Yani açıkçası 5 gündür bu saydıklarım bende mevcut ve biraz internette araştırdım. Açıkçası okuduğum sebebler ve belirtiler karşısında ürktüm.😯😐 Şu an bile emin olun bunlar yazarken yoğun bir bitkinlik söz konusu.

Geçmiş olsun eğer depresyon değilse B12 vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Öncelik tabi ki doktor.
B12 Vitaminin temel görevi, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimini desteklemesi ve merkezi sinir sistemini korumasıdır.
Vücutta daha çok kırmızı kan hücresi oluştukça kişi kendisini daha sağlıklı daha zinde ve daha enerjik hisseder.
Ayrıca cilt, beyin, sindirim, tırnak ve saç sağlığı konusunda başrolü üstlenmiş olan vitaminler arasındadır.
İsterseniz şunlarla da ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz
Vitamin B12 Kaynakları:
Dana eti,
dana karaciğeri,
böbrek, süt ve süt ürünleri,
peynir,
yumurta,
midye,
dil balığı,
ringa balığı,
uskumru,
sardalye
B12 vitamini içeren yiyeceklerdir.
Sebzelerde ise B12 vitamini bulunmaz.
Vejetaryen olanlar B12 ihtiyacı için aşağıdaki besinleri tüketebilirler.
B12 ile zenginleştirilmiş içecekler. B12 ile zenginleştirilmiş soya sütü bu açıdan idealdir.
Ayrıca B12 ile zenginleştirilmiş birçok enerji içecekleri de bulunmaktadır.
Süt ürünleri ( süt, yoğurt, peynir )
Yumurta
Avokado
Besin mayası, kahvaltılık gevrekler gibi B12 ile zenginleştirilmiş besinler.
Aslında protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenirim ve kırmızı eti çok severim. Ama buna rağmen bu sorunu yaşıyorsam doktora görünmem kesinleşti. Sağolun
Ayrıca bilgi içinde Teşekkür ederim.
Rica ederim şifa bulursunuz inşallah.
Amin 😊
Bu bence ortalıkta dolasan ara salgın hastalıklarının etkisinden oluyor olabilir ruhsal çöküntünüz (hangimizin yoksa?) sebebiyle maddi ya da manewi etkenlerin tetiklemesiyle olabilir ya da gizli bir saglık sorununuz olabilir, en güzeli iyi bir dahiliye doktoruna gözükmeniz yani sebep bircok türlü olabilir
Manevi sorunların etkisi olabilir , doktora gidicem, Teşekkür ederim bilgi için.
İnternette cok gereksiz bilgiler var bilen de yazıyor bilmeyen de yazıyor. Aynısı bana da oldu doktora gidip test yaptırdı B12 eksikliginden oluyormuş. Sende bir doktora görün derim.
Gidecem doktora , sağolun bilgi için.
pek iyiye işaret değil doktora görünmeniz gerekir
Bende korkmaya başladım. Doktora gidecem.
Çok haklısın lakin duyarsız ya da umursamaz olmayı bir türlü beceremedim malesef.
Peki sizin dediğinizi uygulamaya çalışcam. Çok sağolun.
Bu konuyla yakından ilgilendiğiniz için ve sağlık işinin şakaya gelmediğini vurguladığınız için , Allah sizden razı olsun.
😊✋👍
Ricaa 😊
Estağfurullah.
Cevap
12Cevap
İnternetten hastalık belirtileri araştırmadan önce internetten hastalık bekirtileri araştırma hastalığını ve bu yğzden mahvolan hayatları araştır sonra bir dahada internetten belirti arama ;)
Peki aramam bir daha Teşekkürler.
Geçmiş olsun
Sağolun.
.
Muhtemelen son aylarda ülkemizde çok yaygın olan mide gribine tutulmuşsunuzdur.
Acil şifalar dilerim.
.
Teşekkürler.
su içmeyi ihmal ediyor olabilirsin. veya hareketsiz kalmaktan dolayı da olabilir. biraz spor ve su içmek iyi gelir.
Olabilir sağolun.
bol su iç, biraz hareket kat vücuduna, B12 yi kontrol ettir, grip olmadığını varsayıyorum
Teşekkürler.
ooo internete bakarsan, dis agrisna bile kanser olabilirsin der 😊
Evet öyle yazıyor gerçekten.
oralara itimat etmeyin dr. gitmenizi tavsiye ederim...
Peki sağol.
rica ederim..
sıradan bir enfeksiyon kapmışsınızdır mevsimsel geçişlerde normal
Oldu hakkaten bir ay falan surdu
Sonra nasıl geçti. Doktora gittiniz mi.
Hıım olabilir, yarın doktora gidicem Teşekkür ederim. Bilgi için.
Stres hava şartları vs vs
Hayır
evet su an oyleyim
oluyor
insanlıl hali
bahardan oluyor
Hamilesinizdir
Hayır !
Uyu geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?