Yeşil çayı demlerken kaynar su kullanılmamalı veya suyun içerisinde aşırı kaynatılmamalıdır. Kaynamaya yakın zamanda ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdiğiniz yeşil çayı keyifle içebilirsiniz ;)
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben 69 kiloydum 3 ayda 53 kiloya düştüm ne yaptığıma gelirsek kahvaltımı yaptım kahvaltıdan 1 saat sonra egzersizmide yaptım günde 2 litre suyumuda içtim bu kadar başka bişey yok
1- akşam 7'den sonra bişey yeme ki sen bence kendini tutamaz yersin kendimden biliyorum meyve veya sadece yeşillikten oluşmuş salata ye
2- tuzdan şekerden uzak dur ya da normalde kullandıgın miktarın yarısını kullan
3- ÜŞENGEÇ olma hep oturarak yatarak kilo veremezsin hareketli ol :)
yeşil çaya gelirsek hiç bir zaman içmedim içmemde en nefret ettiğim şeydir yeşil çay içmezsen bişey olmaz yani ama siyah çay içen biriysen onun yerine iç ben normalde de çay içmediğim için yeşil çay içmiyorum ve bitti :)))))
7
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende çay sevmem ama yeşşil çay sindirimi kolaylaştırıyomuş diye duydum o yuzden
Ama sevmiyorsan Çaykur'un teneke kutuda olanı var, bergamot aromalı.Onu da bir deneyebilirsin.İçine tarçın ve karanfil ekleyebilir, limon sıkabilirsin.
Yeşilçay özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasında etkilidir.Ama günde bir kaç fincan içmelisin.
Ayrıca zayıflarken sadece yediklerine değil, sporuna da dikkat etmelisin.Spor yapmazsan olmaz.
1
5 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Yok ben bimin ürününü aldım onlar pahallı limonla tarçın koyacam mecbur karın bölgesinde çok yok ama basenlerde çok vae yeşil çay düzenli günde 2 bardak içsem basenlerim erir mi :(
Çabuk Zayıflatan Çay Tarifi Malzemeler: 1 yemek kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 adet dilimli elma, 1 adet dilimli limon, 1 adet tarçın (çubuk tarçın) Zayıflama Çayının Yapılışı 1 litre klorsuz ve kaynamış suyun içerisine yukarıda miktarları belirtilen malzemeleri ilave edin. Bu haliyle 4-5 saat bekletin. Her öğünden önce birer bardak için. Bir Hatırlatma: Etkili ve ekonomik olan bu zayıflama çayını her gün taze olarak hazırlamayı unutmayın. Ayrıca tamamen doğal olan bu çayın emziren anneler için de herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır
Hiçbir içecek yiyecek zayıflatmaz sadece zayıflamaya yardımcı olur ve evet yeşil çay zayıflatmaya yardımcı olur. Yediklerine dikkat edersen günde en az 2l su içersen ve son olarak yeteri kadar spor yaparsan zayıflarsın. Ve sana ekstra bir bilgi vereyim. Sabah kahvaltıdan önce limonlu ılık su iç ve karın vakumlama hareketi yap. Karın vakumlama hareketini bilmiyorsan bir araştır derim çok faydası var zayıflamaya. Ben bunu yaprak 1buçuk ayda 4 kilo verdim. Evet belki az ama benim kilomla fazla sorunum yoktu 55 kiloydum ama fazlasıyla yağlarım vardı bunları yaparak yağlarımın çoğundan kurtuldum. şu an dışardan bakılınca yeteri kadar zayıfladım belki ama hala istediğim kiloya gelemdim. Çalışmalara devam. Sana zayıflamada başarılar dilerim :))))
Bos ısler ya hepsı yalan kendıne beslenme programı olustur 7 den sonra bısey yeme sabah kalktında tartıl bır kılo wermıssındır gunde 8 ıle 10 bardak arası su ıc oglen 3-4 kofte bol yesıllık aksam sa 6-7 yemek kasıgı sebze yemegı ıle bol yesıllık bırde 2 dılım kepek ekmegı ye zayıflarsın 7 den sonra bısey yemek yok ama
Protein ağırlıklı yemen lazım. Sakın ama sakın aç kalma. Aç kalarak zayıflarsan kas olarak zayıflarsın. Kaslar yağlara göre %35 daha az yer kaplar ve 1 kilo yağ kaybedeyim derken daha fazla kas kaybedebilirsin. Gelelim cevabına. Spor yapan biriyim ve hocalar yağsızlaşma döneminde yani zayıflama döneminde yeşil çay öneriyor sebebi de metabolizmayı hızlandırması. Yeşil çayı günde 1-1,5 litre kadar içmelisin ve protein ağırlıklı beslenmelisin unutma.
Yag yakimina yardimci bircok besin var, mesela yesil elma ve sade kahve de bir sureligine hizlandirir yag yakinini ancak beslenme aliskanligi ve hareketlilik en onemli sey zayiflamak icin, mucize bekleme caydan ;)
bir aralar gece bilgisayarın başında içiyordum hoşuma gitti 1 hafta her gün 2 bardak falan içtim sonra farkettim ki iştahsızlık başladı canım hiç bir şey istemiyor ben de kilo almak istiyorum boka basmışım yani :) bıraktım bence dene
Yeşil çay kilo verdirmez. Diet ve sporla kilo verebilirsin sadece çayla olmaz çay sadece metabolizmayı hızlandırır.. Sindirimi kolaylaştırır.. :) Kilo vermene yardımcı olan bir etkendir sadece :)
saçma bence zayıflaman senin kalori yakmana bağlı sen çay içtiğinde nasıl bir kalori yakmayı bekleyebilrsin ki spor yap az yağlı şeyler ye dengeli beslen
Sadece yeşil çay zayıflatmaz ama beslenmene dikkat edip kardiyo yaparken içersen tabiki metabolizman daha hızlı çalısmasına yardımcı olur hızlı yağ yakımı saglar oda max günde 2 fincanı geçmeyecek şekilde
Yesil cay metabolizmayi hizlandirir farkettiysen iilctikten sonra sicaklik basar vucudu rahatsiz edecek duzeyde degil tabi sadece hissedersin ancak yesil cay icip zayiflayayim diye bir sey yok spor ve beslenmede onemli yesil caya dogal yardimci diyelim sekersiz ve limonlu icmek kaydiyla
Yeşil çay zayıflatır mı? Şöyle ki metabolizmayı hızlandırır, Yalnızca yeşil çay içmek sizi zayıflatmaz. Spor yapmalı kendinize özel bir diyet listeniz olmalıdır.
Yeşilçay odem söktürür vücuttaki fazla suyun atilmasini sağlar yani yağ değil su gider vücudundan ama bende hic ise yaramiyor o ilginç. Tadini da sevmiyorum zaten :/
Ya çayı felan boşverin. Ha yağ yakımı hızlandırıyor diyolar olabilir. Ama günde 3-4 kere egzersiz hareketleri ve hızlıca bazı hareketleri yapıp metabolizmayı hızlandırırsanız zaten çok yağ ve enerji yakarsınız.
Hayattan sogutur ömrü azaltır saçları beyazlatır cildi kırıştırır tüylenmeye yol açar kilo aldırarak yağ bezlerinin artısını saglayıp sogukdan korur yararları say say bitmez.
dıyete baslıyalı 1 hafta oldu hem sabah hem aksam ıcıyorum suana kadar 5 kılo werdım.kullanmadan bende ınanmıyordum ıse yarıcanı ama gercekten yarıyor yesıl cayın safını bulmaya calıs bırde.
Gece yatmadan bal ile ic sabaha kadar yag yaksin normal suda ic bol bol hemen gider kilolar
2
3 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
bende az önce içtim yatarken içmedim valla ama bir dahakine yatarken içerim yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum çok hareket ediyorum spor yapıyorum zayıflarmıyım bide poşet çay yararı olmaz diyorlar ben poşet çay içiyorum :(
yemene içmene dikkat etmessen kezzap içsen yinede zayıflayamassın. protoin ağırlıklı beslen, yağsız süt iç hergün. süt iyi bir yağ yakıcıdır. bu bilimsel olarak kanıtlanmış.
En İyi Cevaplar